EximBank pe scurt

Banca de Export Import a Romaniei EximBank S.A. a fost infiintata in anul 1992 ca societate comerciala pe actiuni, avand ca actionar majoritar statul roman.

Date generale:

• • •

Registrul Comertului - nr. J40/8799/8.04.1992 Registrul Bancar: RB-PJR-40-015/18.02.1999 CIF: RO 361560 Capital social: 800.759.862 lei

Actionariat:

• • • • • •

AVAS – 95,374%; SIF Banat Crisana – 0,311%; SIF Moldova – 0,311%; SIF Transilvania – 0,311%; SIF Muntenia – 0,423%; SIF Oltenia – 3,270%.

Cum actioneaza EximBank In calitate de banca specializata, EximBank ofera servicii si produse unice companiilor romanesti, care doresc sa isi extinda afacerile si sa-si consolideze pozitia in piata.

Prin instrumente specifice de finantare, garantare si asigurare, banca se adreseaza exportatorilor, intreprinderilor mici si mijlocii, precum si companiilor care desfasoara proiecte in domeniile prioritare de dezvoltare a economiei romanesti.

Produsele si serviciile oferite prin sucursalele bancii sunt adaptate la cerintele si exigentele clientilor nostri.

Companiile romanesti pot utiliza garantiile oferite de EximBank drept colateral la creditele obtinute de la banci in vederea dezvoltarii accelerate a activitatii si capacitatilor de productie proprii.

Prin asigurarile oferite companiilor romanesti, EximBank preia pana la 85% din riscurile de neplata aferente tranzactiilor comerciale internationale.

Solutiile noastre de finantare, oferite in moneda nationala, la cele mai competitive dobanzi, sustin

administratiile publice locale si centrale. sustinerea in continuare a unui program de promovare complex a tuturor produselor specifice EximBank in vederea cresterii gradului de cunoastere si accesare a acestora de catre operatorii economici.intreprinzatorii romani in demersul lor investitional pentru cresterea nivelului tehnologic precum si pentru cresterea competitivitatii si calitatii serviciilor si produselor oferite de ei. precum si a obiectivelor strategiei nationale de export. 3. cu atributii in domeniul creditelor de export si a altor tipuri de mecanisme financiare. 6. organizatii private pentru identificarea oportunitatilor de colaborare in scopul sustinerii exporturilor.2010 1. 9. a dezvoltarii mediului de afaceri romanesc si a sprijinirii tranzactiilor internationale. participarea la co/finantarea proiectelor din domeniile prioritare ale economiei nationale. 8. cu noi produse de asigurare a creditelor care sa corespunda reglementarilor UE si OECD. pentru sustinerea unei economii romanesti competitive. la realizarea unor programe si proiecte de importanta nationala si regionala. sustinerea proiectelor de importanta nationala. implicarea activa a EximBank in activitatea organismelor de lucru ale UE si OECD. sustinerea dezvoltarii si cresterii competitivitatii IMM prin produse si programe dedicate acestui sector important de operatori economici. perfectionarea mecanismelor de sustinere de catre EximBank a proiectelor de importanta nationala. continuarea si diversificarea programelor de pregatire profesionala si perfectionare a componentei de resurse umane. sustinute prin finantare din fondurile structurale alocate Romaniei de Uniunea Europeana. diversificarea ofertei de produse de asigurari in numele si contul statului pentru acoperirea riscurilor specifice cu care se confrunta exporturile romanesti pe piete emergente. extinderea ofertei de produse EximBank cu produse noi adecvate care sa corespunda cerintelor de dezvoltare ale economiei nationale si misiunii bancii. 5. 2. Strategia de business a EximBank pentru 2009 . 7. 4. in numele si contul . a mediului de afaceri romanesc. participarea EximBank alaturi de alte institutii financiar bancare. asociatii de afaceri. prin acordarea de finantare. in contextul constientizarii rolului acestor produse la dezvoltarea exporturilor nationale.

10. . sau prin finantarea in avans a cheltuielilor eligibile din fonduri structurale. protectia mediului. . ocuparea si formarea personalului.finantarea de proiecte in domenii prioritare: dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public. prin finantarea componentei de contributie proprie.statului. activitati de cercetare-dezvoltare. pregatire personal. protectia mediului inconjurator. prin cresterea competitivitatii.dezvoltarea si modernizarea IMM. cercetaredezvoltare. . facilitarea accesarii fondurilor structurale pentru dezvoltarea IMM.furnizarea de ajutoare de minimis. dezvoltare regionala. pentru: . dezvoltare regionala. care se vor refinanta ulterior. infrastructura.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful