© ArtaEducatiei.

com – Toate drepturile rezervate

1

Dedicaţie Pentru Tine

De ce mereu gândim prea mult Că vom pierde fericirea Când nici măcar nu am văzut În ochii „ei” frumoşi, iubirea?

Ascultă omule la mine Cineva, cândva mi-a zis: „Tot ce cauţi e în tine, Destinul e încă nescris.

În tine se ascunde totul Şi ai să rămâi uimit Când o să vezi că rolul În viaţă ţi-a fost oferit.

Să ai încredere în tine Să fii propriul tău rival, Iar când te culci să ştii că mâine Eşti în rolul principal.”

© ArtaEducatiei.com – Toate drepturile rezervate

2

IV. VII. III.Cuprins I. V. Pasuk 7 – Tot ce ai nevoie pentru succesul tău Cine suntem noi? © ArtaEducatiei. Cine suntem noi? Pasul 1 – Cele trei componente ale educaţiei personale Pasul 2 – Te provoc să trăieşti Pasul 3 – Secretul uitat al oamenilor optimişti Pasul 4 – Cum să devi maestru în relaţiile cu ceilalţi Pasul 5 – Secretele oamenilor de succes 4-7 8-12 13-15 16 17 18-19 20-21 22 VIII.com – Toate drepturile rezervate 3 . Pasul 6 – Luptă pentru ce îţi doreşti IX. II.

in incercarea mea de a ma adapta. Cand am venit insa in Bucurestiul pe care lam vazut in adolescenta ca fiind orasul cu nespus de multe posibilitati. Asa s-a nascut Arta Educatiei. am cazut in capcana rutinei. Despre Andreea Psiholog. numele meu este Andrei Hasna si impreuna cu Andreea Săvulescu. Am fost nevoita sa ma adaptez. Salut. Mai jos ai cateva date despre noi. si nu de bine ( ha ha ). nu? Trebuie sa intelegi ceva. sa fiu flexibila. dar a meritat. m-am visat printre oameni.Arta Educatiei. chiar daca cifrele nu au fost niciodata “my thing”. a mediocritatii.com – Toate drepturile rezervate 4 . Cand vorbim despre educatie nu vorbim despre scoala. Realitatea m-a dezamagit. pentru a ne cunoaste mai bine. Am lucrat de cand am venit la facultate pentru a ma putea intretine fara sa apelez la parinti. am stiut mereu care este scopul meu in aceasta lume. Mi-am descoperit de mica vocatia. M-am visat psiholog. © ArtaEducatiei. a “robotelului industrial”. am decis ca e timpul sa aratam oamenilor cum sta treaba cu succesul personal si profesional. pasionata de relatiile interumane. economist. Cel putin nu pe acest site. Astfel incat am ajuns sa lucrez in domeniul financiar. ecologist. si am ajuns sa fiu doar o schita nereusita a unui om care a visat candva ceva. m-am visat ajutand oameni. A fost un pic de munca pana sa ajungem aici.

de a ma automotiva. le-am legat cu fundita roz in amintirea zilelor cu miros de reusita. si le-am stocat in memoria de lunga durata. Am ajuns pe aceeasi lungime de unda cu cei care au grija zilei de maine. de a-mi “despacheta” talentele si de a le pune la dispozitia voastra. si nu pentru ca TREBUIE! Asa ca iti propun sa-ti gasesti si tu un munte si sa pornim impreuna pe drumul catre implinire spirituala.Mi-am impachetat frumos talentele si dorintele. am ajuns sa fiu o alta fata trista in metrou. Stiu cat de greu este sa te trezesti in valtoarea vietii si sa-ti dai seama ca nimic din ce ai invatat in scoala nu se aplica in realitate. Mi-am dat seama ca nu-mi doresc sa fiu mediocra. Am constientizat acest lucru si am hotarat sa ACTIONEZ in scopul de a ma ragasi. fara a ma desprinde din multime.com – Toate drepturile rezervate 5 . Nu am ajuns inca in varf. fara sa fi luptat pentru o cauza. sa mor fara sa fi indraznit sa fac ceva. Despre Andrei © ArtaEducatiei. pe drumul dezvoltarii personale. ca urmare nivelul meu de energie mentala dar si fizica a fost destul de scazut. Drumul e greu dar acum am resursele si energia necesare pentru a ajunge la destinatie. si mi-am propus sa escaladez MUNTELE. iar cand o voi face. dar stiu de asemenea ca SE POATE sa-ti descoperi vocatia si sa traiesti pentru ca VREI. dar sunt pe drumul cel bun. M-am conformat unei vieti anoste si lipsite de creativitate. voi infige steagul si voi gasi alt munte pe care sa-l escaladez. Nu am trait in concordanta cu valorile mele. stiu cum este sa faci lucrurile “din inertie”.

Ce să fac? Ce să fac? M-am dus la mafiotul din clasă şi i-am propus un târg. © ArtaEducatiei. Pe la 9-10 ani mi-am înfiinţat prima echipă de fotbal. Aveam nevoie de stemă.Ultima oară când m-am întrebat „Cine sunt?” tocmai mă scuturam de praf de la ultima ţeapă. Şi uite aşa am ajuns în faliment. Mi-am tras încă doi antrenori secunzi de care eram tare mândru şi care în prezent se numără printre cei mai buni prieteni ai mei. iar el avea grijă să-mi recupereze toţi banii la timp. plus că se ivise o altă ocazie. O ocazie numai bună. pe care o finanţam din fondurile primite de la părinţi. Răspunsul l-am primit instantaneu: „Eşti tu. Între timp m -am mutat la oraş şi mi-am luat calculator. care ne cerea referate. copilul dornic să muşte din viaţă ca şi din primul măr ce abia se coace la începutul verii. de foi de mecI. Am învăţat să fiu. antrenor şi jucător în acelaşi timp. indiferent ce obstacol îţi stă în cale. iar apoi de la jucători. Afacerea a mers atât de bine încât lumea plătea în plus faţă de cât ceream eu. orgoliosul mereu dornic de mai mult. manager general. chitanţe. Limbajul meu persuasiv mi-a adus un Lexmark Z25 cu tuş color. Eşti chiar tu. la club. tot tacâmul. m-am gândit cum pot eu să recuperez investiţia. îi plăceau cele printate. Eu aveam să-i plătesc un comision pe referat. Povestea vieţii mele? Am crescut la ţară. care însă nu a ţinut prea mult. Era destul de exigent. Dar era o problemă. de scheme de joc. După ce am tras de tata să-mi ia un nou cartuş la imprimantă. Nu era problema mea. Aveam acte. luând decizia de a renunţa pentru moment la fotbal. Nu l-am întrebat niciodată cum făcea. Acum făceam referate pe bani.” Dar nu am fost mereu aşa. Eram preşedinte. Încă de mic mi-a plăcut să mă joc cu banii. Coincidenţa făcuse ca în acea perioadă să avem un alt profesor de geografie. în miros de iarbă proaspătă şi plăcinte abia scoase din cuptor.com – Toate drepturile rezervate 6 . Se mai găseau şmecheri care nu îmi dădeau banii la timp sau nu plăteau deloc. Ba chiar în perioada aia trăgeam tare de ai mei să-mi cumpere imprimantă la calculator.

undeva ascunse. Şi uite aşa mi-am descoperit o nouă pasiune. Scopul era creşterea. trei. Au trecut cativa ani de atunci. seara la bar. Îmi descopeream o nouă pasiune şi câştiga m bani din asta. Voiam să redeschidem afacerea cu fotbalul şi încă un domeniu nou. Nu a fost să fie aşa. Pescuitul. Ne-am făcut undiţe. Şi nu bani de la părinţi. Internetul. iar acum ma uit cu drag in urma. În perioada aia toate astea s-au cam terminat. Dar din păcate tocmai treceam pe clasa a VIII-a şi ni se schimbase iar profesorul. unelte pentru pescari. Bani mulţi pe vremea aia. care avea să -mi aducă profit. înmulţirea şi vânzarea lor. Iar mai apoi dezvoltarea web. Intrasem la liceu şi nu mai aveam timp de jocuri. nu aş fi renunţat. Eu de fapt învăţam tainele programării web şi descopeream minunile pe care ţi le oferă lumea virtuală. m-au ajutat sa fiu ceea ce sunt azi. Care prindea cei mai mulţi peşti primea câte o îngheţată. Asta a generat o mică problemă în casă. Sau cel puţin aşa credeau ai mei. doi. pentru că trebuia să învăţ. bunici sau alte rude de gradul unu. Şi uite aşa şcoala a coborât de pe primul loc pe unul din cele codaşe.com – Toate drepturile rezervate 7 . Sau cel puţin aşa credeam eu. la vremea aceea. Acolo puneam în fiecare săptămână câte 10 mii. Oricât ar fi zis şi oricât m-ar fi bătut la cap. Ceea ce pentru mine însemna destul de mult. O altă pasiune de-a noastră. Puteam să merg la suc. Organizam con cursuri. să -mi cumpăr dulciuri.Aveam bani în buzunar în fiecare zi la şcoală. ba chiar câte o nouă pereche de adidaşi. Munceam mult şi munceam degeaba. Ne-a luat un pic să găsim ce vom face cu ei. eu şi asociatul meu. Aşa că de la afaceri cu mafioţi şi referate. mă îndrăgostisem prea mult de ei şi mi-am uitat scopul. Destul de mulţi pentru un copil ce abia împlinise 18 ani. am trecut la porumbei. Îmi plăcea mult prea mult ceea ce făceam. Cele 3 Componente © ArtaEducatiei. Pasiunile mele erau acolo. Toate actiunile pe care le-am savarsit atunci. Tocmai primisem de la mama o agendă nou-nouţă pe care urma să o folosesc ca şi registru al firmei.

ca vei arata lumii ce © ArtaEducatiei. Unica pentru om este puterea de a se imagina pe sine insusi. Mai afli despre tine ca gandesti si ca detii capacitatea de a invata. primesti educatie. Pe parcurs. Te trezesti fara aripi si te pirzi in multime.Ale Educaţiei Personale Una din caile catre succes o reprezinta. de multe ori. dreptul la fericire. de unde sa incepi. Iti voi spune cate ceva despre fiecare in parte si de asemenea iti voi propune cateva exercitii practice ajutatoare. te dezvolti. Pe masura ce te raportezi la lumea exterioara. te rezumi la a supravietui. educatia personala. dreptul la implinire. Iti faci iluzii. asa cum am mai spus. Mai nutresti apoi o vreme speranta ca vei deveni ce ai visat. suflet calator. incerci sa te adaptezi. Inveti ceea ce ti se preda in scoala si esti increzator ca asta te va ajuta sa reusesti in viata. Aceasta consta in autocunoastere. Ai din nastere dreptul la viata. ajungi sa fii un produs al imprejurarilor cand de fapt imprejurarile ar trebui sa fie produse ale tale. 1. iti cladesti lumea interioara. Si in loc sa iti conservi energia pentru a oferi lumii valoare. incet incet te conturezi si constati ca ai puteri. Si . autodepasire. fata-n fata cu lumea. visezi si iti doresti… Si te trezesti intr -o zi ratacind prin viata.com – Toate drepturile rezervate 8 . dreptul la educatie. intrebandu-te ce rol ai tu pe aceasta mare scena? Nu stii ce sa faci. cu ce sa incepi. autoeducare. pentru ce sa incepi. Autocunoasterea Tu cine esti? Primul lucru pe care il afli despre tine in aceasta lume este faptul ca esti OM. Si inveti. dreptul la dragoste.

Pentru a merge pe calea succesului trebuie sa te cunosti cu adevarat. ce vrei. Trebuie sa muncesti si sa fii perseverent. presupune sa-ti constientizezi calitatile. Afla cine esti! Nu mai pierde timp pretios. te afunzi in mediocritate. cu toate astea tu te rezumi la ea. gandeste-te la lucrurile pe care pui pret in viata. Presupune sa-ti analizezi propriile stari.bogatii nebanuite ai in tine. sa-ti faci un plan de actiune si sa-l urmezi. capacitatile. dar timpul trece iar tu iti pierzi esenta.com – Toate drepturile rezervate 9 . ce puteri ai. comportamentul in orice situatie. Pentru a reusi este prioritar sa te cunosti pe tine. nu vei schimba nimic. Autocunoasterea este cel mai important lucru daca vrei sa reusesti in viata. Alergi nebun dupa bogatii materiale. Acestea sunt etapele catre implinire. Incepe autoanaliza acum. apuca-te de treaba. Si te intrebi apoi: De ce? De ce e atat de greu sa fii fericit? De ce e atat de greu sa te realizezi? De ce este atat de greu sa ai success? Pentru ca nu cauti unde trebuie. Gandeste-te la ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine. Incepem cu constientizarea valorilor. uitand ca adevaratele bogatii sunt in tine! Este greu pentru ca educatia pe care o primesti nu este suficienta. daca doar vei citi si atat. Este important sa faci acest lucru. ele reprezinta piatra de temelie pe care iti construiesti viata. la cunoasterea de sine. valorile. Sa stii cine esti. principiile. dupa cum bine stii. Autocunoastrea se refera. pentru © ArtaEducatiei.

Ia un pix si o foaie si realizeaza o ierarhie a valorilor care conteaza pentru tine. este foarte probabil sa nu te identifici cu valorile tale. Iti dau o lista cu valori. Scrie 5-10 valori. aloca-ti un timp si gandeste-te la ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine. penru a trai fericirea. Pastreaza lista undeva la vedere. Dupa ce faci asta. agitat. esti stresat. Retrage-te intr-un loc linistit. E important pentru linistea ta interioara sa traiesti in concordanta cu ele pentru a atinge succesul. pentru a o studia din cand in cand si a remarca schimbarile. gandeste-te la un scop pe care ti l-ai stabilit de curand si vezi la care dintre valorile tale se raporteaza si pe cate lee incalca. te simti rau ata t fizic cat si psihic.ca daca acum traiesti din “inertie”. Iata lista: Sanatate Bani Socibilitate Evolutie Cooperare Corectitudine Bogatie Familie Altruism Iertare Natura Etica Libertate Statut Fericire Generozitate Respect Prietenie Cunoastere Faima Liniste sufleteasca © ArtaEducatiei. Iti propun un exercitiu practic ajutator. studiaz-o. Mai intai trebuie sa descoperi care sunt acestea si sa te concentrezi asupra lor.com – Toate drepturile rezervate 10 . Gandeste-te apoi cum sa-ti propui scopuri care sa nu mai incalce valorile tale.

....................... Imi doresc………………………........ Eu sunt…………………………......... Nu te gandi la raspunsuri...... Eu simt………………………….... scrie in dreptul fiecarei valori cate o modalitate prin care vei reusi sa traiesti in concordanta cu ele. Iti dau un set de propozitii pe care sa le completezi..................... Odata ierarhia conceputa...............com – Toate drepturile rezervate 11 ................... Sunt constient de………………… Ma pricep cel mai bine la……….......... scrie exact ce-ti vine in minte dupa ce citesti propozitia.................................................................. © ArtaEducatiei... Imi place sa……………………….......... Nu-mi place sa………………….....Satisfactie Relatii interumane Succes Siguranta Integritate Reputatie Talent Realizari Adevar Putere Intelepciune Respect de sine Dragoste Dezvoltare Fericire Prioritizarea valorilor tale te va ajuta sa realizezi care sunt cele mai importante lucruri care formeaza lumea ta.................. Sunt dispus sa……………………................................... Iti mai propun un exercitiu care te va ajuta sa-ti constientizezi starea actuala si sentimentele pe care le nutresti in raport cu raspunsurile tale................................... Consider ca dorintele mele………...............................................

. Cand iti doresti sa te autodepasesti inseamna ca ai un nivel ridicat de asteptari. Daca autoeducatia se raporteaza la ceea ce-ti place. prmitandu-ti sa-ti alegi tu domeniul si informatia care-ti plac. Cea pe care ti-o insusesti pentru a te dezvolta ca persoana. Vreau ……………………………. 3. Exercitiul te poate face sa te simti satisfacut. Autoeducarea Este educatia de unul singur. impreuna cu aceasta. Te Provoc Să Trăieşti © ArtaEducatiei. aspiratii. Cand reusesc……………………. Acorda o mare importanta sentimentelor pe care le nutrsti dupa acest exercitiu. 2. iti slefuieste personalitatea..com – Toate drepturile rezervate 12 . Imi propun sa……………………. Poti fi uimit. Vine in completarea educatiei pe care o primesti in scoala si. Pot face mai bine………………… Analizeaza-ti raspunsurile. Cand gresesc……………………. implinit sau poate nemultumit. dorinta de progres spre ideal.Mi-e frica………………………… Indraznesc sa…………………….. te imbogateste spiritual. din dorinta de a evolua si de a te autodepasi. vei fi tot timpul motivat sa reusesti. vointa. Autodepasirea Presupune un nivel ridicat de autocunoastere. este foarte probail sa afli lucruri despre tine pe care nu le-ai constientizat. de motivatie.

vise. si m-am hotarat sa actionez. iubiri. lasa teama de-o parte. TE PROVOC! Te provoc la un joc pe scena vietii! Te provoc sa ne jucam de-a implinirea! Te provoc sa ne jucam de-a regasirea spiriuala! Te provoc la cautare! Uita de frica si durere. sa reusesti si sa te bucuri de rezultate. Te-ai desprins de tine cu-n suspin si te-ai conformat. E vremea unui nou inceput! Accepta provocarea de a-ti elibera spiritul! Vreau sa pornim impreuna pe drumul dezvoltarii personale. Ai ramas doar o schita nereusita a unui om ce a sperat candva…Am auzit vocea ta interioara. inarmeaza-te cu rabdare vointa si perseverenta! Stiu ca oricare ar fi numele jocului iti va placea sa-l joci si sa-l castigi. vreau sa gresesti. de azi incepi sa traiesti viata asa cum iti place! © ArtaEducatiei. sa inveti din greseli. Pasiuni. le-ai ingropat in tine.Ratacesti… Te-ai trezit pe cararile intortocheate ale vieti.com – Toate drepturile rezervate 13 . Gata cu scuzele. le-ai ascuns intr-o temnita subterana si ai ramas condamnat la tacere. asa ca pornim la drum. Imi doresc sa atingem impreuna potentialul pe care suntem meniti sa il atingem. Te-ai zbatut din rasputeri si ai tipat cand au vrut sa-ti taie aripile si sa te indeparteze de tine. Stiu ca asta vrei si tu. dorinte. Ti-ai ingropat talentele. strigatul tau disperat de ajutor. fiinta efemera. ca pe o comoara. idealuri. nu te mai gandi la esec. vreau sa inveti despre educatia personala si sa aplici ceea ce inveti. in cautarea desavarsirii.

spre complexitate sufletesca. cunosc tristetea. © ArtaEducatiei. nu-ti cer sa ai incredere deplina in ceea ce-ti spun. Vor mai fi si alte obstacole. pentru a ne iubi pe noi si pentru a-i iubi pe altii. sa-ti schimbi gandirea. o povara. singuratatea. deprimarea…Stiu ce inseamna lacrimile. de azi tu vei lua decizii pentru tine. iar la final. Cunosc atat de bine nefericirea. Gandurile sunt creatoare iar “Omul este ceea ce crede el ca este” . dupa cum prea bine spune Cehov. dupa lupte aprige cu barierele interioare. ca succesul se poate obtine. dar acest material poate fi imboldul de care ai nevoie ca sa depasesti obstacolul care te tine pe loc si nu te duce mai departe. Trebuie doar se te descoperi si sa te-mpaci cu tine. Daca privesti viata in acest fel. un chin. stiu cum e sa ratacesti… Dar ceea ce STIU cel mai bine. drumul nu este presarat cu flori. azi vei afla cine esti. vei stii ce-nseamna sa fii invingator. O fac pentru ca ma identific cu tine. atunci asa va deveni. ce valori ai. Stiu ca ti-e greu. Este necesar ca inainte sa pornesti pe drumul tau spre dezvoltare. este faptul ca nu am venit pe lume doar pentru a ne uri si a ne chinui pe noi insine si unii pe altii ci pentru a iubi. stiu cum este izolarea. Si daca nu stii ce iti place. sa pui punct conflictului interior si sa pornesti pe calea catre implinire.De azi tu vei fi central universului tau. pentru a iubi tot ce ne inconjoara. Uita de asa zisa “cruce” despre care se spune ca fiecare este sortit sa o duca in spate. tipetele de durere. te voi ajuta sa descoperi. dar nu exista castig fara durere. cu certitudine. perspectiva aspura vietii iar mai apoi stilul de viata. stiu ca tu detii in tine resursele necesare pentru a REUSI.com – Toate drepturile rezervate 14 . Eu stiu ca fericirea se invata.

Vei ramane pe loc si vei privi noroiul in care te afunzi.” – Edmund Spencer. care te face fericit sau nefericit.Daca-ti spui ca ti-ai dori sa fii mai optimist. dar esti sigur ca n-ai sa reusesti niciodata. nu vei schimba cu nimic situatia in care te afli acum. Secretul Uitat Al Oamenilor Optimişti © ArtaEducatiei. Retine: “Mintea e cea care face rau sau bine. bogat sau sarac.com – Toate drepturile rezervate 15 . Si stim ca nu asta este ceea ce-ti doresti.

      Secretele Oamenilor De Succes © ArtaEducatiei. Cu toate că au o grămadă de probleme. NU eşti o victimă! Eşti un supravieţuitor care poate face alegeri şi ale cărui alegeri l-au adus unde este acum. Întodeauna bucură-te de micile plăceri ale vieţii.com – Toate drepturile rezervate 16 . pe care dacă le faci. Ai grijă de corpul tău şi lucrează la obiceiurile nesănătoase. Ieşi din zona de confort şi începe să cunoşti oameni noi. Vei fi mai fericit. Însă există anumite lucruri. Transformă lucrurile negative în oportunităţi. nu obstacole. dar în cea mai mare parte. Trebuie să ai un scop ce va merita tot devotamentul tău pentru a face ca toate acţiunile pe care le săvârşeşti să aibă un înţeles. un mic dejun cu persoana iubită. O cafea dimineaţa. Poţi muta munţii din loc. Pentru că o minte strălucită într-un corp sănătos face mai mult decât toate armatele lumii. înconjoară-te de oameni optimişti pe cât mai mult posibil. depinde de tine. te vor pune pe calea cea bună:  Nu contează ce ţi s-a întâmplat în trecut. Nu există o reţetă magică prin care te vei transforma într-un om de succes şi plin de viaţă. Iar în final. tot timpul vei găsi pe cineva cu care să -ţi împărtăşeşti poveştile la un pahar de vin. Refocusează -ţi mintea pe oportunităţi. Toate astea dau sens fericirii.A fi optimist depinde de multe lucruri. oricât de multe drame ai suferit.

Dar mai intai sa luam o situatie. cand vine vorba atat de bani cat si de dezvoltarea persoanala . Nu te gandi acum cum o sa inveti. Increderea in sine e baza care sta la succesul in orice domeniu. desigur ca nu. Apoi mi-am dat seama ca energia merita pierduta doar pe lucruri pe care le poti schimba si pe cele ce iti aduc valoare. din instinct. TOTI! Toti au foarte mare incredere in ei.nu iti pierde timpul asupra unor lucruri pe care nu le poti schimba. important e sa iti permiti sa incerci orice. vreau sa iti pun o intrebare. Si sa inveti din asta. Ok. Vreau ca tu sa gresesti. Atunci de ce naiba exista persoane cu IQ de 100. Am patit si eu la fel. Aici vreau sa ajungi si tu. Ai sa vezi ca pe internet poti face o gramada de greseli si sa ai succes. cat mai mult.com – Toate drepturile rezervate 17 . Niciunuia nu ii pasa de parerea lumii despre el. Sa luam o persoana care are IQ-ul de 100. De foarte multe ori ne e frica sa facem greseli. Sunt sigur ca si tu te-ai confruntat cu lucrul asta de foarte multe ori.oamenii de succes se iubesc pe ei insisi. Stii de ce? Pentru ca se bazeaza pe experientele anterioare. ei pur si simplu stiu asta. Un alt lucru foarte important. Un alt lucru am invatat . Ei nu se intreaba "daca ceva nu merge bine?". Exista persoane care au un IQ de 1000? Nu.Stii ce fac oamenii de succes cand iau decizii? Le iau cat ai pocni din degete. Toti se simt bine in propria persoana. de aceea ne bazam pe statistici. insa castiga de o mie de ori mai mult decat noi ? IQ-ul lor nu este de o mie de ori mai mare. relativ apropiat cu al nostru. © ArtaEducatiei.

com – Toate drepturile rezervate 18 . nu provocari. concentreaza-te asupra solutiilor. Pentru ca viseaza mai mult.Iti spun eu. nu asupra problemelor. Nu ti le vei putea insusi peste noapte.Think and grow rich. Cum Să Fii Mereu Sănătos Şi © ArtaEducatiei. Si inca una: Release your breaks de Jim Newman. dream big". Apropo. iti recomand o carte de Napoleon Hill . Despre asta insa o sa vorbim la capitolul "obiective". Si retine: trebuie repetitie pentru a retine aceste principii. Vorba aia "Think big. Un alt principiu: Eu unul nu cred in provocari. Ba mai mult. Si e ok asa. vreau sa iei doar ceea ce crezi ca ti se potriveste momentan. viseaza mai inalt! Seteaza obiective pe care nu le poti indeplini intr-o viata. odata cu maretia vin probleme mai mari. Vreau sa o citesti. Tot timpul.

mergi pe jos până la magazin. Uite ce poţi face: ia-o pe scări în loc de lift. #5 – Ieşi la o alergare în fiecare zi Aici nu mă refer să-ţi faci timp pentru exerciţii fizice sau ceva de genul. consumându -ţi fiecare picătură de apă din fiecare celulă pe care o găseşte. © ArtaEducatiei. Însă e esenţial să ieşi la alergat măcar 30 de minute în fiecare zi.. Dacă nu bei destulă. ieşi la alergat în fiecare dimineaţă etc. Somnul este esenţial pentru un corp sănătos atât fizic cât şi emoţional. Asigură-te că dormi cel puţin 7 până la 10 ore în fiecare noapte. acesta trece pe „măsuri de urgenţă”. #3 – Dormi suficient de mult Corpul tău trebuie să aibă suficient timp pentru a se odihni.com – Toate drepturile rezervate 19 . #4 – Bea apă şi mănâncă lactate tot timpul Corpul tău are nevoie de apă pentru a se menţine hidratat. #1 – Ia Micul De Jun în fiecare dimineaţă. ci are şi acizi graşi omega 3 în componenţa sa – care se ştie că reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Cei ce mănâncă în fiecare dimineaţă sunt campionii unei sănătăţi de fier. Studiile arată că oamenii care iau masa la începutul zilei tind să aibă mai multe vitamine şi minerale în corp şi mai puţine grăsimi şi colesterol.Să Te Bucuri De Toate O să-ţi prezint în continuare câteva lucruri pe care le poţi face pentru a sta sănătos şi a avea o viaţă fericită mult timp de acum încolo. Nu numai că este o sursă bună de proteine. Poate timpul tău e preţios.. #2 – Adaugă peşte şi Acizi Graşi Omega 3 dietei tale Specialiştii recomandă să mănânci peşte odată pe săptămână.

spatele drept şi marş la oglindă. Dar doar atât. Aceeaşi cale pe care tu ai suferit. Vreau să-mi arăţi toate defectele. Iar tu urăşti asta. La fiecare colţ de stradă se găseşte cineva care te foloseşte pentru propriul interes. Ştii că în sinea ta. Dar… tu ştii ce e iubirea? Eu încă nu am aflat. Eşti ceea ce ai ales să fii. Nu iubeşte nimic altceva la tine. Iubire? Vrei iubire? Atunci învaţă ce e ura. mai ai şi altceva de arătat. În viaţă nu eşti singur. Lasă viaţa altora. Restul e apă de ploaie. Ei trebuie să-şi care sacii cu probleme singuri. O persoană gata să arate ceea ce are ea mai preţios.Luptă pentru ce îţi doreşti! Mai ţii minte zilele alea în care te trezeai fără chef de viaţă? Când îţi venea să spargi tot? Când singura alinare pe care o mai aveai era că nu se poate mai rău? Asta nu e una din acele zile. O persoană gata să înfrunte lumea. Ţine cu dinţii de lucrurile ce înseamnă ceva pentru sufletul tău. Nu timpul le rezolvă pe toate. noi o facem. Asta oricine poate afla. Şi o mână de oameni la care înveţi să ţii. Pentru că ele sunt calea spre perfecţiune. Care a fost ultima nebunie pe care ai făcut-o? Cum se numeşte ultima persoană pe care regreţi că nu ai cunoscut-o mai bine? Îi mai ştii numele? Regreţi? Nu regreta. Capul sus. Nu o să te mint. © ArtaEducatiei. Pentru că fără ea nu ar mai exista iubirea. Ia spune-mi. Cine eşti? Nu! Nu-mi spune ce scrie în buletin. Ce vezi? Nu-mi spune. Îţi zic eu ce vezi.com – Toate drepturile rezervate 20 . Tot ce poţi să faci este să le arăţi calea. Ceva ce poate fi descoperit doar de o persoană “specială”. Vreau să te văd pe tine. Ce vrei de la viaţă? Fericire? Ştii să o preţuieşti? Ai renunţa la fericirea ta pentru cea a unui copil al străzii? Da? Atunci nu meriţi să fii fericit. În viaţă te ai pe tine. Ce te face pe tine diferit? Care e misterul din spatele ochilor tăi ce ar face -o pe acea persoană să se oprească din drumul său şi să-şi întoarcă privirea spre tine? Nu.

com – Toate drepturile rezervate 21 . ci în fiecare zi. © ArtaEducatiei. …fii tot ce e mai bun din tine.Şi cum crezi că o să obţii toate astea? Şi mai ales. Singura persoană de la care trebuie să aştepţi ceva eşti tu. de unde ştii că o să le obţii? Merită să lupţi pentru ele? Da? Atunci fă -o! Nu e nevoie să mă crezi pe cuvânt. Nu doar azi. Nu aştepta nimic de la nimeni. te provoc să lupţi. Nu aştepta nimic de la mine. Eu sunt cel care îţi poate da un singur sfat.

ro – Tot ce trebuie să ştie o femeie adevărată Dacă vrei să ne contactezi o poţi face la: www..ro – Stil vestimentar pentru bărbaţi ArtaFeminina.artaeducatiei.com/contact sau pe adresa de e-mail: contact@artaeducatiei.. AndreiHasna.Resurse Gratuite Am strâns pentru tine o mână de siteuri care te vor ajuta în drumul tău spre succes. Aşadar.com – Dezvoltare Personală şi Marketing Online FiiCuStil.com © ArtaEducatiei.com – Toate drepturile rezervate 22 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful