P. 1
BDI

BDI

|Views: 17|Likes:
Published by Aurelia Barta

More info:

Published by: Aurelia Barta on Jun 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2014

pdf

text

original

BDI

Acest chestionar conţine mai multe grupe de afirmaţii. Vă rog citiţi întregul grup de afirmaţii la fiecare punct (literă). Apoi alegeţi din grup afirmaţia care descrie cel mai bine felul în care vă simţiţi astăzi, chiar acum ! Încercuiţi numărul din faţa afirmaţiei pe care aţi ales-o. Dacă mai multe afirmaţii din grup par a se potrivii la fel de bine, încercuiţi-le pe fiecare. Asiguraţi-vă că aţi citit toate afirmaţiile înainte de a face alegerea ! A 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 Sunt aşa de tristă sau nefericită, încât nu mai suport. Sunt necăjită sau tristă tot timpul şi nu pot să-mi revin. Mă simt tristă sau necăjită. Nu mă simt tristă. Simt că viitorul este fără speranţă şi lucrurile nu se pot îmbunătăţi. Simt că nu am nimic ce să aştept. Mă simt descurajată de viitor. Nu sunt deosebit de pesimistă sau descurajată de viitor. Simt că sunt un total eşec ca persoană. Uitându-mă în urmă în viaţa mea, tot ce pot să văd sunt o mulţime de eşecuri. Simt că nu am avut eşecuri mai mult decât media persoanelor. Nu mă simt ca un ratat. Sunt nemulţumită de toate şi de tot. Nu mai obţin satisfacţie din nimic, în nici un fel. Nu mă mai bucură lucruri care altădată mă bucurau. Nu sunt nemulţumită /nesatisfăcută. Mă simt inutilă sau lipsit de valoare. Mă simt vinovată. Mă simt inutilă uneori. Nu mă simt deosebit de vinovată. Mă urăsc pe mine însumi. Sunt dezgustată de mine însumi. Sunt dezamăgită de mine însumi. Nu mă simt dezamăgită de mine însumi. M-aş omorî dacă aş avea şansa. Am planuri clare pentru comiterea sinuciderii. Simt că aş fi mai bun mort. Nu am nici un fel de gânduri de a-mi face rău. Mi-am pierdut tot interesul pentru ceilalţi oameni şi nu imi pasă de ei deloc. Mi-am pierdut majoritatea interesului pentru alţi oameni şi am puţine sentimente pentru ei. Sunt mai puţin interesată de alţi oameni, decât obişnuiam să fiu. Nu mi-am pierdut interesul pentru alţi oameni. Nu pot să iau nici o decizie, în nici un fel.

A

B

C

D

E

F

G

H

Măsurarea nivelului simptomatologiei depresive . Sunt prea obosită ca să fac ceva.I 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 Am mari dificultăţi în luarea deciziilor. Pofta de mâncare nu este la fel de bună ca de obicei.3.? 3. cât de satisfăcut sunteţi în general de viaţa dvs. Iau decizii la fel de bine ca întotdeauna. Nu obosesc mai mult deât de obicei. Simt că sunt permanente schimbări în înfăţişarea mea şi asta mă face să arăt neatrăgătoare.3. Nu am deloc poftă de mâncare. Trebuie să mă impulsionez foarte tare pentru ca să fac ceva. Sunt necesare eforturi mari pentru a începe să fac ceva. Încerc să amân luarea deciziilor. Pofta de mâncare nu este mai diminuată ca de obicei. nici nesatisfăcut ] moderat nesatisfăcut ] foarte nesatisfăcut J K L Luând în considerare toate aspectele. Obosesc mult mai uşor decât de obicei. Sunt îngrijorată că arăt bătrână sau neatrăgătoare. Mă oboseşte orice fac. Pot să lucrez la fel de bine ca înainte. Apetitul meu este mult înrăutăţit / diminuat acum. Nu pot să lucrez deloc. [ [ [ [ [ ] foarte satisfăcut ] moderat satisfăcut ] nici satisfăcut. Nu simt că arăt mai rău ca de obicei. Simt că sunt urâtă sau că am o înfăţişarea care creează repulsie.

ataşat în Anexa 5. Se calculează un scor unic pentru fiecare item şi apoi scor total ce indică intensitatea simptomelor depresive. Un scor total de peste 8 indică depresia moderată. . 1979) instrument utilizat pentru măsurarea prezenţei depresiei la adolescenţi şi adulţi. relative la aspectele sale emoţionale. Validitatea BDI este în general peste . Beck et al . 82. somatice. cognitive sau comportamentale. în prezentul studiu Alpha Cronbach are o valoare de . Fiecare dintre itemii scalei are răspunsuri multiple care evaluează un simptom sau o atitudine specifică depresiei.90.Pentru a determina nivelul depresiei la pacientele cuprinse în studiu s-a utilizat Beck Depression Inventory 13 (BDI.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->