Clic aici pentru a defila imaginile

Cum ai facut sa supravietuiesti…?
Opreste sunetul!

Daca ai fost copil in anii 60, 70 sau chiar inceputul anilor 80… Cum ai facut ca sa supravietuiesti ???

copii de atunci. mergeam cu masina fara centura de siguranta si fara airbag… Sa dam o tura stand in remorca din spatele unei camionete era o plimbare draguta … Inca ne mai amintim cu placere de asta . ...Noi.

Leaganele nostre erau vopsite in culori stralucitoare. cu vopsea pe baza de plumb ! .

.Cutiile de medicamente nu aveau capace de securitate. . si nu existau atatea dispozitive de securitate pentru usi si sertare..

.Cand ne plimbam cu bicicleta nu aveam nici casca de protectie si nici protectii pentru coate si genunchi … Si cat de tari ne credeam cand puneam o bucata de plastic sau de carton la spitele bicicletei ca sa faca zgomot.

pur si simplu beam apa. La cea de apa plata nici atat.Beam apa de la robinet. Cand ne era sete. Nimeni nu se gandea la sticla de apa minerala. de la teava din gradina. de la furtun. . Nu conta. sau de oriunde gaseam.

de fapt. niste tevi si niste rotite ramase de pe la role sau cine stie de unde si daca aveam un prieten cu bicicleta ne lasam trasi de el. noi nu avem frane !!! .Pierdeam ore construindu-ne un carut dintr-o placa de lemn... In susul pantei ne dadeam seama ca.

da ! Pe vremea aia erau mult mai putine masini.. Ne opream intr-un copac.Dupa cateva cazaturi mai zdravene am invatat cum sa rezolvam problema. .. A. Sau ne tranteam pe jos si lasam caruciorul se de duca singur la vale mai departe.

.Ieseam afara sa ne jucam si singura conditie era sa fim acasa la ora mesei … Sau cand se intuneca.

Mergeam la scoala. desigur. Dar veneam acasa abia dupa ce sterpeleam toate fructele verzi care le gaseam in copacii de pe drum … .

De neimaginat !!! .Nu aveam telefon mobil si nimeni nu stia pe unde ne pierdem timpul.

Dar niciodata nu a fost vreo plangere pentru aceste accidente … Nimeni nu era vinovat … Doar noi insine. ne pierdeam cate un dinte. ne taiam.Ne juleam. ba chiar ne rupeam cate un picior. .

un biscuite. ba chiar si turturi de gheata … Beam Cico sau tot felul da bauturi pline de zahar si carbohidrati … Dar nu aveam niciodata probleme cu greutatea pentru ca petreceam toata ziua afara jucandu-ne si alergand.Mancam tot felul de bazaconii: Un colt de paine. . o ciocolata.

ne numaram banutii si mergeam sa ne cumparam impreuna o sticla cu limonada. . Si sticla de 1 litru era de sticla… Beam toti din aceeasi sticla. careia ii stergeam gatul intai cu mana.Ne strangeam cate 4 – 5. si nimeni nu a murit din asta.

. MP3. telefoane mobile. sunet “surround”. Nintendo 64. calculatoare. 99 de canale TV prin cablu. In schimb: Aveam prieteni adevarati !!! . Internet.Nu aveam Play Station. etc .. “chat-rooms”. cinema maison. Jocuri Video. XBox.

sunam la usa… Sau intram pur si simplu fara sa sunam si… Ne puneam pe joaca. luam bicicleta sau mergeam pe jos pana la prietenii nostri.Ieseam afara. .

Acolo. afara ! In lumea asta cruda si violenta ! Fara ca cineva sa ne pazeasca ! .

frunza. . de-a v-ati ascunselea. de-a hotii si vardistii.Ne jucam cu bete. cu mingii. Dar asta nu era nici o tragedie. elasticul … In echipele pe care le formam era mereu cineva lasat pe dinafara. de-a ratele si vanatorii.

Inca nu exista dislexia si nici tulburarile bipolare.Unii nu erau elevi buni. Daca nu aveau note de trecere ramaneau repetenti. Nimeni nu ajungea la doctor sau la psihiatrul scolii pentru asta. Pur si simplu repetau clasa si atat tot. .

Aveam responsabilitati... succese si esecuri.Aveam libertate. Si pur si simplu am invatat sa le facem fata. .

Poate pentru un minut vor uita de viata agitata pe care o duc si vor redeveni copiii de alta data. Ce FERICITI eram noi atunci ... acorda-ti un minut de maditare si trimite acest mesaj prietenilor tai...Faci parte din una din generatiile astea? Daca da.. !!! . Unii probabil vor spune: «Doar atat?! La asta se rezuma tot ? !!! » Dar..

Iti doresc sa ai o zi buna! .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful