P. 1
Panduan E-hadir Online 2013

Panduan E-hadir Online 2013

|Views: 51|Likes:
tugas pembantu tadbir sekolah n17
tugas pembantu tadbir sekolah n17

More info:

Published by: Mohd Redzuan Rosbi Basir on Jun 16, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/27/2013

pdf

text

original

PANDUAN PENGGUNA MODUL KEHADIRAN GURU EMISONLINE

1

........................................................................................................................SENARAI KANDUNGAN A................................... 3 II......................... SENARAI KEHADIRAN .......... LOG MASUK ....................................... 8 PERTANYAAN…………………………………………………………………………10 2 ....... 3 KEHADIRAN GURU ...................................................... Hapus Kehadiran .................................................................. Kemaskini Kehadiran ........................ D................ 7 C............................................................................................. 7 III..................................................... B..................... DaftarKehadiran .................. 3 I..................................................................

Kata Laluan (Password) dan Kod Pengesahan seperti yang didaftarkan. Tekan butang Login. Klik “Daftar Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. B.A. LOG MASUK Masukkan Login ID (Username). Daftar Kehadiran i. KEHADIRAN GURU I. 3 .

iii.ii. Pilih “Sebab Tidak Hadir” untuk staf yang berkenaan. Pilih “Bermula” (tarikh mula) untuk staf yang keluar. iv. Pilih “Nama Staf” yang keluar. 4 .

Pilih “Sehingga” (tarikh tamat) untuk staf yang keluar. 5 . Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. vii. Pilih “Penganjur” yang terlibat. vi.v.

6 .viii. ix. x. Klik butang “OK” untuk mengesahkan kehadiran staf yang keluar pada hari yang berkaitan. Klik butang “SAHKAN KEHADIRAN UNTUK HARI INI”. Paparan senarai staf yang telah didaftarkan keluar pada hari tersebut.

Klik butang “OK” untuk menghapus maklumat staff yang keluar. Kemaskini maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. ii. III. Klik butang untuk menghapus maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. Klik butang untuk mengemaskini maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. ii. 7 . iii. Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang telah dikemaskini. Kemaskini Kehadiran i.II. Hapus Kehadiran i.

iii. SENARAI KEHADIRAN i. ii.C. Klik butang dipilih. Pilih “Tahun” yang hendak dipaparkan. Klik “Senarai Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 8 .

iv. vii. Paparan senarai kehadiran guru mengikut bulan yang telah dipilih. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 9 . Klik pada untuk paparan yang lebih terperinci mengikut bulan yang telah dipilih. v. Pilih “Bulan” dan “Tahun” yang hendak dipaparkan. Klik butang dipilih. vi.

Shahrizan Bin Ab. Blok E8. PERTANYAAN Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau memerlukan maklumat lanjut berhubung perkara ini. Rahim 03-8884 6553 En.my 10 . Parcel E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62604 Putrajaya Malaysia Telefon : 03-8884 6532 Faks : 03 . Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP) Aras 1-4.D. Adhi Masri Bin Yeop Johari Sektor Data Pendidikan.03-8884 6546 Emel : emisonline@moe. pihak sekolah boleh menghubungi pegawai di Kementerian ini melalui talian berikut: 03-8884 6537 En.gov.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->