You are on page 1of 12

Adolf Hitler

. 30 aprilie 1945. iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei. Ajuns la putere în 1933. cancelar al Germaniei din 1933. liderul mișcării naziste. precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa. a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de al Doilea Război Mondial. Hitler. lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP). Austria — d. precum și de lichidare a adversarilor politici din Germania.Adolf Hitler (n. Berlin) a fost un om politic. 20 aprilie 1889. În anul 1938 americanii l-au declarat omul anului. Braunau am Inn.

Alois ar fi fost fiul natural al negustorului înstărit evreu Frankenberger (din Graz). Tatăl său. .Tinereţea • Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn. zvonul a fost lansat de guvernatorul general nazist al Poloniei din timpul celui de Al Doilea Război Mondial Hans Frank. nici că mama lui Hitler ar fi lucrat în Graz în perioada relevantă. După toate probabilitățile. aproape de Braunau. în slujba căruia muncea mama sa. Anna-Maria Hiedler. Potrivit unui zvon. Alois Schicklgruber. Însă acest fapt nu a putut fi confirmat. era vameș și lucra la frontiera dintre Germania și Austria. Nu au fost găsite documente care să ateste existența lui Frankenberger. în partea de vest a Austriei.

fratele mai tânăr al tatălui vitreg. Din aceasta căsătorie au rezultat șase copii. în 1893). A treia soție a lui Alois a fost Klara Pölzl. cât și după numele tatălui său vitreg. oscilațiile ortografice fiind puse pe seama notarilor. dintre care câteva au fost internate în Austria în ospiciu. dintre care au murit patru și au supraviețuit numai Adolf și Paula (n.• Alois Hitler Tatăl său (Alois) și-a schimbat numele în Hitler. JohannNepomuk Hiedler. Schimbarea numelui de familie a fost întărită de împrejurarea că la un moment dat. .toate trei fiind variante ale aceluiași nume de familie. o verișoară a lui Alois. Din cauza zvonurilor că ar fi avut origine evreiască. JohannGeorg Hiedler . Hüttler. după numele de fată al bunicii. precum și din cauza existenței câtorva relații incestuoase printre rudele apropiate ale lui Hitler a căutat să ascundă multe amănunte despre originea sa și rudele sale. a recunoscut testamentar că el era de fapt tatăl lui Alois Schicklgruber.

Studii • În școala primară. dar fără nicio dorință de muncă”. era înclinat mai mult către arte. După moartea părinților. „Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”. Potrivit dascălilor lui. . Moartea mamei sale (21 decembrie 1907) l-a marcat mult. După cum afirma el însuși. nu s-a remarcat. singura sursă de venit fiindu-i ilustratele cu diferite clădiri din Viena. s-a mutat în 1907 la Viena. Adolf avea ambiții să devină un pictor. la 18 ani. unde a eșuat de câteva ori la examenele pentru admiterea la Academia de Arte Frumoase. În 1907. Dovada poate fi un poem scris în memoria mamei sale. Însă la gimnaziu. Timp de șase ani a dus o viață mizeră în cele mai sărace cartiere ale orașului. ca marii lui idoli. Adolf Hitler a fost un elev bun. Nu îi plăceau științele naturale și matematica. în Linz. pe care le picta și vindea în cafenele. a fost „elev inteligent.

antisemite. rasist. Karl Lueger. liderul „Mișcării Pangermane”. pe care îl considera oraș „cu adevărat german”. și primarul Vienei. autori ai unor teorii și discursuri șovine. a emigrat în mai 1914 în Germania. cavalerul Georg Ritter von Schönerer. Hitler. o grupare politică naționalistșovină.La Viena a făcut cunoștință cu concepțiile extremiste pe care avea să le pună în aplicare după ce a devenit cancelar al Germaniei. . fondatorul unui partid creștin de orientare virulent antisemită. percepea a fi văzut în Viena o „babilonie de rase”. rasiste care l-au influențat au fost ideologul antisemit. stabilindu-se la München. Exasperat de ceea ce el. ocultist și escroc Jörg Lanz von Liebenfels. Printre precursorii ideologici.

Caricaturi Adolf Hitler .

Caricaturi Adolf Hitler 2 .

.

.

.

Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi . a X a F .Proiect realizat de : Haureş Bianca & Cloban Larisa Cl.