You are on page 1of 9

WX RADAR

Weer RADAR
Weerradar werkt het zelfde als gewone radar met een paar kleine verschillen. De golflengte is behoorlijk klein, ongeveer 3cm. Hierdoor kunnen waterdruppels worden gezien. Freq: 10 GHz De antenne kan worden gekanteld om de grond in kaart te brengen.

Specs
Golflengte : Minimum bereik: Maximum bereik: Scanbeweging ant: Hoek: Stabilisatie: 3,2 cm 0,2 NM 200 300 NM 15 /minuut min 90 L/R soms 120 L/R Gyro 20 25 graden pitch en roll. 3 5 graden. Variabel.

Bundelbreedte: PRF:

Flat plate antenne


Kent minder zijlobben en is dus efficienter. Deze zendt standaard een kegelvormige Pencil beam uit.

Mapping beam
Het signaal dat uit de antenne komt kan worden veranderd om de grond te scannen. Bij paraboolantennes door de polarisatierichting te veranderen zodat een rooster op de antenne zijn werk gaat doen. Bij flat plate antennes langs electronische weg.

Kleur contour
Moderne kleurenschermen kunnen heel eenouidig de sterkte van een echo overeen laten komen met een kleur op het beeldscherm.

ISO-echo contour
Voor oudere monochrrom schermen is het wat lastig om zeer sterke echos te onderscheiden van normale. In de stand CONT worden deze zeer sterke echos als een zwart gebied weergegeven.

Tilt en range
De TILT van de antenne kan samen met de ingestelde range informatie geven over de relatieve hoogte van wolken ten opzichte van het vliegpad. Hier kan de 1 op 60 regel gebruikt worden.