P. 1
Agentie de Turism Euro Seaside Tour

Agentie de Turism Euro Seaside Tour

|Views: 69|Likes:
Published by Duda D'Arc
turism
turism

More info:

Published by: Duda D'Arc on Jun 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/19/2013

pdf

text

original

UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS GALATI Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Indrumator : Lect. Drd. MUNTEAN MIHAELA

Student : Mihalcea Daniela ECTS, III, Gr. 1

- 2012 -

CAP. I CONSTITUIREA AGENŢIEI S.C. EURO-SEASIDE TOUR S.R.L 1.1 Prezentare generală 1.1.1 Obiectul de activitate 1.1.2 Forma de proprietate 1.1.3 Documente necesare înfiinţării agenţiei 1.2 Locaţia agenţiei 1.3 Obiective propuse CAP. II STRUCTURA ŞI RESURSELE UMANE ALE AGENŢIEI 2.1 Structura organizatorică 2.2 Organigrama agenţiei CAP. III ETAPELE DE REALIZARE A PRODUSULUI TURISTIC 3.1 Culegerea informaţiilor 3.2 Selectarea obiectivelor 3.3 Combinarea şi asamblarea componentelor produsului turistic 3.4 Asigurarea serviciilor pe parcursul călătoriei 3.5 Determinarea calculului produsului turistic 3.6 Promovarea produsului turistic CAP. IV CONTRACTE UTILIZATE ÎN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII PRODUSELOR TURSITICE ALE AGENŢIEI CAP. V STABILIREA CANALELOR DE DISTRIBUŢIE BIBLIOGRAFIE

2

Echipamentele aflate în dotare sunt : computere în retea. dinamic. Beneficiind de aportul unui colectiv tânăr. astfel încât putem organiza cu succes orice acţiune sau excursie al căror program este stabilit de clienţii noştrii.11. care îsi desfăşoară activitatea în diferite birouri şi compartimente.1 Obiectul de activitate Obiectul de activitate aşa cum este el stipulat în actul constitutiv vizează în principal activităţi ale agenţiilor de voiaj şi a tour-operatorilor. ce doreşte să se afirme pe piaţa turismului românesc cu servicii de o înaltă calitate şi multă receptivitate la solicitările turiştilor. copiatoare. agenţia s-a impus în scurt timp şi ca un partener de încredere atât pentru clienţii săi cât şi pentru firmele de turism.1 Prezentare generală "Euro-Seaside Tour" este o agenţie de turism tour-operatoare infiinţată pe data de 25. atât din ţară cât şi din străinătate.CAP. 3 . restaurante. 1. activităţi de asistenţă turistică. charter avion. Agenţia noastră este specializată pe turism intern şi internaţional şi oferă la preţuri atractive următoarele servicii: transporturi cu avionul. calitatea şi promtitudinea ne diferenţiază iar împreună vom reuşi să descoperim cele mai frumoase destinaţii la cele mai convenabile preţuri. vile. Agenţia dispune de asemenea şi de mijloace auto. centrală telefonică. I. Orientarea permanentă spre client. Personalul agenţiei şi echipamentul din dotare Agenţia "Euro-Seaside Tour" are un personal alcătuit din 13 angajaţi dintre care 10 calificaţi şi 3 necalificaţi. am realizat un parteneriat foarte bun cu hoteluri.2009. Personal cunoscător de limbi străine de circulaţie internaţională: 10. circuite cu autocarul. CONSTITUIREA AGENŢIEI "EURO-SEASIDE TOUR" 1. cu experienţă în domeniul turismului. În dorinţa de a oferi clienţilor şi colaboratorilor lor servicii de calitate şi echilibrate din punct de vedere al bugetului.1. transportatori şi agenţii de turism. faxuri. vacanţe exotice şi croaziere. sejururi interne şi internaţionale.

denumirea acesteia va fi urmată de datele referitoare la sediul societăţii. . 1. etc. Eurotime).3 Documente necesare înfiinţării agenţiei Pentru înfiinţarea agenţiei a fost necesară eliberarea a două documente: • Cerere de eliberare a licenţei de turism. ocazionale.circuite în Europa. Amad Touristik.. număr de telefon şi fax. codul unic de înregistrare. . În toate actele semnate de societate prin reprezentanţii legali sau statuturi.Domeniul de activitate include: . . .sejururi şi programe de weekend (City break). 1.1. Bulgaria. Turcia.2 Forma de proprietate Societatea comercială de turism "Euro-Seaside Tour" este organizată sub forma unei societăţi cu răspundere limitată. Societatea dobândeşte personalitate juridică de la data înregistrării sale la Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti.transporturi terestre şi aeriene de călătorii.emitere bilete de avion pe rute interne şi externe pe orice destinaţie. Eurolines. . numărul de înregistrare la registrul comerţului. .rent a car la destinaţie.bilete de autocar cu destinaţii în Europa (Atlassib. .eliberarea asigurărilor medicale pentru turiştii care circulă în străinătate. capital social. cu turişti străini în România.excursii cu turişti români în străinătate. .1. .vacanţe exotice şi croaziere. • Copie legalizată a brevetului de turism al persoanei care conduce agenţia. 4 .vacanţe în staţiunile de pe litoral din România.

. ap1 parter. Anton Pann nr. . bl.copie de pe certificatul de înmatriculare în registrul comerţului.formularul pentru voucher. Declar că sunt îndeplinite în totalitate criteriile minime pentru eliberarea licenţei de turism. reprezentată prin Petre Ruxandra-Mădălina. bl. . .cu sediul în str. . ap1 parter.copia brevetului de turism al persoanei care conduce activitatea de turism şi copie după contractul de muncă.copie de pe hotărârea judecătorească de înfiinţare şi de pe actul constitutiv al S. vă rog să aprobaţi eliberarea licenţei de turism tip A pentru agenţia noastră Euro-Seaside Tour. G2. 2. sc. 2. SC. Petre Ruxandra-Mădălina Administrator 5 . G2. situată în str. Anton Pann nr.C Euro-Seaside Tour SRL. Anexăm următoarele documente: .• Cerere de eliberare a licenţei de turism Domnule director. stabilite de Ministerul Turismului – Oficiul de Autorizare şi Control în Turism care vor fi respectate pe toată perioada desfăşurării activităţii de turism. 6.copie de pe actul de deţinere a spaţiului pentru agenţia de turism. sc.fişa de prezentare a agenţiei de turism. în calitate de administrator. Cu stimă. 6.Euro-Seaside Tour SRL.

bl. pentru ca activitatea să se desfăşoare cât mai rapid şi eficient. 2. Birourile sunt dotate cu toată aparatura necesară. ap1 parter. în care clienţii agenţiei se pot relaxa pe o canapea. într-un spaţiu comercial de 65 mp. urmărind diverse imagini cu destinaţiile promovate de firma noastră. Anton Pann nr. pe str. 6. Celelalte camere servesc drept birouri în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii firmei.2 Locaţia agenţiei Agenţia "Euro-Seaside Tour" are sediul în oraşul Bucueşti. 6 . una dintre ele având 18 mp şi servind drept cameră de aşteptare. pe un ecran LCD.• Copie legalizată a brevetului de turism al persoanei care conduce agenţia 1. sc. G2. Spaţiul a fost compartimentat în 3 camere. sau pe fotoliu.

este într-un loc intens circulat. să formeze o clientelă stabilă şi să dezvolte oferta turistică. Valorificarea avantajelor deţinute în cadrul pieţei turistice.Euro-Seaside Tour. Obiectivul agenţiei noastre este creşterea ca firmă pe piaţa românească astfel încât să acopere un segment de clienţi important./fax. iar ofertele din geam.: +40 232 245 522 Mobil: 0732. atrag tot mai multi clienţi. Crearea unor produse turistice de calitate.3 Obiective propuse Fiind o firmă recent lansată strategiile după care se ghidează sunt axate pe informarea publicului despre oferta de servicii şi în acelaşi timp poziţionarea acesteia pe piaţa din România prin diferenţierea clară de oferta concurenţei şi accentuarea promovării pachetelor oferite de noi.ro 1.00 Sâmbata : 09.14. Program: De Luni până Vineri: 09.00 Tel.052. Practicarea unui turism accesibil categoriilor de populaţie cu venituri diferenţiale.18.Clădirea în care este situată agenţia. firma puternic luminată seara. În afară de acestea agenţia urmăreşte prin intermediul unor strategii.00 .984 Email: office@euro-seaside tour. 7 . După primul an de activitate dorim ca toţi clienţii noştri să rămână placut surprinşi de modul în care i-am tratat. Punerea în valoare a patrimoniului cultural al ţării. prin ofertele sale şi promptitudinea serviciilor.00 . Asigurarea accesului la turism a unei largi categorii de populaţie. realizarea următoarelor obiective : • • • • • • • • • Creşterea cifrei de afaceri şi a profiturilor firmei. Prevenirea prin mijloace proprii a degredării resurselor turistice. Urmărim şi deschidrea unor filial în ţară dar şi stabilirea unor parteneriate pe termen lung cu agenţii de turism detailiste şi întermediari atât din ţară cât şi din străinătate.ro Site: www. Fidelizarea clienţilor. Formarea unei tradiţii a companiei care să scoată în evidenţă performanţele şi să îndemne la progres continuu.

instruirea şi coordonarea curierilor şi comisionarilor. II STRUCTURA ŞI RESURSELE UMANE ALE AGENŢIEI 2. de recrutare şi salarizare. croaziere pentru grupuri şi turişti individuali. .Odihnă şi tratament în staţiunile din străinătate.Rezervări la hoteluri din Europa. tursim extern. .1 Structura organizatorică Agenţia noastră de turism va fi condusă de un manager care va avea ca responsabilităţi elaborarea şi implementarea strategiei de dezvoltare a turismului în colaborare cu Consiliul director . • Departamentul Turism extern : . .Ghizi interpreţi şi translatori pentru grupuri şi turişti individuali. Departamentul economic este format din compartimentul financiar-contabil condus de un contabil şef care va raporta informaţiile cu privire la operaţiunile financiare şi contabile directorului economic. Departamentul resurse umane este format din două compartimente. Fiecare dintre acestea sunt conduse de agentul de recrutare şi cel de salarizare care sunt subordonaţi directorului de resurse umane. întocmirea de baze de date cu agenţii economici implicaţi în turism şi cu punctele de atracţie turistică. Activitatea societăţii "Euro-Seaside Tour" este împărţită în 5 departamente funcţionale : • Departamentul Turism intern : . . fiecare birou fiind condus de câte o persoană angajată de către agenţie. . excursii.Închirieri auto.CAP. înregistrarea corespondenţei şi repartizarea acesteia destinatarilor.Tururi externe. sejururi. marketing/management.Asigurări de sănătate. ticketing.Sosiri şi plecări. Departamentul de turism este alcătuit din 4 birouri şi anume: turism intern. agenţia este alcătuită din doi reprezentanţi ai Consiliului de administraţie şi o secretară care se va ocupa cu efectuarea lucrărilor de secretariat. etc. 8 .Transferuri şi transport turistic intern. atragerea de programe şi finanţări în vederea creşterii calităţii turismului. . Totodată.

Biroul Contabilitate are următoarele atribuţii : • Asigură gestionarea şi evidenţa întregului patrimoniu al agenţiei. • Departamentul de Ticketing . facturi. avion şi vase de croazieră • Departamentul de Marketing/Management • Departamentul de Resurse umane . ordine de plată. • Întocmeşte proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli. • Urmăreşte plata şi impozitele legale şi depunerea la timp a situaţiilor financiar-contabile şi statistice cerute de legile în vigoare. • Întocmeşte situaţiile financiar-contabile cu privire la numerarul încasărilor zilnice. precum şi urmărirea modului de realizare a rezulatelor economice generale-cifra de afaceri şi profitul. evidenţa valorică a mijloacelor materiale. • Alte atribuţii specifice activităţilor financiar-contabile de personal şi administraţie 9 ..Recrutare şi salarizare • Departamentul Contabilitate/Financiar cuprinde activitatea prin care se obţin mijloacele financiare necesare desfăşurării activităţii de ansamblu a agenţiei. • Întocmeşte dosarele de angajare a personalului şi ţine evidenţa cărţilor de muncă. • Pune la dispoziţia celorlalte compartimente situaţiile economico-financiare necesare.Asistenţă în vederea obţinerii de viză turistică. • Întocmeşte bilanţurile contabile pe trimestru şi an. • Înregistrează toate documentele specifice: chitanţe. • Stabileşte şi menţine contactul cu unităţile bancare şi cu administraţiile teritorial centrale. • Întocmeşte balanţele contabile lunare.Rezervări şi vânzări de bilete pentru autocar.

3 Organigrama agenţiei Director Secretariat Contabilitate Ticketing Marketing Departament turism Agenţi turism Agenţi ticketing Figura 1. Organigrama Agenţiei de turism tour-operatoare “Euro-Seaside Tour” Firma are un număr de 13 angajaţi dintre care : . .Contabil şef : Simion Ionescu. .Resurse Umane: Iulia Coltoc. . .Director de Turism: Cristian Mihnea .Marketer: Livia Mănescu.Administratori: Viorel Şită şi Gabi Tabără.Ghid turistic: Dana Draghici 10 . . .Secretară: Mihaela Apreutesei. .Agent de turism: Horia Ciubotariu.Agent de transport: Iustin Condar. .Agenţ de ticketing: Andrei Varnea.Director General: Ruxandra-Mădălina Petre.2. .Manager de agenţie: Alina Costache. .

Diferenţa dintre firma noastră şi concurenţi este că oferă servicii gratuite. În urma analizei ofertei pe care noi o avem pe piaţă în acest moment. dar în acelaşi timp celor care deţin suficiente resurse materiale şi de timp. ei preferă să rămână mai mult în vacanţă cu condiţii nepretenţioase. dar nu în ultimul rând preţul pe care ar fi dispus să-l dea un potential turist pentru o anumită vacanţă. destinaţiile de vacanţă. Atuurile pe care firma mizează sunt cele stabilite de studiile de piaţă şi sunt astfel concepute încât să răspundă nevoilor şi aşteptărilor clienţilor. Tinerii în general nu optează pentru un pachet complet de servicii. clienţi externi şi oameni de afaceri. fiind dispuse totodată să aloce acele resurse în vederea efectuării de călătorii. III ETAPELE DE REALIZARE A PRODUSULUI TURISTIC 3. bonusuri pentru fidelitate.CAP. 11 . potenţialul turist ne contactează solicitând un anumit produs turistic care să-i satisfacă nevoile exprimate. Concurenţa: Agenţia oferă o gamă de produse şi servicii turistice pentru toţi clienţii săi. în plus mai avem angajaţii care sunt specializaţi în domeniu. astfel ea va şti exact care sunt produsele cele mai căutate. Este foarte important pentru agenţie să cunoască cererea de pe piaţă. Tipul clienţilor: clienţi obişnuiţi. iar cea de a doua categorie de vârstă preferă să petreaca mai puţin timp într-un concediu dar să beneficieze de condiţiile cele mai bune.1 Culegerea informaţiilor Cererea Produsele noastre sunt solicitate de către persoanele care doresc să călătorească. Piaţa ţintă a agenţiei este alcătuită din doua categorii: prima categorie este reprezentată de tinerii cuprinşi între 16-23 iar cea de a doua categorie este reprezentată de persoanele cu o vârstă cuprinsă între 35-45 de ani. Caracteristici ale cererii produsului: fluctuantă conform sezonalităţii produselor turistice. Promisiunile pe care le facem nu sunt niciodată încălcate indiferent de situaţie pentru că agenţia noastră este cel mai serios partener. indiferent de categoria de vârstă din care face parte acea persoană.

Perfect Tour.2 Selectarea obiectivelor turistice. Marriot.3 Combinarea şi asamblarea componentelor produsului turistic Alegerea destinaţiei: destinaţii exotice pe litoralurile din Europa Alegerea mijlocului de transport: avion. 3. etc. fiind posibil mult mai uşor după eliminarea birocraţiei de la graniţele cu statele Uniunii Europene. Stef Turism. Transcontinental. Best Tour. Eurotime. vile. Hotel Capitol.serviciile firmei se adresează atât clienţilor interni cât şi celor externi. cu maşina proprie. preţuri foarte mici pentru concedii în străinătate.4 Asigurarea serviciilor pe parcursul călătoriei • Agenţia de turism:  Încheie contracte. British Airways. Interra Travel. Alitalia. Clever Tour. vase de croazieră Alte servicii incluse în pachetul turistic: tururi de oraşe. ghid însoţitor din partea agenţiei. Alpin. Europalines. Furnizorii produselor turistice: Air France. turismul individual. convenţii cu prestatorii direcţi de servicii turistice. autocar.). Ciucaş. Travel Tour(Spania). Mavi Tour (Italia). Tarom. Cliven Turism. dar cei mai importanţi factori sunt: marii turoperatori străini care vin cu oferte foarte bune. Central Treavel.  Întocmeşte programul turistic. 3. Alegerea unităţilor de cazare: hoteluri de 3*. Airways. InterContinental. Euro Link Tours.  Emite comenzi de rezervare. venind din partea celorlalte agenţii de turism (Atlantic Turism. Silver Tour(Franţa). Across Travels. Miruna. Vila Claris. 3. Centrul Pelerinaj. serviciilor oferite şi unităţilor prestatoare Definirea pieţei: Piaţa turistică . Relaţiile cu mediul extern: Agenţia "Euro-Seaside Tour" deţine contracte de colaborare cu mai mulţi parteneri de afaceri interni şi internaţionali: Activ Travel. Avia Travel. 12 .Concurenţa este destul de mare.4* şi 5*.

saună şi masaj. Vila Amalia se afla chiar pe malul mării şi este înconjurată de un parc imens. piscină exterioară. Cazarea se va face în camere duble cu 13 . Pe parcusul vacanţei grupul va fi însoţit de un ghid român. Transportul de la Zagreb la Opatija. oferit de agenţia tour-operatoare “Euro-Seaside Tour”. se va ajunge în Zagreb două ore jumătate mai târziu.Zagreb(Croaţia). Deplasarea în excursiile efectuate pe Coasta Dalmată va fi realizată tot cu microbuzul care va fi închiriat pe toată perioada vacanţei.5 Determinarea calculului produsului turistic Croaţia – Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija Descrierea programului turistic Progamul turistic. este destinat unui grup de 14 persoane şi se desfăşoară în perioada 26 mai-2 iunie 2012 cu plecare din Bucureşti.3.distanţa de 170 km . 26 mai. la destinaţie ajungându-se la ora 9:45 ora Romaniei. un centru de wellness şi un teatru in aer liber. terenuri de tenis. Vila are 30 de camere şi oferă piscina interioară cu apă de mare încălzită. sâmbătă. Se estimează că se va ajunge la Opatija . Zborul de întoarcere va fi asigurat de aceeaşi companie ca şi la plecare. De aici se vor face excursii în fiecare zi pentru vizitarea întregii coaste. În apropiere exista un casino. bar. Sosirea în Bucureşti va fi la ora 14:55. 8:45 ora Croatiei. La întoarcere microbuzul va lua turiştii din Opatija dimineaţa la ora 8:00. staţiunea în care vor fi cazaţi turiştii . Transportul Transportul se va realiza pe calea aerului cu un avion al companiei Alitalia pe ruta Bucureşti( România) . în faţa hotelului în jurul orei 12:30.se va realiza cu un microbuz de 16 locuri al companiei. Plecarea va fi la ora 7:10. la timp pentru zborul de la 11:20 spre Bucureşti. în vecinătatea unei grădini botanice. în Vila Amalia de două stele. Cazarea Pe parcursul vacanţei turiştii vor fi cazaţi în Opatija. restaurant şi plajă privată.

iar apoi vor putea lua masa în staţiune. Mic-dejunul se va servi în fiecare dimineaţă la ora 9. Mai mult. turce şi austro-ungare. Agrementul Desfăşurarea pe zile a progamului turistic este următoarea: Ziua intâi: Având în vedere că se va ajunge în Opatija după-amiază. inclus astăzi în moştenirea naturală protejată de UNESCO. visovacka begavica ( care se prepara din carne de miel şi chefir de oaie) şi orahnjaca (un desert din faină. Se vor putea gusta brodetul (o mâncare din peste inăbuşit. pentru a satistface cât mai bine dorinţele turiştilor. Vor putea deasemenea face plimbări prin împrejurimi pentru a lua un prim contact cu Coasta Dalmată. Ziua a doua: 175 km până la Plitvice A doua zi a vacanţei este dedicată unei vizite în Parcul Naţional Plitvice. în vinerea de dinaintea plecării. Sunt asigurate mic-dejunul ca bufet suedez şi cina la care turiştii vor avea posibilitatea să aleagă din meniul restaurantului: salate de crudităţi. Cina va începe la ora 19.vederea la mare. cel mai frumos şi cunoscut parc naţional croat. Alimentaţia Turiştii vor servi masa la restaurantul Vilei Amalia. minibar. Aici se pot admira renumitele lacuri alpine (în număr de 16). dotate cu aer condiţionat. Opolo. Doritorii vor putea face şi plajă.000 ha. drojdie de bere. Plavac şi Dingac Postup. telefon. peşte şi carne preparate în diferite moduri. Grupul va avea astfel ocazia să descopere că bucătaria croată este marcată de influenţe ialiene.00. ce se varsă unul în altul. cu o suprafaţă de peste 19. zahar şi multe alune de pământ) udate de vinuri deosebite : Teran.00. turiştii se vor caza. baie proprie şi balcon.. hotelul va oferi oaspeţilor o cină tradiţională dalmată. cascadele şi grotele – folosite ca decor pentru realizarea a numeroase filme de aventuri ca de 14 .00 iar cina la ora 20. amestecat cu orez fiert).

din sec. natura bine conservată dar şi pentru bogatul patrimoniu istoric şi cultural.biserici şi mãnãstiri. 6. pentru o nouă incursiune în istorie. cu o istorie simplă dar de o excepţională valoare. Ziua a treia: 92km până la Pola În a treia zi turiştii vor avea ocazia să vadă oraşul Pola. Se vor vizita: amfiteatrul din secolul I . cu pavaj roman şi să admire frumoasele clădiri medievale şi renascentiste. dăinuie trecutului. cu obiectele nepreţuite din altar. toate spun un călduros "Bine aţi venit!" Acest remarcabil oraş mediteranean. Se va petrece o întreagă zi în mijlocul naturii. Băi romane cu pardoseli de mozaic. cunoscut pentru climatul său moderat. construcţia de vapoare şi turism. peştelui. Localnicii prietenoşi şi ospitalieri. locul plin de secrete şi înţelepciune al Europei. Oraşul are o lungă tradiţie în producerea vinului. toate aceste fac parte din patrimoniul Krk-ului. apele domoale. liniştea blândã a iernii.unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre din Antichitate. Aici se va vizita Catedrala Krk. îi inspiră şi impresionează pe toţi cei care îl viziteazã. tradiţiilor şi literaturii din trecut . Se pot de asemenea realiza tururi în jurul parcului în maşini safari şi bărci electrice.arcul de triumf. Ziua a patra: 63 km până în Insula Krk A patra zi a sejurului le va oferi turiştilor ocazia să vadă insula Krk. ziduri de apărare cu fundaţii din perioada pre-romanã. cel mai mare oraş din regiunea istorică Istria.martore ale culturii. Grupul va avea ocazia să facă un tur al oraşului pe jos. renovată şi extinsã dea lungul timpului.exemplu Winnetou. fiind folosit şi astăzi în timpul festivalurilor de film de vară . pe vechile străzi înguste. verile vioaie şi temperamentale. cu boltele si coloanele sale elegante. Este o renumită staţiune heliomarină şi un important centru turistic. Arcul Sergius şi templul zeului Apollo construit în onoarea împăratului roman Cezar Augustus. precum şi 15 . inscripţii glagolitice .

în timpul mesei. lucrate în argint. Colecţiile în expunere permanenta păstrează ordinea originală a lucrurilor. Se va vizita apoi Castelul Trakošćan. traversarea mării făcându-se cu feribotul deoarece spre deosibire de Krk. Se va porni imediat după micul dejun având în vedere distanţa care trebuie parcursă până la obiectivul care se doreşte a fi vizitat.oraşul Varazdin A cincea zi a sejurului le oferă turiştilor posibilitatea să facă o excursie in regiunea Hrvatsko Zagorje ( Nordul Croaţiei). acoperită cu stejari şi păduri de pin. de pe vremea când castelul era în folosinţă. înconjurat de minunate grădini. Alături de aceastã catedrală merită vizitată şi excepţionala bisericã Sf. Cres şi Mali Losinj au fost cândva o singură insulă. Ziua a cincea: 180 km până în regiunea Hrvatsko Zagorje . Acum cele două insule sunt unite printr-un pod aşadar accesul de pe una pe alta este foarte uşor. grupul va putea să se plimbe prin grădinile din împrejurimi. tragica legendă a nobilului Friederich din Celje îndrăgostit de frumoasa Veronika din Desinic. Quirinus. Restaurantul şi-a câştigat astfel faima şi atrage anual mii de turişti. Insula este indeosebi de frumoasă. La amiază se va lua prânzul în restaurantul Grešna gorica – Dealul Păcatului unde turiştii vor putea să asculte. Cres nu este legată de continent printr-un pod. bineînţeles. plaje. construit în secolul al XIII-lea. dovadă vie a arhitecturii romane. După vizitarea castelului.reliefurile din timpul Frankopanilor. Exponatele datează din secolul al XV-lea până în al XIX-lea şi sunt distribuite pe camere separate constituind unităţi de interior separate. Turiştii vor avea ocazia să viziteze insula 16 . Ziua a şasea: cu feribotul până în Insula Cres În jurul orei 10:00 grupul va porni spre Cres. a doua insulă ca mărime a Croaţiei. dar un canal construit de romani le-au separat cu câteva secole în urmă. podgorii şi plantaţii de măsline şi. Castelul a fost transformat într-o casa-conac residenţial. Trebuie precizat că insula Cres este după Krk.

Cres. într-una din faimoasele cafenele. după care turiştii îsi vor putea decide singuri programul: fie să facă cumpărături.diving pe insula Cres.merită văzută în special Biserica Sf. la ora 7:00 pentru ca la ora 8:00 grupul să pornească cu microbuzul.00 grupul va porni spre Vila Amalia din Opatija unde va participa la cina tradiţională dalmată.  Şoferului de microbuz nu i se asigură masă şi cazare deoarece microbuzul este închiriat de la o firmă din staţiunea Opatija. imediat după micul dejun. existând pe insulă o firmă specializată care îi poate asista. Analiza de preţ  Preţul biletului de avion nu include taxele de aeroport.  Masa de prânz la restaurantul Grešna gorica. Ziua a şaptea: 14 km până la Rijeka Se va face o excursie la Rijeka. ea trebuind să fie plătită de fiecare turist în parte. costul pentru această formă de agrement nu este inclus în preţul sejurului. Restul zilei va fi destinat plajei . să admire priveliştile. să se plimbe pe principala stradă de promenadă. Diurna şoferului este inclusă în preţul de închiriere al microbuzului. Ziua a opta: întoarcerea în Bucureşti În ultima zi a programului turistic se va servi micul dejun mai devreme. în ziua a cincea a sejurului nu este inclusă în preţul sejurului. ori să servească cafeaua pe malul Mării Adriatice. În jurul orei 18. În cursul dimineţii se va vizita fortăreaţa Trsat. Maria datând din secolul al XV-lea -. să cumpere suveniruri pentru cei dragi iar apoi să facă plajă şi să înoate. în care turiştii vor fi cazaţi. Doritorii pot chiar să facă scuba-diving.  Deoarece se consideră că doar o parte a turişilor vor dori să facă scuba. 17 .strada Korzo-.

Diurna şoferului este înclusă în preţul de închiriere al microbuzului.) Preţ final de vânzare 18 105/14=7. 1 2 3 Elemente de cheltuieli Elemente de calcul Valoarea Per turist Totală 3675 Cazare Alimentatie 7 nopţi x35€x15 3675/14=262.2 11.5 61. crt .38 + 0.4/14 =685.6 9596€ .62 686€ 105 8575 857. fiind oferită de hotel Bucureşti-Zagreb ( dus-întors) 200€ x15 3820/14=272.6 975 Taxă de intrare fortăreaţa Trsat( Rijeka) 5€ x15 7 8 9 10 11 12 13 Alte cheltuieli Taxa de staţiune: 7 zile x 1€ x 15 Total cheltuieli directe 1+2+3+4+5+6+7+8 Comision (10 % din cheltuieli directe) TVA (19% din comision) Total costuri Rotunjiri (+ sau . cazare şi transport.8 Transport 4 5 6 Cheltuieli organizatorice si culturale Cheltuieli ghid Cheltuieli şofer Închiriere microbuz pe durata sejurului 3820 (1050 km) 820€ I se asigura masa.5 8575/14=612.4 +0. Feribot insula Cres Degustare de vinuri în insula KrkTaxă de intrare Parc Plitvice Taxă de intrare castel Trakošćan Taxă intrare catedrala Krk Taxă intrare Biserica Sf Maria11€ x 15 27€ x 15 11€ x 15 4€ x 15 4€ x 15 3€ x15 975/14=69.9 9595.5 Masa este inclusă în preţul cazării.5 162.63 9595.Nr.

Pentru grupuri de patru turişti se acordă o reducere de 5%.3. Mixul de promovare al produsului turistic Agenţia “Euro-Seaside Tour” fiind touroperatoare.  promovarea progamului turistic pe Internet se va face în primul rând prin afişarea ofertei online pe web-ul site-ului agenţiei de turism care vinde pachetul de servicii.  sistem de afişaj luminat la sediul agenţiei de turism în care se va prezenta preţul şi perioada în care se desfăşoară programul. va comercializa pachetul turistic atât pe cont propiu cât şi prin intermediari. iar restul sumei cu 7 zile înainte de plecare (19 mai). dacă achiziţionează pachetul direct de la “Euro-Seaside Tour”. În ceea ce priveşte modalitatea de platǎ . Produsul “Croaţia . prin el realizându-se comunicarea cu viitorii clienţi.6 Promovarea produsului turistic Mixului de promovare al produsului turistic trebuie să i se acorde o atenţie deosebită. Personalul agenţiilor care vor comercializa pachetul turistic va oferi consiliere şi informaţii suplimentare potenţialilor turişti. în ce formă şi cu ce mijloace.fiecare turist sa trebui să depunǎ un avans reprezentând 50% din preţul sejurului cu 17 de zile înainte de plecare. va fi promovat prin următoarele modalităţi:  publicitate la locul de vânzare prin oferirea de pliante tuturor celor care sunt interesaţi. cum se realizează comunicarea . stabilindu-se ce şi cui se comunică. Figura 2.Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija ”. 19 . oferind astfel şi posibilitatea de a face rezervări.

Anton Pann.să asigure condiţiile de cazare. înmatriculat la Registrul Comertului sub nr. în calitate de Agenţie de turism şi Dl. Încetarea cazului de forţă majoră determină reluarea obligaţiilor de către partea care l-a invocat. Forţa majoră exonerează de răspundere partea care o invocă. DISPOZIŢII FINALE Prezentul contract s-a încheiat azi 02. LITIGII Eventualele litigii ce decurg din derularea prezentului contract vor fi soluţionate pe cale amiabilă. În cazul în care. BENEFICIAR. agrement etc. nr.L. /d-na Camelia Popescu cu domiciliul în Bucureşti. Părţile contractante S. 6. câte unul pentru fiecare parte. Art. Art.R. Piaţa Unirii. identificat cu act de identitate seria RR nr.să i se returneze preţul pachetului de servicii.2009 Art. FORŢA MAJORĂ Situaţiile de forţă majoră (cutremur. . 4. 1. 2. distribuire de pliante şi leaflets în zonele aglomerate pentru a face cunoscută oferta: la întrarea în staţiile de metrou din Piaţa Romană. din motive temeinice.să cesioneze drepturile şi obligaţiile ce-i revin din prezentul contract. masă. taxa pentru obţinerea vizei etc. . 5. 8.256478. Art. Plata se va face în numerar.să depună dosarul BENEFICIARULUI pentru obţinerea vizei.138. nr. are la dispozitie următoarele posibilităţi: . Art. cu sediul în Bucureşti. 10. masa. Agenţia de turism este obligată: . Piaţa Victoriei şi în mall-uri. IV EXEMPLE DE CONTRACTE UTILIZATE ÎN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII PRODUSELOR TURISTICE ALE AGENŢIEI CONTRACT DE COMERCIALIZARE Art. calamităţi sau situaţii asimilate forţei majore. Mihail Sebastian. 3.12.12.să asigure transportul BENEFICIARULUI cu autocarul. în perioada 05. C.12. BENEFICIARUL se obligă să îşi îndeplinească obligaţiile de plată. interdicţii legale sau situaţii ce nu depind nemijlocit de una dintre părţi) vor fi notificate de către partea care le invocă în termen de 5 zile de la data apariţiei. în calitate de BENEFICIAR Art. ce fac obiectul pachetului de servicii turistice. Agenţia de turism garantează îndeplinirea tuturor obligaţiilor sale asumate prin contract cu poliţa de asigurare nr 134 anexata la prezentul. Art. inundaţii. 6. str. . la data încheierii prezentului contract.2009 – 13. Art. . PREŢUL SI MODALITATEA DE PLATĂ Preţul pachetului de servicii turistice este de 700 Euro şi include transportul. 20 AGENŢIA DE TURISM. în două exemplare. părţile se vor adresa instanţelor competente. 48920962498362 deschis la Banca BCR. Art. cont nr. iar în caz de nerezolvare a acestora. OBIECTUL CONTRACTULUI Prin prezentul contract AGENŢIA DE TURISM vinde BENEFICIARULUI un pachet de servicii turistice ce conţine: sejur 8 zile. cu excepţia taxei de viză. 7. Euro-Seaside Tour S. str.2009. respectând itinerariul propus prin pachetul de servicii turistice. reprezentată prin Petre Ruxandra-Mădălina. cazarea. BENEFICIARUL nu va beneficia de pachetul de servicii achiziţionat. cod fiscal 763329. 9. CAP. 2370.

: 021 232 245 522.984 E-mail: office@euro-seaside tour.12.2009 Servicii de masă: mic dejun.11. 123 Licenţă de turism A No. Nr.2009 Nume: CAMELIA POPESCU Hotel/Pensiune: Vila Amalia 3* Adresa/Locaţie: Opatija / Croaţia Servicii incluse: . ORICE ALT SERVICIU VA FI PLATIT DE CATRE CLIENT DIRECT FURNIZORULUI.Euro-Seaside Tour. individual Observaţii: ACEST VOUCHER ESTE VALABIL CA DOVADA A PLATII NUMAI PENTRU SERVICIILE MENTIONATE MAI SUS. Agent: Horia Ciubotariu Telefoane de urgenţă: +40 232 245 522 / 0732.2009 No. 232 487 522.2009 Data ieşirii: 13.052.052.Strada: Anton Pann. V STABILIREA CANALELOR DE DISTRIBUŢIE 21 .Bucureşti Tel. Sector 3. Mobil : 0732.camere: 1 CAMERA SINGLE Data intrării: 05.12. IN CAZUL IN CARE DORITI PRELUNGIREA SEJURULUI VA RUGAM CONTACTATI AGENTIA DE TURISM CU CEL PUTIN 24 DE ORE INAINTE DE DATA PLECARII.ro VOUCHER Data: 02. 2370 / 25.984 S.L SEMNATURA ŞI ŞTAMPILA CAP.ro www.R.cazare 7 nopţi şi masă inclusă Tip/Nr. 6.12. IN CAZUL IN CARE DORITI SCURTAREA SEJURULUI DUMNEAVOASTRA. RETURNAREA BANILOR SE VA FACE NUMAI IN PREZENTA ACORDULUI SCRIS/VOUCHERULUI SEMNAT AL FURNIZORULUI./Fax. VA RUGAM ASIGURATI-VA CA HOTELUL/FURNIZORUL A LUAT LA CUNOSTINTA SI A SEMNAT CEREREA DUMNEAVOASTRA/VOUCHERUL.C Euro-Seaside Tour S.

comercianţi şi alţi intermendiari.distribuţia exclusivă Organizarea canalelor de distribuţie: • Canale directe: se realizează în mod direct către clienţi.Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija”.. d) Cazarea: condiţiile de cazare trebuie să fie corespunzătoare calitativ.Politica de distribuţie reprezintă ansamblul de activităţi care au în vedere atât circuitul fizic şi economic al produselor turistice cât şi relaţiile care iau naştere între prestatorii de servicii. . f) Condiţiile climatice: căldura excesivă. Pentru facilitarea accesului consumatorului la produsul turistic există următoarele elemente: a) Informarea: informaţiile permit turistului sa-şi facă o idee despre produsul turistic . c) Transportul: criteriile legate de transport trebuie să fie o prioritate în preocupările responsabililor de marketing. Rolul distribuţiei: . .distribuitorii îi eliberează pe clienţi de o serie de activităţi administrative. iar capacităţile de cazare să poată răspunde cererii şi să faciliteze consumarea produsului turistic . Canalul de distribuţie reprezintă o succesiune de intermediari prin care produsul turistic ajunge prin procesul de vânzare-cumpărare la ultimul cumpărător turistic.Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija ”.Croaţia .distribuţia face posibilă alegerea acelor produse care convin cel mai mult clientelei.distribuţia intensivă .distribuţia facilitează achiziţionarea şi consumarea serviciilor turistice de către clientelă.Croaţia Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija ” şi să facă cea mai bună alegere între diverse destinaţii turistice. . b) Sistemul de rezervare şi vânzare: permite turistului să se asigure că destinaţia aleasă corespunde cererii. de specializarea lor şi de structură: . sezonul ploilor pot cauza dificultăţi produsului turistic . e) Infrastructura locală: accesibilitatea depinde în mare masură de transportul local.distribuitorii specializaţi efectuează o preselecţie calificată a produselor turistice în baza unor aprecieri calitative.Croaţia .. în funcţie de aria geografică. de serviciile publice.distribuţia selectivă . de spaţiile de staţionare şi de căile de acces.. clienţi. 22 . frigul. Canalele de distribuţie se pot clasifica în funcţie de numărul intermediarilor.

Acesta poate fi distribuit atât în ţară cât şi în străinătate.firma turistică poate controla în mod direct piaţa menţionând o legătură strânsă cu potenţialii consumatori.necesită investiţii foarte importante în domeniul marketingului. .Croaţia .. informaţiile ajungând în timp record la cei interesaţi. Produsul turistic .Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija” poate fi distribuit tuturor persoanelor de orice vârstă.Avantaje: .lansarea pe piaţă a produselor turistice complexe va fi mult mai dificilă fără intermediari. .identifică mai uşor şi mai repede preferinţele consumatorului şi specificul diferitelor pieţe locale. Dezavantaje: . având în vedere numărul de contracte ce trebuie stabilite cu clienţii.comunicarea se face fără intermediari. 23 . ceea ce face efortul de marketing mult mai efficient. .

infoturism. www.ro  www.alitalia.ro  www.net 24 .anat.adriatica.com  www.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->