P. 1
Poezii Post

Poezii Post

|Views: 0|Likes:
Published by danyelasm19

More info:

Published by: danyelasm19 on Jun 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/29/2014

pdf

text

original

Zorica Latcu - Ghetsemani Picioarele spalate de plansul Magdalenii Se fransera.

Sub raza divinei milostenii Iisus cazu in ruga cu fata-nsangerata Si greu in pacea noptii rosti cuvantul: Tata, Iti simt durerea sfanta si grija parinteasca, Ma doare mila calda ce vrea sa ma-nveleasca, Ma tulbura iubirea si jalea de Parinte. Cand sangele va curge prinos al jertfei sfinte, Cand urletul multimii va cere de la Tine Sa osandesti pe Domnul luminilor depline, Cand voi sorbi pe Cruce buretele cu fiere, Cand Fiul Tau cadea-va sub bici fara putere, Cand sfarticandu-mi trupul in drumul alb de tara Voi duce spre Golgota cereasca mea povara, Parinte-al meu, in mila sa nu-ti uiti legamantul, Ma lasa cu durerea sa mantuiesc pamantul. Sa nu-ti aduni blestemul si fulgerele toate, Ca sa opresti mania neputincioasei gloate; Nu-i pedepsi pre dansii cu ploaie de pucioasa,

Iisus ridica fruntea si-ncepe sa coboare. Te-mbraca azi in haina lucirilor de stele Cu bucuria sfanta a invierii mele.In marea Ta iubire ma uita si ma lasa. Ma lasa. Doamne-al milei. Ca sa nu stiu cat suferi in lumile-ti senine. fa sa treaca paharul de la mine. Sa stiu ca nu-mi ajunge la Tine tanguirea. . sa nu-ti mai simt iubirea. O aripa de inger l-atinse cu racoare. Parinte.

Te pălmuim cu ură ca de fiară. Doamne. fruntea-nsângerată. Să-ncingem. Părinte" .Zorica Latcu – Golgota Te vindem iar cu sărutări viclene. în blândă rugăminte: "Nu ştiu ce fac. Te biciuim cu vorbe de ocară. Te ţintuim pe cruci de nedreptate Prin cuiele uciderii de frate. Din pofte rele şi din stricăciune. Tu iarăşi zici. Iar împletim blestemele de tată. Te adăpăm cu suc de-amărăciune. Prin nepăsare oarbă şi prin lene. Îngăduie-i.

cu ultima putere Batandu-se cu moartea.In gradina Ghetsimani Iisus lupta cu soarta si nu primea paharul … Cazut pe branci in iarba. Se cobora-mbiindu-l si i-o ducea la gura … Si-o sete uriasa sta sufletul sa-i rupa … Dar nu voia s-atinga infama bautura.Vasile Voiculescu . . sa-l mai vada … Treceau batai de aripi prin vraistea gradinii Si uliii de seara dau roate dupa prada. fara tihna. Curgeau sudori de sange pe chipu-i alb ca varul Si-amarnica-i strigare starnea in slavi furtuna. In apa ei verzuie jucau sterlici de miere Si sub veninul groaznic simtea ca e dulceata … Dar falcile-nclestandu-si. uitase de viata! Deasupra. se-mpotrivea intr-una. se framantau maslinii. O mana nendurata. Pareau ca vor sa fuga din loc. tinand grozava cupa.

in lunga ei marama. Departe ucenicii priveau fara putere… N-aveau decat sa fuga in lumea cea pribeaga Cu el se naruise nadejdea lor intreaga Si fara mangaiere. .Vasile Voiculescu . la picioare-i zacea plângând Maria Si-adanc zbucnea blestemul din inima-i de mama Alaturi Magdalena.Pe Cruce Iisus murea pe cruce. Sub arsita grozava Pălea curata-i frunte ce-o sangerase spinii Pe stancile Golgotei tot cerul Palestinii Parea ca varsa lava. Zdrobita. Tipa vazand urgia. Si chiar in clipa mortii hulira carturarii Cu fierea otelita il adapau strajerii… Radea cu hohot gloata cu spasmele durerii Si-l ocarau talharii.

vegheat de oaste. Maslini fara de frunze dormeau mocnind pe coaste In vale.ca-ntr-o pâcla. Pe cruce somnul mortii dormea de-acum sublimul Iisus. . dormea Ierusalimul.Tarziu. porni multimea in palcuri spre cetate Pe drumurile-nguste cu lespezi pardosite Trecura fariseii cu fetele smerite Si barbile-argintate.

... Si greaua soarta prevedea Ce avea degraba de rabdat. Orasul si Sinodul tace. Cu jertfa Lui nevinovata La masa serii de iertare Era fiinta vanzatoare A Iudei....Alexei Mateevici 1 La cina Sa Hristos sedea De ucenici inconjurat. . Stiind ca I-au gatit paharul De chinuri si cu sange-n doua. Ii scalda buzele-n amarul Durerii pentru lumea noua. Adanca scarba-L sageta. Cu privire blanda.. Cu aceeasi bunatate sfanta Hristos la dansul cauta. Adanca liniste si pace In taina Lui netulburata.Cina cea de Taină ..

Rostea amara prorocire: „Sionul nu se va aprinde De arderea luminii vie A diminetii luminoase . Cand fruntea Sa in jos plecand.2 Si mila pentru vanzator. Mahnit... Cu ucenicii sai sedea In pacea sfanta a camarii Din muntele Sion — Hristos. cu glasul tanguios." Din rasaritul ce ardea Venea intunecimea serii. . A zis incet. Era atunci frumos nespus Mantuitorul Iisus. A blandului Mantuitor Priviri de foc facea sa arda. Si pentru groaznica Lui soarta... c-un tainic gand El proroceștile cuvinte: „De-aicea unul Ma va vinde.

Vandut va fi El. La suferinta rastignirii. Si mintile s-au tulburat Si toti pe rand au intrebat. Trasnit de-a Domnului cuvinte.Cu mana sa cea pacatoasa Un ucenic de-ai Mei M-a vinde!" Si toti de scarba s-au umplut De-acest cuvant dumnezeiesc. Doamne. Si toti pe rand a sti au vrut Pe vanzatorul miselesc. oare?" Si cu privirea Lui adanca Hristos a zis in mare tângă: „Necazul omului se sterge Acum si Fiul Omenirii La chinul patimilor merge. dar amar Acelui om ce il va vinde!" Privind atunci. 3 Cu frica si cu tremurare: „Nu eu? Nu eu. ca un talhar. .

nu Te voi vinde. Cu frica inimii lui roaba Pe Invatator si Dumnezeu: „Ce. Doamne.Si-ntr-ale inimii adancuri Nelinistit. eu?" Si i-a raspuns: „Ai zis tu singur!" . Iuda-ntreaba.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->