Zona industrială Rhin-Ruhr

Dintu Diana Iancu Delia Marinescu Ioana Pavel Alina Balota Anca

Unna și Ennepe-Ruhr. pe raul Ruhr. joase Localizare pe teritoriul Germaniei Zona este locuită de aproximativ 5. Hagen și Dortmund ca și părți ți ale unor districte mai "rurale" Wesel. Bottrop.3 milioane de oameni și este considerată ca făcând parte din zona metropolitană RinRuhr. Oberhausen. Essen. Madridul Mare și Parisul. afluent al Rinului. Se afla la contactul zonei de campie cu cea de dealuri joase. Regiunea include.in partea de Vest a Germaniei. de la vest la est.Zona industrială Rhin-Ruhr Zona industrială Rhin-Ruhr este situata in Europa. a cincea mare aglomerare urbană din Europa după Moscova. Gelsenkirchen. Hamm. Herne. . Londra Mare. cu o populaie de peste 12 milioane de locuitori. Bochum. următoarele aglomerări urbane: Duisburg. Recklinghausen. Mülheim an der Ruhr.

Zona industrială Rhin-Ruhr De cele mai multe ori. Existenta xistenta minereurilor de fier in apropiere (in Alsacia si Loren Lorena) . cand oamenii aud cuvantul „Ruhr” au in minte o imagine de genul acesta: Totusi. A aparut la scurt timp dupa declansarea revolutiei industriale. Aceasta este una din cele mai vechi regiuni industriale de pe glob. Factori: Existenta unor mari zacaminte de carbuni Bazinul Ruhr fiind cel mai mare bazin carbonifer din Vestul Europei. este mai mult decat atat.

Duisburg. Norvegia. carbune Bazinul Ruhr produce circa 90 % din productia carbunilor superiori ai tarii. Aceasta productie se obtine în special din centrele de extractie Dortmund. Spania. . extinzându extinzânduse pe o suprafata de 7600 km2. Ungaria. detine o cantitate apreciabila de carbune. Romania) care nu dispun de rezerve de carbuni si catre alte tari cum ar fi: Japonia. Oberhausen. Carbunele din aceasta zona este exportat catre tarile europene (Franta. Bochum. Suedia.Zona industrială Rhin-Ruhr Germania. Essen. Constituie cel mai mare complex carbonifer din Europa Occidentala si unul dintre cele mai mari din lume. India si Australia.

. In regiunea „Ruhr” se gasesc unele mine „false” care dau o idee despre modul în care se lucra. Acesta a fost înscris în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial din 14 decembrie 2001.Zona industrială Rhin-Ruhr Complexul industrial Zollverein Mina de carbune Zollverein este o fosta zona industriala din orasul Essen.

inclusiv nume. Thyssen-Krupp. 20 din primele 50 de companii germane se bazează în regiune. Krupp. Datorită resurselor sale naturale bogate. RWE. Metro. . cum ar fi Deutsche Telekom.Zona industrială Rhin-Ruhr Regiunea Rin-Ruhr Ruhr a fost în mod tradițional inima industriala a Germaniei. de asemenea principala zona producătoare de energie şi de minerit a Germaniei. E On. textile. maşini grele. E-On. Furnale şi oțelării pot fi găsite si astazi în întreaga regiune. Bertelsmann şi Aldi. Astazi. echipamente electrice şi instrumente de precizie. Deutsch e Post / D HL. în plus față de fabricile de produse chimice. a fost fost.

1995 1995.000 lucratori.100. VW)  Cresterea importantei industriei tertiare (servicii) ex:telecomunicatii. Ex:Ford.Zona industrială Rhin-Ruhr  Schimbari Scaderea drastica a numarului de lucratori (1950-500.000) Schimbarea tipului de industrie (numeroase fabrici i de masini.000 500.000 locuri de munca)  Probleme Şomajul Problemele roblemele majore de protectie a mediului  . media (130.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful