Tipuri de deseuri

Deşeuri municipale (inclusiv cele menajere şi comerciale) Deşeurile municipale sunt generate de către gospodării, activităţi comerciale şi alte surse ale căror activităţi sunt asimilate cu cele din gospodării şi a societăţilor comerciale. Deşeurile municipale sunt alcătuite din deşeuri reziduale, deşeuri voluminoase, materiale secundare de la colectarea selectivă (de ex. hârtie şi sticlă), deşeuri menajere periculoase, deşeuri de la curăţarea străzilor şi litiere. Ele sunt alcătuite din materiale precum hârtie, carton, metale, textile, organice (resturi alimentare şi de grădină) şi lemn. Deşeurile municipale reprezintă aproximativ 14% din totalul deşeurilor generate. Deşeuri industriale (inclusiv cele rezultate din producţie)

Deşeuri periculoase Deşeuri din construcţii şi demolări Deşeuri din minerit Deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) Deşeuri municipale biodegradabile Deşeuri de ambalaje Vehicule scoase din uz (VSU-uri) şi anvelope Deşeuri agricole

Bobinele de ață se descompun de la 3 la 14 luni. canistrele și bidoanele din plastic nu se descompun niciodată(cel puțin unele componente). cotorul de mar se descompune in 6 luni.000 de ani). Sticla nu se descompune niciodată (1. Conserva din aluminiu se descompne în 100 de ani. gunoiul sau deșeurile menajere sunt un factor important în poluarea mediului ambiant. Sacosele de hîrtie se descompun timp de 5 luni.CUNOȘTI CÎT DE REPEDE SE DESCOMPUNE GUNOIUL? În zilele noastre. Coaja de banană se descompune în 2 – 10 zile. Perioade de descompunere a pungilor si pachetelor de plastic sau celofan este de la 15 pînă la 1000 de ani. Cunoști unde pleacă tot acest gunoi? Diferite tipuri de deșeuri se pot descompune timp de sute de ani. Hainele fabricate din nailon se descompun timp de 40 de ani. Coaja de portocală se descompune timp de 5 luni. Procesul de descompunere a șervețelelor umede și scutecelor durează de la 500 pînă la 800 de ani. Pantofii de piele se descompun de la 25 la 45 de ani. Bumbacul se descompune timp de 5 luni. Trestia de zahăr se descompune de la 3 la 14 luni. În mediu. fiecare persoană produce zilnic în jur de 3 Kg. . O țigară se descompune timp de 12 luni. Sticlele de plastic. Aproape 90% din conținutul coșului de gunoi poate fi reciclat și refolosit. Gîndește-te încă o dată înainte de a arunca ceva în lada cu gunoi. batista de hartie – 3 luni cutie de aluminiu – pana la 500 ani muc de tigara – 3 pana la 5 ani sticla de plastic – pana la 1000 ani guma de mestecat – 5 ani Iar la altitudini mari procesul de descompunere e si mai incet. Pachetul pentru lapte (Tetra pack) se descompune timp de 5 ani. Frînghia se descompune de la 3 pînă la 14 luni.000.