You are on page 1of 3

Ime i prezime: Karlo Buterin Akademska godina: 2009/10 Studijska grupa: Arheologija

Novovjekovna podmorska kulturno-povijesna baština
Jadran obiluje podvodnim nalazima iz mnogih povijesnih era. Područje Kvarnerića koje se nalazi između Paga, Raba i Lošinja posebno je zanimljivo zbog nalaza 6 brodova iz oba svjetska rata. Poluotok Lun, koji čini sjeverni dio Paga je zbog svoje strateške pozicije bio polazna točka mnogim vojnim brodovima i podmornicama za izvođenje ratnih operacija u oba sukoba. Olupine iz 1. Svjetskog rata: Albanien je bio parobrod u vlasništvu Austro-Ugarske trgovačke kompanije Lloyd. Prije rata koristio se za priobalnu navigaciju. Početkom 1. svjetskog rata iznajmljen je Ratnoj mornarici. Služio je kao transportni brod a plovio je cijelom jadranskom obalom. 4. lipnja 1916. u 6:45 dok je plovio južno prema Zeleniki napala ga je talijanska podmornica Atropo. Potonuo je ubrzo nakon što su ga pogodila 2 torpeda, no nije bilo žrtava. Brodolom se nalazi sjeverno od zaljeva Jakišnica. Nalazi u se u podnožju grebena na dubini od oko 60 metara. U dobrom je stanju izuzevši teško oštećene krme. Euterpe je također pripadao trgovačkoj kompaniji Lloyd. Pred prvi svjetski slan je na rute do Bliskog istoka. Iznajmljen je Ratnoj mornarici početkom 1918., te je od 25. ožujka 1918 operirao na liniji od Rijeke do Boke Kotorske. 11. kolovoza iste godine dok je putovao uz zapadnu obalu Paga primijetila ga je talijanska podmornica F-7 koja je potom ispalila 3 torpeda. 2 torpeda su ga pogodila od kojih je jedan detonirao. Napuštanje broda otežali su loši vremenski uvjeti, dok je brod potonuo za 4 minute. Obližnji britanski brod HMS Magnet spasio je 450 brodolomac, no izvori govore da 566 ljudi poginulo. Euterpe je potonuo 1 nautičku milju zapadno od zaljeva Dubac kraj Paga. Leži na pjeskovitom dnu na dubini od oko 79 metara. Baron Gautsch bio je jedan od luksuznijih parobroda u vlasništvu kompanije Lloyd. Prije rata plovio je na relaciji Trst-Kotor. U srpnju 1914. iznajmljen je Ratnoj mornarici. Austrijska mornarica je početkom kolovoza iste godine počela postavljati minska polja oko Pule na što je zapovjedništvo broda bilo upozoreno. 13. kolovoza Baro Gautsch je plovio ka

lipnja 1918 krenuo je u akciju probijanja Otrantske blokade. dok se Tegetthoff odmaknuo da i sam ne bi postao žrtva napada. te ga pogodili s par hitaca u strojarnicu. a zbog svojih 153 metra dužine s pravom se smatra Titanicom Jadrana. Plan je bio naći se s ostala 2 velika bojna broda prije svitanja kod Telašćice na Dugom otoku. Nakon potonuća razarači su spasili 3 njemačka časnika i 68 mornara. Brod je potonuo u 10:30. dok ih je 177 poginulo. u Rijeci. Posada austrijskog minopolagač Basilisk koji je tog dana polagao mine je pokušao upozoriti parobrod da je preblizu obale. nakon predaje Italije. Nakon što je većinu rata proveo u Pulskoj luci. 2 minopolagača i 2 korvete. listopada 1944. Kao odgovor na ovo Britanci su isplanirali akciju uništavanja njemačkih korveta nazvanoj Exterminate. Brod danas leži na kobilici na pjeskovitom dnu na dubini od 40 metara. dok su ostali brodovi spasili njih 976. Danas olupina Szent Istvana nalazi se 8 nautičkih milja zapadno od Premude. Basilisk i još 3 razarača su uspjeli spasiti 159 ljudi. Kao najmoderniji od 4 Austrijska dreaudnought-a. Svjetskog rata: Tokom zime 1943. Njemačke korvete su potopile nekoliko Britanskih torpednih čamaca. Britanci su ubrzo na radaru primijetili još jedan brod. torpedni čamac TA-20. Brod je ubrzo potonuo. Szent Istvan je porinut u siječnju 1914. primijetila su oblak dima od nadolazeće flote. no bez uspjeha. Poginulo je 89 članova posade. Loše osposobljena posada nije puno pomogla stanju broda. Nakon nekoliko sati brod je potonuo. . bio je ponos Ratne mornarice. Olupine korveta leže na pola kanala između Cresa i Paga na dubini od oko 80 metara. Da bi osigurali svoje konvoje Nijemci su osnovali na Jadranu 11-tu diviziju koja se sastojala od 35 torpednih čamaca. Njemačka je okupirala istočnu obalu Jadrana. Oko 3 ujutro 2 talijanska torpedna čamca. dok je druga korveta UJ-208 potonula sat vremena kasnije. 6 minočistača. Olupine iz 2./1944. Brod leži s kobilicom okrenutom prema gore na pjeskovitom dnu na dubini od 66 metara. Britanski arhivi iz ovog vremena omogućili su uspješno identificiranje ovih olupina. najjačoj i najmodernijoj klasi bojnih brodova prvog svjetskog rata.Trstu previše blizu obale.. čekajući u zasjedi kod otočića Lutrošnjaka. Isplovio je u pratnji bojnog broda Tegetthoff i razarača Velebit. Oko 14 sati 7 milja zapadno od Brijuna Baron Gautsch je naletio na minu. 9. Korveta UJ-202 je potonula u 8:43. Udaljene su 1 nautičku milju jedna od druge. Kad su se približili lansirali su nekoliko torpeda od kojih su 2 pogodile desni bok Szent Istvana. Pripadao je klasi dreaudnought. te zajedno krenuti u napad na Otrant. dok se olupina torpednog čamca TA-20 nalazi 3 milje jugoistočno od Trstenika. Britanci su pronašli korvete zapadno od poluotoka Lun-a na Pagu. 23. te započeli paljbu sa svojih razarača.

odlučeno je da se brod potopi. Pri samom početku bombardiranja avion je napala protuzračna obrana.Njemački Torpedni čamac S 57 porinut je u more u travnju 1940. 19. kolovoza 1944. 6. studenog pod vodstvom pilota Irvinga Emersona krenuo je u svoju prvu misiju – bombardiranje Maribora. Iz zračne luke pilotu Emersonu daju do znanja da je pista zauzeta. Izuzevši oštećenja na nosu aviona. Početkom 1944. te on prisilno slijeta u more. studenog 1944. S57 je ubrzo bio pogođen. Skoro uvijek bistro more kao i dobra očuvanost broda razlog su čestih posjeta ronioca ovoj olupini. Iz sukoba je izašao bez većih oštećenja. . te je priključen 3. Brod je potopljen uz samu južnu obalu Pelješca. 150 metara od Viške obale. Svi su članovi posade spašeni osim kopilota. Prve 3 godine rata proveo je u ratnoj službi u Sjevernom moru. olupina je u prilično dobrom stanju. S 57 se više puta sukobio s britanskim torpednim čamcima koji su djelovali iz svoje luke na Komiži. u 3:50 ujutro flota od 5 torpednih čamaca među kojima i S 57 naletjela je na zasjedu britanskih čamaca. Sasvim novi bombarder stigao je u bazu Amendola u Italiji 3. Nakon što su mu se u napadu oštetila i zapalila 2 motora. Nakon kratke borbe. Olupina danas leži na dubini od 72 metra na ravnom pjeskovitom dnu. Leteća tvrđava Boeing B-17 pronađen u moru kraj Visa predstavlja jedini poznati netaknuti avion iz Drugog svjetskog rata koji je otkriven u našim vodama. prebačen je u Jadran. flotili s bazom u Rijeci Dubrovačkoj. U blizini Visa otkazuje mu još jedan motor. koji su otvorili jaku vatru na Njemačke brodove. pilot se odlučuje na slijetanje na tajnu Višku zračnu luku. a zatim se zapalio. te leži na 30-ak metara dubine. kako tegljenje do baze nije dolazilo u obzir.