You are on page 1of 2

LAPORAN AKTIVITI KOKURIKULUM UNIT BERUNIFORM PENGAKAP SEKOLAH KEBANGSAAN KAPA, TAMPARULI

Pada 27 Februari 2013, kami telah mengikuti sesi perjumpaan kokurikulum yang ke-6 di Sekolah Kebangsaan Kapa, Tamparuli. Perjumpaan aktiviti kokurikulum pada hari tersebut ialah perjumpaan unit beruniform Pengakap. Pada sesi perjumpaan kali ini, kami telah merancang untuk mengadakan aktiviti stesen. Antara aktiviti pada setiap stesen ialah seperti berikut; a) Stesen 1 : Belajar membuat Buku Log Pengakap. b) Stesen 2 : Belajar Persetiaan Pengakap c) Stesen 3 : Belajar Laung Agung Pengakap d) Stesen 4 : Belajar lagu-lagu Pengakap. Antara senarai nama guru penasihat GERKO untuk Unit Beruniform Pengakap / guru pelatih yang hadir pada hari tersebut ialah; a) Cik. Suriana Binti Husein b) Cik. Hartini Binti Makli c) En. Ahmat Lahawing d) En. Oswald Jaipul

Pada stesen pertama, muridmurid belajar tentang kemahiran menyediakan Buku Log Pengakap. Stesen ini dikendalikan oleh Cik. Hartini Makli.

murid-murid belajar beberapa lagu pengakap di bawah kendalian Cik. Suriana Husein. Aktiviti memperkenalkan kemahiran Laung Agung kepada ahli-ahli Pengakap.En. Stesen ini dikendalikan oleh En. . Ahmat Lahawing. Oswald Jaipul mengendalikan stesen pengajaran tentang kemahiran melafazkan Persetiaan Pengakap kepada ahli-ahli Pengakap. Pada stesen yang terakhir.