You are on page 1of 39

Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual

_____________________________________________________________ www.buatebook.com/rahsiaaffiliate

1

Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual

Disclaimer
Untuk makluman anda, E-Book ini ditulis berdasarkan pengalaman dan pengetahuan penulis sendiri yang telah berkecimpung dalam dunia perniagaan internet sejak Disember 2008 lagi. Ebook ini ditulis khas untuk anda bagi mendedahkan akan peluang perniagaan AFFILIATE melalui internet yang juga mampu menghasilkan pendapatan lumayan buat anda. Ebook ini hanya satu pendedahan asas, bukannya jaminan untuk anda berjaya dengan mudah dalam perniagaanaffiliate. Banyak yang anda perlu pelajari lagi dalam usaha untuk mencapai kejayaan. Berkenaan perkara teknikal yang disyorkan dalam ebook ini adalah berdasarkan pada masa penulis menulis ebook ini. Jadi, sebarang perubahan teknologi internet mungkin akan merubah situasi penggunaan ebook ini pada masa akan datang sejajar dengan perkembangan teknologi yang semakin pesat. Beberapa perkara penting yang anda perlu tahu sebelum membaca ebook ini: • Anda dilarang sama sekali untuk mengeluar ulang mana-mana bahagian e-book ini dengan apa cara sekalipun Anda dilarang menjual ebook ini kepada mana – mana pihak sekalipun Anda dilarang mengedarkan ebook percuma ini secara terus kepada mana – mana pihak tanpa melalui laman web www.buatebook.com/rahsiaaffiliate Anda dilarang menjadikan ebook ini sebagai bonus produk anda. Anda dibenarkan untuk mengedarkan ebook ini kepada sesiapa saja melalui laman web www.buatebook.com/rahsiaaffiliate Anda dibenarkan memberikan ebook ini sebagai bonus bagi produk anda dengan syarat melalui pendaftaran sebagai subscriber di www.buatebook.com/rahsiaaffiliate

_____________________________________________________________ www.buatebook.com/rahsiaaffiliate

2

Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual

SIAPA JAMAL YANG MENULIS EBOOK INI UNTUK ANDA ?

_____________________________________________________________ www.buatebook.com/rahsiaaffiliate

3

com.www. . . dan banyak lagi.blogjamal. Pendapatan keseluruhan dari affiliate (April 2009 –Nov 2009) – RM20 K Sedang merancang beberapa projek besar yang akan membantu industri perniagaan internet Malaysia Sasaran – mendapat RM 1 juta pertama dalam masa 4 tahun _____________________________________________________________ www.www. Teknik Manipulasi Sistem Kewangan 1 2.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Pengenalan Diri Saya Sebelum saya pergi ‘detail’ mengenai tajuk laporan ini.kerja-kerajaan.com/blog .rahsiablog.www. PPL Youthsays Wan Mus 6.rahsiaemas. PPL Russel Brunson (International) 9..com Produk utama – ebook / produk informasi Mula menceburi affiliate pada March 2009 Pernah menjadi beberapa top 3 affiliate produk tempatan iaitu 1. The Four Weeks To Freedom (Zamri Nanyan) 7.www.kerja-kerajaan.buatebook.www.buatebook. PPL Kuasa Email 5. Baca point-point di bawah: • • • • • • • • • • Nama – Jamaluddin Bahari Umur – 28 tahun Besday – 23 March 1981 Tempat tinggal – KL (rumah sewa je) Kerja – makan gaji di sektor awam Mula menceburi bisnes internet – Disember 2008 Bisnes internet – sumber pendapatan sampingan Income dari internet – RM8k – RM30K sebulan Pangkalan utama – forum wangcyber.Com (Hafiz Lidin) 10. 10 Cara Buat Duit Raya (Ammar Zahar) 8. PPL kad Bisnes 4.com.com.com . saya memperkenalkan diri saya terlebih dahulu. .com/rahsiaaffiliate 4 • • • • • • . ZeroToHero (Ammar Zahar) 11.com (komuniti usahawan internet Malaysia) Laman web yang dimiliki oleh saya .www. BahasaInggeris. Teknik Manipulasi Sistem Kewangan 2 3.

com dan berjaya menjana RM 125. Menjual ebook Emas-Emas Yang Hilang di www. 000. 000 telah berjaya dihasilkan. penulis pernah juga menghasilkan jualan ebook orang lain melalui link affiliate lebih 400 unit dari beberapa ebook dan telah menjana sebanyak RM20. 2.buatebook. 000 dari ebook tersebut. _____________________________________________________________ www. Lebih 200 unit ebook berjaya dijual sehingga ke hari ini. 6.kerja-kerajaan. 3. Menjual ebook Panduan Asas Blogger di www. 000 dalam masa 40 hari dijual. 5. 4. Selain itu juga.rahsiaemas.rahsiablog.com/rahsiaaffiliate 5 . Sebanyak 1639 unit ebook telah terjual dalam tempoh tersebut. Menjual satu ebook ilmiah (hubungan suami isteri) karya seorang rakan – melebihi 200 unit dalam masa 3 bulan dan sebanyak RM 10.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Pencapaian Dalam Perniagaan Ebook & Affiliate 1. 000 dengan affiliate dalam tempoh 6 bulan menceburi affiliate. Menjual ebook RLTKK di www. 000 sejak April yang lalu. Menjual ebook pertama (produk ilmiah) – 800 unit dalam masa 3 bulan dan mendapat hasil jualan RM 24.com dan setakat ini berjaya menghasilkan jualan hampir RM 10.com – melebihi 2000 unit sehingga ebook ini ditulis dan telah menjana lebih RM60.

Mulakan dengan cara paling mudah sebelum melangkah kepada teknik jana wang di internet yang lebih advanced - _____________________________________________________________ www.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual PENGENALAN AFFILIATE .buatebook.affiliate adalah satu program jana wang paling mudah di internet.com/rahsiaaffiliate 6 . Ianya adalah sah dan halal dari segi undang – undang dan syariah.

1. objektif utama saya adalah: . Pay-Per-Click (Dibayar berdasarkan klik) 1. Setiap penganjur PPL ini ada objektifnya tersendiri. jika 10 orang download dari link affiliate anda.com/rahsiaaffiliate 7 . affiliate ini adalah cara bisnes di internet yang paling memudahkan. Pay-Per-Lead – PPL (dibayar berdasarkan download) 3.com suatu ketika dahulu (sebelum ini. Affiliate ini terbahagi kepada tiga yang utama iaitu affiliate berdasarkan downloader (PPL) dan juga affiliate berdasarkan jualan (PPS) dan juga affiliate berdasarkan klik (PPC). Seperti saya anjurkan PPL buatebook. Pay-Per-Sale – PPS (Dibayar berdasarkan jualan) 2.modal _____________________________________________________________ www.buka kesedaran orang ramai betapa untungnya dengan menjual ebook. Selepas mendaftar affiliate. anda akan terima email dari penganjur yang menghantar link download ebook dan juga link pendaftaran affiliate. Jika komisyen 50 sen. anda akan menerima link affiliate/laman web anda sendiri dan boleh gunakan link tersebut untuk membuat promosi.. jumlah download dan juga boleh melihat agen – agen affiliate lain yang berada di kedudukan Top 5 atau Top 10 (biasanya otai – otai affiliate yang berada di kedudukan ini). RM5 la komisyen yang akan anda perolehi. Dan jika anda menyebarkan/mempromosikan pula ebook free itu pula selepas mendaftar sebagai affiliate.buatebook. anda memberikan email anda kepada ownernya. komisyen akan dibayar berdasarkan setiap orang yang download dari link anda. Sebagai balasan ebook free yang diberikan. jumlah klik. Affiliate berdasarkan downloader (Pay Per Lead – PPL) Affiliate PPL ini dianjurkan oleh tuan punya web dengan menawarkan ebook/manual percuma kepada downloader/subscriber.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual APA ITU AFFILIATE? Sebenarnya. Selepas anda mengisi nama dan email untuk mendownload ebook tersebut. Anda boleh menyertainya tanpa mengeluarkan sesen pun. Anda boleh ‘login’ ke ruangan affiliate yang anda daftar itu untuk menyemak/melihat jumlah komsiyen yang anda perolehi.

untung besar..wangcyber.html _____________________________________________________________ www. Biar orang kenal bahawa usahawan ebook ini memang boleh buat duit dan berjaya walaupun secara part time. .buatebook.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual rendah.com/rahsiaaffiliate 8 . Anda boleh lihat PPL yang lepas yang telah saya lancarkan (kini dah ditutup.Bagi mengumpul senarai email orang yang berminat dalam perniagaan ebook.com ini dalam perniagaan internet – perniagaan ebook. komisyen dah dibayar) http://www. Selepas tamat program PPL. saya akan mula mendidik senarai email/subscriber www..com/forum/cabaran-wc/21293-cabaran-ppl-mari-buat-duitdengan-ebook-dilancarkan.meningkatkan kredibiliti saya dalam perniagaan ebook.buatebook. .Saya mula bisnes ebook dulu tak silap saya tak lebih RM500 rasanya.

Anda akan menggunakan link ini apabila mempromosinya. pada kali pertama anda promotkan link affiliate anda seperti ini http://www. Maknanya. apabila anda mempromosikan link affiliate anda. Jika ebook tersebut berharga RM30.com. Selepas anda mendaftar sebagai agen affiliate. Sekiranya ada jualan melalui link anda. Jika sentiasa belajar ilmu marketing dari saya.com/index. tapi id anda telah tertanam dalam Komputer pembaca. Dan jumlah komisyen akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda apabila tiba masanya. Contohnya.com/rahsiaaffiliate 9 . Berbeza pula dengan affiliate PPL.kerja-kerajaan. Pendaftaran affiliate ini biasanya adalah percuma dan sesiapapun boleh menyertainya. Walaupun pembaca tersebut tidak membeli selepas membuka link affiliate anda itu. Jualan ini semuanya dikesan secara automatik oleh system affiliate yang dipasang oleh pemilik/penganjur/penjual produk affiliate tersebut. dan apabila jualan dibuat. anda akan dibayar komisyen 50% iaitu RM15. dan ada satu jualan. Affiliate berdasarkan jualan (Pay Per Sales . Biasanya komisyen yang dibayar adalah dalam lingkungan 30% – 50% dari setiap jualan yang berjaya anda lakukan.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 2. komisyen adalah milik anda. cookies akan ditanam dalam komputer pembaca selama – lamanya (kecuali pembaca itu clearkan cookies).PPS) Affiliate Pay Per Sales adalah satu sistem yang dipasang oleh pemilik laman web penjual yang merekrut agen-agen promoter untuk mempromosi produk mereka. Dan apabila di lain masa pembaca itu membuka semula laman web tadi tanpa menaip link affiliate anda. insyallah tiada masalah. Itu baru satu jualan. cookies akan terus tertanam.kerja-kerajaan. Inilah fungsi cookies yang ditanam oleh system pengesan affiliate. biasanya 31 hb. anda akan mendaftar sebagai agen affiliate dan akan mempromosi produk penjual tadi di internet. Dengan system affiliate ini. komisyen tetap akan masuk ke akaun anda. anda akan diberikan link affiliate anda (link id anda). Affiliate seperti ini agak sukar sedikit bagi orang baru (newbie) mendapat hasil jika tiada ilmu marketing.kerja-kerajaan. pembaca tadi akan terus ke laman web www. tapi pada masa tersebut dia hanya buka link www. ianya amat mudah untuk anda _____________________________________________________________ www. lagi banyak untung yang bakal anda terima. Contohnya. jika banyak jualan.buatebook. komisyen akan direkodkan secara automatik ke dalam ruangan affiliate anda.php?ref=jamal . Dan apabila di lain masa dia ingin membeli. anda promot ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan melalui link/id anda.

rahsiablog. untuk permulaan mungkin agak lambat untuk memahaminya. saya telah satu sediakan satu panduan khas bagaimana menjana wang melalui affiliate PPS iaitu komisyen dibayar melalui jualan melalui link anda.komisyen RM15 per sales http://www. komisyennya.komisyen RM40 per sales http://www. Pilih saja mana anda suka. Win. komisyen yang diberikan amatlah rendah.kerja-kerajaan. lagi cepat faham.com . lupakan saja affiliate jenis ini. anda boleh dapat Contoh laman web saya yang menyediakan affiliate pay per sales ini adalah seperti di bawah: http://www. iaitu dalam lingkungan 1 sen ke 10 sen akan dibayar oleh penganjur kepada anda. Jadi. Anda hanya promosikan link affiliate. Bagaimana setakat ini akan penerangan yang saya sampaikan? Dah faham? Atau kurang faham lagi? Jangan risau.PPC) Contoh ini memang paling mudah disertai. jika anda seorang baru dalam bidang affiliate.rahsiaemas.buatebook. anda dapat komisyen. Hanya klik anda akan dapat komisyen. _____________________________________________________________ www. yang mana kebarangkalian orang klik adalah tinggi. Affiliate berdasarkan klik (Pay Per Click .win situation di antara anda dengan pemilik web/produk.com . Saya amat tidak mengesyorkan anda menyertai affiliate jenis ini kerana saya rasakan ianya merugikan anda. Akan tetapi.komisyen RM15 per sales 3. Yang anda perlu tumpukan adalah affiliate jenis PPL dan PPS. Untuk menambahkan kefahaman anda lebih cepat lagi.com/rahsiaaffiliate 10 .com . ownernya (pemilik laman web menjual) dan jika ada pembeli. Ianya adalah sesuai buat mereka yang memiliki laman web yang bertrafik tinggi.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual dapat komsiyennya. Suruh je member download. Tapi jika dah biasa dan dah cuba.

Jadi.com/rahsiaaffiliate 11 .Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Untuk anda juga dengan affiliate ini. mulakan dengan contoh yang saya ajarkan ini terlebih dahulu. anda boleh mencuba menyertai mana . Mungkin system affiliate yang digunakan tidak sama. bagaimana membuat promosi affiliate dengan laman web milik saya sendiri sebagai model. anda boleh memulakannya Memiliki laman web sendiri. kerana anda bukan keluar modal pun Anda boleh lakukannya dengan masa yang minima.buatebook.mana program affiliate yang ada di Malaysia mahupun dari luar Negara. PERHATIAN: SILA BACA Dalam ebook ini. _____________________________________________________________ www. tapi konsepnya adalah sama. anda tidak perlu: Tanpa modal sesen pun. Dan setelah anda memahaminya. semuanya diuruskan oleh pemilik web/produk Risau risiko tiada pembeli. dan secara suka – suka. anda akan diberi laman web yang ada id anda Tidak perlu pening – pening kepala menguruskan pembeli. Ianya hanya sebagai contoh bagi tujuan pemahaman anda. anda akan ditunjukkan contoh bagaimana mendaftar affiliate.

buatebook.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual PENDAFTARAN AFFILIATE . anda hanya promosi link affiliate. Konsepnya. ada pembeli.mendaftar adalah percuma saja. anda dapat komisyen. Ada produk yang dijual oleh penganjur/pemilik web. Tiada bayaran dikenakan. anda tolong orang. - _____________________________________________________________ www.com/rahsiaaffiliate 12 .

buatebook. Kemudian klik. Klik sini Langkah 3 – Anda akan di bawa ke ruangan affiliate kerja-kerajaan.com seperti di bawah. Kemudian klik untuk daftar percuma. Klik sini untuk mendaftar percuma _____________________________________________________________ www.kerja-kerajaan.com/rahsiaaffiliate 13 . Baca Syarat dan terma Program Affiliate dahulu.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Langkah 1 – Lawati laman web www. Lihat paparan di bawah 1.com Langkah 2 – Scroll ke bawah web sehingga terjumpa “[Affiliate]” seperti paparan di bawah ini. Baca dulu ni 2.

com/rahsiaaffiliate 14 . 1. Dah isi semua? Klik sini untuk sahkannya Langkah 5 – Lihat akaun email anda. Baca dan fahamkan.Anda akan di bawa ke ruangan pendaftaran di bawah dan boleh mula mendaftar percuma saja.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Langkah 4 . satu email dari penganjur program affiliate akan diterima oleh anda.buatebook. _____________________________________________________________ www. Isikan ruangan kosong yang dipaparkan. Yang bertanda ( * ). anda memang wajib mengisikannya bagi mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari 2.

buatebook.com/rahsiaaffiliate 15 . klik log in _____________________________________________________________ www. Masukkan ID dan pasword anda daftar di langkah 4 tadi.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Langkah 6 – paparan ini akan keluar di screen anda. Klik sini untuk memulakan langkah langkah anda sebagai agen affiliate Langkah 7 – Anda akan dibawa ke ruangan ”log in” 1. Klik untuk login. Seperti contoh tadi JOYAH dan 1234 2.

5. 3. 1. Paparan ini akan muncul apabila anda log in ke akaun affiliate anda. 3.anda boleh melihat berapakah jualan yang berjaya dibuat oleh anda dan juga komisyen yang anda perolehi _____________________________________________________________ www. 4. 1. 11. jumlah jualan .Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 8. 9.com (berapa ramai yang klik pada link anda selepas anda membuat promosi nanti) 4. 2. 10. Halaman Utama – paparan utama di mana anda akan dapat lihat seperti di atas 2. 8. Statistik Klik – anda boleh melihat berapa ramai orang klik pada link affiliate anda dan melihat web www.com/rahsiaaffiliate 16 . 6. Ubah profile – anda boleh mengubah profile anda jika mahu.buatebook. 7.kerja-kerajaan.

Saya akan terangkan pada anda nanti bagaimana promosi boleh dibuat. anda boleh klik ruangan ini untuk menanyakan soalan pada pihak admin kerja-kerajaan.com. 6.com/rahsiaaffiliate 17 . ayat email ataupun lain – lain 7.buatebook.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 5. Hubungi Kami – Jika anda ada sebarang persoalan. Banner dan links – Di sini banner-banner iklan yang boleh anda gunakan untuk tujuan promosi nanti. Ayat – ayat promosi disediakan – artikel. _____________________________________________________________ www.

link inilah yang akan digunakan sepenuhnya. Ini mampu membuatkan anda ingin bersaing mengatasi mereka 11..kerja. Semasa anda melakukan promosi nanti. Anda boleh sentiasa menyemak komisyen anda di ruangan hasil jualan. Jika nak mudah lagi.. copy link ini bermula dengan http://www.com/rahsiaaffiliate 18 . Apa yang perlu anda lakukan adalah.dah tamat mengenai kerja paling mudah dalam affiliate – iaitu mendaftar. Lihat contoh link di bawah: Link inilah akan digunakan sebagai link laman web anda nanti8.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 8.Ini yang penting. Biasanya saya akan meletakkan pengumuman mengenai pertandingan agen affiliate dianjurkan.buatebook. Kedudukan top affiliate – anda boleh melihat mana – mana agen affiliate lain yang berada di kedudukan top 10 affiliate.Di sinilah apa-apa makluman. pengumuman dari pihak admin akan anda ketahui. anda salin dalam buku 555 anda. shinggalah huruf terakhir. Copy dan paste ke dalam fail word ataupun notepad dalam desktop anda. Berita Affiliate . secara automatik rekod komisyen anda direkodkan.. Jika ada jualan berlaku apabila pelawat klik pada link anda dan membuat pembayaran dan pengesahan. . Hadiah cabaran affiliate – disediakan bagi sesuatu cabaran affiliate untuk top 10 agen affiliate mengikut carta top 10. Link affiliate anda – Inilah yang paling penting dalam pemasaran link anda. berita. 9. daftar dulu! Kalau tak mendaftar bagaimana pula nak promosi link affiliate anda kan? - _____________________________________________________________ www. 10.

kerja-kerajaan.buatebook.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual PROMOSI .com/index.usaha terpenting anda dalam menentukan berapa banyakkahjualan dan komisyen yang anda bakal perolehi. FOKUS Amaran: semasa mempromosi. Jadi. anda akan mula mendapat hasil pertama anda dalam bisnes Internet anda.com/rahsiaaffiliate 19 . Jika anda benar-benar menghayatinya.php?ref=jamal _____________________________________________________________ www. gunakan link affiliate anda dengan lengkap! Contohnya seperti ini http://www. bagi tumpuan 200% di bab ini.

saya tunjukkan anda bagaimana mempromosi link affiliate yang telah anda sertai sebelum ini. baca headline dan subheadline yang tertera dalam minisite tersebut. seorang yang pakar dalam teknik ini mampu mendapat komisyen beribu-ribu ringgit dalam masa yang sangat singkat!! Bunyinya memang mudah. Teknik email marketing yang saya tunjukkan secara asas ini terbahagi kepada: • • • • Yahoo mail Google mail Yahoo Groups Google Groups Sudah tentu anda yang membaca ebook ini memiliki akaun email dari salah satu daripada di atas. inilah yang perlu anda gunakan. Untuk contoh pembelajaran anda. Tahukah anda. saya berjaya mendapat komisyen lumayan RM3000 dalam tempoh hanya 5 hari. Bagaimana untuk mengumpul list email yang besar? Saya rasa saya tidak sesuai nyatakannya di sini lagi kerana apa yang akan saya ajarkan ini adalah perkara asas dahulu. Headline ini yang akan membuatkan anda berminat untuk membaca minisite tu secara keseluruhannya. mudah dan paling menguntungkan. Lawati web ini. Sebelum itu. dengan 1 kali email saja dihantar. satu email boleh dihantar kepada kesemua kenalan anda. Email Marketing – kuasa pemasaran terhebat Untuk makluman anda. email marketing adalah teknik pemasaran terpantas. dengan email boleh dapat komisyen yang tinggi! Untuk menjadi seperti itu.com/rahsiaaffiliate 20 . Tanpa berlengah lagi. saya ingin memberitahu anda bahawa saya telah medapat komisyen lebih RM3000 dengan teknik email marketing ini iaitu melalui PPL Russel Brunson (international). Tahukan anda dengan hanya sekali klik. anda sebenarnya memerlukan senarai email yang besar dan responsive. Pada masa akan datang saya akan tunjukkan teknik membina email yang besar ini setelah anda menguasai teknik asas ini. Jadi. Beberapa teknik boleh anda gunakan iaitu: • Penggunaan Headline dan Subheadline Jika anda perhatikan dalam mana-mana penjualan ebook di internet. Sudah tentu ianya bebayar nanti. mari saya teruskan pembelajaran asas anda.kerja-kerajaan.buatebook. Untuk yang pertama ini. saya gunakan headline dari www.com. Sebagai contoh: _____________________________________________________________ www. anda pasti membaca headline dan sub headlinenya terlebih dahulu. Dengan menggunakan fungsi BCC pada yang ada pada sistem email. Tidak kira samada akaun gmail mahupun yahoo.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 1.

gunakannya. semak dahulu adakah ianya kemas. saya telah berjaya mendapatkan jawatan yang diidam-idamkan. ”Pada 2 bulan yang lepas saya telah mendapatkan ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan di Internet. apabila keputusan temuduga diumumkan. Ianya mengenai persiapan yang perlu dilakukan oleh calon-calon yang bakal menghadiri temuduga kerja kerajaan. Cuba lihat antara ayat webnya:” Rahsia Demi Rahsia Lulus Temuduga Bagi Kerja Kerajaan Dibongkarkan!! Kerja Kerajaan Dalam Genggaman.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual p/s: ayat – ayat yang dihighlightkan dengan warna kelabu ini adalah ayat yang boleh anda copy dan paste untuk tujuan promosi anda “Saya ada terjumpa satu laman web yang bagus untuk dikongsikan bersama. Alhamdulillah. Taip ”Baca Lebih Lanjut? Klik sini” dan link kannya ke link affiliate anda seperti yang anda perolehi di m/s:18 item no – 9 sebelum ini. Bila dah paste kan dalam email tu. Pastikan ianya betul.. Saya mempraktikkan panduan-panduan yang diajarkan dalam ebook tersebut semasa temuduga saya bagi jawatan Pembantu Tadbir pada bulan April yang lepas. saya _____________________________________________________________ www. "Kali ini tuan/puan hadir temuduga kerja kerajaan berbekalkan keyakinan yang tinggi untuk lulus. dan anda mendapat kesan yang baik ataupun anda ada komen yang baik. • Penggunaan Ayat Testimonial Sekiranya anda pernah mendapatkan produk yang ingin anda promot. Dijamin!" Copy dan paste kan dalam email (compose mail) yang akan dihantar kepada senarai kenalan anda.. Oleh itu. penerima email anda tidak lihat ianya ke arah cubaan promosi tetapi lebih ke arah perkongsian.buatebook... Sebagai contoh. Yang terpenting adalah semakan pada link affiliate anda. Dengan cara ini. Syukur. teratur dan tiada kesalahan ejaan.com/rahsiaaffiliate 21 .

pastikan artikel tidak terlalu panjang.500 pesaing yang lain bagi hanya satu kekosongan jawatan sahaja! Bagaimana untuk menjadikan diri anda yang terpilih di kalangan calon yang begitu ramai ini? Teruskan bacaan anda dengan klik link di bawah [LETAK LINK AFFILIATE ANDA] P/S: Jika anda ada artikel yang lebih menarik. Sangat susah sebenarnya…Anda perlu bersaing dengan 200 . Bagaimana dengan kehidupan mereka seterusnya? Apa yang akan mereka lakukan untuk menyara kehidupan mereka? Lebih-lebih lagi bagi mereka yang mempunyai tanggungan yang besar. Akan tetapi. • Penggunaan Artikel Penggunaan artikel juga mampu mempengaruhi pembaca klik link anda. Di Malaysia sendiri. Malah yang bekerja pun mula runsing memikirkan adakah mereka juga bakal diberhentikan kerja. Contoh artikel yang saya sediakan adalah seperti berikut: Pada masa ini.. Adakah mereka hanya menunggu saja mengharapakan bantuan kerajaan? Mereka perlu mencari kerja yang baru untuk meneruskan kehidupan. sangat sukar mencari kerja. yang berkaitan dengan pembaca mampu membuatkan mereka meneruskan pembacaan dan klik link affiliate anda ke.apa yang saya berikan ini adalah contoh saja. silakan. masalah ekonomi yang teruk melanda bukan saja Malaysia akan tetapi seluruh dunia. Jadi tidak hairanlah mengapa permohonan jawatan dalam sektor awam tiba-tiba meningkat dengan mendadak. terdapat beribu-ribu pekerja diberhentikan kerja pada setiap bulan.. Jadi pilihan mereka untuk mmendapat kerjaya yang stabil yang dapat menjamin masa depan mereka adalah dengan menyertai sektor awam. adakah mudah untuk mengisi atau memasuki bidang kerja sektor awam? Ianya tidak semudah seperti yang disangkakan.com/rahsiaaffiliate 22 .buatebook.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual ingin berkongsi kan RESIPI kejayaan saya ini kepada kawan-kawan semua iaitu:” Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan (klik untuk ketahuinya) – linkkannya kepada link affiliate anda. Untuk pemasaran email. Artikel yang menarik. Hampir setengah juta permohonan untuk memasuki biang kerja dalam sektor awam! Akan tetapi berapa kekosongan yang ada bagi jawatan yang dipohon? Pada masa ini. 20-30 baris ayat dah cukup saya rasakan. _____________________________________________________________ www. Sungguh kasihan.

Salah satu cara yang baik. jualan akan dibuat!! Di sini saya sertakan contoh untuk anda: Satu ebook bagus khusus buat mereka yang bakal menghadiri temuduga di sektor awam didedahkan. Rahsia berpakaian bagi lelaki dan perempuan _____________________________________________________________ www. sewaktu tiba di tempat temuduga. Persediaan semasa hari temuduga Bab ini akan membincangkan apakah persediaan yang perlu anda lakukan semasa hari temuduga sejak dari anda bersiap sedia untuk pergi temuduga. dan hasilnya juga tidak mengecewakan. bila kita mempromosi melalui email.. Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Persediaan sebelum hari temuduga Saya akan bongkarkan apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga. anda telah membuat satu persediaan yang amat penting untuk hari temuduga anda nanti.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual • Penggunaan Kandungan Dan Kebaikan Produk Teknik ini pernah saya jadikan case study dalam pemasaran produk affiliate dan ternyata hasilnya sangat membanggakan. anda akan dimotivasikan supaya semangat dan keinginan anda untuk berjaya akan dipertingkatkan.buatebook.com/rahsiaaffiliate 23 . Percayakah anda jika saya katakan bahawa dengan duduk di depan tv pada jam 8.. Intipati yang utama di bahagian ini akan membongkarkan berbagai-bagai rahsia yang akan membuatkan panel penemuduga kagum dengan kehebatan anda ketika sesi temuduga kelak.Selepas ini. Walaupun isi kandungan dan kelebihan ebook ada dinyatakan dalam minisite web tersebut. Percayalah. hinggalah di akhir temuduga. Tahukah anda hanya dengan renungan mata anda. adalah dengan menggunakan teknik ini. Tuhan sentiasa membantu mereka yang memohon berkat daripadaNya. Bila mereka berminat dan membaca ayat2 mengenai isi kandungan dan kebaikan produk. mereka jarang klik ke link affiliate kita jika ayat-ayat email kita tidak power.. semasa temuduga.00 malam. Persediaan selepas hari temuduga Jika anda percaya bahawa nasib anda ditentukan oleh yang Tuhan. 1. Saya juga pernah melihat teknik ini dibuat secara bersahaja oleh beberapa orang agen affiliate biasa. mereka akan lebih berminat dan seterusnya ke laman web utama dan seterusnya jika berminat lagi. panel penemuduga akan menjadi "cair". Tanpa adanya 4 tindakan ini anda pasti kekurangan sesuatu semasa temuduga sekaligus menurunkan kebarangkalian anda lulus temuduga. maka anda perlu berdoa kepadaNya agar temuduga anda berjalan lancar dan anda lulus.

Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu. Apa yang saya tulis ini hanyalah adalah sebahagian kecil darinya. hal-hal dalam negara dan juga luar negara.Anda akan dapat menjawab soalan yang berbentuk fakta mengenai kerajaan Malaysia. Ebook Kedua-70 Contoh Skema Lengkap Soalan Dan Jawapan Temuduga Kerja Kerajaan .Apa yang akan anda dapat dari ebook ini ? Anda akan ketahui apakah bentuk soalan yang lazim ditanya mengenai isu-isu semasa. 2. Tipulah jika saya katakan ianya lengkap kesemuanya.com/rahsiaaffiliate 24 .Koleksi Kisah . . . Anda akan mengetahui apa yang perlu anda lakukan dan apa yang perlu anda elakkan ketika menghadiri temuduga kerja kerajaan.Kisah Temuduga Kerja Kerajaan Kisah kejayaan dalam temuduga yang diceritakan kembali oleh mereka yang telah berjaya bergelar sebagai seorang penjawat awam. Kisah kegagalan dalam temuduga yang diceritakan kembali oleh mereka yang telah gagal bergelar sebagai seorang penjawat awam. 3. Dasar-dasar Negara. Anda boleh membaca ebook ini sebelum menghadiri temuduga agar persediaan anda menjadi lebih mantap.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Anda bakal mengetahui apakah rahsia sebenar berpakaian bagi lelaki dan perempuan.Ebook ini mendedahkan banyak contoh-contoh soalan "real-world" beserta jawapan yang sebenarnya semasa temuduga kerja kerajaan. Kebanyakan daripada pemakaian lelaki dan perempuan semasa temuduga tidak begitu menepati syarat temuduga. Perlembagaan dan lain-lain dalam perkhidmatan awam. Kisah-kisah ini mampu membuatkan anda memotivasikan diri anda dalam usaha mendapatkan kerja di sektor awam ini. Ebook Ketiga . anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja. .buatebook. Ada satu kisah sedih yang anda baca _____________________________________________________________ www. Anda pasti tidak akan mengulangi kesilapan yang serupa lagi selepas ini.Anda akan didedahkan contoh jawapan bagi soalan-soalan yang "saiko" atau mencabar oleh penemuduga yang biasanya mampu membuatkan anda menangis jika tidak tahu cara menjawabnya.

kekreatifan. Apakah jawapan anda? Ada teknik untuk menjawabnya.Ebook Strategi Rahsia Bagi Menjawab Soalan Temuduga Kerja Kerajaan . Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud keprofessionalan anda dalam melakukan kerja.kerja-kerajaan. Ebook keempat . Satu kisah seorang insan yang amat berjasa dalam membantu rakyat Malaysia dalam mencari kerja kerajaan atau memberi maklumat mengenai kekosongan jawatan dalam sektor awam turut dimuatkan kisahnya di dalam ebook ini.soalan mengenai : Background anda ..anda boleh melihat di www. anda boleh ringkaskan lagi ayat-ayat ini. proses dan usaha pencarian kerja anda dan bermacam-macam lagi. Jika anda rasa ianya terlalu panjang.rasanya cara seperti ini adalah lebih baik. kebolehkerjasamaan.. beberapa lagi soalan killer seperti di bawah iaitu soalan .kekuatan & kelemahan diri .. soalan khusus bagi mereka yang berada di tahun akhir atau lepasan universiti mahupun lepasan sekolah. 4. Itulah serba sedikit yang saya dapat kongsikan.com/rahsiaaffiliate 25 .. anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya. keyakinan... Contohnya jika anda ditanya sebegini: "Mengapa saya patut berikan awak jawatan ini?". email yang panjang pun tiada masalah. Jangan lupa untuk _____________________________________________________________ www.com untuk membuat atau modify lebih baik dari yang saya buat ini.Mempelajari dan mengetahui bagaimana strategi (bukan contoh jawapan) bagaimana untuk menjawab soalan . Walaupun ianya sukar.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual nanti mampu menitiskan air mata anda dan akan membuatkan anda lebih menghargai kehidupan anda. Jabatan atau agensi yang anda minta jawatan tersebut. Mengetahui bagaimana menyediakan jawapan bagi soalan yang akan menguji "communication skill" anda.soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda. Kerjaya terakhir anda. Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya. Sekiranya anda menghantar email ke rakan-rakan anda. Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. kematangan dan kebolehan anda. Soalan-soalan ini sudah tentu merupakan soalan paling sukar untuk dijawab dengan sempurna kerana soalan seperti ini akan menguji kemampuan..buatebook.

Nak Kerja Di Sektor Awam? Mudah Je Sekarang ni..JIKA. Yang saya ajar ni basic saja. mahirkan dulu ye... Tajuk yang POWER.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual letakkan link affiliate anda tau.Syok-syok menaip lupa letak link affiliate memang sia-sia saja la. Contohnya: .Ada Orang Kerajaan Bocorkan Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan!!! . Nak Tahu Tak? .Ajar yang susah-susah pening pula kepala anda nanti. • Penggunaan Tajuk Email Anda Penggunaan tajuk email juga membawa peranan besar dalam pemasaran produk affiliate ini. ..com/rahsiaaffiliate 26 . Usah biarkan otak anda diselubungi misteri - _____________________________________________________________ www. mampu membuatkan kenalan anda berminat untuk membuka email anda dengan segera..Aku Baru Dapat Masuk Kerja Kerajaan..buatebook.Tamat sudah pembelajaran bagi Email Marketing ini.

Tahukah anda bahawa kenalan anda di friendster mampu menjadi pembeli melalui link anda. Tetapi ada limitnya ketika menghantar message ini dalam satu hari. ko pegi ke link ini http//www. Dalam web dia ada tunjukkan ebook mengenai panduan temuduga yang sebenarnya untuk lulus temuduga kerja kerajaan ni. Fungsi Send Message Cara ini lebih peribadi dan mampu menarik perhatian rakan-rakan anda. Aku ingat nak buat kenduri doa selamat la. masukkan link affiliate anda bermula dengan http://wwww.Ahmad! Aku dah dapat kerja kerajaan.. Hasil panduan ebook tu dan juga doa kepada Allah aku akhirnya berjaya dalam temuduga tu.buatebook. 3. banyak rahsia-rahsia yang tak pernah aku tau sebelum ini dibongkarkan.. Pastikan anda menggunakan tajuk-tajuk yang hebat yang mampu menarik perhatian seperti ini: 10 Kesilapan Kenapa Calon Gagal Dalam Temuduga Kerja Kerajaan! Anda senaraikan 10 kesilapan tersebut dan di akhir kata.ww (link affiliate anda)” _____________________________________________________________ www. Ini adalah merugikan.. dan anda mendapat kesan yang baik ataupun anda ada komen yang baik. So..(link affiliate anda)” Dengan fungsi ini. Fungsi Post Bullutien Cara promosi melalui post bulletin mampu menarik perhatian kenalan friendster anda. Sebagai contoh. Aku beli ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan dan aku ikuti panduan-panduan dalam ebook tu. Memang terkejut juga aku baca ebook tu. Ni ha webnya http://www... anda mampu menghantar email promosi ni kepada semua list kenalan anda dalam friendster. Apakah fungsi yang digunakan dalam friendster untuk mempromosikan prduk affiliate? Antaranya adalah: 1.. gunakannya sebaik mungkin mengikut kekreatifan anda.. Kalau kau nak tahu pasal ebook tu. 2. Cara ini lebih berkesan berbanding cara Post Bulletin tadi. Dah ada panduan ni. aku terjumpa satu laman web bagus tadi pasal temuduga kerja kerajaan. ”A’kum bro. Fungsi testimonial Sekiranya anda pernah mendapatkan produk yang ingin anda promot. Semalam dah dapat result.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 2. Aku prepare gila-gila untuk temuduga hari tu. Ayat yang dipromosikan perlu ke arah ayat ”kekawanan” seperti di bawah ini. Aku rasa aku nak beli jugak la. Friendster– kuasa rakan-rakan Ramai agen affiliate mengabaikan promosi melalui friendster ini.. ” Assalamualaikum.com/rahsiaaffiliate 27 . tak payahla aku susah-susah lagi.. gunakannya di testimonial rakan anda yang aktif dan ramai rakannya di friendster. sebab sebelum ni aku tak tahu apa nak buat bila nak pegi temuduga. Gembira giler aku..

Mereka akan tertarik hati dengan apa yang anda ceritakan dan seterusnya akan ke web tersebut melalui link affiliate anda. Saya syorkan anda gunakan teknik yang saya ajarkan tadi kerana berdasarkan pemerhatian saya. penggunaan profile dan lain-lain.buatebook. Terdapat beberapa lagi fungsi dalam friendster yang boleh anda cuba seperti meletakkan banner affiliate.com/rahsiaaffiliate 28 . testimonial anda akan dilihat oleh rakan-rakan kepada rakan anda tadi.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Dengan berbuat seperti ini. _____________________________________________________________ www. ianya mampu menghasilkan jualan pertama anda.

selepas menyatakan kandungan dan kebaikan produk. Bagaimanapun. bukannya promosi di thread orang lain. Ayat-ayat promosi boleh anda gunakan seperti ayat promosi di bahagian Email Marketing iaitu di Penggunaan Kandungan Dan Kebaikan Produk (saya malas ulang menda yang serupa☺). Jangan lupa link kan ayat tersebut kepada link affiliate anda. Bold. anda perlu memberi post berkaitan topik _____________________________________________________________ www. jangan lupa letakkan link affiliate anda. Apabila anda memberi komen ataupun post dalam thread yang dibuka oleh orang lain.(maknanya tiada agen lain yang mempromosi produk yang sama dengan anda). Inilah yang dipanggil signature/siggy dalam forum Yang paling peting. jangan dedahkan link affiliate anda.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 3. 2. kita boleh mengubahnya apabila kita mahu. 1. dan besarkan font ayat ini berbanding ayat-ayat lain Ianya mampu menarik perhatian pembaca untuk klik pada ayat tersebut. Ianya terletak di profile akaun anda di forum tersebut. taip: Klik Sini Untuk Mengetahuinya. Dan paling penting.. Di bawah saya tunjukkan beberapa teknik dalam mempromosi dalam forum. Pastikan anda membuka thread atau topik yang baru. pastikan anda membaca dulu peraturan forum tersebut. Anda tidak tahu apa itu siggy lagi? Mari saya tunjukkan contohnya. Forum Marketing – Kuasa momentum Promosi melalui forum merupakan salah satu promosi percuma yang amat bekesan bagi mempromosi produk affiliate lebih-lebih lagi jika tiada produk yang serupa di forum tersebut. Pastikan juga anda selalu update apa yang anda promosikan supaya ianya menjadi tumpuan ramai. Penggunaan Ayat Signature Anda tahu bagaimana menggunakan signature ataupun siggy? Jika tidak tahu. Signature ini kita setup hanya sekali saja dalam forum yang kita sertai. Nasihat saya. anda perlu tahu sekarang. Pastikan anda meletakkan iklan anda di ruangan yang dibenarkan.com/rahsiaaffiliate 29 . tajuk siggy anda perlu berkaitan dengan apa yang anda promosi dan ianya di link kan ke link affiliate anda. Promosi di ruangan thread pengiklanan Sebelum anda buat promosi.buatebook. Caranya begini.

dan kemudian paste kan di signature anda.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual perbincangan dalam thread/topic itu saja. Kalau join forum macam ni anda pun kena aktif juga.com/perkampungan/ * http://www. Cuma kali ini anda menggunakan banner promosi yang disediakan oleh tuan punya web yang anda sertai affiliate tadi.. Jangan sesekali mempromosikan link affiliate anda.mesra.lowyat. korang mesti jelous.net/ * http://www. lagi bagus.net.org/ * http://forum.sifoo.com/rahsiaaffiliate 30 . Terpulang pada anda nak buat yang macamna yang anda suka. Pergi ke langkah 7 Banner dan links yang diterangkan dalam cara pendaftaran affiliate sebelum ini. Tajuk siggy yang menarik mampu membuatkan orang klik pada siggy anda. Di sini saya berikan contoh-contoh ayat siggy: Saya ada kabel besar untuk sesiapa nak masuk kerja goverment.jiwang.net/forum/ * http://forum.melayu. Yang penting Link kan ayat siggy tu kepada link affiliate anda.. Penggunaan banner animasi di Signature Kaedahnya sama seperti kaedah di atas. Forum pertama – forum aktif ramai orang lawat setiap hari di mana setiap hari ada saje orang buat post baru. ianya akan muncul setiap kali anda post apa-apa komen dan pendapat dalam forum tadi.buatebook. * http://www.tokeikedai. Ni contoh saya berikan je. Anda copy kod tadi. Kalau tak alamatnya post yang anda buat akan tenggelam dengan post orang lain.com/forum/ _____________________________________________________________ www.. Lihat contoh di bawah: Inilah yang dipanggil banner signature dalam forum Di sini saya list kan senarai forum yang anda boleh sertai. Kan anda sudah ada siggy tadi. 3. Jika anda tahu banyak forum.my/forum/ * http://www.nak tahu ke? Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dibongkarkan!! Biar betul ? Saya dah berjaya dapat kerja kerajaan.

cari.jomlayan.com/forum Forum Pasif (masih mempunyai bilangan post yang tinggi tapi kekerapan post baru jarang) Tidak bermakna forum tu pasif.photomalaysia.com/ * http://www.bicarajutawan.my/ * http://www. post yang anda buat akan lebih lama dalam senarai teratas sebelum post baru masuk. Kadang-kadang berhari atau berminggu-minggu baru ada orang buat post baru.com.com/ * http://www.com/forum * http://nogold.com/ * http://bincang.net/forum/ * http://forum. Pasif di sini bermaksud forum tu pembaca ramai.com/forum/world/malaysia * http://www.com/rahsiaaffiliate 31 . tapi pemberi post tu kurang.kelebihan forum macam ni.mypdacafe. ia tidak aktif.sabahforum.com/forum/ * http://www.com/forum/ * http://www.carigold.com/mybb/ _____________________________________________________________ www.terato.buatebook.hp?name=Forums * http://www.wangcyber.gempaq.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual * http://www.topix.my/ * http://forum.com/ * http://www.com/ * http://www.com/portal/forums/ * http://www.shutterasia.tanyasifu.com.com/forum/ * http://www.com/ * http://www.kedahonline.com/forum/ * http://forum.my/ * http://www.com/forums/ * http://mforum4. * http://www.webmastermalaysia.chip..pjnet..malaysiabloggers.net/v6/html/m.com.pcmoddingmy.

Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 4. Promosikan laman web ebook anda melalui facebook boleh dilakukan dengan: Mempromosikan pada wall profile anda ataupun di rakan – rakan anda (pastikan anda tidak lakukan spam) Mempromosikan dengan membina satu Facebook Group khas. Meletakkan link affiliate pada maklumat profil anda _____________________________________________________________ www.com/rahsiaaffiliate 32 . gunakan kelebihan ini sebaiknya. Jadi. mungkin anda boleh tubuhkan group sekolah anda. Facebook Facebook merupakan satu medium terpantas dalam membantu promosi produk ebook anda. Fungsinya seperti yahoo groups.buatebook. unioversiti anda dan lain –lain.

Iklankan web jualan ebook anda di sana ye☺ _____________________________________________________________ www. Laman Web Iklan Percuma Terdapat banyak laman web yang menyediakan ruangan pengiklanan percuma.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 5.buatebook. Taip saja iklan percuma di ‘search engine’ dan anda akan jumpa banyak laman web yang menawarkan ruangan pengiklanan percuma.com/rahsiaaffiliate 33 .

Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual 6. boleh letakkan link laman web anda (jika owner blog mengizinkan). INGAT! Jangan memporomosi membabi buta di blog mereka.com - Dan anda juga boleh membuat promosi dengan memberi komen pada blog orang lain yang membincangkan sesuatu topik artikel.com/rahsiaaffiliate 34 . Berikan komen ikhlas anda dan jika dapat. Promosi di blog Ini juga merupakan satu kaedah promosi yang bagus. Bagaimana melakukannya? Jika anda memiliki blog sendiri.blogjamal.buatebook. _____________________________________________________________ www. Anda boleh meng’link’ kan nama anda ke laman web anda ataupun memberikan artikel yang berkaitan. Lihat contoh di bawah: Contoh banner laman web affiliate yang dipaparkan dalam blog perniagaan internet saya Sumber gambar: www. inilah yang patut anda gunakan sebagai medium promosi samada dengan membuat review produk affiliate dan juga meletakkan banner jualan produkaffiliate.

com/rahsiaaffiliate 35 . _____________________________________________________________ www.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Nama ini di link kan ke link affiliate anda Contoh komen yang boleh dibuat berdasarkan artikel di sesebuah blog.buatebook.

. Sekian dari JaMaL _____________________________________________________________ www.buatebook. Inyallah dalam masa terdekat akan saya sediakan ebook versi kedua pula percuma untuk anda.(padahal penat menaip .hehehehe) Anda praktikkan teknik yang saya coretkan dalam ebook versi pertama ini dahulu.com/rahsiaaffiliate 36 .Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Setakat inilah teknik saya ajarkan untuk anda untuk ebook Rahsia Affiliate versi 1 ini Penutup Saya tidak menerangkan semua teknik yang saya tahu kerana saya rasa anda akan pening nanti.

kerja-kerajaan.com www. diubahsuai.rahsiablog.com www.com Jika ada apa-apa soalan – sms/call 014-2976846 Atau email ke jamal230381@gmail. dijual PERCUMA kepada orang lain. Diharap ini dapat membantu.com/rahsiaaffiliate 37 .com Panduan Ini TIDAK BOLEH diberikan. _____________________________________________________________ www. Ianya adalah hak cipta terpelihara.com www.com www.rahsiaemas. JaMaL Usahawan Internet Malaysia 014-2976846 Admin www.blogjamal. Ikhlas.buatebook. diedarkan.com Dan anda mahu ikuti tips2 bisnes internet? Lawati blog saya www.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Sekian saja dari saya.buatebook.blogjamal.

Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual TERBARU: Belajar Affiliate Dari Pakar Affiliate Produk terbaru daripada sifu internet Marketing Malaysia. Saya ada offer bonus yang menguntungkan jika beli dari link saya. iaitu: _____________________________________________________________ www.com/rahsiaaffiliate 38 .buatebook. Zamri Nanyan.

dan anda akan terima satu ebook yang bertajuk Secret Of KILLER Ebook yang dihasilkan oleh saya.buatebook.com/?aff_id=2222 2. Di bawah apperentice ini. Ianya mengajarkan anda untuk mendapatkan idea ebook yang pasti terjual... a) Mozilla .peluang berjumpa dan bertanyakan apa – apa tips dengan saya semasa seminar Patric Chan dan Zamri Nanyan di KL nanti..pakaraffiliate.memantau prestasi dan kemajuan anda dalam affiliate 1 @ 2 minggu email ... dengan program apperintis ini. atau nak cara mudah. sila forwardkan saya satu email ke jamal230381@gmail.. atau musykil.menerima tips – tips dan teknik – teknik efektif berkenaan affiliate marketing . Clearkan cookies di komputer/laptop anda. Bagaimana nak mendapatkannya? 1.Pilih tab Tools > Pilih Delete Browsing History > Cari Delete All > Tick Also delete files > Yes 3.com yang terkandung butiran spt berikut: Tajuk Email: Bonus Pakar Affiliate Jamal Nama: Email: No Phone: Bukti Pembayaran: ***Jika ada tak faham. saya akan : . b) Internet Explorer .pakaraffiliate.(seminar ini terhad – dijangka penuh menjelang Ahad ni) .. sila pastikan link ini berada di address bar anda sewaktu proceed utk pembelian. http://www..En.Rahsia Affiliate – Dapat Wang Tanpa Menjual Anda akan dimasukkan di bawah program apperentis saya di mana asalnya program ini saya sediakan khusus buat student Internet Marketing saya dari UiTM seramai 30 orang. Selepas menghantar bukti pembelian di PakarAffiliate. call saja saya di h/p: 014-2976846 .lawati laman web zamri dulu di sini..Anda juga boleh call/sms saya untuk bertanya jika ada masalah besar .pilih tab Tools > Pilih Clear Recent History > Tick pada semua box atau pilih Everythign > Klik button Clear Now. Jamal _____________________________________________________________ www. ingin diingatkan. langkah ini perlu utk mengelakkan anda hilang bonus spt yang anda inginkan.com/?aff_id=2222 4. sekali melalui senang cerita.com/rahsiaaffiliate 39 . Membuat belian Pakar Affiliate melalui link ini. http://www.. saya akan pastikan anda berjaya menjana duit di internet.com..