You are on page 1of 11

Scoala Gimnaziala “ Sfintii Imparati”

Au colaborat * Necula Cezarina * Bucur Luminita * Pavel Iuliana - Simona

Organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii mici .

. atitudini transversale si transferabile pentru ca acestia sa faca fata cu succes provocarilor lumii contemporane.Interdisciplinaritatea reprezinta o necesitate in sistemul educational deoarece scoala trebuie sa puna accent pe formarea la elevi de competente.

Interdisciplinaritatea este intesectare a diferitelor discipline/ o punte intre discipline .

de tipul proiectelor .combinarea si punerea in relatii a obiectivelor de studii.Curriculum integrat Caracteristici: .stabilirea de relatii intre concepte. . . . fenomene si procese din domenii diferite.corelarea rezultatelor invatarii cu situatiile din viata cotidiana.centrarea pe activitati integrate.

pluridisciplinaritatea .Treptele integrarii curriculare: .trandisciplinatatea .interdisciplinaritatea .monodisciplinaritatea ( intradisciplinaritatea) .multidisciplinaritatea .

elevii sunt implicati in activitatea de invatare continua si de autoevaluare a competentelor . deoarece asigura pregatirea absolventilor pentru viata sociala si profesionala.Invatamantul centrat pe competente – o necesitate . .raspunde exigentelor pietei muncii. .instruirea este orientata catre rezultatele finale.

Disciplinele existente la clasa pregatitoare * Comunicare in limba romana CLR * Matematica si explorarea mediului MEM * Arte vizuale si lucru manuale AVLM * Dezvoltare personala DP * Educatie pentru societate ES * Muzica si miscare MM * Tehnologia informatiei si comunicarii TIC (jocul cu calculatorul) .

o ipoteza “ inainte”. o tema. . planificate. controlate si care au drept un scop un progres fata de situatia initiala Proiectul este un proces ce presupune un punct de plecare din care cineva “arunca” o idee.Proiectul reprezinta un set de activitati desfasurate intr-o perioada de timp determinata. spre o anumita tinta.

recomandat pentru evaluarea sumativa. . * Proiectul poate fi individual sau de grup.Proiectul este un instrument de evaluare plus strategii de invatare * Proiectul este un instrument de evaluare complex.

elevul are consultari permanente cu cadrul didactic * Proiectul se incheie in clasa. prin prezentarea in fata colegilor a unui raport asupra rezultatelor obtinute si a produsului realizat.* Pe toata perioada realizarii. .