nazim an.

co m

http://naziman.co m/cara-tutup-akaun-emel-yaho o /

Cara tutup akaun emel yahoo
Sebelum ini saya pernah bagi cara nak tutup akaun emel yahoo, saya kongsikan ini balik sebab saya pun terf ikir nak tutup akaun yahoo. Saya nak tutup akaun pun sebab emel yang semak dengan spam tapi di sebabkan yahoo answer dan yahoo id untuk yahoo messenger ( ym ), hasrat tu terpaksa saya batalkan. Jadi emel yahoo saya tu, saya biarkan begitu ja la. Saya lagi suka guna Gmail dari Ymail. Banyak baiknya gmail dari ymail bagi saya. Mungkin lain kali saya akan kongsikan perbandingan emel-emel yang terkenal sekarang ni.

Apa yang anda perlu t ahu sebelum t ut up akaun emel yahoo?

Sebelum anda ikut cara yang akan saya akan tunjuk lepas ni, sila f ikir dengan sebaik-baiknya sebab semua akaun yang berkaitan dengan yahoo akan ditutup sekali. Antaranya : Yahoo! ID Yahoo! Mail Prof ile Names Yahoo! Network Yahoo! Contacts My Yahoo! Yahoo! Groups Yahoo! Finance Portf olio Yahoo! Address Book Yahoo! HotJobs GeoCities Yahoo! Brief case Dan yang mudahnya semua akaun yahoo anda yang menggunakan yahoo id dan password akan di tutup. Ada juga yang terkecuali iaitu Yahoo! People Search, akaun yang ini anda kena edit dan padam sendiri. Bagi pengguna yahoo yang menggunakan servis premium, pastikan tidak melanggan servis premium dulu sebab yahoo tidak menjamin kalau tutup akaun, tiada pembayaran akan di buat lagi. Nanti tak tentu pasal, kena bayar tapi tak boleh tutup dah. Anda kena tahu juga, kalau anda tutup akaun yahoo ni, anda tidak dapat aktif kan semula. Cadangan saya kalau anda nak tutup akaun yahoo sebab semak dengan spam dalam emel atau tengok gmail lagi bagus macam apa yang saya alami, lebih baik anda biarkan saja emel tu begitu. Nanti lain kali kalau ada perlu sign-up ka yang semak dengan emel, boleh guna emel yahoo tu. Yang ini saya tak pasti, kemungkinan kalau anda tutup akaun yahoo, semua website yang menggunakan emel yahoo anda akan hilang juga macam f acebook. Ini saya tidak pasti tapi kemungkinan betul.

Jadi dah f ikir masak-masak? Boleh teruskan langkah di bawah.

Cara t ut up akaun emel yahoo

Caranya mudah sahaja. Layari laman Account Termination untuk yahoo atau klik pada gambar di bawah. Anda akan di minta untuk log masuk ke akaun yahoo dahulu, kalau anda sudah log in, dia akan minta isikan password. Kemudian, boleh ikuti langkah dalam gambar untuk teruskan menutup akaun emel yahoo.