You are on page 1of 8

HANDBOL

Capitol 1:
De que es tracta? Handbol, basicament es un joc on hi han 2 equips, i cada equip te el mateix nombre de jugadors que s’anomenen: central, lateral, extrem, porter i pibot. L’objectiu del joc es marcar gols a l’altre porteria, i no deixar que et marquin al teu camp. Hi han diverses formes d’atac i de defensa pero les mes usuals son el 6.0 i el 5.1. El joc acaba quan s’acaba el temps, que es el seguent. Un partit dura 1hora i 10 minuts, que es parteixen en tres parts: dos meitats que duren 30 min i un descsans de 10 min.

2: durada La durada es d’un total de 1h 10min. de banda i de corner -La sacada inicial es fa al mig del camp -La sacada de banda es fa trepitjant la linia amb un peu i l’altre afora del camp . si es bota es pot fer qualsevol numero de pasos 2.Capitol 2: Reglement basic 2. conta com a falta de peus i si es bota s’agafa i es torna botar son dobles 2.1: mides del camp -El camp es de 20ˣ40m -L’area de la paret a la porteria es de 6m -La linia de cops francs es a 9m de la porteria -La linia de penalti es a 7m de la porteria -la porteria es de 3ˣ2m 2. i nomes es pot fer tres pases si no s’esta botant.5: sacar a l’inici del partit.4: peus i dobles Si la pilota toca apartir dels genolls i mes avall.3: posecio de la pilota i numero de pasos Sol es pot tenir la pilota per 3 segons si no t’hi estas movent. que es distribueixen en dos parts de 30 minuts cadascun i un descans de 10 minuts 2.

9: porter .7: passiu Ea pita passiu quan l’equip perd el temps (conta com a falta) 2. sino cnta com a penalti -Si l’atacant esta apunt de fer gol i el defensor trepitja l’area es un penalti -Si l’atacant te el brac armat (apunt de llencar la pilota) i el defensor l’agafa amb el brac conta com a penalti -Els penaltis es llencen a la linia de 7m (no es pot saltar) 2. pero es pot fer servir el cos -No es pot arrencar la pilota de les mans de l’altre equip si es fa tocant-li les mans -No es pot fer servir els punys -No s’agafa l’altre.6: faltes -Un cop franc significa una falta -Sempre es saca d’on s’ha fet la falta -Ni els atacants ni els defensors pooden trepitjar la linia d’area de porteria -Si un defensor fa servir els sues bracos conta com a falta.-La sacada de corner es fa exactament iguala que la de banta exepte que es fe al raco encontes que al costat 2. ni es fa la trevanqueta.. ni emputxar. -Si la falta es fa entre la porteria i la linia de cops francs. es saca a la linia de cops francs mes proxim 2..8: penalti -No es pot passar la pilota si esta a l’area..

pero picant a terra 3.locant les mans de forma que els dits apuntin cap a la persona que esta tirant -Picades: es fan com les de pit. i col. perque sino.2: resepcio de la pilota No ternir les mans rigides. i si esta al camp no pot anar a la porteria amb la pilota Capitol 3: Fonaments tecnics 3.-Dins de l’area el porter no te temps ni pasos -El porter pot aturar la pilota amb tot el cos pero no xutant (amb el peu) -No pot fer un corner pero si pot fer fora -Si surt de l’area es fara un jugador normal -No pot sortir de l’area amb la pilota.1: passades de pit i picades -Pit: es passen basicament d’un pit a l’altre sense botar la pilota. la pilota no s’agafa be i pot caure a terra .

2: representacio grafica .4: desplacament col. Capitol 4: Fona i tactics 4.3.3: desplacamens individuals Es pot anar en qualsevol direccio que es vol 3. etc.lectiu “basulacio” Desplacament de tots els jugadors a la dreta...1: diferencia entre tecnica i tactica -La tecnica es l’habilitat d’un jugador en singular -La tactica es l’organitzacio de tots els jugadors al camp 4. esquerra.

4: defensa Individual: marcar sempre el mateix atacant Defensa en zona: marcar sempre el mateix espai del camp Defensa mixta: dos defensors marquen la mateixa zona 4.5: 1r linia 2n linia S’utilitzen linies imaginaries que formen els jugadors 4.3: nom dels jugadors 1: porter 2: extrems 3: laterls 4: central 5: pivot 4.6: atac .= = Jugador de defensa Jugador d’atac Pilota = Jugador = = = Llancament Jugador i pilota = Jugador d’atac amb pilota 4.

7: transicio de defensa a atac Capitol 5: .E=extrems i gol P=pibot C=retrecat. al centre del camp L=laterals 4.

Origen 1919 karl schelenz (alemania) 1938 handbol 1972 (munic) primer cop que es fa en els jocs olimpics masculins 1976 (montreal. canada) primer cop que es fan en els jocs olimpics femenins .