You are on page 1of 3

IMPACTUL ŞI EFECTELE TELEVIZIUNII ŞI INTERNETULUI ASUPRA ELEVILOR 1.

Câte ore îţi petreci în faţa televizorului: a)mai putin de o oră b)1-3 ore c)3-5 ore d)peste 5 ore 2.Ce furnizori de servicii tv foloseşti în prezent: a)cablu Tv b)antenă satelit c)antenă terestră(obişnuită) d)niciunul 3.Cauzele consumului de televiziune prin cablu pot consta în: a)a-mi umple timpul liber b)a mă distra, a mă simţi bine c)a asculta muzică d)a mă documenta în diverse privinţe e)a uita de griji f)a mă relaxa dupa o zi de şcoală g)alte motive 4.Accesul la televizor este permis de părinţi: a)fără restricţii b)numai in week-end c)zilnic dar cu măsură d)zilnic dar numai după terminarea temelor. 5.Discuta cu părinţii despre ce află de la televizor: a)deloc b)câteodată,dacă e cazul c)destul de des 6.Deschideti calculatorul personal: a) în week-end b) seara, dupa ce mi-am terminat celelalte treburi c) dimineaţa la sculare 7. Vă consultati mail-urile personale: a) de mai multe ori pe săptămână b) în fiecare zi c) de mai multe ori pe zi 8. Cand intrati pe chat, acesta durează: a) mai puţin de o oră b) între o oră sau două ore c) mai mult de două ore 9. Petreceti prea multe ore in fata calculatorului? a) deloc b) poate c) da, şi ce dacă? 10. Viata fără internet ar fi: a) paradisul b) mai uşoară

Obisnuieşti să rămâi conectat pe internet mai mult timp decat ai prevăzut iniţial? da nu 15.Ai încercat de mai multe ori şi fără succes să limitezi sau să controlezi timpul pe care îl petreci pe internet? da nu 14. simplă. anxietate.c) plictisitoare şi neinteresantă 11.Simţi nevoia de a naviga pe internet timp din ce în ce mai îndelungat înainte de a avea impresia “că nu te mai saturi”? da nu 13. modernă.Ţi-ai mintit părinţii.Aveti de facut o lucurare importanta. lizibilă. Foloseşti internetul ca un mijloc de evadare din problemele de zi cu zi sau pentru a scăpa de sentimentele negative ( culpabilitate. hiperingrijită. prezentarea este: a) Total secundară. apoi o luaţi de la capăt 19. fără jocul şi complexitatea vieţii reale 17. profesorii sau alte persoane ca sa t e descurci pentru a avea mai mult timp pentru conectarea la internet? da nu 16.Prin oferirea de imagini agresive. conţinutul este cel care contează b) Eficientă. deprimare. etc. pentru dvs. agreabilă c) De top. originală din punct de vedere grafic 20.sângeroase televiziunea conduce la: a) comportament inadecvat b)limbaj agresiv c)instigare la violenţă 18. datorita comunitatilor virtuale c) Fantastic!Este o impartasire adevarata. Afirmatia ca adevarati prieteni nu-i gasesti decât pe net: a) O prostie! Întotdeauna poţi să-ţi doreşti sa intalnesti pe cineva la care ţii b) Posibil. singuratate. trimiteţi un mesaj sau vorbiţi direct cu persoana la telefon .)? da nu 12. clară. Aţi trimis un mesaj electronic şi nu aţi primit răspuns: a) Nu vă daţi seama de asta decât câteva săptamâni mai târziu b) Aveţi răbdare câteva zile şi apoi scrieţi din nou c) Vă simţiţi agasat. Este târziu în noapte şi căscaţi în faţa monitorului: a) închideţi calculatorul şi mergeţi imediat să vă culcaţi b) luptaţi contra oboselii şi terminaţi ce aveţi de făcut c) mergeţi şi vă faceţi o cafea tare.

etc.Ai tendinta de a folosi telefonul ca pe un mijloc de control in relatiile sentimentale si afective? Da NU 8. : Se da testul la cate o clasa de fiecare nivel-IX. X.Ai obiceiul sa tii telefonul deschis si pe timpul noptii si sa te trezeasti noaptea pentru a raspunde vreunui mesaj sau pentru a verifica un eventual apel? Da NU Obs.)? Da NU 10.Folosesti scuze pentru a-ti justifica incapacitatea de a sta fara telefonul mobil (invoci. excluzand alte forme de comunicare cu acestia? Da NU 5. Refuzi de cele mai multe ori sa te desparti de mobil chiar si pentru o perioada foarte scurta de timp? Da NU 4. scrii sms-uri. dureri de cap.Iti dedici majoritatea timpului activitatilor asociate utilizarii telefonului (suni mereu pe cate cineva. ci mai degraba ca pe un instrument care sa-ti satisfaca nevoile afectiv-relationale si ca principal mijloc de a comunica cu ceilalti. te joci. XII si se face o statistica pe clasa. fobii specifice. motive de securitate)? Da NU 9.) si faci aceste lucruri exclusiv sau in combinatie cu alte activitati? Da NU 2. atacuri de panica. sa suferi de anxietate sau sa experimenteze stari emotionale neplacute daca telefonul este descarcat sau nu mai functioneaza? Da NU 6. XI. .Utilizezi telefonul ca pe un mijloc de protectie sau ca pe un instrument care te ajuta sa intri in relatie cu oameni cu care nu ai reusi sa comunici direct? Da NU 7. Ai ameteli. Utilizezi telefonul mobil nu pentru ca ai intr-adevar nevoie.Ai tendinta sa intri in panica. dureri la nivelul fetei sau urechilor? Da NU 3. spre exemplu cati elevi de la clasa a IX-a au raspuns cu da la mai mult de 3 intrebari si asa pentru fiecare clasa. etc. de exemplu.Ai tendinta de a utiliza telefonul pentru a-ti controla unele temeri (frica de singuratate.Esti dependent de telefonul mobil? 1.