Exemple de subiecte la examen

1) Termenul legal pentru rezolvarea unei petitii de catre o institutie a statului este de ……..(30 zile). 2) Publicitatea inselatoare este…….. 3) Controlul respectarii dispozitiilor legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori se face de catre reprezentantii imputerniciti ai ….. 4) In caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale favoarea…….(consummator) acestea vor fi interpretate in

5) Informatiile de pe etichetele produselor trebuie sa fie inscrise …….( in lb. romana). 6) Centrul National subordinea…….. pentru Incercarea si Expertizarea produselor -LAREX , se afla in

7) Consumatorul este definit in legislatia aplicabila protectiei consumatorului ca fiind ……… 8) Politica si strategia guvernului roman in domeniul protectiei consumatorului este realizata de catre……. 9) Cheltuielile legate de inlocuirea produselor defecte vor fi suportate de………. 10) Orice operator economic este obligat sa introduca pe piata numai produse…….. 11) Produsele de folosinta indelungata trebuie sa fie insotite, in momentul vanzarii de urmatoarele documente:……. 12) Dreptul consumatorului la denuntarea contractului este….. 13) Orarul de functionare al structurilor de vanzare cu amanuntul …… 14) Pentru angajarea raspunderii civile a producatorului persoana prejudiciata este…. 15) Actiunea pentru repararea pagubelor produse este……… 16) Practicile comerciale abuzive si / sau incorecte sunt….. 17) Comerciantul trebuie sa-si indeplineasca clauzele contractuale in termen de……. 18) Etichetarea produselor din sticla de cristal va fi insotita, in mod obligatoriu, de urmatoarele marcaje….. 19) La etichetarea incaltamintei , materialul inscris pe etichet ca fiind folosit in partile componente ale produsului, trebuie sa se regaseasca in proportie de……. 20) Durata medie de utilizare a unui autoturism este de…..

35) Care din fibrele chimice din polimeri sintetici sunt cele mai folosite in comertul cu marfuri textile… 36) La alegerea unui receptor TV. si prezinta izolare termica ridicata. au rezistenta la vibratie. 30) Placajul este un semifabricat obtinut din …. 37) Produsele obtinute din 2-3 placi de geam. marimea. soc termic. care include intre ele un spatiu de aer uscat. valoroase din punct de vedere estetic pentru fabricarea lemnului sunt… 32) Speciile de lemn utilizate. 38) Sticla optica are urmatoarele proprietati…. 31) Defectele lemnului. 28) Produsele de menaj din cristal si semicristal sunt obtinute prin…. 42) Care este cea mai importanta caracteristica de calitate a fibrelor de bumbac ce constituie criteriul de baza in comercializarea lui…? . 41) Caracteristica lemnului cre exprima impresia vizuala data de structura lemnului. 22) Dintre caracteristicile de calitate ale produselor peliculogene pot fi mentionate…... mai mare decat cele obisnuite. trebuie avute in vedere urmatoarele caracteristici tehnicofunctionale…. 25) Principalele caracteristici de calitate ale centralelor termice sunt:…. 29) Parte din structura lemnului care se retine pentru realizarea mobilierului este…. proportia si modul de dispunere a elementelor anatomice poarta denumirea de…. 27) Sticla cristal se deosebeste de cea din consum prin continutul de….21) Registrul National al persoanelor juridice fara scop patrimonial se tine de………. 34) Draparea tesaturii este proprietatea de…. se numesc.. de natura.. (termopane).. 26) Viteza de imprimare a imprimantelor cu laser se exprima….. au o izolare fonica de cca 25%.. 23) Performantele plitelor electrice sunt descrise de urmatoarele caracteristici tehnice:… 24) Aspiratoarele de praf si de lichide sunt:…. la obtinerea parchetului sunt…. au un factor de transmisie al luminii de 75-85%. 39) Clasificarea marfurilor ceramic are in vedere …… 40) Caracteristica lemnului ce depinde de gradul de netezire al suprafetei si de unghiul de incidenta al luminii pe fata piesei este…. cu predilectie..( plumb). 33) Repriza materialelor textile din matase naturala este….

54) Biodegradabilitatea detergentilor reprezinta….43) Cum se numeste cantitatea de apa. de legatura. 45) Cea mai lucioasa fibra naturala este… 46) Fibrele policlorvinilice au ca principal impediment…. 47) Proprietatile tesaturilor de a forma dungi si cute dorite. . 50) La aprecierea calitatii detergentilor trebuie avute in vedere urmatoarele caracteristici.… 51) Constituie caracteristici organoleptice ale sapunurilor…. legal admisa in tranzactiile comerciale cu fibrele naturale…? 44) Nu reprezinta o caracteristica de calitate a fibrelor de in si canepa…. de proprietati mecanice si de gradul de torsiune al fibrelor se numeste…. 52) Reprezinta caractereristicile fizico-chimice ale sapunurilor…. caracterul acestora si stabilitatea lor in timp depinzand de proprietatile fibrelor. 48) Care sunt tesaturile ce se impurifica si retin mai greu particulele de praf? 49) Unul din defectele care pot fi intalnite la sapun este….. 53) Cresterea continutului in fosfati determina….

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful