P. 1
Sf Ioan Botezatorul

Sf Ioan Botezatorul

|Views: 3|Likes:
Published by Muresan Vasile

More info:

Published by: Muresan Vasile on Jun 18, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/28/2014

pdf

text

original

 Ani la rÂnd. din pĂrinȚii Zaharia Și EliSabeta. . cei doi s-au rugat lui Dumnezeu sĂ-I binecuvinteze pentru a avea Și ei un copil. SfÂntul Ioan BotezĂtorul s-a nĂscut În ȚaRa SfÂntĂ. doi oameni ÎnaintaȚi În vÂrstĂ Și cu fricĂ de Dumnezeu.

 Pruncul a fost luat sub aripa protectoare a unui Înger trimis de Dumnezeu pregĂtind-ul pentru misiunea pe care o va avea de Îndeplinit. Elisabeta rĂmasĂ vĂduvĂ În urma uciderii soȚului ei. Dar nu dupĂ mult timp. . s-a ascuns cu fiul ei Într-o scobiturĂ a unUi munte. La Șase luni dupĂ naȘterea lui Ioan. ea a murit Și Ioan a rĂmas singur În pustie. impÂnzindu-se vestea CĂ Irod Și-a trimis ostaȘii sĂ ucidĂ pe toȘi pruncii mai mici de doi ani.

Numai un om de o mare vrednicie. dumnezeu i-a acordat marea cinste de a-l boteza pe fiul sĂu. ca el. . ar fi putut primi de la dumnezeu ÎngĂduinȚa de al boteza pe hristos. OdatĂ ajuns la vÂrsta maturitĂȚii sfÂntul Ioan a Început sĂ propovĂduiascĂ oamenilor despre venirea lui Mesia. la rÂul iordan.  Pentru sfinȚirea vieȚii sale.

regele irod a poruncit ca sfÂntul ioan sĂ fie ÎntemniȚat. Printr-un vicleȘug. . sfÂntul ioan l-a mustrat. spunÂndu-I cĂ prin aceastĂ faptĂ Îl supĂrĂ pe dumnezeu. a reuȘit sĂ-l convingĂ pe rege sĂ porunceasCĂ tĂierea capului sfÂntului ioan. CÂnd regele irod antipa a divorȚat de soȚia sa pentru a se cĂsĂtori cu irodiada. Din cauza acestor mustrĂri. soȚia fratelui sĂu.

ÎnaintemergĂtorului Și botezĂtorului ioan  24 februarie ÎntÂia Și a doua aflare a capului ÎnaintemergĂtorului Și botezĂtorului ioan  25 mai  a treia aflare a capului  24 iunie naȘterea sf. Ioan botezĂtorului  29 august TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL . Pooroc. Ioan BotezĂtorul  7 ianuarie  soborul sf.Biserica ortodoxĂ are Șase zile de prĂznuire pentru sfÂntul ioan botezĂtorul:  23 septembrie  ZĂmislirea sf.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->