You are on page 1of 17

• Παρακολούθηση ημερίδας για τον καρκίνο του

μαστού
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα της
Γυναίκας, οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, παρακολούθησαν
Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε
στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» από το Δήμο Πειραιά
σε συνεργασία με τον «Όμιλο Εθελοντών κατά του ΚαρκίνουΑγκαλιάζω» και με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά». Οι
μαθήτριες ενημερώθηκαν από ειδικούς επιστήμονες για την
πρόληψη, όπως ήταν ο κ. Κυριάκος Καλογεράκος,
χειρουργός Ογκολόγος Μαστού, Διδάκτορας Πανεπιστημίου
Αθηνών και Δ/ντής της Μονάδας Μαστού «Μεταξά» και ο κ.
Αλέξανδρος Τζεφεράκος, γυναικολόγος του Μαιευτηρίου
«ΡΕΑ».

• Παρακολούθηση ταινίας στο πλαίσιο της ημέρας του
σχολικού εκφοβισμού
Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, όλες οι μαθήτριες του Σχολείου
μας, τις δυο τελευταίες ώρες του διδακτικού ωραρίου,
παρακολούθησαν στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ Πειραιά την
πολύ ενδιαφέρουσα ταινία «Μετά τη Λουτσία» (Después de
Lucía) σε σενάριο και σκηνοθεσία του μεξικανού Michel
Franco. Με ιδιαίτερα καλλιτεχνικό ύφος η ταινία έθιγε το θέμα
του σχολικού εκφοβισμού και της νεανικής βίας. Μια ομάδα
νεαρών φθάνει σε αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος μια
συνομήλικής τους, η οποία αναγκάστηκε, μετά το θάνατο της
μητέρας της, να μεταναστεύσει σε άλλη πόλη μαζί με τον
πατέρα της. Την επόμενη ημέρα της προβολής οι μαθήτριες
είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα με τους καθηγητές
τους, φθάνοντας στο συμπέρασμα ότι η έκφραση του
προβλήματος από τον έφηβο σε κάποιον έμπιστο ενήλικα
αποτελεί πολλές φορές σωτήρια λύση.

η οποία είναι η μεγαλύτερη στο χώρο των ελαιουργικών προϊόντων και σήμερα δραστηριοποιείται με το διεθνή όμιλο UNILEVER. . όπου γίνεται συνεχής ποιοτικός έλεγχος μέσω υπολογιστών. Μανώλης Βασιλάκης. ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές. Τα εξειδικευμένα στελέχη της εταιρίας. σπορελαίων και μαργαρινών. χημικός. στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχές Οικονομίας. Με απλότητα και επικοινωνιακή ικανότητα κατάφεραν να προσεγγίσουν τις μαθήτριες και να συνδέσουν τη θεωρία της τάξης με τον πραγματικό κόσμο της εργασίας. Επισκέφθηκαν το Χημείο του εργοστασίου. τους καταναλωτές και το περιβάλλον. Ιδιαίτερα τόνισαν το όραμα της εταιρίας για την κοινωνική ευθύνη της απέναντι στους εργαζομένους. υποδέχθηκαν τις μαθήτριες και παρουσίασαν όλη την εξέλιξη της εταιρίας. της επιχείρησης και της αγοράς. που είναι πλήρως αυτοματοποιημένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα τμήματα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδων. Τεχνολόγος Τροφίμων και Ζήνια Σπυράντη. Ευχαριστούμε τα στελέχη της εταιρίας για την υπέροχη φιλοξενία τους.• Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρία "Ελαϊς" Την Τρίτη 19/2/2013 Οικονομίας» οι στο πλαίσιο μαθήτριες του του μαθήματος τμήματος Α3 «Αρχές με την καθηγήτρια Αργυρώ Μαντέλουεπισκέφθηκαν την εταιρία «ΕΛΑΪΣ».

.

στην πνευματική και συναισθηματική απόλαυση. ο οποίος κέρδισε το κρατικό βραβείο διηγήματος (2011) για το βιβλίο του «Κάτι θα γίνει. Εκεί ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χρήστος Οικονόμου.• Επίσκεψη μαθητριών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά Στις 18/2/2013 οι μαθήτριες του Α2 με συνοδό καθηγήτρια τη φιλόλογο Αναστασία Κεσκεσιάδου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.και ειδικότερα η λογοτεχνία . το Ανοσοποιητικό σύστημα. θα δεις» (εκδόσεις «Πόλις»). γιατί η Τέχνη . στη διαφυγή από τον καθημερινό μας μικρόκοσμο και στην αυτοβελτίωση. συνέστησε να διαβάζουν οι νέοι λογοτεχνικά έργα. στην επαφή με τους άλλους. Μετακίνηση .συμβάλλει στην αυτογνωσία. • Διημερίδα Βιολογίας 2013 «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία» Θέματα της διημερίδας απετέλεσαν σημαντικά ζητήματα της Βιολογίας όπως τα: Προγεννητικός έλεγχος χρωμοσωμικών και διαπλαστικών ανωμαλιών εμβρύου. μεταξύ άλλων. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η δασκάλα και ηθοποιός Ματίνα Ντούσκου. Η συμβολή των διαδικασιών του Κεντρικού Δόγματος της Βιολογίας στη Βιοτεχνολογία. Κυτταρογενετική και Μοριακή κυτταρογενετική ανάλυση κατά τον προγεννετικό και μεταγεννητικό έλεγχο.

Πολιτισμού και Αθλητισμού . Τις εργασίες της Διημερίδας παρακολούθησαν πλήθος καθηγητών και μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά λύκεια της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Τα ονόματα στον κόσμο των Φυτών. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ομιλητές ήταν Πανεπιστημιακοί και Ερευνητές με δια-κεκριμένο έργο στην επιστήμη της Βιολογίας. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά ο «Άγιος Παύλος».ρύπων (ραδιενεργών στοιχείων και βαρέων μετάλλων) στο περιβάλλον και στην τροφική αλυσίδα –Επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.Η ελάττωση της βιοποικιλότητας και ο ρόλος της Βιολογίας Διατήρησης. οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας πλήθος ερωτήσεων στο τέλος κάθε εισήγησης. Θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Η μαθήτρια Δανάη Μπάτζουα ευχαρίστησε το Γιάννη Ξανθούλη από την πλευρά των μαθητριών και έκανε μια μικρή αναδρομή του βίου και του έργου του. Ξανθούλη Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθήτριες της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη στο πλαίσιο του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας. με το γνωστό χειμαρρώδη λόγο του. Τεχνική υποστήριξη: Δημήτρης Αγγελιδάκης (καθηγητής Πληροφορικής). Στο κοινό της εκδήλωσης. ο συγγραφέας έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο του αλλά και τις συγγραφικές του ιδέες.• Επίσκεψη στο σχολείο του συγγραφέα Γ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη. . Μαρία Παναγιωτοπούλου (φιλόλογος). Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγήτριες: Χαραλαμπία Κανελετοπούλου(φιλόλογος). Ξανθούλη και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πειραιά. η σύζυγος του κ. κυρία Χρυσάνθη Κουμπάρου. εκτός από τις μαθήτριες. ο οποίος έχει την ικανότητα να περνά γρήγορα από το ένα θέμα στο άλλο με εντελώς προσωπικό συναρπαστικό τρόπο. Μετά από μια μικρή εισήγηση του Δ/ντή του Σχολείου. παρευρέθηκαν πολλοί καθηγητές του Σχολείου. Επακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητριών. κ.

Τα παιδιά της Γ λυκείου με τη συνοδεία των καθηγητών • Συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία "Φλόγα της Αγάπης" Στις 9 Δεκεμβρίου 2012 το σχολείο μας συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε το τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού . από 16-18/12/12.• Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας διήρκησε 3 ημέρες.

Άθλησης & Νεολαίας Δήμου Πειραιά. . άσβεστη τη φλόγα της αγάπης ! • Συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. οι μαθήτριες κατέθεσαν σακούλες με τρόφιμα. Πριν από τη λαμπαδηδρομία. κυρίως στους δύσκολους καιρούς μας. Τις μαθήτριες συνόδευσε η καθηγήτρια Λαμπρινή Μάμαλη (θεολόγος). Η φλόγα της αγάπης ξεκίνησε από το λιμάνι και κάνοντας τον κύκλο της γύρω περιοχής κατέληξε στην Πλατεία Κοραή. Με τη δράση τους αυτή τόνισαν την ανάγκη να διατηρήσουμε. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλες τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος. τα οποία είχαν συγκεντρώσει απ’ όλη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου.

. θεατρικών και εικαστικών έργων από μαθητές δημοτικών. μουσικών.Δεκαεπτά μαθήτριες της Γ' τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενες από τους εκπαιδευτικούς Ν. γυμνασίων και λυκείων από όλη τη χώρα. Παναγιωτόπουλο (Κοινωνιολόγο) και Κ. Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας) παρακολούθησαν τις εργασίες του 3ο Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να μην καπνίζω» που έλαβε χώρα στις 6 Δεκεμβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο Jacqueline deRomilly του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθήτριες επισκέφτηκαν την μαθητική έκθεση ζωγραφικής και παρακολούθησαν μαζί με 500 και πλέον συμμαθητές τους τις παρουσιάσειςvideo.

καθώς και δημιουργία χαρτοπολτού για δημιουργία ανακυκλωμένου χαρτιού. Δημήτριος Καλαϊτζίδης (Δ/ντής). έλαβαν μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαχείριση απορριμμάτων». Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ κκ Σμαράγδα Βασιλοπούλου και Νεφέλη Τριανταφύλλου. ενώ οι μαθήτριες. οι οποίες περιελάμβαναν περιηγήσεις στη γύρω περιοχή. στη συνέχεια.Π.Ε Δραπετσώνας υπεύθυνη του οποίου είναι η Κατερίνα Μπαζίγου. στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «To Αειφόρο Σχολείο».• Εκπαιδευτική επίσκεψη στo ΚΠΕ Δραπετσώνας ην Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012. Συνοδοί καθηγητές ήταν οι κκ. οι μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Β3 επισκέφτηκαν το Κ. καταγραφή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Αναστασία Κεσκεσιάδου (φιλόλογος) .

και Νίκος Κόλλιας (φυσικός). Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΠΕ Δραπετσώνας. για την ζεστή φιλοξενία και τα ωραία κεράσματα. . για την παρουσίαση του θέματος και για τις γνώσεις που μας προσέφεραν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση υλικών.

Εύα Σαραγά. οι μαθήτριες. με τη βοήθεια της καθηγήτριας Γαρυφαλάκη Άννας ξενάγησαν τις συμμαθήτριές τους στο χώρο και απάντησαν στις ερωτήσεις τους. στη Στοά του Αττάλου. Κατωπόδης Γιώργος (Βιολόγος). Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές: Γαρυφαλάκη Άννα(Φιλόλογος). τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης «Οδύσσεια» -που παίζεται αυτήν την περίοδο.• Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Την Τετάρτη. στη σκηνοθεσία. η Γ΄Λυκείου και το τμήμα της Α΄ Ερευνητικών Εργασιών για «τα δικαιώματα του παιδιού». επισκέφτηκαν το Εθνικό Θέατρο. στο πλαίσιο του μαθήματος των Ερευνητικών Εργασιών με θέμα το θέατρο. . 28 Νοεμβρίου 2012. είδαν από κοντά τα μηχανήματα της σκηνής. η Μπαρμπαγιάννη Σοφία και η Ξεναρίου Δανάη.και τέλος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη Δραματολόγο του θεάτρου. στην υποκριτική και στην εκπαίδευση των ηθοποιών. Στις μαθήτριες είχε διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και φύλλο εργασίας. Παναγιωτόπουλος Νίκος (Κοινωνιολόγος) και Χρυσοβέργης Γιώργος (Φιλόλογος). Αφού περιηγήθηκαν τον υπαίθριο χώρο. πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά. για θέματα που αφορούν στην ιστορία του θεάτρου. Μάμαλη Λαμπρινή (Θεολόγος). • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο ην Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του θεάτρου. επισκέφτηκαν το Μουσείο της Αγοράς. Λάβδας Γιώργος (Γυμναστικής). Δύο συμμαθήτριές τους. Καπελαρή Πηνελόπη (Φιλόλογος).

μαθήτριες της Α' και Β' τάξης. • Διαθεματική ομιλία στα Αγγλικά για τις Σύγχρονες Μορφές Δουλείας Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 επισκέφτηκε το σχολείο μας η εκπαιδευτικός. Δ. συγγραφέας διδακτικών εγχειριδίων της Αγγλικής και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ. Η ομιλία διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας κ. • επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012. Τσιλαλής (Φυσικός). Judy Boyle η οποία μίλησε στην Αγγλική γλώσσα στις μαθήτριες όλων των τάξεων για τις Σύγχρονες Μορφές Δουλείας. Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας). Ζουμπλιός (Φυσικός). Δήμητρα Μπεχλικούδη σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικής κ. επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου όπου ξεναγήθηκαν στο H2SusBuild.Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές: Σταύρος Δροσσάκης (Μαθηματικός). τις αποθήκες υδρογόνου και την κεντρική αίθουσα ελέγχου των εγκαταστάσεων. Συνοδοί καθηγητές: Π. του μαθήματος) και Μαρία Παναγιωτοπούλου (Φιλόλογος). αλλά και αποθηκεύει την περίσσεια της παραγόμενης από τον ήλιο και τον αέρα ενέργειας υπό μορφή υδρογόνου κατόπιν ηλεκτρόλυσης. στο πλαίσιο του μαθήματος των Ερευνητικών Εργασιών. Οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν από ειδικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κτίριο. ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων και των ανεμογεννητριών που παράγουν την ενέργεια του κτιρίου. Κατερίνα Χριστοδούλου στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας και . Δ. Αγγελιδάκης (Πληροφορικής) και Κ. υπεύθ. το οποίο όχι μόνο διαθέτει ενεργειακή επάρκεια βασισμένη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αμαλία Κότσιφα (Αγγλικής.

του μαθήματος των Ερευνητικών Εργασιών της Α' τάξης "Τα Δικαιώματα του Παιδιού" και της Β' τάξης "Βία και Εγκληματικότητα". το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και την εκμετάλλευση «σκλάβων» σε ορυχεία. • Διδακτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Αικ. φυτείες και εργοστάσια ανά την υφήλιο. Λασκαρίδη . Judy Boyle αναφέρθηκε και στους τρόπους προφύλαξης των μαθητριών σε ύποπτες καταστάσεις αλλά και στη διοργάνωση καλλιτεχνικής έκθεσης για το θέμα από μαθητές και φοιτητές η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη. Οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού για το φλέγον ζήτημα της σύγχρονης δουλείας και του οργανωμένου εγκλήματος που επωφελείται οικονομικά από την παιδική και εφηβική πορνεία. Η κ.

Πεζοπούλου. δυο τμήματα της δευτέρας τάξης (Β1 και Β2) και το τμήμα της πρώτης: Project θεάτρου παρακολούθησαν το πρόγραμμα της "Βιβλιοθήκης Αικ. θεατρολογίας. η οποία είναι και η εμψυχώτρια της ομάδας. . Συνοδοί καθηγήτριες ήταν:Κολέντζου Πανωραία (Φιλόλογος). περιέγραψε με τον πιο άμεσο και ζωντανό τρόπο τις χαρές και τα προβλήματα δίνοντας μεγάλη έμφαση στον βοηθητικό ρόλο του θεάτρου ως προς τη συνειδητοποίηση των καταστάσεων που βιώνουν οι ανήλικοι κατά τον εγκλεισμό τους στη φυλακή. Κότσιφα Αιμιλία (Αγγλικής Φιλολογίας). Λασκαρίδου" με θέμα "Το θέατρο στην παραβατική κοινωνία". κάνοντας αναφορές στους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας των ελληνικών κυρίως νομισμάτων. η Α΄τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας. 14/11/2012. από την αρχαιότητα μέχρι και την καθιέρωση του ευρώ. Η κ.Δρ.Την Τετάρτη. Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να «παρευρεθούν» νοερά σ’ όλες τις φάσεις ανεβάσματος ενός έργου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων των φυλακών Αυλώνας. • διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας Την Πέμπτη. Παναγιώτα Πεζοπούλου. 11 Οκτωβρίου 2012. Ειδικοί επιστήμονες ξενάγησαν της μαθήτριες στα εκθέματα του Μουσείου. και Παναγιωτοπούλου Μαρία (Φιλόλογος). από τη φιλόλογο.

στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου. «Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα». Μαρκόπουλος (Βιολόγος). Π. • διδακτική επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου Την Πέμπτη. Γ. και Π. επισκέφθηκε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Δροσάκης (Μαθηματικός). Ν. Παναγιωτόπουλος (Κοινωνιολόγος). είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να γνωρίσουν βασικές αρχές της επιστήμης και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Κότσιφα (Αγγλικής Φιλολογίας). . Η επίσκεψη τελείωσε.Κατωπόδης (Βιολόγος). Συνοδοί καθηγητές ήταν: Αιμ. Κολέντζου (Φιλόλογος). Μαντικός (Μαθηματικός). Λεμάνης (Μαθηματικός). Γ. Γ. παρεμβαίνοντας οι ίδιες στο εκθεσιακό περιβάλλον. Λ. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα. Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές Σ. Αμ. Κ. Επιστημονικοί συνεργάτες του Μουσείου ξενάγησαν τις μαθήτριες κάνοντας αρχή από την ιστορική αίθουσα της Παλιάς Βουλής. οι μαθήτριες της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Τα 65 διαδραστικά εκθέματα αναφέρονταν σε τρεις θεματικές ενότητες: «Ύλη και Υλικά».Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση video με ανάλογο περιεχόμενο. Λάβδας (Γυμναστής) και Ν. Κεσκεσιάδου (Φιλόλογος). • διδακτική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Την Πέμπτη. το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. αφού οι μαθήτριες παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα επίδειξη πειραμάτων. 11 Οκτωβρίου 2012. Κόλλιας (Φυσικός). 11 Οκτωβρίου 2012. Αν. Συνδυάζοντας ψυχαγωγία και μάθηση. και «Βιοτεχνολογία». Η Γ΄ τάξη. φαντασία και γνώσεις. Μάμαλη (Θεολόγος). Γιούργα (Φιλόλογος).

αποδεικνύουν τη πολύπλευρη σημασία των διδακτικών επισκέψεων.att. Γαρυφαλλάκη (Φιλόλογος). Οι συχνές ερωτήσεις και παρατηρήσεις των μαθητριών για τα εκθέματα καθώς και οι συζητήσεις.htm . Κανελετοπούλου (Φιλόλογος). Χ. Καπελαρή (Φιλόλογος).συνδεόμενα άμεσα με το μάθημα της Ιστορίας. Χριστοδούλου (Αγγλικής Φιλολογίας) και οι καθηγητές Δ. Π. οι οποίες συνδέονται άμεσα με τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου.sch. http://lykralleion. Αγγελιδάκης (Πληροφορικής) και Γ. Χρυσοβέργης (Φιλόλογος). Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Άν. Παναγιωτοπούλου (Φιλόλογος). που επακολούθησαν. Μ. τα οποία ξεκινούσαν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και έφθαναν μέχρι την Ελληνική Επανάσταση και τον 20ου αιώνα. Αικ.gr/Drastiriotites/drastiriotites2012_2013/Drastiriotites2012 _13.