P. 1
0 Program de Interventie Personalizat-1

0 Program de Interventie Personalizat-1

|Views: 10|Likes:
Published by Corina Lizzett

More info:

Published by: Corina Lizzett on Jun 04, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2014

pdf

text

original

Diagnosticat=hiperactiv

Img.

sarcini Îmi pregătesc hainele pentru gradinita: Consecinţa pozitivă Consecinta negativa

luni

marţi

miercuri

joi

vineri

Sâmbătă

Duminică

Consecinţa pozitivă : .in bucatarie conform programului de masă.În fiecare seară îmi pregătesc patul Consecinţa pozitivă Consecinţa negativă : În fiecare seară mă spăl pe dinţi Consecinţa pozitivă Consecinţa negativă Ajut la aranjarea mesei.

... Consecinţa pozitivă: citeşte cu mama/tata povestea de seară Consecinţa negativă : cu câte minute se întârzie peste ora stabilită cu atâtea minute va merge mai devreme la culcare în seara următoare...Consecinţa negativă: In fiecare seară merg la culcare la ora. După povestea de seară stau în patul meu si dorm .

singur toată noaptea.jocuri.zi Consecinţa negativă: se pierd minutele de claculator Sambata si duminica+ activ.scriere. consecinta negativa . Consecinţa pozitivă: 30 min la calculator a II.lecturi dupa imagini . practice.de desen.etc. -consecinta pozitiva.

fara teatru.(ce isi doreste copilul) Recompense saptamanala va fi: -1 h calculator. Fara plimbari. Notă Recompensele zilnice. -mici surprize materiale. -tetru de papusi.de fete vesele este mai mare decat bulinutele triste Daca nr.bulinutelor triste este mai mare Recompensa saptamanala va fi: -2h calculatorsambata si duminica.In paralel se va lua in calcul si comportamentul copilului la gradinita/se adauga sau se reduce recompense zilnica cu 1 jumatate de ora /zi.1hcalculator sau TV .fiecare biluţă trista şterge o faţă veselă Daca nr. Daca nu isi respecta . -plimbare in parc.fara surprize material. .

de preferat cat mai aproape de doamna educatoare . Dacă copilul are acces la calculator şi în alte condiţii. ar fi bine sa il aseze intr-un loc unde nu poate fi distras de ceea ce se intampla in jur (nu langa fereastra. tinuta sub control. nevoia de miscare. sfaturi pentru educatoare: • Pentru ca hiperactivitatea lui Robert sa poate fi. ar fi bine sa-i incredinteze niste . langa usa sau langa un alt copil cu un comportament asemanator). Nu se recomandă accesul la calculator în afara prescripţiilor din program. Durata maximă alocată vizionării TV şi calculatorului nu trebuie să depăşească 2 h pe zi. pentru a-i satisface.multe bulinute triste Copilul nu va primi recompense de nici un fel. Caculatorul este folosit doar ca recompensă. • De asemenea. cat de cat. oarecum. acesta îşi perde valoarea de recompensă.sarcinile si a primit f.

sa-l faca atent atunci cand le comunica copiilor ceva important („Robert.sarcini care sa-i permita.ca trebuie sa stea pe scaunel pana la indeplinirea sarcinii sau ca. • E bine sa fie stimulat pentru a lucra in grup. sa il intrebe mai des ce are de facut. • Ar fi bine sa-l antreneze mai des la raspunsuri sau activitati practice in timpul lectiei. Robert!Te descurci minunat!Continua!”). de exemplu sa stabileasca sarcini la care trebuie sa . ii deranjeaza pe ceilalti. sa deschida o fereastra atunci cand il roaga doamna) • Atunci cand. astfel ora (sa ştearga tabla. ce spuneam ca avem de facut acum?”) si sa-l incurajeze atunci cand reuseste sa stea linistit si sa se concentreze la lectii („Bravo. fara a deranja. sa-i reaminteasca. pur si simplu. cu un anumit scop. deranjeaza prin hiperactivitate sau prin vorbire excesiva. • Atunci cand i se da o sarcina. pe un ton linistit dar ferm . fii atent!” este posibil ca ceilalti copii sa-l ironizeze). din cand in cand sa se ridice de pe scaun. trebuie doar sa-i atraga atentia printr-un gest sau spunand „Suntem atenti!”(daca va spune de prea multe ori „Robert. totusi. sa imparta creioane/foi celorlalti copii. doamna ar fi bine sa verifice daca Robert a ascultat pana la capat si a inteles ce are de facut. • Atunci cand nu este atent si privirea ii „fuge” in alta parte. vorbind.

Fiecare mic progres trebuie laudat imediat. Ar fi bine sa aiba si la gradinita un tabel cu reguli . CEL MAI IMPORTANT: pentru a reusi. Tabelul ar putea contine doar 2-3 reguli care tin de comportamentele cele mai problematice:atentia la lectii.colaboreze cu alti 2-3 copii pentru a o indeplini . la sfarsitul zilei. vorbit neintrebat. iar el sa vi-l arate la intoarcere (nu trebuie insa ca ceilalti copii sa stie de existenta acestui tabel.ca si acasa. comportamentele lui Robert. in care doamna sa noteze. tot pentru a evita ironiile). ridicat de pe scaun. trebuie incurajat si valorizat permanent. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->