P. 1
Invata Cum Sa-ti Accelerezi Metabolismul

Invata Cum Sa-ti Accelerezi Metabolismul

|Views: 2|Likes:
Published by Alexandru Vutei
-
-

More info:

Published by: Alexandru Vutei on Jun 04, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/27/2015

pdf

text

original

Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.ro. Acest document este proprietatea S.C. Royal Deals S.R.L.

și nu poate fi folosit, transmis sau reprodus, total sau parțial, fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.

Pagina | 1

Despre Fitness-Nutriție.ro
Fitness-Nutriție.ro este un site care își propune să trateze probleme legate de sport, alimentație, sănătate și multe altele, astfel încât să devină prima alegere pentru tine atunci când este vorba de o minte sănătoasă într -un corp sănătos! Scopul nostru principal este acela de a te ajuta în atingerea obiectivelor în materie de sănătate și fitness, prin informare corectă, motivare, precum și prin programe speciale de antrenament. Menținerea permanentă a unei stări normale de sănătate este o provocare care trebuie acceptată de fiecare persoană ce se dorește a fi sănătoasă. Poate cel mai important aspect în această ecuație este voința. În momentul în care am reușit sa devenim conștienți că responsabilitatea pentru menținerea unei stări de bine pe plan fizic, psihic și social, ne aparține nouă și nimănui altcuiva (familie, medici, antrenori), atunci putem să facem alegerile potrivite pentru viața noastră. Alimentația sănătoasă combinată cu mișcare, odihnă și un program de reducere a stresului, influențează esențial starea de sănătate pe termen lung. Acesta este aspectul de care trebuie să ținem cont atunci când optăm pentru un stil de viață sănătos. Scopul acestei cărți este de a te informa cu privire la accelerarea metabolismului pe cale naturală. Un metabolism sănătos și rapid reflectă o stare de sănătate optimă și un corp pe măsură , cel mai important avantaj al unui metabolism rapid fiind menținerea greutății corporale chiar și în cazul în care cantitatea alimentelor consumate este mai mare. Îți mulțumim pentru descărcare și îți dorim lectură plăcută!
Pentru orice fel de întrebări sau propuneri, te rugăm să ne contactezi de Luni până Vineri, între orele 10:00-18:00, folosind informaţiile de mai jos: Nr. tel.: 0756.827.151 / 0736.422.971 E-mail: contact@fitness-nutritie.ro

Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.ro. Acest document este proprietatea S.C. Royal Deals S.R.L. și nu poate fi folosit, transmis sau reprodus, total sau parțial, fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.

Pagina | 2

Este necesară consultarea unui medic înainte de începerea oricărui tip de antrenament fizic sau plan nutrițional.Act de declinare a responsabilității Conținutul și informațiile despre sănă tate cu caracter general prezentate în acest material au scop pur informativ.R. total sau parțial. Recomandările din acest document nu reprezintă diagnostice medicale. și nu poate fi folosit. Dietele și sfaturile prezentate în acest document sunt destinate persoanelor sănătoase. Royal Deals S. fiind distribuite în scopuri educaționale. Acest document este proprietatea S.C.ro. cu vârsta de peste 18 ani.L. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Autorul acestui material îș i declină orice responsabilitate și orice răspundere determinate de bazarea pe aceste informații pentru orice scop. Pagina | 3 . educativ și nu sunt destinate a fi utilizate în scopuri de diagnostic sau tratament. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. transmis sau reprodus.

..... 14 7................. Tipuri somatice ............................................. Diete care accelerează metabolismul .............................................................. Acest document este proprietatea S.......... fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii............... Cum determinăm consumul caloric? ...C....................................................................................................... Tipuri de metabolism ........................... 12 6..............................................R......................... 5 2.... Alimente care stimulează metabolismul ...L..... Metabolismul și efortul fizic .......... transmis sau reprodus....... 19 Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.............. și nu poate fi folosit........... Royal Deals S..Cuprins 1...... Ce este Metabolismul? ...........ro............ 8 4. 7 3.................... 11 5..................................... Pagina | 4 ....... total sau parțial.....................

R. Acest document este proprietatea S.1. Cu alte cuvinte. datorită excesului. se produce în special ruperea legăturilor dintre atomii de carbon din moleculele diferitelor substanțe. Royal Deals S. iar rezultatul acestuia constă în ceea ce se numește „arderea caloriilor”.totalitatea proceselor chimice de degradare a substanțelor din organism. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Reacțiile anabolice se caracterizează prin consum de energie și se numesc reacții endergonice (reacții endoterme). cea mai mare parte aflându-se în ficat și în mușchi).procesele chimice de biosinteză a substanțelor ce intră în alcătuirea materiei vii. Cum este metabolismul legat de greutatea corpului? În termeni simpli. Acesta este un proces complex. transmis sau reprodus. uneori problemele hormonale sau efectele unei boli netratate pot afecta metabolismul. Pagina | 5 . ce implică schimburi de materii și energii și care include două procese (simultane) opuse:  . greutatea corpului nostru este un rezultat al catab olismului minus anabolismul. Excesul de energie este stocat sub formă de grăsime. minus cantitatea de energie folosită de corp (anabolism). sau glicogen (stocat ca și carbohidrați.  . cantitatea de energie elibera tă în corpurile noastre (catabolism).L. Ce este metabolismul? Metabolismul este un termen folosit pentru a descrie toate reacțiile chimice implicate în menținerea stării de viață a celulelor și a organismului. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. vizează în mod direct viteza de acțiune a întregului organism. total sau parțial. acest tip de reacții este însoțit de eliberare de energie (reacție exotermă). și nu poate fi folosit. Deși supraponderabilitatea este în mare parte un rezultat al energiei corpului stocată sub formă de grăsime. Metabolismul se desfășoară la nivelul mușchilor și organelor.ro.C.

este recomandabil să se efectueze o evaluare medicală pentru a se stabili dacă greutatea este afectată de simptomele vreunei boli. sunt mai puțin frecvente pentru motivele celor mai multe cazuri de obezitate. un caz foarte rar. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. unui dezechilibru energetic. însă. acesta fiind. Pagina | 6 . Pur și simplu majoritatea persoanelor supraponderale nu au o condiție fizică de bază. Acest document este proprietatea S. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.ro. Î n cazul persoanelor supraponderale sau obeze. cum ar fi hipotiroidismul (deficiența tiroidei).C. total sau parțial.Este o credință comună că oamenii slabi au un „metabolism ridicat” în timp ce persoanele supraponderale sau obeze au un „metabolism scăzut”. sau condițiile de bază. Royal Deals S. creșterea în greutate datorându-se. transmis sau reprodus.L. în principal. Studii efectuate în Amer ica de Nord și Europa de Vest au ară tat invariabil că metabolismul lent. și nu poate fi folosit.R.

La origine. Acest document este proprietatea S. distrugerea sau regenerarea celulelor circulația sangvină.). și nu poate fi folosit. poți efectua următoarele calcule: Sedentar (fără efort fizic. H = înălțimea în centimetri. uneori de 2 ori pe zi) Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. putem folosi ecuația Harris-Benedict.L. Cum determinăm consumul caloric? Caloria este unitatea de măsură a energiei furnizate de o anumită cantitate dintr-un aliment (în general de 100 gr. V = vârsta în ani Consumul caloric în funcție de activitatea zilnică Pentru aflarea consumului caloric în funcție de activitatea ta zilnică. Pagina | 7 . Caloriile furnizate de alimente sunt necesare pentru:      formarea.R. bătăile inimii și mișcă rile respiratorii Consumul caloric bazal (în repaus) Pentru aflarea consumului caloric bazal (rata metabolismului în repaus total). caloria este o unitate de măsură în fizică. respirație digestia.ro. transmis sau reprodus. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. asimilarea alimentelor menținerea temperaturii de 36. fiind definită drept cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unui mililitru de apă cu 1°C. Royal Deals S. muncă de birou) Activitate foarte ușoară (efort fizic ușor sau antrenamente ușoare 1 -3 zile pe săptămână) Activitate moderată (efort de intensitate moderată sau antrenamente 3 -5 zile pe săptămână) Activitate intensă (efort de intensitate mare sau antrenamente 6-7 zile pe săptămână) Activitate foarte intensă (efort de intensitate foarte mare.5°C contracțiile mușchilor. muncă fizică grea sau antrenamente 6-7 zile pe săptămână. *G = greutatea în kilograme.C.2. total sau parțial.

iar organismul le va depozita ca și grăsime.C. corpul tă u nu va avea probleme cu metabolizarea lor. fructe. Tipul mixt metabolizează la fel de bine alimentele care conțin carbohidrați precum și pe cele care conțin proteine. Acest tip metabolizează foarte ușor alimentele care conțin proteine precum: carnea roșie. În plus.L. total sau parțial. paste făinoase. Acest document este proprietatea S. Mediul organismului va fi acid. Arderile sunt rapide. aluaturi și pâ ine. carnea albă. Acestea sunt: legume. ele vor acidifia celulele. Tipuri de metabolism După cum îi spune și numele. și nu poate fi folosit. Pagina | 8 . Royal Deals S. ouă ș i lactate. fie că vei consuma proteine sau carbohidrați.3. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.ro. dulciuri. caracteristica pregnantă este buna metabolizare a alimentelor care conțin hidrați de carbon (carbohidrați). proteinele nu se metabolizează . transmis sau reprodus. Dacă vei consuma proteine î n exces. iar mediul organismului va fi alcalin.R. Deci. derivate din carne.

secreția de insulină este foarte mare. deoarece începe procesul de digestie.  Nivel normal de insulină . Royal Deals S.  Foamea .ro.mâncând frecvent nu vei suferi de accese de foame. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.este evident că mai multe mese înseamnă un aport energetic mai mare. transmis sau reprodus.R.prin consumarea de mese frecvente şi în cantitate mică. Cei doi macronutrienți esenț iali pentru energie sunt carbohidrații și lipidele. Pagina | 9 . Atunci când ți-e foarte foame. eşti mult mai tentat să mănânci orice îți este la îndemână și de obicei se întâmplă să fie o mâncare nesănătoasă.este bine ştiut că dezvoltarea musculară are loc numai într-un mediu bogat în azot.  Energia . consumator de energie. total sau parțial. Acest document este proprietatea S. dai şansa organismului să proceseze complet alimentele.C. metabolismul devine mai alert.de fiecare dată când mănâ nci ceva.  Îmbunătățirea digestiei . Accelerarea metabolismului . și nu poate fi folosit.în cazul unui aport mare de carbohidraț i cu indice glicemic crescut. asta pentru că prezența azotului î n structurile proteice este o condiție absolut esențială .  Echilibru azotat pozitiv .L. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.

nu la alte lichide (ciorbe.R. 40 gr.C. iar dacă dorești să slăbești.5 .: 70 kg x 40 ml = 2800 ml. acest necesar se referă exclusiv la apă. chiar dacă nu îţi e sete. Încearcă să mănânci la aceleași ore. supe. trebuie să consumi 2 . Acest document este proprietatea S. transmis sau reprodus.  Aportul zilnic necesar de apă este de 40 ml/kc/zi.  Rația de carbohidrați trebuie să reprezinte aprox. adică 1.ro. total sau parțial.  Aportul zilnic necesar de fibre este de aprox.: 70 kg x 2 gr = 140 gr proteine. 0. 50% din aportul energetic zilnic. lapte. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Dacă dorești creșterea masei musculare.5 .. sucuri.6 gr/kc/zi. în fiecare zi.L.2 gr/kc/zi.  Rația de proteine trebuie să reprezinte min. și nu poate fi folosit. Royal Deals S.  Rația de grăsimi trebuie să reprezinte 20-30% din aportul energetic zilnic. Pagina | 10 . etc. un pahar de 250 ml trebuie băut seara la culcare şi unul dimineaţa la trezire. De ex. 15% din aportul energetic zilnic. De ex. Atenție.).2 gr/kilocorp/zi.  Bea un pahar de 250 ml de apă la fiecare 2 h.

L. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Pagina | 11 . cu un strat adipos scăzut. prin creștere în masă musculară și forță. Tipul Endomorf se caracterizează prin multă grăsime. cu un potențial scăzut pentru culturism.Tipuri somatice Ectomorful este caracterizat prin grăsime puțină. deoarece crește greu în masă musculară și forță. Acesta are bazinul ș i umerii lați. Acesta este de obicei înalt. total sau parțial. Royal Deals S. musculatură slabă. masă musculară și structură osoasă mare.C. având un potențial scăzut pentru culturism. Aceștia acumulează masă musculară ușor . și nu poate fi folosit. cu umerii și talia îngustă. Persoanele care se încadrează în această categorie sunt cele care au aceste caracteristici ale tipului endomorf și nu sedentarii din alte tipuri somatice (ectomorf. iar structura osoasă medie spre mare. Ectomorful are un metabolism rapid care împiedică creșterea în greutate.4. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Are un potențial mare pentru culturism. indiferent de alimentație. iar structura osoasă subțire și lungă. deoarece răspunde foarte bine la antrenamente.R. Acest document este proprietatea S.ro. mezomorf) care s-au îngrășat din cauza lipsei de mișcare și supraalimentației. datorită metabolismului lent care duce la creșterea țesutului adipos. dar și o cantitate foarte mare de grăsime. Mezomorful se caracterizează printr-o constituție musculoasă. transmis sau reprodus.

– Nivelurile ridicate de proteine din iaurt necesită o energie suplimentară pentru a fi descompuse. inclusiv creșterea frecvenței cardiace și iritabilitate crescută . – Această carne bogată în proteine. culturile pro-biotice găsite în iaurt ajută la reglarea tractului digestiv. că nu depășești 2 sau 3 cești pe zi. Acest document este proprietatea S. În plus. De fiecare dată când mâncăm ceva. însă.L. – Acest super fruct scade nivelul de insulină. Alimente care stimulează metabolismul Mâncarea a fost dintotdeauna un factor cheie în viața noastră . care declanșează organismul să stocheze grăsimea.R. este bogat în fibre și corpul tău va trebui să ardă extra-calorii pentru a-l descompune.ro. accelerând astfel metabolismul. Asigură-te. Pagina | 12 . Mai jos ai o listă cu alimentele care îți vor îmbunătăți rata metabolică și te vor face să pierzi calorii în timp ce mănâ nci. Royal Deals S. metabolismul nostru intră în acțiune. provocând în același timp organismul să ardă mai multe calorii.C. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. cunoscuți pentru accelerarea sistemului nervos și a creierului. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. transmis sau reprodus. – Este principala sursă de antioxidanți. – Cofeina prezentă în cafea îți dă un impuls și în același timp accelerează procesele metabolice din organism. construiește țesut muscular. Nu exagera.5. – Acizii grași esențiali din migdale ajută la accelerarea metabolismului. total sau parțial. deoarece riști o serie de efecte adverse. deoarece acestea sunt foarte bogate în calorii. Un factor care se află în strânsă legătură cu metabolismul. și nu poate fi folosit. care determină organismul să ardă calorii suplimentare. În plus.

– Adaugă puțină scorțișoară ceș tii tale de ceai sau lapte. care ajută la stimularea metabolismului. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Royal Deals S.L. – Acest condiment minune creș te cantitatea de calorii arse de corpul tău. în timp ce vitamina C ajută organismul să absoarbă mai mult calciu. și acest condiment îți va ajuta organismul să metabolizeze zaharurile mai eficient și în același timp să mențină nivelurile de zahăr din sânge la un nivel optim. total sau parțial. în același timp accelerând metabolismul să ardă acei nutrienți.ro. față de accelerarea metabolismului.– La fel ca și grapefruit-ul. – – Săracă în grăsimi și plină de proteine.R. carbohidrați și fibre. de băuturile din soia îndulcite. și nu poate fi folosit. – Această legumă conține calciu și vitamina C. transmis sau reprodus. În plus. forțâ nd organismul să ardă calorii pentru descompunere.C. Calciul acționează ca un declanșator metabolic. – Este încărcat cu calciu. acest fruct cu conținut caloric scăzut este bogat în fibre. fasolea te menține sătul pentru perioade lungi de timp. Acest document este proprietatea S. acest aliment scade nivelul insulinei din corpul tău și accelerează metabolismul. este o sursă mare de antioxidanți. potasiu. fier și vitamina C. însă. Pagina | 13 . accelerând metabolismul. magneziu. Ferește-te. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. arme deosebit de eficiente pentru stimularea metabolismului. – Deoarece corpul are nevoie de o lungă perioadă de timp pentru descompunerea fulgilor de ovă z.

Pentru a nu forța organismul. pentru a face față activităților zilnice și pentru a fi într-o formă optimă și sănătoasă. Cercetările arată că unele fibre pot îmbunătăți „arderile” organismului tău cu până la 30%. cantitate care se regăsește în aproximativ 3 porții medii de fructe sau legume.6. Acesta va mai înceta să lucreze eficient. Acest document este proprietatea S. la orele potrivite. ți-am pregătit câteva exemple de meniuri. transmis sau reprodus.ro. dacă reducerea este drastică. Studiile au mai arătat că persoanele care mănâncă majoritatea fibrelor din alimente. este recomandat să scazi 500 de calorii pe zi dacă vrei să slăbești 500 g pe săptămână. asta pentru a-ți stimula cu adevărat metabolismul și a te ajuta în atingerea obiectivelor. efectul va fi unul negativ. Corpul tău are nevoie de nutrienții potriviți.R. Țintește pentru aproximativ 25 gr. de fibre pe zi. concepute special pentru a-ți accelera arderile și a te face să te simți mai bine ca niciodată.L. și nu poate fi folosit. organismul punând „frână” metabolismului tău. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Diete care accelerează metabolismul O dietă echilibrată poate face diferența dintre un metabolism rapid și eficient și unul lent și ineficient. Pagina | 14 . Mesele propuse în planul nutrițional sunt bogate în proteine și fibre. lăsându-te obosit pe tot parcursul zilei. Pentru a putea slăbi. în același timp fiind scăzute în carbohidrați. Dar. în cantitățile potrivite. corpul tău are nevoie de reducerea consumului caloric. Royal Deals S. În cele ce urmează. accentul fiind pus pe descompunerea prețioaselor calorii furnizate pentru energie. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. total sau parțial. câștigă cel mai puțin în greutate odată cu trecerea timpului.C.

și nu poate fi folosit. transmis sau reprodus. Acest document este proprietatea S. fresh fructe GUSTARE  125 gr.Exemplul 1 MIC-DEJUN       50 gr. biscuți graham DEJUN  100 gr.L. Pagina | 15 . somon la grătar  100 gr. ciuperci la grătar/tablă 1 brocoli 1 cană ceai de tei Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Royal Deals S. total sau parțial.ro. orez  1 salată verde GUSTARE  1 baton proteic CINĂ     100 gr.C. iaurt degresat  50 gr. cereale integrale 150 ml. lapte 2 ouă fierte 1 legumă 1 felie pâine integrală 250 ml. piept pui la grătar 150 gr.R. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.

fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.Exemplul 2 MIC-DEJUN      100 gr. piept curcan la grătar  100 gr. lapte 40 gr.C. porumb ulei măsline Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. sote de ciuperci  1 salată de vară GUSTARE  1 pumn migdale CINĂ       1 conservă de ton 1 brocoli 1 salată verde 1 roșie 50 gr.R. și nu poate fi folosit.L. fulgi de ovăz 1 măr GUSTARE  50 gr. Royal Deals S.ro. biscuiți din făină integrală DEJUN  100 gr. Acest document este proprietatea S. total sau parțial. brânzică de vaci 2 felii pâine integrală 150 ml. transmis sau reprodus. Pagina | 16 .

Royal Deals S. Pagina | 17 . lapte de soia 50 gr.ro. total sau parțial. cartofi natur  salată de varză GUSTARE  1 baton proteic CINĂ  100 gr.R. biscuiți din făină integrală 1 banană 1 ceașcă de cafea GUSTARE  1 pumn stafide DEJUN  100 gr. transmis sau reprodus. cereale integrale 150 ml. carne de vită la cuptor  100 gr.Exemplul 3 MIC-DEJUN      50 gr. legume preparate la wok  1 pahar lapte bătut Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. piept preparate la wok  150 gr. și nu poate fi folosit.C. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Acest document este proprietatea S.L.

cod la cuptor  100 gr. piept pui la grătar  100 gr. Acest document este proprietatea S. transmis sau reprodus.L.R. total sau parțial. Pagina | 18 . legume fierte  Ceai oolong cu scorţişoară Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. urdă 2 legume 2 felii pâine integrală 1 cană ceai verde GUSTARE Smoothie:  1 banană  1 kiwi  1 portocală  100 gr. iaurt CINĂ  100 gr. Royal Deals S. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.ro. mazăre  1 salată de vară GUSTARE  125 gr. și nu poate fi folosit.Exemplul 4 MIC-DEJUN     100 gr. fructe de pădure  50 ml. apă DEJUN  100 gr.C.

C. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Frecvența cardiacă nu crește prea mult.chiar acela de a arde grăsimi. transmis sau reprodus. metabolismul aerob este. aportul de oxigen. de asemenea. activitatea fizică este răspunsul pentru un metabolism rapid și eficient. Deoarece metabolismul aerobic are nevoie de apă și oxigen. acesta este motivul pentru care oamenii respiră în mod constant și o parte din motivul pentru care au nevoie de apă. Deși corpul tă u Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. fără să afecteze rezervele acestuia. fără să modifice prea mult respirația și deci. motivul pentru care ai nevoie de carbohidrați în fiecare zi.R. Carbohidrații sunt un ingredient necesar pentru metabolismul aerobic . de tip aerob și anaerob. Deoarece mușchii și ficatul pot stoca doar o cantitate limitată de carbohidrați între mese. îți vom preciza câteva detalii despre fiecare în parte. în timpul antrenamentelor aerobe.7. așa că efortul poate avea o durată destul de mare. Pagina | 19 . și nu poate fi folosit. efortul fizic este principalul aliat pentru accelerarea metabolismului. te joci fotbal cu prietenii sau te duci la sală. Fie că ieși la alergat în parc.ro. Metabolismul și efortul fizic Pe lângă alimentație. Royal Deals S. Efortul se împarte în două categorii. mușchii respiratori principali și auxiliari își continuă regimul de funcționare relativ normal. Se desfășoară folosind oxigen din afara organismului.L. Acest document este proprietatea S. În continuare . Nu este un efort prea intens. total sau parțial. Astfel. Semnificația Organismul efectuează pe tot parcursul zilei mișcări aerobice pentru a furniza energie pentru activitățile de zi cu zi. până la câteva ore.

eliberâ nd arterele  Întărește sistemul respirator  Crește rata metabolică și reduce stratul adipos  Prelungește speranța de viață  Scade riscul apariției diabetului de tip 2  Previne apariția anumitor tipuri de cancer  Mărește producția de endorfine. transmis sau reprodus. total sau parțial. frecvența cardiacă poate atinge valori maximale. acesta este un proces lent și ineficient.poate metaboliza proteine pentru energie.C. care nu permite mușchilor respiratori principali și auxiliari să își continue regimul de funcționare normal. Acest document este proprietatea S. Exercițiile aerobice vin împreună cu o mulțime de beneficii. Royal Deals S. Efortul anaerob se regăsește în sporturi precum haltere.ro. Tocmai de aceea. crescând nivelul de fericire și optimism Se desfășoară consumând rezervele de oxigen ale organismului și creând o datorie de oxigen care urmează să fie compensată în cadrul refacerii după efort. Pagina | 20 . Este un efort intens. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. Aceștia blochează toracele în apnee.R.L. în lipsa glucidelor. culturism sau probe de viteză. eforturile sunt de scurtă durată (secunde sau zeci de secunde). fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. în aceste intervale. și nu poate fi folosit. Și asta cu doar 30 de minute de activitate aerobică moderată pe zi. Beneficiile antrenamentului aerob:  Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare  Întărește mușchii inimii  Scade nivelul colesterolului rău (LDL) din organism.

te poți aștepta la aproximativ cinci calorii / minut. Beneficiile efortului anaerob sunt foarte importante. Pagina | 21 . în general. de aceea este tipul de efort pe care ar trebui să te concentrezi . dacă vrei într-adevăr să îți controlezi și să reduci stratul adipos din organism pe o perioadă lungă de timp. Royal Deals S.C.L. transmis sau reprodus. Beneficiile antrenamentului anaerob:  Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare  Întărește sistemul imunitar  Crește rata metabolică și reduce stratul adipos  Construiește și tonifiază masa musculară  Întărește sistemul osos și densitatea acestuia  Menține rata metabolică crescută 48 ore după terminarea antrenamentului Îți mulțumim pentru descărcarea și lecturarea acestei cărți electronice și sperăm că informațiile prezentate îți vor fi de folos în atingerea obiectivelor propuse. Acest document este proprietatea S. total sau parțial. și nu poate fi folosit. Caloriile „arse” efectiv în timpul unei sesiuni de antrenament cu greutăți poate varia în funcție de intensitatea și tipurile de exerciții pe care le efectuezi dar.R.Semnificația Antrenamentul cu greutăți este tipul de efort care va avea cel mai mare efect asupra ratei tale metabolice pe o lungă durată de timp.ro. acest tip de activitate trebuind să ocupe o poziție prioritară în programul tău de fitness. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. Mult succes! Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie.

L. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii.R.ro/ Beneficii:  Durată de execuție foarte scurtă (10 minute)  Antrenamentul este foarte intens  Reduce țesutul adipos și tonifiază musculatura  Îmbunătățește condiția fizică  Exerciții explicate în detaliu  Poate fi executat oriunde și oricând  Perfect pentru persoanele ocupate  Rezultate vizibile foarte rapid Ce este Perfect 10?  Este programul ideal de antrenament pentru persoanele care nu au timpul sau banii necesari pentru a merge la o sală de fitness. acum te poți bucura de viață fără grija timpului pierdut cu antrenamentele lungi și plictisitoare de la sală. în călătorii etc. și nu poate fi folosit. Perfect 10 poate fi executat oriunde (acasă.). un stepper și o saltea de fitness. transmis sau reprodus. Acest document este proprietatea S. Pagina | 22 .C.  Este un program foarte intens de antrenament (fără pauze).DVD cu antrenamente pentru acasă Pentru mai multe detalii. te rugăm să vizitezi site -ul http://perfect10.  Datorită acestui program. Royal Deals S. dar timpul este pentru tine o mare problemă? Noi avem rezolvarea: Perfect 10 . compus din 10 exerciții diferite.  Este un program de mare intensitate executat pe o durată mică de timp. la birou.ro. îmbunătățește condiția fizică și în același timp reduce țesutul adipos. fiecare durând 1 minut. Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. total sau parțial.Vrei să faci sport. cu un minim de echipament de fitness: o bandă de rezistență (fitness tube sau fitness band) și opțional o minge de fitness. Perfect 10 te va ajuta să obții un corp suplu și tonifiat cu doar 10 minute pe zi!  Combinația de antrenamente propusă de Perfect 10 sculptează corpul.fitness-nutritie.

 Calendare cu programe de antrenament care te vor ajuta să îți programezi antrenamentele în funcție de programul tău încărcat. Upper. bogat în proteine şi fibre şi sărac în grăsimi şi carbohidrați.  Manual de utilizare care te va ajuta să începi cât mai repede antrenamentele. experții FitnessNutritie îți vor sta la dispoziție. Începe cu un antrenament de 10 minute. cu Perfect 10 vei avea un antrenament cardio cu adevărat intens care va topi grăsimea inestetică. În loc de a începe cu antrenamentul cardio și apoi să continui cu rutinele tradiționale pentru diferitele părți ale corpului (ca cele mai multe programe de antrenament). total sau parțial.  Jurnal de antrenament care te va ajuta să ții evidența tuturor exercițiilor executate și să observi evoluția.ro/ Drepturi de autor © 2010-2013 Fitness-Nutriţie. fără autorizarea expresă și scrisă din partea acestei companii. pe e-mail! Pentru mai multe detalii. Toate aceste lucruri sunt posibile cu doar 10 minute pe zi! P oți face un antrenament de 10 minute în fiecare zi.  Plan nutrițional avansat conceput pentru 10 zile. Este un fel de multi-tasking pentru mușchi. Royal Deals S. sau poți combina două. transmis sau reprodus. vei obține un tonus muscular de excepție grație benzilor de rezistență. și nu în ultimul rând vei lucra abdomenul așa cum nu ai mai făcut-o niciodată. cu ajutorul căruia va fi foarte simplu să îți monitorizezi evoluția corpului şi să te motivezi pentru a îndeplini obiectivele propuse. și nu poate fi folosit. De asemenea. apoi exercițiile propuse. Acest document este proprietatea S. Pagina | 23 . Lower.  Rețete rapide: știm cât de important este pen tru tine timpul. iar dacă timpul îți permite poți adăuga şi altele pentru rezultate mai rapide. sunt prezentate și alte 2 antrenamente: Încălzire și Stretching. fiecare cu durata de 10 minute: Cardio. De aceea. Ce conține pachetul Perfect 10?  1 DVD care conține 5 tipuri de antrenament.ro.fitness-nutritie. trei antrenamente pentru rezultate și mai rapide.R.L.C.De ce este eficient Perfect 10? Principala caracteristică a programului Perfect 10 o reprezintă intensitatea. îți vom prezenta câteva rețete care pot fi realizate în doar 10 minute.  Suport on-line 24/7: oricând vei avea nevoie de sfaturi sau de ajutor.  Ghid de măsurare. Abs. Total Body. te rugăm să vizitezi site -ul http://perfect10.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->