MOTOFERĂSTRĂU RURIS 190, 220, 340, 490, 500S

1

2

Cuprins
Etichete de avertizare pe motoferăstrău Simboluri Exploatarea în siguranţă Reculul Instalarea şinei de ghidaj a lanţului Manipularea carburatorului şi a uleiului Alimentarea unitatii Amestecul de carburant Ulei ungere lant Pornirea motorului 190, 220 Pornirea motorului 340, 490 Pornirea motorului 500S Verificarea alimentării de ulei Reglarea carburatorului Sistemul de prevenire a îngheţului, modelul 500S Piese impotriva inghetului Intretinere Caracteristici Ambalare 5 6 7 9 10 12 13 13 13 14 15 16 17 17 18 19 23 28 29

PRECAUŢIE: Înainte de a folosi motoferăstraiele RURIS, vă rugăm să citiţi acest manual cu atenţie pentru a înţelege utilizarea adecvată a unităţii dumneavoastră. Păstraţi acest manual la îndemână.

3

4. 14. 12. 3. 7.maner care actioneaza frana de lant. 13.Prezentare generală motoferăul RURIS 1. 6. 2. 10. 9. 8. 11. demaror carcasă filtru aer pârghie de șoc buton de blocare a acceleratorului mâner drept maneta de accelerație buton de blocare a acceleraţiei întrerupător rezervor carburant rezervor de ulei mâner stâng lanţ şina de ghidaj 4 . apărătoare frontală . 5.

ochi şi urechi Folosiţi motoferăstrăul cu ambele mâini Avertisment! Reculul este periculos! Avertisment! Atenţie! IMPORTANT:  Dacă sigiliile de avertizare se decojesc sau devin murdare şi imposibil de citit. ar trebui să contactaţi dealerul de unde aţi achiziţionat pentru a acorda noi sigilii şi pentru a le sigila pe cele noi în locaţiile cerute. Nu vom oferi garanţie dacă folosiţi produsul modificat sau dacă nu respectaţi folosirea corectă descrisă în manual. 5 .  Nu modificaţi niciodată produsul.Etichete de avertizare pe motoferăstrău Citiţi manualul de utilizare înainte de folosirea acestui utilaj. Purtaţi protecţie pentru cap.

poziţie: în stânga în spatele unităţii d) pornirea motorului: dacă trageţi în afară butonul clapetei de aer (în spate. b) orificiul pentru realimentarea buşonului de ulei poziţie: buşon de ulei c) puneţi întrerupătorul în poziţia “O”. f) arată direcţia în care este eliberată frâna lanţului (pentru săgeata albă) şi activată (pentru săgeata neagră). poziţie: faţa carcasei lanţului. e) şurubul de sub semnul “H” este şurubul de reglare la turaţie înaltă. poziţie: în partea dreaptă de sus a carcasei filtrului de aer. a) orificiul pentru realimentarea amestecului de carburant poziţie: rezervor carburant cap. în partea din dreaptra a manetei posterioare până în punctul săgeţii). Conform acestor indicaţii. simbolurile sunt gravate în relief pe dispozitiv. iar motorul se opreşte.Simboluri Pentru o exploatare în siguranţă şi întreţinere. Şurubul de sub semnul “T” este şurubul de reglare a turaţiei de relanti. puteţi stabili modul de pornire după cum urmează: poziţia primei etape – modul de pornire când motorul este cald poziţia celei de-a doua etape – modul de pornire când motorul este răcit. 6 . poziţie: partea stângă a manetei posterioare. vă rugăm să fiţi atenţi să nu faceţi vreo greşeală.

ţineţi întotdeauna ferăstrăul cu lanţ bine atunci când motorul este pornit. 10. verificaţi întotdeauna ferăstrăul cu lanţ înainte de fiecare utilizare să nu se mişte şi să aibă piesele schimbate. îmbrăcăminte strânsă pe corp şi echipament de protecţie pentru ochi.Exploatarea în siguranţă nu folosiţi niciodată un ferăstrău cu lanţ când sunteţi obos it. Nu folosiţi niciodată un ferăstrau cu lanţ care este deteriorat. feriţi-vă corpul de ferăstrăul cu lanţ când motorul funcţionează. Copiii. 5. spectatoriii şi animalele trebuie să se afle la cel puţin 3 metri depărtare când porniţi sau folosiţi ferăstrăul cu lanţ. auz şi cap. focurile deschise sau lucrul care poate cauza scântei) în zonele în care carburantul este amestecat.: dacă pentru îndepărtarea volantei sau pentru fixarea volantei în vederea demontării 1. trebuie efectuate de personal competent de service pentru ferăstraul cu lanţ (ex. sub influenţa unor medicamente care vă pot da somnolenţă sau dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului sau medicamentelor. 3. 12. eliminaţi toate sursele de scântei sau flăcări (fumatul. purtaţi încălţăminte de protecţie. Nu fumaţi în timp ce manipulaţi carburantul sau în timp ce folosiţi ferăstrăul cu lanţ. 2. bolnav sau supărat. Ştergeţi carburantul scurs. fiţi precaut când manipulaţi carburantul. înainte de a porni motorul. 7 . alt ele decât cele specificate în manualul de instrucţiuni. reglat necorespunzător sau care nu este asamblat complet şi sigur. şina de ghidaj şi lanţul ferăstrăului în spate şi toba de eşapament la distanţă de dumneavoastră. Ţineţi spectatorii şi animalele departe de zona de lucru. nu începeţi niciodată să tăiaţi până nu aveţi o zonă de lucru liberă. transportaţi întotdeauna ferăstrăul cu lanţ cu motorul oprit. turnat sau depozitat. 7. 6. toate operaţiunile de service ale ferăstrăului cu lanţ . 4. Asiguraţi-vă că lanţul ferăstrăului nu se mişcă când comanda acceleraţiei este eliberată. nu permiteţi altor persoane să se afle în apropierea ferăstrăului cu lanţ când porniţi motorul sau când tăiaţi lemne. încălţăminte de protecţie şi o rută de retragere planificată la căderea capacului. 11. 8. înainte să porniţi motorul asiguraţi -vă că lanţul nu a prins nimic. 9. Ţineţi strâns cu degetul mare şi cu celelalte degete înconjurând mânerele ferăstrăului cu lanţ.

Gazele de eşapament conţin monoxid de carbon care este periculos. fiţi extrem de precauţi când tăiaţi crăci de dimensiune mică sau puiet pentru că sunt subţiri. operaţi cu ferăstrăul cu lanţ doar în zone bine aerisite. Verificaţi periodic opritorul pentru a-l păstra în formă bună. când transportaţi ferăstrăul cu lanţ asiguraţi -vă că aveţi teaca adecvată pentru şina de ghidaj. 17. acest motoferăstrău este echipat cu tobă de eşapament cu opritor de scântei integrat. păstraţi mânerele uscate. 18. 16.13. curate şi ferite de ulei sau de amestecul de carburant. 21. nu folosiţi ferăstrăul cu lanţ la copaci decât dacă aveţi pregătire specială pentru a face acest lucru. 14. 15. pot surveni deteriorări structurale ale volantei care pot cauza ulterior spargerea acesteia). ambreiajului sunt utilizate scule incorecte. Nu porniţi sau folosiţi motorul în interiorul unei încăperi sau clădiri închise. 20. feriţi-vă de recul. 19. Reculul este mişcarea îndreptată în sus a şinei de ghidaj care are loc când lanţul ferăstrăului la vârful şinei de ghidaj intră în contact cu un obiect. când tăiaţi o cracă încordată. aveţi grijă să nu ricoşeze astfel încât să nu fiţi lovit când tensiunea din fibrele lemnoase este eliberată. Reculul poate duce la pierderea periculoasă a controlului ferăstrăului cu lanţ. opriţi motorul înainte de a pune jos motoferăstrăul . 8 .

ATENȚIE ! Reculul poate surveni când vârful şinei de ghidaj vine în contact cu un obiect sau când lemnul se închide şi prinde lanţul ferăstrăului în tăietură. Contactul în porţiunea superioară poate cauza o reacţie fulgerătoare. Priza fermă vă va ajuta să reduceţi reculul şi să menţineţi controlul ferăstrăului. Nu lăsaţi capul şinei de ghidaj să intre în contact cu buşteni. 3) Asiguraţi-vă că zona în care tăiaţi este liberă de obstacole. 5) Nu tăiaţi deasupra nivelului pieptului. cu mâna dreaptă pe mânerul din spate şi cu cea stângă pe mânerul din faţă. 6) Urmaţi indicaţiile fabricantului pentru ascuţirea şi întreţinerea ferăstrăului cu lanţ. 1) Printr-o cunoaştere de bază a reculului puteţi reduce sau elimina elementul de surpriză. Oricare din aceste reacţii poate cauza pierderea controlului asupra ferăstrăului. 4) Tăiaţi la turaţii mari ale motorului. aceasta poate fi împinsă rapid înapoi spre operator. 7) Folosiţi doar şine şi lanţuri de schimb specificate de fabricant sau echivalente. 2) Ţineţi bine ferăstrăul cu ambele mâini. care smuceşte şina de ghidaj în sus şi înapoi spre operator.Reculul  măsuri de siguranţă pentru utilizatorii ferăstrăului cu lanţ. 9 . atunci când motorul este pornit. Nu vă bazaţi doar pe dispozitivele de siguranţă prevăzute în ferăstrăul dumneavoastră. ramuri sau orice alte obstacole care ar putea fi lovite în timp ce folosiţi ferăstrăul. Ţineţi strâns cu degetele mânerul ferăstrăului cu lanţ. putând duce la accindentări grave. Dacă lanţul ferăstrăului este prins de -a lungul vârfului şinei de ghidaj. În calitate de utilizator al ferăstrăului cu lanţ. trebuie să luaţi mai multe măsuri pentru a vă feri de accidente sau răniri în timpul utilizării. inversă.

 potriviţi capacul lanţului şi strângeţi piuliţele cu mâna.  În momentul în care demontaţi capacul şi cele două piuliţe veţi observa o protecţie de plastic detaşabilă fixată în cele două prezoane. şi îndepărtaţi Deplasaţi dornul ataşat la grupul motor până în dreptul roţii de lanţ de jos a şinei de ghidaj. întindere lanț NOTĂ:  Fiţi atenţi la direcţia lanţului. Apoi potriviţi piuliţa întinzătorului lanţului în orificiul șinei 1. potriviţi lanţul în jurul şinei de ghidaj şi în timp ce cuplaţi lanţul la pinion. montaţi şina de ghidaj la dornul de pe motor. slăbiţi piuliţele capacul lanţului.  direcţia de mişcare a lanţului.Instalarea şinei de ghidaj a lanţului ATENȚIE ! Lanţul are margini foarte ascuţite. Folosiţi mânuşi groase de protecţie pentru siguranţă. F1. Detaşaţi această protecţie de plastic pentru a permite uleiului să alimenteze canalul ghidajului şinei. 10 . F3. slăbire lanț 2.

strângeţi şurubul întinzătorului: slăbiţi strângeţi Un lanţ nou îşi va extinde lungimea la începutul utilizării. Apoi verificaţi lanţul printr-o rotaţie lină şi o întindere adecvată în timp ce îl mişcaţi manual.    în timp ce ţineţi vârful şinei. Verificaţi şi reglaţi întinderea frecvent întrucât un lanţ slăbit poate deraia sau cauza uzura sa rapidă şi a şinei de ghidaj. reglaţi întinderea lanţului rotind şurubul întinzătorului până când pintenii de legătură ating partea de jos a traversei şinei. 11 . strângeţi piuliţele strâns cu vârful şinei în sus (12-15 N.m).

Benzina este foarte inflamabilă.87) 6. Sceste motoare sunt certificate să funcţioneze cu benzină fără plumb. Rata recomandată de amestec Schemă de amestec Litri benzină 1 2 3 Ml ulei pentru motoare în 2 timpi 25 50 75 4 100 5 125 12 . În cazul în care nu folosiţi uleiul RURIS 2T în perioada de garanţie riscaţi pierderea garanţiei.Manipularea carburantului şi a uleiului ATENȚIE ! 1. 2. Opriţi motorul şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a realimenta unitatea. Benzina fără plumb este recomandată pentru a reduce poluarea aerului de dragul sănătăţii dumneavoastră şi a mediului. Evitaţi să aduceţi scântei sau flăcări în apropierea carburantului. 5. Benzina sau uleiurile de calitate slabă pot avaria inelele de etanşare. ţevile de aspirat benzina sau rezervorului de carburant al motorului. : carburaţie. Emisiile de ataşament sunt controlate de parametrii şi componentele fundamentale ale motorului (ex. coordonarea aprinderii ) 4. Alegeţi teren fără vegetaţie pentru alimentare şi mutaţi-vă la cel puţin 3m de punctul de alimentare înainte de pornirea motorului. Asiguraţi-vă că folosiţi benzină cu cifra octanică minimă de 90 (USA / Canada: cifra octanică min. Motoarele RURIS sunt lubrifiate cu ulei spe cial făcut pentru motoare de benzină în 2 timpi răcire cu aer. Raportul recomandat de amestec: 1l benzină + 25 ml ulei 2 timpi Ruris 3. 7.

 CARBURANT FĂRĂ ULEI (carburant brut) . puneţi carburant în rezervor până la 80% din capacitatea totală. puneţi o parte din benzină într -un recipient de carburant curat turnaţi tot uleiul şi amestecaţi bine turnaţi restul de benzină şi mestecaţi din nou pentru cel puţin un minut puneţi o etichetă clară pe exteriorul recipientului pentru a se evita amestecul cu benzină sau cu alte recipiente.  opriţi motorul înainte de realimentarea unităţii. Ulei ungere lanţ Folosiţi uleiul pentru motor 10-W-30 sau T90 NOTĂ: Nu folosiţi uleiuri folosite sau regenerate care pot provoca daune pompei de ulei. Alimentarea unităţii 1.  GASOHOL . desfaceţi şi îndepărtaţi buşonul rezervorului de carburant. 2.Cum să amestecaţi carburant      măsuraţi cantităţile de benzină şi ulei cu ajutorul unei seringi gradate ce urmează a fi amestecate.poate cauza deteriorarea plasticului şi / sau a pieselor din plastic şi rupe lubrifierea motorului. 13 .  carburanţii în amestec care au rămas nefolosiţi timp de o lună sau mai mult pot deteriora carburatorul şi astfel motorul nu va funcţiona adecvat . strângeţi buşonul rezervorului de carburant şi curăţaţi orice scurgere de carburant din jurul unităţii.va provoca daune grave pieselor interne ale motorului foarte repede. 3. Amestecul de carburant ATENȚIE !  mutaţi-vă la cel puţin 3 metri depărtare de punctul de alimentare înainte de a porni motorul. Puneţi buşonul pe o suprafaţă fără praf.

7.Pornirea motorului 190. ATENȚIE ! Nu porniti motorul în timp ce ţineţi ferăstrăul cu lanţ cu o mână. trageţi de pârghia şoc la maxim (la a doua poziţie) 5. În caz contrar motoferăstrăul nu poate porni. după pornirea motoferăstrăului dacă maneta (frâna de lanţ) este deblocată prin tragerea acesteia către utilizator. 1. Dacă pompa de amorsare se umple cu benzină puteţi trece la operaţia următoare. În acest moment acţionaţi maneta de acceleraţie pentru a stabiliza mersul de relanti. 14 . Umpleţi rezervoarele de carburant şi ulei. Lanţul poate să vă atingă corpul. împingeţi uşor şocul la prima poziţie. 4. În acest moment încetaţi acţionarea demarorului. 220 Rodajul motorului: 3 plinuri de rezervor la relanti. Veţi observa că maneta de şoc a revenit automat la poziţia iniţială 0. verificaţi întotdeauna. În timpul rodajului. puneţi comutatorul în poziţia “I”. 8. trageţi puternic de demaror până când motoferăstrăul porneşte accelerat învârtind lanţul. apoi strângeţi bine butoanele . amorsaţi carburatorul prin 4 apăsări successive ale pompei de amorsare situată pe motoferăstrău. între plinuri de carburant trebuie curăţită bujia deoarece aceasta se încarcă cu calamine rezultată în urma arderii. 3. Este foarte periculos. trageţi la demaror până când auziţi primul semn de pornire. 6. 2. În caz contrar riscaţi avarii grave ale motoferăstrăului.

În acest moment încetaţi acţionarea demarorului. În acest moment acţionaţi maneta de acceleraţie pentru a stabiliza mersul la relanti (F8) Poziţia 1 şi 2 7. Verificaţi întotdeauna după pornirea motoferestrăului dacă maneta (frâna de lanţ) este deblocată prin tragerea acesteia către utilizator. Trageţi la demaror până când auziţi primul semn de pornire. La intervale de 10-15 minute in timpul rodajului se accelereaza motorul la maxim timp de un min pentru eliminarea uleiului din capul pistonului si esapament. 490 Rodajul motorului : 3 plinuri de rezervor la relanti 1. între plinurile de carburant trebuie curăţită bujia deoarece aceasta se încarcă cu calamină. Împingeţi şocul la poziţia iniţială „0”. Puneţi comutatorul pe poziţia „I”. Trageţi pârghia de şoc la maxim (F7) Poziţia 2 4. (F6) . rezulatată în urma arderii.Rezervor ulei . Nu porniţi motorul în timp ce ţineţi motoferestrăul cu o mână. În caz contrar riscaţi avarii grave ale motoferăstrăului. În caz contrar motoferăstrăul nu poate porni. 6. Umpleţi rezervoarele de carburant şiulei. (F7) 3. 5. Lanţul poate să vă atingă corpul. ATENȚIE ! În timpul rodajului.Rezervor benzină 2. apoi strângeţi bine buşoanele. Este foarte periculos! 15 . Trageţi puternic la demaror până când motoferestrăul porneşte accelerat învârtind lanţul.Pornirea motorului 340.

apoi strângeţi bine buşoanele. ATENȚIE !  Nu porniţi motorul în timp ce ţineţi motoferestrăul cu o mână. Puneţi comutatorul în poziţia „I” (F7) 3. La intervale de 10-15 minute în timpul rodajului se accelerează motorul la maxim timp de un minut pentru eliminarea uleiului din capul pistonului și eșapament. În timp ce ţineţi maneta clapetei de accelerație împreună cu butonul de blocare a acceleratorului. Verificaţi întotdeauna după pornirea motoferestrăului dacă maneta (frâna de lanţ) este deblocată prin tragerea acesteia către utilizator. Trageţi puternic la demaror până când motoferestrăul porneşte accelerat învârtind lanţul. În caz contrar riscaţi avarii grave ale motoferăstrăului. (F6) 2. În acest moment acţionaţi maneta de acceleraţie pentru a stabiliza mersul la relanti (F8) Poziţia 1 şi 2 8. 16 . 6. (F8) 4. Este foarte periculos !  Feriţi-vă de lanţul ferestrăului pentru că va începe să se rotească odată cu pornirea motorului. Lanţul poate să vă atingă corpul. 1) Buşonul de ulei 2) Carburant 3) Comutator 4) Maneta clapetei de acceleraţie 5) Butonul clapetei de acceleraţie 6) Opritor 5. Trageţi pârghia de șoc la maxim. 7. Trageţi la demaror până când auziţi primul semn de pornire. În acest moment încetaţi acţionarea demarorului.Pornirea motorului 500S Rodajul motorului: 3 plinuri de rezervor la relanti 1. Împingeţi butonul lateral de blocare a acceleraţiei şi eliberaţi maneta clapetei de accelerație pentru a o ţine în poziţia de start. Umpleţi rezervoarele de carburant şi ulei. Împingeţi şocul la poziţia iniţială „0”.

(1) Uleiul de lanţ Debitul uleiului poate fi modificat prin rotirea şurubului pompei către + sau către -. ajustările carburatorului efectuate de persoane neautorizate pot produce deteriorări majore motorului. Reglaţi în conformitate cu condiţiile dumneavoastră de lucru. 17 . Reglajele carburatorului se fac numai în unităţile de service RURIS. Reglările. Excepţie face modelul 500S acest reglaj făcându-se de la şurubul de reglaj situat pe carcasă. în caz contrar acest lucru duce la pierderea garanţiei. de către personal autorizat. rulaţi motorul la viteză medie şi vedeţi dacă uleiul de lanţ este împrăştiat aşa cum se vede în figură. în partea dreaptă.Verificarea alimentării cu ulei După ce porniţi motorul. Asiguraţi-vă că umpleţi din nou rezervorul de ulei de fiecare dată când realimentaţi cu carburant motofer astrăul. Reglarea carburatorului Carburatorul de pe unitatea dumneavoastră a fost reglat în fabrică. dar poate necesită o reglare fină din cauza schimbărilor condiţiilor de exploatare. Acest şurub este situat în partea de jos a ambreiajului. Rezervorul de ulei ar trebui să devină aproape gol până când se termină carburantul.

18 . 220. (F15) (1) Bujie 3. folosiţi sistemul după cum urmează : 1. Îndepărtaţi carcasa filtrului de aer . Când este posibil ca ferăstrăul dumneavoastră să aibă carburatorul îngheţat. Motoferăstraiele 190. 340. Modelul 500S Acest sistem previne îngheţarea carburatorului. (F14) (1) Capacul cilindrului (2) Carcasa filtrului de aer (3) Atenuator de zgomot (4) Filtru de aer 2. lucru care uneori se întâmplă când debitaţi cu ferăstrăul iarna. 490 nu necesită montaj de piesă antiîngheţ deoarece la pornire îşi menţin singure turaţia ridicată până în momentul în care unitatea motor se încălzeşte şi relanti-ul coboară la normal.Sistemul de prevenire a îngheţului. IMPORTANT: Nu folosiţi niciodată sistemul la temperaturi normale pentru că poate cauza un demaraj incomplet din cauza supraîncălzirii carburatorului. filtrul de aer şi amortizorul de zgomot.Instalaţi carcasele aşa cum sunt. în timpul exploatării. Îndepărtaţi plăcuţa de pe peretele din spate al capacului cilindrului şi reinstalaţi-o cu capul în jos.

Când frâna este acţionată în timpul manevrării luaţi imediat degetul de pe pârghia de acceleraţie si opriţi motorul. (F 17) 1. cereţi dealer -ului nostru o inspecţie şi repararea sa. Eliberat 4. Motorul.Piese împotriva îngheţului Pentru utilizare în condiţii de frig intens. piesele opţionale sunt disponibile. Oprirea motorului Eliberaţi maneta clapetei de accelerație pentru a permite motorului să se roteasca la relanti Puneţi întrerupătorul pe poziţia „O” (STOP). Mâner frontal 2. încinge cuplajul provocânmd avarie.(F16) (2) Capacul cilindrilor pentru utilizare în condiţii de frig Frâna lanţului Această maşină este echipată cu o frână automată pentru a opri rotaţia lanţului. contactaţi cel mai apropiat dealer pentru piesele împotriva îngheţului. Această frână poate fi acţionată şi manual cu apărătoarea frontală împinsă spre şina de ghidaj. trageţi în sus apărătoarea frontaşă spre mânerul frontal până când auziţi un „clic”. Frânare 3. odată cu apariţia reculului în timpul operaţiei de tăiere. (F 19) 19 . Aşa cum se vede mai sus. Pentru a elibera frâna. dacă este menţinut la turaţii înalte cu frâna cuplată. Când filtrul normal de aer este îngheţat chiar şi când plăcuţa este deschisă. Frâna este automat acţionată de o forţă inertă care acţionează asupra greutăţii din interiorul apărătorii frontale. Levier În cazul în care frâna nu este eficientă.

Îndepărtarea dispozitivelor de siguranţă. Este recomandat să exersaţi întâi cu buşteni care nu ridică probleme. 1. Când lanţul este prins în tăietură nu încercaţi să îl scoateţi prin forţă. o întreţinere neadecvată sau o înlocuire incorectă a şinei sau a lanţului pot spori riscul unei răniri grave din cauza reculului. exploatând ferastrăul la admisie completă timp de 1-2 secunde şi împingînd apărătoarea frontală înainte. citiţi capitolul „pentru o exploatare în siguranţă”. Motofer astrăul trebuie folosit pentru tăierea lemnului. Este extrem de important ca frâna lanţului să fie verificată pentru o exploatare adecvată înainte de fiecare utilizare şi ca lanţul să fie ascuţit pentru a menţine reculul la nivel de siguranţă. înlocuiţi banda de frână şi tamburul ambreiajului înainte de utilizare. în timp ce porniţi motorul la admisie completă. În cazul în care lanţul se opreşte cu greutate. Nu îl blocaţi pe obiecte care stau în picioare. Este interzis să agăţaţi unelte sau alte aplicaţii la priza de forţă. Lanţul ar trebui să se oprească imediat cu motorul turat la maxim. ci folosiţi o pană sau un levier pentru a -i elibera calea. Este interzisă tăierea altor tipuri de materiale.Debitarea cu ferăstrăul ATENȚIE ! Înainte de a vă apuca de lucru. Urmaţi întotdeauna regulile de siguranţă. Acest lucru vă ajută să vă obişnuiţi cu utilajul dumneavoastră. Feriţi-vă de recul (F20) Ferestrăul este echipat cu o frână la lanţ. mutare sau scindare a obiectelor. Trebuie să verificaţi funcţionarea frânei lanţului înainte de fiecare folosire. care îl va opri în caz de recul. Nu este necesar să forţaţi ferestrăul în tăietură. 20 . Vibraţiile şi reculul variază la diferite materiale şi nu ar fi respecatate regulile de siguranţă. Nu folosiţi motoferăstrăul pe post de pârghie de ridicare. după o durată mai mare sau nu se opreşte. 2. dacă este exploatat adecvat. 3. Doar aplicaţi o uşoară presiune.

luând în considerare direcţia şi viteza vântului. În timp ce curăţaţi zona în jurul copacului. Un buştean poziţionat deasupra pământului (F23). apoi rostogoliţi buşteanul şi tăiaţi din partea opusă. Tăiaţi din partea opusă crestăturii şi la nivel uşor mai mare decât baza crestăturii. Faceţi o crestătură de o treime pe partea de cădere. debitaţi în sus o treime de jos şi terminaţi prin debitarea cu motoferastrăul de sus în jos.Tăierea unui copac F(21) 1. În zona B debitaţi de sus în jos o treime şi finalizaţi prin debitarea cu motoferestrăul de jos în sus. Înainte de a începe lucrul. 2. Întotdeauna terminaţi tăierea din partea opusă direcţiei de îndoire pentru a evita ca şina de ghidaj să fie prinsă în tăietură. Decideţi direcţia de cădere. verificaţi direcţia forţei de îndoire din interiorul buşteanului ce urmează să fie tăiat. 21 . ATENȚIE ! Când doborâţi un copac . 3. În zona A. ATENȚIE !  Asiguraţi-vă întotdeauna reazemul. asiguraţi -vă că avertizati de pericol toate persoanele din jur. înclinaţia copacului. Nu vă aşezaţi pe buştean.  Fiţi atent la rostogolirea unui buştean tăiat. realizaţi un bun reazem şi o cale de retragere. gradul de dificultate după cădere şi alţi factori. Un buştean aşezat pe pământ (F22) Debitaţi până la jumătatea distanţei. poziţia crengilor grele. când lucraţi în pantă.

apoi faceţi tăietura iniţială din partea îndoită şi finalizaţi debitarea cu motoferestrăul din partea opusă. ATENȚIE ! Fiţi atent la reculul dat de creangă după tăiere.  Nu tăiaţi deasupra nivelului pieptului.Tăierea crengii unui copac doborât (F24). ATENȚIE !  Nu folosiţi un reazem instabil sau o scară. Curăţarea de creangi a unui copac în picioare (F25) Tăiaţi de jos în sus şi finalizaţi de sus. 22 .  Nu vă dezechilibraţi.  Întotdeauna folosiţi ambele mâini pentru a ţine ferestrăul. Întâi verificaţi către ce parte este creanga îndoită.

Întreținere Înainte de a curăţa. Când filtrul este înfundat cu praf. (F26) 23 . Uscaţi-le complet înainte de reinstalare. Filtru de aer Slăbiţi buşonul şi îndepărtaţi carcasa filtrului de aer. împărţiţi-l în jumătăţi şi scuturaţi-l. Întreţinere după fiecare utilizare 1. (F26) (1) Filtru de aer Când faceţi service-ul filtrului de aer. Deconectaţi bujia pentru a preveni o pornire accidentală. astupaţi orificiul de aerisire pentru a nu pătrunde praful. asiguraţi vă că motorul s-a oprit şi că este rece. Luaţi filtrul şi îndepărtaţi rumeguşul ataşat. inspecta sau repara unitatea dvs.

Verificaţi periodic şi curăţaţi aripioarele cilindrului după îndepărtarea filtrului de aer şi capacul cilindrului. (F28) Gresaţi capătul pinionului de la orificiul de alimentare până la vârful şinei. 24 . Întreţinerea cilindrului 1. Aripioarele cilindrului Acumulările de praf dintre aripioarele cilindrului vor duce la supraîncălzirea motorului. Şina de ghidaj Când şina de ghidaj este demontată. îndepărtaţi rumeguşul din canalul şinei şi orificiul de ulei. asiguraţi-vă că le reparaţi înainte de a începe exploatarea. asiguraţi -vă că firele de comutaţie şi garniturile inelare sunt poziţionate corect. (F28) Orificiul de ulei Orificiul de gresaj Pinion 4. Orificiul de ulei Demontaţi şina de ghidaj şi verificaţi orificiul de ulei să nu fie înfundat. (F27) (1) orificiul de ulei 3. F(29) NOTĂ: Astupaţi orificiul de aerisire. mai ales încheieturile manerelor şi montarea şinei de ghidaj. Când instalaţi capacul cilindrului. În cazul în care sunt descoperite defecte.2. Altele Verificaţi să nu existe vreo scurgere de carburant şi piese slăbite sau deteriorări la piesele principale.

Filtru 4. Filtrul de carburant Folosind un cârlig. sau înlocuiţi-l cu unul nou dacă este nevoie. F(30) Dezasamblaţi filtrul şi spălaţi-l cu benzină. 2. îndepărtaţi filtrul din orificiu. În cazul în care este perforat înlocuiţi-l. deoarece există riscul ca particule de praf şi rumeguş să zgârie cilindrul şi pistonul. Nu îl spălaţi cu benzină şi nu îl suflaţi cu compresorul.Filtrul de aer se examinează optic la fiecare 30 de ore de funcţionare. În cazul în care este îmbâcsit sau pătat de ulei înlocuiţi-l. în cazul în care este îmbâcsit se spală cu apă caldă şi săpun şi se lasă să se usuce natural. Opritor 25 . F(31) 1. Sită 2. Bridă 3. Bucşă 5.

5 mm după cum este necesar. De asemenea eliminaţi mizeria din rezervor. Dacă uzura este evidentă. 5. 7. Când asamblaţi filtrul aveţi grijă să nu permiteţi fibre ale filtrului sau praf în interiorul ţevii de aspiraţie. 26 . Bujia (F32) Curăţaţi electrozii cu o perie de sârmă şi potriviţi distanţa la 0. 3. Nu puneţi niciodată un lanţ nou pe un pinion uzat. Rezervorul de ulei Cu un cârlig luaţi filtrul de ulei prin orificiu şi curăţaţi-l cu benzină. Pinion (F33) Verificaţi să nu fie fisuri sau uzură excesivă care să vină în contact cu lanţul. înlocuiţi-l cu unul nou. 4.După îndepărtarea filtrului. 6. Opritorul de scântei Îndepărtaţi carcasa frontală a tobei de eşapament şi inspectaţi sita opritoare de scântei dacă este în dotarea motoferestrăului. Când puneţi filtrul înapoi în rezervor aveţi grijă să intre în colţul din dreapta – faţă. Amortizoare Înlocuiţi-le în cazul în care observaţi crăpături pe partea de cauciuc sau fisuri ale arcurilor de amortizare. Înlocuiţi-l dacă este avariat. Periaţi depunerile de carbon. folosiţi un cleşte pentru a ţine capătul ţevii de aspiraţie.

Linia tăieturii nu este dreaptă în cazul în care lanţul nu este ascuţit în mod uniform. Dinţii trebuie ascuţiţi atunci când rumeguşul devine asemănător pudrei.Ascuţirea lanţului Este foarte important pentru o exploatare lină şi sigură să menţineţi întotdeauna dinţii lanţului ascuţiţi. (F34) 27 .pila 4.5 .1.325 .pila 4 mm Tip de lanț 3/8.2 mm Puneţi pila pe dinţii lanţului şi împingeţi drept înainte.3 .8 mm Tip de lanț: 3/8. Asiguraţi -vă că motorul este oprit.1. ATENȚIE ! Asiguraţi-vă că folosiţi mânuşi. Tip de lanţ: 0. În cazul în care lanţul nu este ascuţit periodic creşte consumul de carburant şi uzura ghidajului. Ţineţi pila în poziţia ilustrată.  Folosiţi o pilă rotundă de dimensiune potrivită pentru lanţul dumneavoastră.pila 5. Înainte de pilire:  Asiguraţi-vă că lanţul este ţinut bine.

Asiguraţi-vă că fiecare dinte are aceeaşi lungime şi unghiuri de tăiere ca în figură. Caracteristici Manual Tip motor Putere de motor maximă la 10000 rpm Putere motor nominală Capacitate cilindrică Aprindere Model lanț Lungime șină Turația fără lamă și lanț la relanti Turația cu lamă și lanț Volum rezervor comb.2Kw 38cc electronică/ magnetou 3/8. Unghi de tăiere superior Întreţinerea lanţului şi a şinei de ghidaj 1. iar dacă observaţi o distanţă între şină şi riglă.1.325.25L debit ajustabil 4.25L debit ajustabil 4.4L 0.2Kw 62cc electronică/ magnetou 3/8. (F35) 1.3PM 35cm 3000rpm+150 12500rpm+150 0.5Kw 3.4Kw 1.35L debit ajustabil 5Kg 114dB Motoferăstrău 500S în 2 timpi 3. Traversa şinei ar trebui să fie întotdeauna pătrată. în exterior.3L debit ajustabil 4. Volum rezervor ulei Tip pompă ulei Greutate Nivel de emisie zgomot Motoferăstrău 190 în 2 timpi 1.5Kg 116dB 28 .8Kw 45cc electronică/ magnetou 3/8.75L 0.1.1. Verificaţi ca traversa şinei să nu fie uzată.5Kw 2.5Kg 112dB Motoferăstrău 340 în 2 timpi 1.4L debit ajustabil 6.15RS 40cm 2900rpm+150 12700rpm+150 0. Aplicaţi o riglă pe şină.3PM 30cm 3000rpm+150 12500rpm+150 0. Lungimea dinţiilor 2.5L 0.3Kw 1.1. Unghi de tăiere lateral 4.6RS 50cm 3000rpm+150 12500rpm+150 0.5Kg 116dB Motoferăstrău 220 în 2 timpi 1.2Kw 50cc electronică/ magnetou 0.5Kw 40cc electronică/ magnetou 3/8.9Kw 1. Şina de ghidaj Inversaţi şina ocazional pentru a împiedica uzura parţială.4L 0.3PM 40cm 3000rpm+150 12800rpm+150 0. Unghiul de pilire 3. atunci este uzată.8kg 114dB Motoferăstrău 490S în 2 timpi 2.65L 0.

Goliți carburantul din rezervor. 490S. Porniți motoferăstrăul și lăsați-l să funcționeze până când carburatorul se golește și motorul se oprește. 29 . Dimensiuni ambalaj: Lungime 31 31 Latime 27 27 Inaltime 42 42 Motoferastrau 190. 220. Tabel de întreținere: Denumire operatie Curatire bujie Inlocuire bujie Curatire filtru aer Inlocuire filtru aer Verificarea carburatorului Reglaje ale motorului Verificarea motorului si a carburatorului 20 ore x Periodic 50 ore 100 ore x x x x x x Păstrare Dacă nu folosiți motoferăstrăul mai mult timp (peste o săptămână) procedați astfel: 1. 3. 340. 490S. 500S este în stare montată în cutie de ambalaj. Curățați temeinic motoferăstrăul. 2. 500S Motoferăstrăul 190. 220. 340. 500S se împachetează în cutii de ambalaj din carton ondulat. 220 Motoferastrau 340. 490S. 340. Motoferăstrăul 190. 220. 490S. 500S trebuie să fie depozitat pe locuri uscate cu acoperiș și protejat contra umezelii.Ambalare Motoferăstrăul 190. Această operațiune este necesară pentru a preveni evaporarea benzinei din amestec fapt ce poate cauza înfundarea orificiului carburatorului prin depunerea uleiului rămas.

Declarații de conformitate 30 .

31 .

32 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful