OALELE DE LUT

Oalele rămîn cele mai fidele vase pentru pregătirea potrivită şi sănătoasă a bucatelor
tradiţionale. Sunt confecţionate manual, din lut, la roata olarului. Pot fi glazurate sau neglazurate. Rezistentă la temperaturi înalte, deoarece sint arse în cuptor la o temperatura de peste 1000Co.

UTILIZARE :
1. Vasul se spala cu apa calda, un burete dur si bicarbonat de sodiu (soda de mincare). Se poate utiliza si otetul (fara detergenti pentru vase). Dupa ce se spala se lasa la uscat ( oalele neglazurate, glazurate pe exterior, cit si cele glazurate pe exterior si interior) , dupa aceasta : 2. Doar la prima utilizare, oala se unge in interior cu ulei, se lasa 10-15 minute pentru a se imbiba peretii vasului, apoi se pun bucatele si se da la cuptor (oalele neglazurate, oalele neglazurate pe interior).

3. Dupa utilizare, oala se spala si se usuca bine, dupa care se pastreaza neacoperita (oalele neglazurate, glazurate pe exterior si cele glazurate pe exterior si interior). 4. Evitati socurile termice ( ex.vasul rece introdus in cuptorul fierbinte sau vasul fierbinte introdus in apa rece), (oalele de toate tipurile) . ! Oalele sunt confectionate din lut, material fragil la lovituri puternice. Utilizarea incorecta a acestor vase cauzeaza riscul de spargere! ! Atentie la vasul fierbinte scos din cuptor. Materialul vasului supraincalzit poate cauza arsuri de piele! Oala este potrivită pentru prepararea tuturor tipurilor de carne : pasăre, peşte, porc, vită, miel; a garniturilor ori a unor feluri de mîncare combinate. Prepararea în propriul suc a alimentelor păstrează gustul lor natural şi sănătos .
Pentru informatii suplimentare ne pute-ti contacta : tel. +373 690 28 729 Adrian, e-mail : ceramica.triboi@gmail.com

la roata olarului. oalele neglazurate pe interior). Pentru informatii suplimentare ne pute-ti contacta : tel.triboi@gmail. 2. pentru a se imbiba peretii vasului. glazurate pe exterior si cele glazurate pe exterior si interior). (oalele de toate tipurile) . ! Oalele sunt confectionate din lut. se lasa 10-15 min. glazurate pe exterior cit si cele glazurate pe exterior si interior) .vasul rece introdus in cuptorul fierbinte sau vasul fierbinte introdus in apa rece). UTILIZARE : Vasul se spala cu apa calda. un burete dur si bicarbonat de sodiu ( soda de mincare). Prepararea în propriul suc a alimentelor păstrează gustul lor natural şi sănătos. oala se spala si se usuca bine. porc. pot fi glazurate sau neglazurate. +373 690 28 729 Adrian.OALELE DE LUT Rămîn cele mai fidele vase pentru pregătirea potrivită şi sănătoasă a bucatelor tradiţionale. deoarece sint arse în cuptor la o temperatura de peste 1000Co. 4. nu din fier si la utilizarea incorecta sau lovituri apare riscul ca vasul sa se sparga. se poate utiliza si otetul (fara detergenti pentru vase). Atentie la vasul fierbinte scos din cuptor! Oala este potrivită pentru prepararea tuturor tipurilor de carne : pasăre. e-mail : ceramica. Dupa utilizare. 3. se lasa la uscat (oalele neglazurate. Evitati socurile termice ( ex. Rezistentă la temperaturi înalte. 1. miel. dupa care se pastreaza neacoperita ( oalele neglazurate.com . dupa aceasta : Doar la prima utilizare. peşte. Sunt confecţionate manual din lut. oala se unge in interior cu ulei. a garniturilor ori unor feluri de mîncare combinate. vită. apoi se pun bucatele si se da la cuptor (oalele neglazurate.