SPECIAL GOLD- efecte de cocaina Ultimul drog legal: sărurile „Special Gold” cu efecte de cocaină

În ultimul timp, pe piaţa drogurilor legale a început să fie comercializat un nou sortiment de stupefiante, mult mai puternic decît salvia sau decît alte plante etnobotanice. Este vorba despre aşa numitele „săruri de baie” care sînt prizate de tinerii care îşi petrec nopţile în cluburile din oraş. Un gram de „sare” costă între 45 şi 70 de lei şi provoacă o stare asemănătoare cu cea produsă de prizarea cocai nei. Aceste droguri sintetice, chiar dacă pot fi comercializate din cauza legislaţiei permisive, pot cauza decesul celor care au probleme cu inima. Pe „drugs-forum.com”, o persoană care a testat Special Gold povesteşte care sînt efectele după o doză prizată de circa 160 de miligrame din această substanţă. „În primele 10 secunde te simţi stimulat de parcă ai lua efedrină şi ai o stare redusă de panică. După aproape un minut auzi un bîzîit neplăcut în urechi şi începe să-ţi bată inima foarte puternic. După alte cîteva minute, starea de panică se înteţeşte şi simţi nevoia să scrîsneşti din dinţi , să-şi muşti buzele, şi inima îţi bate foarte tare”, explică utilizatorul acestui forum. Prafurile care sînt vîndute sub denumirea, de „săruri de baie” conţin substanţ e din clasa methylmethcathinone, 4MMC, metadone care, în anumite combinaţii, pot avea efecte halucinogene. „Toate aceste substanţe pot crea efecte halucinogene, dar depinde de combinaţia lor. Sînt sute de astfel de substanţe, iar dacă sînt combinate cu săruri, efectul poate fi devastator. Substanţele din această clasă pot fi recunoscute după faptul că denumirea lor se termină în «one» sau «ina» şi sînt de natură organică”, explică Laura Bondor, chimist. Specialiştii de la Institutul de Medicină Legală Cluj, chestionaţi în legătură cu unele decese care ar fi fost cauzate de astfel de substanţe, se feresc să facă vreo declaraţie. „Nu sîntem obligaţi să vă răspundem. Noi trimitem poliţiei raportul necropsiei şi rămîne la latitudinea lor, dacă informaţiile vor fi făcute publice”, a spus Marius Vartic, directorul IML Cluj.

Drogaţii, consumatori slabi Barmanii din mai multe cluburi din oraş spun că, după închiderea localurilor, au găsit mai multe pliculeţe ciudate la toalete sau sub mese. De asemenea, ei mai spun că, în ultimul timp, consumul de băuturi alcoolice a scăzut, însă tinerii sînt din ce în ce mai euforici. „În ultimele luni am găsit tot mai multe plicuri pe care scrie «sare de baie». Pe etichetele acestea, mai scrie că nu-i pentru consum, dar într-un colţ apare şi semnul că este interzisă comercializarea către persoanele sub 18 ani. Sînt mulţi care nu beau nimic toată seara şi cu toate astea seamănă cu iepuraşii din reclamele la duracell”, spune un barman din oraş. Alt angajat al unui club unde se ascultă de obicei muzică electronică spune că nu de puţine ori i-a văzut pe clienţi ieşind din baie cu urme de praf alb la nas şi extrem de agitaţi. „În club nu prea vin oameni cu bani şi mă gîndesc că ăştia nu au de unde să-şi ia cocaină. Am auzit de sărurile astea, care ar fi droguri, şi am văzut de multe ori ieşind de la baie oameni care aveau nasul foarte iritat. Plus că ăştia comandă doar apă toată noaptea şi stau de dansează pînă la patru dimineaţa”, spune un alt barman. Politicienii vor să interzică drogurile „legale” La sfîrşitul lunii august, Ministerul Sănătăţii (MS) lansa în dezbatere publică un proiect de ordin, pentru stabilirea condiţiilor de punere pe piaţă a unor plante, produse de origine vegetală şi a unor substanţe care pot fi asemănate cu plantele, substanţele şi preparatele stupefiante sau psihotrope. La început de octombrie, senatorii din comisia juridică au dat un aviz favorabil proiectului legislativ care interzice

nu stiu ce efect au si nici daca nu dai ortu dupa ce le consumi. sursa:www. mi se pare cea mai mare prostie posibila. în urma ordinului MS. Pe astea. Se trag pe nas”. a spus dealerul de sare. „Avem patru feluri şi două sînt mai bune.2/0.4/şi 1.ftr. Magazinele de prafuri legale au inpanzit orasul le gasesti acu mai ceva ca farmaciile la fiecare colt de strada cate unul. momentan. un pliculet de 0. atentie pe net scrie ca nu sunt destinate consumului uman. pe internet pe strada. daca e sau nu e nociva aceasta sare de baie.25g se vinde cam cu 50 ron. senatorii luînd în calcul şi faptul că numele produselor pot fi schimbate. acum sa vedem poate ne lamureste cineva cum e cu efectul acestor substante. . praful minune care-l tragi pe nas sau tigarile cu efect halucinogen care te ajuta sa ''uiti de tot''.ro Vad ca zi de zi se vorbeste de ''Special Gold'' magic sau ganja. La întrebarea dacă are săruri „Special gold”.comercializarea produselor etnobotanice. deci nicidecum trasului pe nas. cunoscute şi drept droguri legale. Avem la 0. Una are efect şase ore şi altul patru şi fără dureri. Lista va fi actualizată permanent. Mai mult decat atata vanzarea acestor prafuri a devenit o adevarata afacere pentru tinerii suceveni. dealerul a răspuns că deţine patru feluri de asemenea substanţe. Tocmai lucrez la lista de preţuri.0 gram. Cred ca sanatatea e unul dintre cei mai importanti factori atunci cand vine vorba de placere. Senatorii au întocmit şi o listă de amendamente. printre care se numără şi întocmirea unei liste cu produsele interzise. Se consumă la greu Reporterii Foii transilvane au încercat să afle mai multe detalii de la un dealer de droguri legale. A luat cineva porcarii de astea sau ia cineva porcarii de astea? Te simti bine? Nu te Simti? Sunt Periculoase? Nu sunt? Eu unul n-as da in veci 50 ron pe un pliculet de Special Gold. prin cluburi ti se ofera posibilitatea de a cumpara aceasta substanta la orice ora din zi sau din noapte. Din ce am auzit si vad pe net ''sarea de baie'' adica Special Gold este cel mai cautat de pe piata. şi costă cam 70 lei/gramul. nu le vei găsi în România că s au terminat cam peste tot. putin mai mult sau mai putin depinde de unde il cumperi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful