Adevăruri clare despre consumul de apă! Vezi ce şi cât e sănătos!

Dacă fără mâncare putem trăi chiar şi câteva săptămâni, fără apă nu putem supravieţui mai mult de 3 zile. Iar rezervele de apă potabilă ale Terrei scad pe zi ce trece. Ce avem de făcut pentru a avea grijă de această resursă naturală vitală pentru sănătatea noastră? de Lumea Femeilor, 26 Aprilie 2013

Sursa Foto: Hepta.ro În Occident fiecare persoană consumă, în medie, între 50 şi 100 de litri pe zi. În prezent, 1 miliard de persoane duc lipsă de apă. Mai mult, penuria de apă curată produce circa 3 milioane de morţi pe an. De multe ori, gesturile mici au efecte mari. Află cum poţi economisi apa noastră cea de toate zilele.

Îmbuteliată sau de la robinet?

Deşi sunt şi ţări. Apa de la robinet ► Nu costă mare lucru. iată cam care e rezultatul. Acestea vor elimina gustul de clor. ► Nu ar trebui să conţină elemente dăunătoare sănătăţii. dacă ai umplut coşul cu apă. greu de cărat. Apă la pet. ► Gustul ei variază în funcţie de zonă. dacă nu a fost bine conservată. o poţi lăsa la frigider. unde guvernul încurajează băutul apei de la robinet. între 150 şi 200 de litri. Beam cu toţii apă de la robinet şi doar ocazional cumpăram apă minerală la sticlă. la bidoane. ► Teoretic este sigură. au şi argumente să o facă. Apa îmbuteliată ► E sigură. ► Dacă are un gust mai ciudat. toate la sticlă. Foarte puţini mai beau apă de la robinet. La un duş de 4-5 minute consumul este între 40 şi 90 de litri. TALETĂ . costă mult şi trebuie cumpărată regulat. bună la gust. ► Este o bună soluţie ecologică. La chiuvetă. fiind controlată în staţiile de epurare. aproximativ 5 litri la o spălare. ► Dacă e puţin tulbure. urmele de aluminiu sau alte metale şi pe cele de pesticide. Desigur.Înainte de '89 ni se părea absurd să cumpărăm apa de băut. Dar fabricarea şi transportul ei implică poluare. ► Foloseşte o cană filtrantă sau filtre adăugate la robinet. ► Adesea. Ca să nu mai spun că foarte puţini o filtrează. adaugă-i câteva picături de lămâie. precum Franţa sau Austria. ► Uneori şi această apă poate fi rea la gust sau dăunătoare. apă de izvor sau apă purificată (de la robinet). Apoi. ► Publicitatea agresivă te incită să cumperi apă minerală naturală. BAIE Consumăm cea mai multă apă. Iar pentru o baie în cadă. Dacă e să punem în balanţă cele două surse de apă potabilă. ► E greu de transportat. cum aflasem că fac cei din alte ţări. în loc să avem instalaţii moderne de epurare a apei şi să bem în continuare fără grijă apa de la robinet. am început cu toţii să ne cocoşăm cărând zeci de kilograme de apă în fiecare lună. nu mai ai loc pentru alte cumpărături. îţi oferă posibilitatea să schimbi marca. la sticlă.

Dacă îţi dotezi duşul şi cu un economizor de apă. Dacă rufele sunt pătate foloseşte agenţi de scos petele sau freacă-le cu puţină apă şi săpun înainte. O maşină de spălat vase reduce la jumătate consumul. ► Dacă ai maşină de spălat vase. Evită şi aici prespălarea. Acest truc te ajută să economiseşti 3. sau ai o baterie cu infraroşu.ro/detalii-articole/articole/adevaruri-clare-consumul-apa-sanatos32225. fă un duş. deci la jumătate faţă de un bazin cu o singură clapetă. Când speli rufe. reducerea consumului este şi mai mare. ► În loc să faci baie în cadă. Sursa: Adevăruri clare despre consumul de apă! Vezi ce şi cât e sănătos! . Astfel volumul de apă la umplere va fi mai mic. Schimbă bazinul de la WC cu unul mai mic sau pune o sticlă din plastic plină cu nisip în interior. mai precis de două ori mai puţin decât consumă un bazin cu o singură clapă.Sănătate | Unica. Folosindu-l pe cel mic în mod curent vei economisi multă apă. Consumul de apă se reduce astfel la jumătate. Utilizează-l doar dacă rufele sunt foarte murdare. Iar o maşină de spălat rufe consumă între 40 şi 90 de litri la o spălare. CUM SĂ FACI ECONOMIE Chiar dacă apa acoperă planeta în proporţie de 72%. apa dulce este o resursă rară. cu fluxuri diferite de apă. să ştii că economiseşti 50% din apă.000 de litri de apă pe an. Bucatarie Pentru spălatul vaselor consumăm cam 50 de litri.Dacă ai un vas de toaletă cu două clapete.html#ixzz2U0FYEWrO . la fiecare utilizare consumi între 3 şi 6 litri. Din aceşti 3% doar între 1 şi 0. evită programul de prespălare. Curăţă resturile din farfurii cu un şerveţel şi pune la înmuiat în apă toate vasele. Bazinele de WC noi au două butoane.ro http://www.3% este bună de băut pentru oameni.unica. ea reprezentând doar 3% din acest procent. înainte de a le introduce în maşină.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful