Rusia Nopti Albe Sankt Petersburg

Timp de 3 luni pe an - mai, iunie si iulie - la Sankt Petersburg amurgul dureaza aproape toata noaptea.

Imaginati-va ca la ora 23 poti citi ziarul in plina strada fara a apela la vreo sursa de lumina artificiala.Acest fapt se datoareaza amplasarii sale in apropierea Cercului Polar, iar fenomenul este cunoscut sub denumirea de

Nopti albe.

Se intuneca dupa ora unu si se lumineaza dupa numai 2 ore , adica pe la 3 dimineata. Noptile sunt cu adevarat albe, aproape ca ziua, mai ales intre 11 iunie si 2 iulie. Noptile albe sint un dar al soarelui care nu coboara niciodata sub linia orizontului in aceasta perioada.
Alla Pugaciova – Milioane de trandafiri

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.22 22de depoduri poduri de int depeste pesteNeva Nevaşi şicanalele canaleleprincipale principaless intdeschise deschisepentru pentruaapermite permitenavelor navelorsa saintre intresi si sa sa iasa iasa din din Marea Marea Baltică Baltică în în sistemul sistemul navigabil navigabil Volga Volga -. aprilie-noiembrie. .In Inacest acestinterval intervalexista existacel celpuţin puţinun unpod poddisponibil disponibilpentru pentruaaasigura asigura trecerea trecereapompierilor pompierilor. .ambulanţelor ambulanţelorşi şitransportului transportuluiterestru terestru.O a Oimagine imagine familiar familiar apentru pentruSankt SanktPetersburg Petersburgeste esteunul unuldin dincele celepeste peste500 500de depoduri poduripeste peste Neva. . Un Un program program special special calculeaza calculeazacu cuprecizie precizietimpul timpulde dedeschidere deschidereşi şide deînchidere închidereconsecutiva consecutivapentru pentrufiecare fiecarepod pod .poliţiei poliţiei. .În Înfiecare fiecarenoapte noapteîn întimpul timpulperioadei perioadeide denavigare navigaredin dinaprilie-noiembrie. . . timp tt inut timp men men inut pentru pentru aa garanta garanta trecerea trecerea de de nave nave de de marfă marfă şi şi petroliere petroliere la la o o viteză viteză controlata controlatacu cuprecizie precizie. Neva. Baltica. In Inrestul restulanului anuluipodurile podurileraman ramaninchise inchisedatorita datoritavremii vremiinefavorabile nefavorabilesi sia ainghetului inghetului.Baltica.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Complexul memorial Piskariov a fost deschis pe 9 mai 1960 . Leningradul a rezistat unui asediu de aproape 3 ani. guvernul sovietic a raportat moartea a 670. Numărul total al pierderilor de vieți omenești nu este cunoscut cu exactitate. Autor rcalin . au fost incendiate 148 478 de cladiri si au murit de foame 641 803 de oameni . Leningradul nu a căzut". cei mai mulți din cauza foamei sau frigului. Se estimeaza ca in timpul blocadei ( 4 septembrie 1941 – 22 ianuarie 1944 )au cazut in oras 107 158 de bombe . Leningrad (astazi Sankt Petersburg) în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost unul dintre cele mai sângeroase din istoria lumii.000 la 1. După război. din 1941 până la eliberarea din 1944.Asediul german al orașului simbol al Uniunii Sovietice. de la 700.000 de oameni. iar locuitorii săi au fost foarte mândri amintind că "Troia a căzut.500.000 de oameni. Roma a căzut. Estimări independente oferă cifre mult mai mari. Aici sint inmormintati in 186 de gropi comune o parte din victimele blocadei Leningradului : 420 000 de cetateni si 50 000 de soldati care au aparat orasul .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful