You are on page 1of 23

alt e rnat iva-za-vas.

co m

http://www.alternativa-za-vas.co m/index.php/clanak/article/ko no plja

Najljekovitije biljke svijeta: konoplja
Tweet by Ivana Dragica

Z amislite biljku koja može zadovoljiti sve ljudske potrebe. Biljku koja se može koristiti kao hrana, lijek, energent, odjeća, građevinski materijal, čak i stočna hrana. Sve je to moguće zahvaljujući svima nama poznatoj "tabu" biljci – konoplji, znanoj i kao kanabis, marihuana i trava. Industrijska konoplja sadrži nizak udio psihoaktivne tvari T HC-a i nema omamljujuće djelovanje. Njeno vlakno, sjeme i ulje su od velike koristi i ljekovitosti. Indijska konoplja je ona koja se koristi kao droga i ima jak psihoaktivni učinak. No njezina navodna štetnost predmet je mnogih rasprava.

Povijest konoplje
Konoplja se smatra prvom biljkom koju je čovjek ikad zasadio. Konoplja (Cannabis sativa L.) je korištena u Kini prije najmanje 10 000 godina. Konopljina ljekovitost poznata je tisućljećima. U drevnom kineskom medicinskom zapisu navedena je kao biljka koja ima vrhunsko ljekovito djelovanje. No bilo je poznato i djelovanje kolačića s konopljom koji izazivaju "opuštenost i veselje" (grčki liječnik Galen, 200. godina). Plinije Stariji kao i još neki autori spominju korištenje konoplje za suzbijanje bolova. Konoplja je bila toliko značajna da je bila uzrok borbe Rima i Kartage koji su se borili za prevlast nad tržištem konoplje. U povijesti se od nje izrađivao papir, kvalitetna posteljina, odjeća, užad, čak i oružje. Od iznimne važnosti je bila za brodski promet zbog izrade jedara. Konoplja je sve do prošlog stoljeća bila vrlo uspješna kultura, dok moćan američki politički lobi 1930-ih godina nije odlučio tome stati na kraj i izboriti se za njezinu zabranu. I tako je pomoću znanstvenih i medijskih laži zabranjena. Tada je proglašena cigaretom ludosti, uzrokom nemoralnog ponašanja, halucinacija i raznih nesreća.

Konoplja kao hrana i lijek
Konopljino sjeme je izuzetno hranjivo. Može rasti bilo gdje, od sušne Sahare do hladne Skandinavije, te

tako predstavlja idealno rješenje za problem gladi u svijetu (da je nije zabranjeno saditi). Može se koristiti sirovo, prženo, mljeveno i u obliku ulja. Konopljino sjeme je bogat izvor svih 20 aminokiselina, uključujući i 9 esencijalnih koje tijelo ne može proizvesti. Sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E. Ima savršen omjer omega 6 i omega 3 kiselina koje štite od kardiovaskularnih bolesti. Konopljino sjeme je najbogatiji poznati izvor polinezasićenih esencijalnih masnih kiselina. Sjemenke konoplje jačaju obrambeni sustav organizma, smanjuju kolesterol i štite krvne žile. Konopljino sjeme je bogat izvor f itonutrijenata koji štite imunitet , krvne žile, stanice, kožu i mnoge organe. Vrlo lako je probavljivo i ne uzrokuje nadutost i plinove. Konopljino ulje je orašastog okusa i zelene boje. Nije ga preporučljivo koristiti za prženje jer se uništavaju vrijedni sastojci. Konzumiranje konopljinog ulja pomaže u sprječavanju visokog kolesterola i tlaka, povećava izdržljivost, vitalizira, ubrzava zacjeljivanje ozljeda, smanjuje upale, zadržavanje vode u organizmu, poboljšava imunološke f unkcije, smanjuje bol i oticanje kod artritisa, ublažava PMS, liječi bakterijske inf ekcije i jača funkcije mozga. Z bog njegovih nutritivnih svojstava, konopljino ulje je savršeno za njegu kose i kože. Ima li industrijska konoplja omamljujuće djelovanje? Sjeme industrijske konoplje sadrži male količine T HC-a. Konopljino se vlakno i zrno, za razliku od hašišne ili indijske konoplje, ne mogu zloupotrebljavati za proizvodnju droge zbog niskog sadržaja psihoaktivne komponente (T HC). Niska koncentracija T HC-a (0,3%) u industrijskoj konoplji omogućava sasvim legalnu upotrebu zrna i ulja konoplje. Sjemenke i ulje konoplje možete pronaći u trgovinama zdrave hrane.

Indijska konoplja (marihuana)
Indijska konoplja sadrži visok udio T HC-a. Koliko god da je T HC kontroverzan, mnoga istraživanja dokazuju njegov terapeutski značaj. Istraživanja pokazuju da se T HC može koristiti u liječenju: raka i AIDS-a glaukoma multiple skleroze Parkinsonove ili Alzheimerove bolesti anoreksije autoimunih bolesti epilepsije astme psihičkih poremećaja

besplatno je! Pribilježite se ovdje! Povezani članci Komentari Prije nego što ostavite komentar. Od jednog jutra konoplje može se dobiti toliko papira kao od 4. te 600 posto više vlakana nego lan.Važnu ulogu igra oboljelima od raka jer ublažava bolove i sprečava širenje tumora. Sigurno se pitate: „Postoji li opasnost kod uzimanja indijske konoplje u svrhu liječenja?“ Ne postoji niti jedna dokumentirana smrt povezana s predoziranjem marihuanom ili T HC-om. građevinski materijal. uz manju potrošnju vode.15 Tekst je sjajan HVALA Z A NOVA SAZ NANJA!!! Saladin . Čak i lako dostupni alkohol je štetniji od marihuane. Konoplja može dati 250 posto više vlakana nego pamuk.1 jutra drveća. Procijenjeno je da postoji više od 20 000 mogućnosti korištenja vlakna i sjemenki konoplje. 2012 u 10. eko plastika. ali po tom pitanju duhan je opasniji. pa čak ni kod dugogodišnjih konzumenata. BLAFFF March 19. Nije dokazano da uzrokuje f izičku ovisnost. papir i tkanina. Tweet Svidio Vam se članak? Primajte naš elektronski časopis. boja. Druga stvar je psihička ovisnost. no nažalost bila i ostaje zabranjena biljka. Konoplja nosi mnogo mogućnosti koje bi puno značile i ljudima i okolišu. Konoplja – biljka budućnosti? Konoplja je idealna biljka za onog tko želi živjeti u skladu s prirodom. Kad bi se plastika izrađivala od konoplje razgradila bi se odmah za razliku od naf tnih derivata. na istoj površini. obavezno pročitajte pravila komentiranja na našem portalu. Od ove biljke može se praviti bio gorivo.

energent.. miris.27 Ulje konoplje cini da ogrubela koza na stopalima postane divno meka posle samo dva maznja.http://www. gradivni i odevni materijal. 2012 u 10. naravno.. sve dok f armacija nije 50-tih godina prošlog stoljeća ishodovala zabranu sadnje i korištenja i time sebi otvorila put za puštanje u promet bar 200 raznih kemijskih i dvojbenih molekula. 2012 u 10.March 19. jos kad bi se u Srbiji moglo kupiti seme i ulje konoplje? Da li neko zna gde? U prodavnici zdrave hrane . Jedina biljka sa jasnom dif erencijacijom muskog i zenskog oblika.nema.” DETALJNIJE O OVOJ BOZ ANSKOJ BILJCI . Postoji i verovanje da je biljka vanzemaljskog porekla. jer je jedina biljka na Z emlji koja se pokazuje u dva vidljiva pola.ja inace na svojoj net stranice imam nekih zanimljivih tekstova o konoplji. Dal ima neko? pisite….kao muška i ženska konoplja.. 2012 u 10.37 Jedino je problem sa konopljom to sto je ona alergena biljka. 2012 u 10.sam sto je stranica na engl.net/marihuana.ivonazivkovic.43 Divno. stočna hrana... lek. pozdrav felix March 19. krasno. 2012 u 10.43 oduvijek je koristila za liječenje oko 100 dijagnoza. makroskopski je moguce jedino kod konoplje razlikovati spolove.kao hrana.htm Milka March 19.tj. za razne industrijske proizvode i. 2012 u 10. za uživanje kao cigara.43 “Konoplja (Canabis sativa) po nekima je biljka koju je Bog stvorio kako bi čoveku služila za SVE . Mrmot March 19. Kod svih ostalih biljaka pol se mora otkriti analizom hromozoma.. vesna* March 19.hvala unapred. jeziku. Pozz Mirjana March 19..16 Odlican tekst. Mrmot ..

2012 u 11. Ivana March 19. soli.com/Index. a ulje od cvjetova i lišća T HC potentne biljke (Cannabis indica) je ljekovita u smislu da liječi rak i ostale bolesti pod naslovom u tekstu “Indijska konoplja (marihuana)”.bio-svijet.asp?action=view&gID=1&pID=2&cID=0 http://www. Kao sto to imaju ostale psihoaktivne substance poput alkohola.27 Odgovorno tvrdim da ova biljka nema stetnih posljedica na zdravlje. kemijskih droga…. kemijskih sokova.29 @Tomislav Hvala najljepša.html Pozdrav Ivana March 19. raznih prehrambenih preradjevina…itd.ulje od sjemenki konoplje je vrhunsko kao hrana i za zdravlje kao što sve već gore piše. . Z na li netko gdje se u Hrvatskoj može kupiti kvalitetno ulje konoplje i od čega je proizvedeno? Ima li netko konkretna iskustva u primjeni i možda savjete? Hvala i pozdrav svima.27 @Ivana . 2012 u 11. ima u Bio spajzu na Kalenic pijaci: http://www. ulje koje liječi rak je naravno zabranjeno kao i marihuana za pušiti. Ivana Tomislav March 19. 2012 u 10. E sad.biospajz. Jedini savjet je da se bude umjeren u konzumiranju kao i u svemu u zivotu. 2012 u 11.hr/shop/konopljino_ulje_500ml_bio Antikapitalist March 19. Pa i prehrambenih substanci poput secera. cigareta. 2012 u 10. a od sjemenki se može kupit na internetu: http://www.konopljino-ulje.rs/katalog/konopljino-ulje-u-kapsulama-84-kapsule-118-gr.49 Milka.March 19.56 Čitala sam da nije svejedno radi li se ulje od sjemenki konoplje ili lišća.

Lp. ostaje eto ipak poneka prilika da o tome javno progovoromo. To je bila jako razvijena delatnost.16 Opste je poznato vec decenijama da postoji grupa belosvetskih mocnika koja zeli da bezuslovno poseduje. Ivana Filos March 19. doslo na um da je ta biljka apsolutno stetna i da se mora zabraniti. znali su i tada za njena druga svojstva i namene posebno u narodnoj medicini. Osim ulja i semenki. nisu nove za nas neke koji smo slobodnih shvatanja. 2012 u 12. Milorad53 March 19. gde naći recepte. Vas sajt je jedanod odlicnih primera koji govore ovome u prilog i zelim Vas najsrdacnije podrzati u Vasem radu i naporima da istina ipak opstane. sve opet pod plastom nazovi demokratije i visoke moralne etike. pozdrav iz Subotice. bogatog i pozitivnog iskustva. imam i jedno pitanje. Sve ostalo ipak mora ostati u domenu licnog izbora onoga ko za svoje potrebe koristi prirodne resurse.10 Ulje od konoplje mozete nabaviti na www. naravno da se secam da su mnoge nase bake i prabake. sve i ako uspemo da shvatimo da je ogroman deo savremenih drustvenih sistema. raznih vreca i torbi do osnova za za proizvodnju tada vaznih cilima i ostalih pokrivki za ljude i vucne zivotinje… Tek malobrojni u masi proizvodjaca konoplje. 2012 u 12.suncokret.16 Dali je to lan ili je konaplja nesto drugo jer koristim laneno uljee ?? . paradoksalno i nazalost manja nego u nekim najmracnijim vremenima ljudske istorije. Quo Vadis Domine! Samo. 2012 u 12. tamo negde. ona je jos zadugo ostala primarna sirovina za izradu uzadi i uzarskih proizvoda.rs. koristi li se biljka još nekako u ishrani? Ako postoji upotreba lista ili stabljike u kulinarstvu. A onda je nekome. Obzirom da sam vec u ozbiljnim godinama. etc? Ivana March 19. jer iako se u jednom vremenu odustalo od prerade konoplje za potrebe odevnih predmeta. Vise od toga ta grupa prisvaja sebi “Ius Vitae ac Necis” (pravo zivota i smrti)???!!! Nama obicnim smrtnicima. nista drugo do najobicnija prevara i brutalno nasilje cak i na osnovnim pravima i slobodama. hvala Bogu. a sve pod plastom nekakve iskrivljeno shvacene demokratije. Naravno.38 Inf ormacije su dobre. gajile i preradjivale konoplju. 2012 u 11. upravlja i raspolaze svakim i svime. a pored ličnog. postoji jos uvek grupa mislecih ljudi. Azra March 19.

2012 u 13. 2012 u 13.dimitritraide.Psenica Prekosutra: Z rak. obožavam vaš novine i zahvaljujem onima koji su nam dal inf ormacije gdje možemo kupiti ovo ljekovito ulje. 2012 u 12. pozdrav svima.lila17 March 19. 2012 u 13. da se ljudi inf ormiraju.rs imate sva pa i konopljino ulje. a mi smo skuzili tek u ovom stolecu. Nandy March 19. March 19. momentalno u f azi provijere winalite March 19.29 Z naci canabiss sativa kao ulje od konoplje je zabranjeno zato sto je najljekovitija biljka na svijetu. A moj san je da se neko od nasih politicara seti pa ponovo uvede proizvodnju konoplje jer tada bismo ozdravili kao narod i ne bismo imali toliko kancera!!! Naim March 19.18 Odličan članak.biosvet.21 za Milku iz Srbije inf ormacija gde nabaviti konopljino ulje. treabalo bi ih biti više. obavezno pogledati f ilm m.youtube. u N. 2012 u 13.35 Izgleda novi svjetski poredak je poceo 50-tih godina proslok stoleca.Sadu www.com pored ulja i ostale proteine i jezgro konoplje za ljudsku ishranu a imaju i za ishranu ptica i ostalih zivotinja konopljine proteine.23 lan je sasvim nešto drugo Igor March 19.com/watch?gl=US&hl=hr&client=mv-google&rl=yes&v=7VGkZ p0BLs8 verzija za mobitel ljeci sve bolesti a u 90% slucajeva i rak.Sadu imate www. A u isto u N.02 Odličan tekst. Juce: Konoplje Sutra:Mozda Mrkva. . slavica s. 2012 u 12.

2012 u 13. ja držim ovaj tekst vrlo edukativnim. Navodno se u Sloveniji proizvodi i prodaje ali ne spada u ona terapeutska “čista”. da je na roditeljima najveća odgovornost usmjeravanja djece. kao i sa svim ostalim životnim spoznajama. a djeci ću reći ono što budem smatrala da im je primjereno znati. ali znam da postoji i različitih vrsta odnosno kakvoće (onog “čistog” i onog koje to nije). Indijska konoplja je biljka koja ima izuzetno mnogo potencijala i veoma je uspješna u liječenju velikog broja bolesti. Možete li malo više o tome pisati i gdje se može kupiti u Osijeku i da li može? Hvala šapica March 19. pa i ovom tekstu svatko pronalazi ono što želi. ali ipak smatram da u svemu. Uhvatio si se ovog teksta. na prvom mjestu isključivo novac.domagoj bogoljub March 19. ali tvrdim. a toliko stvari na svijetu ide u krivom smjeru. pozdrav Jasminka March 19. Ovaj tekst je edukativan. čak i po cijenu čovjekovog života. 2012 u 14. velike f ramaceutske kompanije ne bi proizvodile svake godine tone i tone novih lijekova i na tome okretale poveće količine novca. jer je sve dostupno.05 U potpunosti se slažem s tekstom. kao majka četvero djece. Kad ne bi bilo bolesnih. Mislim da bi se kao jedan prof esor i sociolog prvo trebali osvrnuti da ozbiljnije stvari od par redaka teksta o indijskoj .41 dali zelite da vam posaljem 500 biljaka.47 @domagoj sumnjam da (nezegadjena) djeca ovo čitaju. 2012 u 13. Ivana March 19. koji su magicni. internet nam možda to otežava. prof esor. Ne moram ali reci cu sociolog sam i f itoexperimentator.56 Pišite još o konoplji čitala sam članke o ljudima koji su izliječili rak konopljinim uljem. da je danas u prljavom i podlom kapitalizmu. to je i razlog zašto je zabranjena. 2012 u 13. @Domagoj. A ipak znamo.

SANVAL ili gen.stavljala sam na glavu uljne kape od maslinovog ulja ali ne pomaže.Pozdrav Snježana.kao najbolji antidepresiv.SUICID.MIRZ AT IN(mirtazapin.kao odličan.danas na prvom mjestu.OXET IN i iz iste grupe.53 Pošto je jedna gospođa ovdje navela da je ulje konoplje dobro za suhu kožu .drugom ne osvane.luksuzni hotel da nam f ale lijek.koje nažalost koriste. krv….manija.koju su znamo ko i kako izazavali. 2012 u 15.a neželjeni ef ekti:vrtoglavica.ali je ovo sve gola istina.E sada.om shanti….31 Dragi moji.zvanični antidepresivi:LEXAURIN.bila bih zahvalna. urik March 19. da mi je svaki organ: jetra. pa bih molila ako netko ima nekih iskustava sa psorijazom da napiše.Krka).Whitney Houston.Prvi princip svakog liječnika-je. gurdjieff March 19. zdraviji od tvog.a koje su evo i čitaoci rekli.VIDIT E INDIKACIJE:DEPRESIJA.To je njihovo pravilo.konoplji. 2012 u 15. f izicki sam u svakom pogledu sposobniji od tebe. Antikapitalist March 19. pa me zanima dali netko zna dali je dobro za psorijazu.E sada f iltrirajte članak.A najnoviji.hajdmo prvo na NUSPOJAVE LIJEKOVA.već sam se javljao sa komentarom o f armaceutskoj maf iji i svim posljedicama koje ona pravi u smislu najveće legalne zarade.Sve je ovo svima jako poznato i dođe kao bombone.poremećaj toka misli. Snježana March 19. 2012 u 14.za spavanje. bubreg.sve plaćeno.pogoršanje depresije. 2012 u 14.draga redakcijo. 2012 u 14.Z oldipem. konzumiram marihuanu 20g. Adi March 19.poremećaj sna.58 a sad svi po sjemenke i idemo saditi po cijelom svijetu! neka raste biljka moci….I nas doktore zovu na simpozij.44 Čuo sam da se u nekim bolnicama u Izraelu indijska konoplja (marihuana) primenjuje kao terapija. pluca. ali više .Jasno je da su PSIHIFARAMCI. srce.Pogledajte zvaničnu doktorsku Farmakopeju koju ima na stolu svaki doktor.NEMOJ NAŠKODIT I.Od čega je umrla npr.A SVE ČIME MOŽ EŠ DA POMOGNEŠ JE LIJEK. A mogu se kladiti u sta hoces da ja sa 43godine izgledam mladje barem 10godina.zbog opće krize.09 Domagoj.užasno mi se ljušti koža na tjemenu i laktovima .Jer dok se nekom ne smrkne.

U kolovozu 1990. Anandamid je molekula . Z nanstvenici znaju da je psihoaktivni sastojak kanabisa T HC. što je potvrdilo pretpostavku da je mozak posebno dizajniran za korištenje ove biljke. na inf ormacijama za kupovinu ulja i smeneki. 2012 u 16. ovde tvrde da je ulje od konoplje daleko najbolje. sada. Srpanj 2011.08 Hvala.magicnih. 2012 u 16. To je istinito za mnoge važne spojeve koji na taj način f unkcioniraju. Baza riječi anandamid dolazi od sansrtske riječi ananda što znači blaženstvo (ushićenje).inf ormacija o tome nemam. najtrevezniji odgovor bi bio da je tomu tako. Je li priroda stavila u mozak kanabinoidne receptore sasvim slučajno? Ili su kanabinoidni receptori dio inteligentnog dizajna koji će primiti makismalnu dobrobit koju kanabis može pružiti? Je li kanabis božanski eliksir svetog zajedništva u koje se svi idealno uklapamo? Ustvari. Ako vam ideja o tome da imate manjak kanabisa u tijelu zvuči smiješno. ako se u mozgu nalaze receptori za određeni spoj. Super ste Ana March 19. drugi opet hvale maslinovo ulje.56 Odlican inf ormaticno edukacijski tekst kao i mnogi do sada. anandamid. Ovom spoznajom je započeo lov na endokanabinoide. Ova tvar. Tako su znanstvenici 1992. Naime. to znači da se taj spoj već proizvodi u samom mozgu.09 Imate li def icit kanabisa u organizmu? By Marta– 26.59 Na Balkanu ima preko 1000 dobro ispitanih prirodnih biljaka. godine u Izraelu iz ljudskog mozga izolirali kanabinoid anandamid. Kanabinoidi se vežu za određena neurološka mjesta u mozgu. anandamid se proizvodi u mozgu i to je zapravo unutarnji (endogeni) kanabinoid. Z a razliku od T HC-a. Mrmot i Slavice S. 2012 u 15. je spoj koji se veže za ugrađene kanabinoidne receptore u našim mozgovima. kojih ne zeljimo koristiti…pozdrav Milka March 19. Sve ovo deluje pomalo zbunujuće. godine znanstvenici objavljuju u časopisu Nature otkriće receptora u mozgu koji specif ično na se vežu kanabinoide iz kanabisa. a evo. a da bi prenijeli moždane poruke svih vrsta. Tonci March 19. Sve najbolje i u buducem radu domagoj bogoljub March 19. 2012 u 15. što je kratica za tetrahidrokanabinol. neki kažu da je laneno ulje najlekovitije. svakodnevno rastuće znanstvene spoznaje razmatraju upravo tu mogućnost.

u poboljšavanju općeg stanja u slučajevima glaukoma. godine u Neuroendocrinology Letters. koje mu je istraživačko boravište. i u poboljšavanju osjećaja dobrobiti kod pacijenata koji pate od raznih poremećaja raspoloženja. Francuska. ali da ne duzim evo f ine slikice na kojoj je sve lijepo i natenane objasnjeno https://f orums.)))) dakle da rijesimo dvojbu oko dvije vrste ulja biljke cannabis ( sativa. 2012 u 16. thc se nalazi u cvijetovima i manje u liscu biljke ( zenke u cvatu )premda je puno lijekovitiji sastojak biljke zapravo cbd . imaju ulogu u smanjivanju boli. Kanabis se uspješno koristi za tretiranje migrene. u vraćanju apetita u bolesnika. osjećaja zadovoljstva i dobrobiti. U samom mozgu. Kako država i lokalni zakoni mutiraju i prilagođavaju se u smislu tolerancije. vjeruje da postoji mogućnost endokanabinoidnog def icita i u svojem radu „Clinical Cannabinoid Def iciency“ („Klinički kanabinoidni manjak“). ulje sjemenki je potpuno cisto od thc koji je psihoaktivni sastojak. Anandamid isto tako ima svoju ulogu u regulaciji apetita. Slijedi pitanje za milijun kuna: Da li kanabis jednostavno olakšava (manje ili više) ove bolesti. ovaj je liječnik zaronio duboko u istraživanja razih načina kako kanabinoidi f unkcioniraju u organizmu i kako manjak kanabinoida može dovesti do raznih oboljenja. March 19.34 . indica. Ideja kliničkog kanabinoidnog manjka otvara vrata konzumaciji kanabisa kao učinkovitog medicinskog pristupa u ublažavanju različitih tipova boli. nego je i visestruko ljekovita. znanost je dokazala da kanabis omogućava olakšanje od različitih tipova boli. doktor medicine Ethan Russo. Chris savjetuje biljne. ruderalis su 3 osnovna genotipa ) . Novije studije pokazuju kako ljudi koji pate od multiple skleroze mogu ublažiti bolove ako konzumiraju kanabis. iritiranog crijeva i glaukoma. od Amazone do Sibira. ne samo manje opasna od alkohola koji je dostupan u svakoj slasticarnici gdje djeca kupuju sladolede. Još od pionirskog rada doktora Williama O’ Shaughnessya o kanabisu i boli iz 1840ih. i naravno da je marihuana.ne radi se o cistoci ulja nego njegova ucinkovitost ovisi o tome iz kojeg je dijela biljke napravljeno. Dakle oba kanabinoida.vutra. i unutarnji i vanjski. Predaje etnobotaniku u Sveučilištu Massachusetts Amherst. Z animljivo je kako baš kanabis ima iste utjecaje na sve navedene f unkcije. Njegovo istraživanje sponzorira Naturex Avigon. 2012 u 16. ali i memorije.org/content/710-vrijedno-ponavljanja. Chris Kilham je „lovac na lijekove“ koji istražuje prirodnu medicinu iz cijelog svijeta. Od publikacije tog rada.blaženog stanja kojom se postiže viša razina dobrobiti i emocionalnog zadovoljstva. tako možda i kanabis nađe svoje mjesto pod okriljem medicine.25 pozdrav Bogoljubu . predlaže da je takav def icit zapravo značajan uzrok navedenih zdravstvenih problema. endogena tvar anandamid također igra ulogu pri lakšim upalama i boli. f ibromijalgije. brojne studije su potvrdile učinkovitost kanabisa za mnoge zdravstvene poremećaje. S tim radom. ili je kanabis zapravo nadomjestak u slučaju ako vaš organizam ima manjak anandamida? Barem jedan autor. Izvor: Chris Kilham djoole March 19. koji je objavljen 2004. kozmetičke i f armacijske tvrtke i redoviti je gost na radiju i televiziji širom svijeta. Više o svemu ovdje.html slavica s.

imam puno godina i vec trosim sestu deceniju ali se jos secam svog ranog detinjstva iz perioda kada se jos uvek na ovim prostorima gajila konoplja u skoro svakom domacinstvu. a lično sam se uverio da pomaže kod priličnog broja def ekata tela… Snježana March 19. makar crko od raka… Z bog toga opet vraćam pitanje o kuhinji u svakodnevnoj ishrani koja ne “udara”. Većina nas sebi ne može da priušti često “razvaljivanje”.time se sigurno maže po tijelu. paradentozu. Snježana . 2012 u 20. 2012 u 20. Snježana March 19.nema baš poboljšanja i već sam umorna od toga.56 @snežana draga snežana. a tada se secam da mi je prabaka spasila glavu jer sam imala veliku otvorenu ranu od pada i nista je nije moglo sanirati pa sam nosila obloge od konoplje koje su sve to za par dana resile i bi sve kao rukom odneseno. imao sam davno prijateljicu koja je patila od psorijaze. imuni sistem. gripu. a od tada nema šanse da u pluća ubacim dim bilo koje vrste. Jos iz tih dana se secam kako je ta biljka mocna. Filos March 19. secam se placa moje prabake kada su dosle zabrane tadasnjeg rezima o proizvodnji konoplje a sve po ugledu na USA. jer je realnost obavezni deo života. Srebrna voda se i pije.ovo provereno znam od korisnika. pa ako postoji nešto što radi ovako. a kažu da je odlična i kod psorijaze.. dajte recepte da “pasemo”. a tek se godinu dana liječim od psorijaze. Srebrna voda čudesno utiče na zaceljenje rana.. 2012 u 19. Sećanje je još uvek živo… Napisa o Koloidnom srebru imate napretek po internetu.47 Filos u svakom slučaju puno se zahvaljujem i nadam se da će mi pomoći.jer od ovih propisanih kojekakvih kremica od dermatologa . uz upornost od par meseci… Da ne bude da smo promenili temu ovog topika. nijedno vam nikada neće smetati (možda prvih par dana probava reaguje jer se organizam čisti od otrova). probavu . i nanosi spolja. 2012 u 18.05 Draga Snježana. ja sam batalio travu jer sam batalio i duvan. pa se setih da sam u mnogo tekstova pročitanih o srebrnoj vodi. pa preporučujem mali izlet okolo sa pažljivim čitanje tuđih iskustava i preporuka. Srebrna voda barem nije na listi preskupih lekova. primetio i pozitivna iskustva u tretiranju vaše boljke. opekotine. jer očekujem lek a ne raspoloženje. sada koristim ulje za ishranu i proteine od mlevenih semenki konoplje i ja sam zadovoljna…ukus proteina podseca na ukus orasastog voca…a i ulje ima slican ukus…samo sto ime je cena prevelika… Filos March 19.12 Filos zahvaljujem probat ću srebnu vodu. šećer i krvi. vidim da se mučite sa psorijazom.

ali kad se koristi kao opijat.39 Već desetak godina ne konzumiram nikakve napitke koji u sebi sadrže alkohol. ubija volju. Recite mi da li smem da naručim “Antiparazitni program” obzirom da sam alergičan na alkohol. nevjerojatno je koliko su ljudi zanemarili moć sunca Proučavam ovu biljku već dosta dugo i na temelju pravovaljanosti inf ormacija mogu sam reći da je ovaj članak vrhunski! drago mi je što je ovoliko pozitivnih komentara i ljudi otvorenog uma.?? Snježana . ljudi postaju mlohavi. brčkam se 20-30minuta i poslje isperem vodom i namažem se dječjom masti ili maslinovim ili sezamovim uljem. nije ih briga za ništa.proučiti solarnu jogu (potpuno je besplatna). Vrlo vjerojatno nebi škodilo ovo ulje od T HC-a. a u tinturi (u bočici) crnog oraha se nalazi alkohol? Unapred hvala! hrmonja March 20. Domagoj . Legalizacija slijedi! Ljubav i mir! BLAFFF March 20.urik March 19. postaju lako pijuni u rukama elita (a da nisu toga ni svjesni jer im je kao sve . 2012 u 23. Ne koristim više nikakve šampone za kupanje.čista desetka za sve komentare. jer sam alergičan na alkohol (ni malo ne žalim zbog toga).23 LEGALIZ ACIJA I INDUST RIJSKA PROIZ VODNJA PODRŽ AVAM dorothy March 20. 2012 u 0. Hrvatski zakon je u krivu što se tiče marihuane. 2012 u 7. 800g soli.19 Ukratko… Antikapitalist .47 Atopijski dermatitis skoro suzbio kupkom sa soli (pag krupna). Sretan March 20. 2012 u 2. U 50 litara vode početne temperature cca 40stupnjeva. Možda pomogne nekom sa psorijazom ili sl. 2012 u 3.41 Konoplja je sigurno korisna za industrijske svrhe.

I ako su u kapsulama od želatine da je želatina biljnog porijekla. Ali pri tome neljeci uzrok te boli vec posljedicu.zamašćuje jetru (valjda se ulje “produktivno” veže za stanice u jetri) 3. Drugo. Npr. Tako i kamilica moze biti opasna ako pretjeramo sa dozom. Tako kod doktora kad vas boli glava.52 Pozdrav svim ljudima otvorenog uma. što onemogućuje jasno razmišljanje i odlučivanje. Antikapitalist March 20. ali to je varka. boreč i crnog kima protiv menstrualnih tegoba i stvarno pomaže. naravno konoplje… Pila sam ulje noćurka.07 Z a Snježanu Pročitala da ulje noćurka pomaže kod psorijaze jer je puno omega 3 i omega 6 kiselina kao i ostala ulja koja to sadržavaju poput ulja boreč ili boražine. Senchy March 20. 2012 u 13. Z a prave duhovne spoznaje ne treba droga. 2012 u 11. Imam pitanje. Sto je inace I problem danasnje medicine i opcenito stupanjem u neki problem. Al ako ga kuhate umjesto da ga prelijete toplom vodom oko 70 stupnjeva i ako ga pijete 10 puta na dan umjesto 2-3 puta razlika je ogromna.“tuče” se s alkoholom ( premazala sam ozljedu na koži ruke alkoholom zbog dezinf ekcije i na to stavila . A onda se uhvate neke posljedice i misle da im je ona kriva za sve. Svi se vezu Z a posljedicu dok se uzrok zanemari.22 Štetne nuspojave koje sam zapazila kad je u pitanju ulje kanabisa: 1. T HC se veže na masne kiseline u mozgu. 2012 u 8.povećava apetit 2. Z eleni caj slovi kao jedan od najzdravijih. I sa svim bijlkama treba znati. 2012 u 11. I zapadna medicina kao protu otrov uzima malu kolicinu tog istog otrova. Vase cinjenice su proizlaze iz f ilmova i ljudi koji su si unistili zivot zbog tko zna kojeg uzroka. Tako mi je brat pio godinama tablete protiv bolova Z a nogu. Nandy March 20..super). Neki misle da im trava daje duhovne spoznaje i vizije. dapače kontraproduktivna je. crnog kima. a ne životinjskog. Svaka biljka zahtjeva odredjenju kolicinu i naci pripreme prije konzumacije. Da li su vam poznata bilo kakva štetna djelovanja ulja ili sjemenki industrijske konoplje u smislu alergija. nežečljenih reakcija i nuspojava? Da li postoje bilo kakva ograničenja za upotrebu sjemenki i ulja konoplje? tatjana March 20. Da bi se tek nakon 3g na magnetskoj rezonaciji otkrilo da mu nevalja kicma pa bol odasilje u nogu. Ako se odlučiš za tu varijantu pazi da kupuješ neraf inirana ulja i da ih držiš u hladnjaku.35 Domagoj ne postoji neopasna biljka. on vam da tebletu protiv bolova. jer te vizije su junk a ne prava duhovna stvarnost. ledja….

NIJE IST INA!! osoba koja je sklona drogama vjerojatno će početi već sa tabletama i alkoholom. zbog velikih bolova u kraljeznici radje zapalim joint nego da popijem f armaceutske otrove. pa ako već gledamo s tog stajališta onda oni otvaraju vrata prema težim drogama. osobno. 2012 u 14. Pretjerana konzumacija iste (svakodnevno napusavanje) svakako dovodi do problema (paranoje.22 @Dalibor. ali je ostala crvena mrlja kao od opekotine.28 Kao bivsi dugogdisnji svakodnevni korisnik marihuane (pusenje) mogu konstatirati. Danas imam super posao. super sam empaticna osoba i imam jako puno ljubavi. to uopće nije sporno. a da ne govorim o potpuno drugačijem načinu življenja i shvaćanjem života. Shery March 20. po meni. jer sam u prethodnom komentaru pisala o nuspojavama. 2012 u 16. nakon upoznavanja sa tom biljkom nikad.oblog sa kanabisovim uljem. 2012 u 13. Ja sam ju cesto pusio sam. neinf ormiranim ljudima nisu dovoljan dokaz ni ovakvi članvi. a sada o razlozima zašto ga uzimam i u čemu mi pomaže.59 Napisala sma opširan komentar o kanabisu. drastično sam smanjila pušenje duhana i konzumaciju alkohola. Naravno. jer sam ga pisala skoro dva sata? Tomislav .drastično. pa to držala preko noći. ali u jednu stvar sam siguran. taj dio ruke je bio crven. a da bi njezino legaliziranje (ili samo dekriminaliziranje. Radi se samo o kontroliranju vlade i nekoliko velikih kompanija. bezvoljnost. Prošlo je. Palac gore :) tatjana March 20. ni moja svjedočenja. osim što sam bila teška asmatičarka a već nekoliko godina nisam imala ni jedan napadaj. Članak iznosi samo mišljenja sa strane ljekovitosti i korisnosti. s druge strane. Da li postoji mogućnost da ga redakcija vrati ( valjda je u spamu).samo stvar odgoja i međuobiteljskih odnosa. otvorila sluh prema muzici. ovisi sta se pusi i kakvo je drustvo. problemi s pamcenjem itd). Uostalom.u potpunosti se slažem Mislim da je manje važna stvar da li trava zaista dovodi do duhovnih spoznaja.. ni dokazi znanstvenika. Krivo sam odgovorila na “sigurnosno pitanje”( upisala pogrešan broj) i komentar je nestao. dala sam si truda. to što djeca postaju ovisna o težim drogama.te proizvodnja industrijske konoplje u svim granama života) spasilo tisuće života a ubilo nikoga. jos i dan danas zapalim s drustvom i to mi je super. što se tiće ‘‘vrata u teže droge’‘.. Meni je marihuana def initivno otvorila vidike. umor. Sve to postigao sam bez icije pomoci jer roditelja nisam imao. pospjesila inteligenciju i razvila intelekt. vladurusim March 20. upaljen i bolan.ali nikad nisam poželjela nešto ‘‘više’‘. Mislim da bi bio koristan mnogima. Naravno. obozavam muziku. koje bi se u protivnom srušile. sutra ujutro.

S jedne strane se borite protiv medijske kontrole i kontrole raznih lobija koji skrivaju inf ormacije i manipuliraju. Ja kopiram samo moje knjige… besplatno March 21.March 20.29 Draga redakcijo.Ulje od konoplje lijeci sve!” Možete ga pogledati ovdje: http://youtu.58 Postovani ljubitelji prirode. 2012 u 0. pogotovo ako nitko nikoga ne vrijeđa. 2012 u 2.51 Tatjana. valjda zato sto njena lekovitost i nije narocito bila poznata.ako nije provokacija. 2012 u 6. Molim Vas da sljedeći put napišete komentar u Wordu. ovde zelim potsetiti da je Jugoslavija. nekoliko decenija unazada bila dobar proizvodjac industrijske konoplje-medju prvima u Evropi! Ta proizvodnja nije bila namenjena f armaceutakim kompanijama. a onda ga kopirate.43 Uvijek kopirajete komentar prije nego li ga pošaljete giga March 20. 2012 u 22. ne barem sirem krugu ljudi! Danas je situacija sasvim drugacija! Z ar ne? Ja sam licno za bezuslovno vracanje prirodi i njezinim nepobitnim zakonima! Pozdrav! .be/wcwrBO7Uysg "Alternativa za Vas" March 21. jer nije memoriran u našem programu. dorothy March 21.46 Ovdje imate sve . a s druge posežete za sličnim sredstvima kad vam se ne sviđa nečije mišljenje? Z ašto? Kostadin March 21. izbrisali ste sve komentare koji su bili protiv legalizacije marihuane. 2012 u 7. 2012 u 21. Mislila sam da su ljudi ovdje prosvijetljeni i da dopuštaju slobodu govora. vidim da se ipak radi o cenzuri.vrlo dobar f ilm: “Lijek za rak . hvala brate.29 Tomo. Nažalost komentar se ne može vratiti.

koje ima minimalnu količinu T HC-a i nije droga. Bolova i dalje ima. jer nisam znala ono što danas znam). dok su neki moji prijatelji oko mene duvali i motali. Uz to sam i slomila nogu. jer sam jedan od prvih članaka o pravom djelovanju kanabisa pročitala upravo u Glasilu hrvatskog katoličkog liječničkog društva! (Ima na internetu).(Mozak traži da se prekinu ti impulsi bola koje stalno prima.dva puta po pola žličice ulja dnevno i nemam nikakvu potrebu za povećavanjem doze. Pozdrav od T. Desetljećima. a ono “a da ja skratim svoje muke?”. zaprepašćena što je nema. Veliki problem mi je i sjedenje. gdje ima više T HC-a. Legalizacija kanabisa je izuzetno pametan i koristan potez. Dakle. tatjana March 21.svuda treba sjediti dok cijelo tijelo sijeva od bolova! Onda sam saznala da nekima koji boluju od multiple skleroze. Uzimam kanabis oko pola godine.bolovi su se znatno smanjili. domagoj bogoljubd March 21. ja imam od najranije mladosti teško bolesnu kralježnicu i polineuropatiju. a u posljednje vrijeme i suicidalni porivi. u malim količinama.više mi ne pada na pamet. A sada vi koji ste protiv izdvojite svoje cinjenice. Usput i meni je obrisano nekoliko postova jel da nekom nesta objesnim moram skrenuti sa teme. Ima dana kad me i ne zaboli. koja je postajala sve jača. jer je sebično i nehumano zadržati za sebe znanje i iskustvo koje može pomoći i drugim ljudima. A ONDA prirodna medicina!!!—BORI SE I USPET CES lila17 . ali to je podnošljivo..04 Tatjana. pa je unazad dvije godine moj hod toliko postao otežan. Knjiga( marihuana zabranjeni ljek) potrazite na netu. . ni Katolička crkva se neće protiviti. ali ne želim dodatni dim unositi u pluća). zdrave i nasmijane. 2012 u 9. da je bilo pitanje dana kada više neću moći stati na noge. OBRAT I SE prf dr sc VIDA DEMARIN zg. Medicina mi nije mogla pomoći drugačije nego Voltarenima. To su samo neke cinjenice.OBA-SPEC NEUROLOGA. želi pomoći svome tijelu!) Ne mogu u kazalište. očito je da nedostatak ili smanjenje ove supstance u ljudskome tijelu uzrokuje mnoga bolna stanja. ni jedan dan mi nije prošao bez bolova. ne mogu u kino ni u lokale. kasnis trazi dalje. I odlučila sam probati. kanabis olakšava bolove.ja sam stenjala od bolova i sa zgražanjem ih gledala. koristim samo ulje.58 Ipak ću ponoviti svoj “pojedeni” komentar.. Pojavila se i depresija. pa tada stalno osluškujem svoje tijelo i očekujem da se bol pojavi. a ni u ležećem položaju bolovi ne prestaju.kojima sam uništila probavni sustav. 2012 u 21. pa ipak. (Možda bi ih bilo još manje da uzimam pripravke od cvjetova i listova.02 Dokumentarni f ilm (4d portal. Ne pušim kanabis. marihuana i thc kao ljek ) potrazite na netu. a kada to dođe na javnu raspravu. S obzirom da su otkriveni receptori za kanabis u mozgu. ne mogu k prijateljima. pa dr sc VANJA BASIC KES .Antikapitalist March 21. Depresija je nestala.(A uvijek sam to odbijala. 2012 u 18.

Pomozimo jedni drugima. znači. jer bolest je zlo. podigla me je na noge. čak i ova minimalna količina. rezonansa. osim nekoliko operacija. živce duž nogu bolne a neke već i umrtvljene kompresijom zbog stenoze.. rez. 2012 u 2.08 @tatjana . koji imaju više T HC-a.Demarin nisam bila. Sof tića. tatjana March 22.ne trebam liječiti depresiju. nekoliko hernija discusa. molim vas da napišete.Magn. Radila sam MR. Odgovor Tomislavu: Kada bih mogla nabaviti ulje cvjetova i listova. možda imaju nešto novo na KBC-u? Ako znate što.2 %. Eto. Depresije nema kad nema bolova. 2012 u 0. uvijek sam više na ulje od cvjetova gledao kao na “pravi” lijek.45 dodajem-neznam vase godine-:voltaren nije za svaku bol. nego ukloniti bol. ali do 4 puta dnevno. ali vi mi savjetujete da i dalje lutam tražeći pomoć. koja mi je bila već sasvim nepoznat osjećaj. a od sjemenki više kao na pravu hranu. prvi put nakon mnogo godina. (po meni). Što se tiče njegove primjene. dislokaciju odlomljenog dijela kosti pete.VI mozete biti sama M. pretpostavljam. manja od 0.17 nikad nisam.mozda bito pokazala ali. sa ishodom koji vam ne možemo garantirati. Ž ivjela sam u bolovima i očaju. imam stenozu lumbalnog kanala. upravo T HC-to je ono što je svojstveno kanabisu. ne udisanjem. i ujutro se budila sa strahom od dana koji slijedi…Ako znate gdje se može nabaviti ulje gornjih dijelova biljke. nakon što sam počela uzimati ulje. ako je moguce Tomislav March 22. Vazan je uzrok bola.(pareza peroneusa). a “napušavanje” odnosno nuspojave bi se mogle izbjeći uzimanjem doze prije spavanja. 2012 u 23. a nalutala sam se prilično i probala sve i svašta. koje se rusi ponekad sa vise raznih udaraca…Z a depresiju je magican kantarion. jer na Medicinskom f akultetu predavači su -ipak samo ljudi.lezije i artroze zglobova i pršljenova. ali jesam kod njenog kolege u istom KBCu.” Ali to je bilo prije 4 godine.Organizam treba oprati.March 21. koprivu. jer ono što pomaže je.znači.. napišite. Ulje od cvjetova i lišča bi moglo rješiti probleme potpuno. molim vas. dr. Kod dr. ali sad bi se najrađe trave napušila :D domagoj bogoljubd March 21. ali ga je “komplicirano” (zbog zakona naravno) uzgojiti i napraviti. sada koristite samo ulje sjemenki? Drago mi što ste prenijeli svoje iskustvo jer nisam ni znao da je toliko ljekovito. osjetila sam radost. odmah bih prešla na to. I osim toga. ali nisam ni pomišljala. tatjana . ako ste borbena. i on mi je rekao: “Nema za vas pomoći.10 Odgovor domagoju bogoljubu: hvala na prijedlozima. a veliki problemi su i u vratnom dijelu i u koljenima. treba probati vise vrsta u malim kolicinama. radic. uzima se oralno. 2012 u 23. potrebno vam je ciscenje organizma ima oko 20 nacina ili predite na sirovu hranu. pa bi thc i ostali kanabinoidi odradili svoj posao tokom spavanja. lezije i artroze pršljenova.kiselec salate sve iz basce-vrta.

org/content/ Iako to ulje jest lijek za mnoge bolesti.i obavezno pod dejstvom marihuane primenjivati MOLIT VU. jer tijelo ima izuzetnu sposobnost samoizlječenja. BLAFFF March 22.za kolačiće i može da se naruči.u Kanadi.15 TAT JANI!!!Ja znam šta je jak bol i kako ga marihuana eliminiše. pa od njega naprave ulje. 2012 u 2.Ž elim vam sve najbolje.com/watch?v=dEEf 2JhWiFU&f eature=related Na hrvatskom u tekst obliku: http://www. jer se veze za stanice 3 .22 Dodatak domagoju bogoljubu: i kanabis (konoplja)je prirodna medicina. Ali taj korak je većini puno teži od uzimanja lijekova. pitanje je kakve je kvalitete. Mnogi su se ljudi na taj način tjelesno i mentalno preporodili. jer se obično proizvodi za vlastite potrebe.Predlažem kućni uzgoj HIDROPONIC.sve ima na internetu. domagoj bogoljubd March 22.po knjizi MOć podsvesti od Jozef a Marf ija.html A na ovom f orumu ima sve toj biljci i njenim proizvodima: https://f orums. ljudi kojima je porebno ulje.pravi od nje margarin.19 sama ste gore jos stoji.saosećam sa vašom patnjom. jer počne borba sa navikama i ovisnostima koje traju gotovo od rođenja.33 @tatjana . vase iskustvo:kanabis 1 povecava apetit 2 zamascuje jetru.March 22.nabavka takvog ulja je vrlo teška. a uz to bi išla i paprena cijena zbog velike količine cannabisa koji se koristi za prizvodnju.1001portails.nabavku semena iz holandije od ALANA ROSKAMA.legalno. a uputa ima na internetu.23 TAT JANI!!!Na nacionalnoj geograf iji je bila priča davno. odnosno čisto i u balansu. “najbolje” rješenje bi moglo biti u sirovoj hrani što je spomenuo bogoljub.youtube. Tomislav March 22. 2012 u 8. Iz tih razloga.i šalje poštom.treba naći adresu probati. ali samo ako je na prirodnoj prehrani.iz sopstvenog iskustva. jedan od poznatijih je iz ovog dokumentarca u 25:45 minuti: http://www. BLAFFF March 22.vutra.com/scribd-com-f eeds-rss-f -30059-9119982dr_zivkov_ulje_od_konoplje_po_rick_simpson. cannabis uzgajaju sami. 2012 u 9.uporno i videćete desiće se -ČUDO. 2012 u 9. 2012 u 10.lik ima plantažu Marihuane ehtra-kvaliteta. a kada bi netko i imao.

onda nešto nije u redu s jetrom.ali kao analgetik vama pomaze ublazava bol i s time i paspolozenje ali nije rjesenje za def initivno ozdravlenje. oko članaka. Prehrambena vrijednost konopljinog ulja na 100g: energetska vrijednost => 880Kcal / 3682KJ Proteini => 1. Nema f leka.ona je triglicerid.1. nego odvojeno. u stvari. Ni sam cuo da je kanabi bilo sta def initivno izljecio.0g od toga zasičenih => 10% od toga mononezasičenih => 15% od toga polinezasičenih => 75% od polinezasičenih kiselina: linolna kiselina (Omega6) => 52% linolenska kiselina (Omega3) => 20% . ovo su veoma korisni savjeti i za mene i za druge. 2012 u 11. pa se mogu samo na druge osloniti. ali ne znam u čemu je razlika. Vjerujem i u molitvu i primjenjujem je relativno često.u redu. itd…Sve je to puno posla. Na drugim mjestima na koži. pa je to logično.. ali ne može se čovjek moliti po čitav dan. Ono koje spominje dr. već je jednostavno samo povećanje apetita. a vrat otkočen. ni masna jetra ne boli. bio je. zagadjuje tkivo ikrv ukljucujuci i nervni sistem.23 Hvala dobrim i marljivim komentatorima. A hrana. povećanje apetita nije nužno loša stvar.. koja mi isto veoma pomaže. Ugodan dan svima! Tomislav March 22. Ali i tlak mi se podiže onaj dan kad ne uzmem Beta blokator. 2012 u 12. Vama to moze koristiti kao privremeno sredstvo. pa koje ulje ne zamašćuje jetru. Bolovi su NAJGORI OD SVEGA! Fleka na ruci je ostala jer sam pomiješala alkohol i konoplju. To mi je pouka da pazim kako koristim jedno i drugo. puno petljancije. zamašćene odjeće i posteljine. Ž ivkov je oko 50 puta skuplje. pa spavam s tim dva-tri puta sedmično. gdje stavljam samo konoplju. naravno.. konoplja zamašćuje jetru. sve se vraća. mesa i td. Z AHRDJALI AUT O MORAT E POCIST IT I I ON MORA ICI ali polako sve… tatjana March 22. Onaj dan kad ga ne uzmem. nema f leka. Ali eto. ali mi veoma olakšava život. lijepim ih na lumbalni dio kralježnice. jer to ulje je jedno od najzdravijih ulja za čovjeka.Takve zavoje (komprese) s uljem stavljam i oko koljena.. ali. Pravim zavoje nakapane uljem i stavim oko ukočenog vrata. ali kako bi mi sirova hrana sastrugala slojeve kalcif ikata koji su se nataložili na spinalnim stijenkama i osteof ite koji su izrasli na zglobovima? Neće me vjerojatno ni kanabis izliječiti.bolovi se tope.0g Ugljikohidrati => 5.reagira na substance kod vas izazvao trajnu crvenu mrlju"kao kod opekotine”. Kad već ljude zanima. Ali to ne boli! I da.. Rekla sam da ulje podiže apetit. Ja nemam nikakvu mogućnost da sama uzgajam biljke.alkohol iz Šv. Onaj alkohol kojim sam premazala ruku. pa se sad moram boriti s tim da ne jedem non-stop. uz to koristim i Švedsku gorčicu.ne smiju zajedno.28 @domagoj bogoljub . ako se jetra ne može nositi sa uljem od sjemenki cannabisa.Ulje koje kupujem je jef tino.da. 2. stalno sam gladna a ionako imam višak kilograma. puno potrošenog vremena. laktova. Pomaže.0g Masti => 94.Lako je reci neku glupost-ljeci rak i td. gorčice.. da predjete na normalnu hranu jer unmosenja svakog grama zivotinske masti.a pogotovo ne noću.

to što Vi niste čuli da je def initivno izlječilo nekoga. te ju onda još miješa i prerađuje na nevjerojatne načine. neki organizmi su jednostavno tome skloni. mora se kršiti zakon koji su donjele neke glavonje u SAD-u prije 70 godina zbog vlastitog interesa. A slojeve kalcif ikata koji su se nataložili na spinalnim stijenkama i osteof ite koji su izrasli na zglobovima je napravilo Vaše tijelo i samo Vaše tijelo to može i odstraniti. odatle visoka cijena ulja od cijele biljke. jer da bi se do nje došlo. ali većina ljudi je i bolesna. ali ne možemo sada vikati na sve strane “krivo se hranite i zato ste bolesni!”. ali isključivo uz dozvolu. a ono je legalno jer se koristi kao hrana te je ljekovito do određene granice kao i još mnoge druge namirnice te ne sadrži T HC i ostale kanabinoide koje se mogu upotrijebiti u lječenju teških bolesti i bolova. a jedini je koji kuhanjem uništava svoju hranu. jer možda ćete onda i vi još nešto napisati na ovu temu. ne bih to više činila (jela). Oboje se slažemo da je sirova hrana najbolji ili “pravi” put do zdravlja. ( Ili je i prehrana po krvnim grupama možda isto bio samo trend?) Tomislav March 23. Medicina ne zna zašto tijelo taloži kalcif ikate u organima.gamalinolenska kiselina (GLA) => 3% visok postotak kalcija.pa zato nastavljam svojim novim komentarom. jer kad bih znala. Ja imam kalcif ikate u velikom broju organa.27 Tomislave. mišljenja i knjiga o prehrani koja si međusobno proturiječe i razumljivo je zašto se ljudi hvataju za glavu i pitaju “Pa koja prehrana je ispravna??”. već da vi nemate takvu vama pouzdanu inf ormaciju ili iskustvo i da u to ne vjerujete iz vama poznatih razloga. 2012 u 0. . Sjemenke se odvajaju iz indusrijske konoplje koja nema T HC više od 0. Tomislav March 22. Sirova hrana isključuje konzumiranje mesa.39 @tatjana . naravno ja to ne tvrdim sa 100%-tnom sigurnošću. kao što se prije desetak godina soja smatrala hranom koja liječi sve bolesti. jer univerzalnog odgovora jednostavno nema. Većina ljudi si to pitanje ni ne postavlja. ne znam. magnezija i kalija vitamin D vitamin E A što se tiče ulje od cvjetova cannabisa (znači onog ilegalnog). možda je ipak samo trend. Tijelo ih jednostavno taloži a da li ja tome doprinosim.2% pa je zato legalna za uzgoj u većini zemalja. T HC je ilegalan pa je zato i sama biljka ilegalna. ali mnogi su uspjeli izliječiti “neizlječive” bolesti poput dijabetesa i raka na sirovoj prehrani. Hrana se kuha da bi se uništili mikro-organizmimi. danas postoji više no ikada različitih teorija. a krvnoj grupi O meso je najvažnija i najpotrebnija hrana. 2012 u 4.sve što ste napisali je veoma korisno i važno. a f ilozof ija sirove hrane kao najoptimalnije ishrane za zdravlje. ne znači da je to glupost.( A i netko drugi). svatko sam bira kako će se liječiti i što će jesti. a danas se smatra štetnom. I zašto bi čovjeku bilo suđeno da bude toliko bolesna životinja naspram ostalih.06 Da. 2012 u 13. tatjana March 23.razlika je u tome što je ulje koje Vi koristite ulje od sjemenki (predpostavljam). to tako ne ide. Odgovor na to pitanje svatko mora sam pronaći.

DA BI MOGLO SRET NO Z IVJET I… Antikapitalist March 23. Pa bi mu bilo pametnije bavit se sportom i gledat sto zdravije da se hrani. ali promjena na bolje će sigurno biti. A njegov mozak voli probati svasta. postoji i Jugoslavenski prevod ali je jako nerazumljiv. Opet tesko je to tinedjerima objasniti ali kad .4shared. Koliko trebam biti zabrinuta za njegovo psihicko zdravlje? Ili mu trava ipak ne skodi koliko nas svi uvjeravaju? domagoj bogoljubd March 23.html http://search. 2012 u 8.com/q/CCAD/1/Herbert Shelton . pusi travu 3x tjedno. 2012 u 9.vidite engleski prevod NARAVNO DA BI RAZ UMJELI IST INU T REBA BAR-BAR JEDNOM U Z IVOT U MOZ ASK AKT IVIRAT I : !!!http://www. To ne znači da biste trebali odlučiti jesti sirovo do daljnjega.4shared. već možete napraviti test od 10 dana. 2012 u 7. Sirovojedstvo nikako nije nešto novo. koji su si umislili da su iznad tog svijeta.4shared. jer tada gubimo sposobnost učenja. i cete ga ubitzi do kraja.25 Moj sin od 15 godina. u kojima je teško za očekivati previše. Kad se rodi djete. to je način na koji se cijeli živi svijet na planetu hrani oduvijek. Nešto literature: (potrebno se je upisati na stranicu za download) http://www.com/of f ice/oJaf saCd/Victoria_Boutenko_-_U_12_korak. Ali ja sam uvjeren da je to barem tri puta dnevno. uvijek biti spreman učiti i tražiti.com/of f ice/0vAd-ini/helmut_wandmaker_-_zelis_biti_. Ja ga molim da prestane ali on tvrdi da mu trava pomaze protiv velike nervoze. kao i za bilo koju drugu odluku koju ste donijeli pored općeg mišljenja.prvo mora nauciti reci “NE !!!”. 2012 u 8.Ispravna_prehrana_prirodnom_hranom http://www. A kemijske droge mozgu u razvoju do 21g zivota ostavit teske posljedice.com/collections/2692301/How-tof ind-Happiness Maja March 23.Moje mišljenje je da se ničega ne treba uhvatiti kao konačnog. baš naprotiv. A prvenstveni problem je sto je trava ilegalna. Morati ćete upotrijebiti intuiciju za ovo. osim ljudi.12 Majo danas medju tinedjerima je trend pusit marihuanu. a to je ono najvažnije.28 pronasao sam nesto u SCRIBD-u. Pa se krece po mracnim krugovima.htm&showComments=true domagoj bogoljubd March 23. istim nacinom razmisljanja…. Ako je tri puta tjedno i nije nesto strasno.53 gore navedeno pokazuje da ste ga vi uveli u to.los. Trava moze biti bezkorisna ako se zloupotrebljava. Tako da je moj savjet da ga ponekad testirate na kemijske droge. Vjerovatno ima problema sa hiperaktivnosti nego sa nervozom.scribd. no je knjigaskoro najbolja sto sam ikad procitao.

ne prelazite granice. Tri puta tjedno nije opasno ali opet kazem uvjeren sam da to nije tri puta dnevno. Isto kao kad popijete aperitiv nekog alkohola prije jela je dobro. Ali ako taj isti aperitiv zloupotrebite u svrhu da se napijete nije dobro Maja March 23. 2012 u 9. Z a nervozu se obicno marijuana uzima prije spavanja.vi ste svetac? Vi živite zaista iskreno sretno? Dodaj koment ar Commenting is not available in this channel entry.bi ja birao izmedju alkohola. cigareta. Ali naravno u umjerenim kolicinama. ne pijete kavu ni alkohol. . A ako pocmes pretjerivat stvara jos veci depresivni ucinak. Inače ima ekceme i urtikarije koje ga strašno svrbe (standardna medicina mu prepisuje KORT IZ ONSKE kreme! A one “ne škode”) I čime ću ga to ubiti do kraja? da li vi znate reći NE? Z nači ne pretjerujete u ukusnoj hrani. ne gledate zgodne žene pored svoje..16 Domagoj: ja nisam uvela moje dijete u to. . kemijskih droga i trave to bi bila trava. Počeo je pušiti sa društvom.