You are on page 1of 21

alt e rnat iva-za-vas.

co m

http://www.alternativa-za-vas.co m/index.php/clanak/article/kantario no vo -ulje

Kantarionovo ulje
Tweet by Ivana Dragica

Kantarionovo ulje - crveni eliksir Kantarionovo ulje ili ulje gospine trave dobiva se od istoimenog cvijeta gospine trave. To je sićušna biljka žutih cvjetova koja raste uz rubove šuma, po čistinama, šikarama, livadama i uz živice. Cvate tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, ali najviše tijekom srpnja. Bere se gornji dio u cvatu. Gospina trava (lat. Hypericum perforatum ) je jedna je od najrasprostranjenijih ljekovitih biljaka.

Ljekovitost gospine trave
Gospina trava je jako cijenjena u narodu, jedan je od rijetkih lijekova koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protugljivično) djelovanje. Ljekovitost gospine trave je širokog opsega, zato ne nosi ovo ime uzalud, a njeno ulje posebno je poznato i cijenjeno. Ulje gospine trave bogato je hipericinom, taninima i f lavonoidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože. Kantarionovo ulje od davnina je poznato kao ulje koje se nanosi na sve rane. Kantarionovo ulje pomaže kod: rana opekotina prvog stupnja upale jajnika vaginalnih inf ekcija (gljivica i virusnih inf ekcija, uključujući HPV, herpes, pa čak i HIV) hemeroida proširenih vena čireva ožiljaka, strija i akni reume i gihta upale mišića i živaca

Kantarionovo ulje je odlično za sprječavanje rana kod bolesnika koji stalno leže.

Z avoj s uljem potrebno je mijenjati nekoliko puta dnevno. Ono se koristi i kod rana koje teško zacjeljuju i protiv lakših opeklina. Kantarionovo ulje odličan je izbor za masažu radi povoljnog djelovanja na cirkulaciju. Jako je učinkovito kod upale mišića i živaca, reume, išijasa, neuralgija, mialgija, lumbaga i gihta. Kantarionovo ulje mogu koristiti i trudnice protiv strija i za perinealnu masažu. Trudnice ne smiju piti čaj od kantariona. Važno je napomenuti da je kantarionovo ulje izvanredan lijek kod različitih ženskih problema poput cista, upale jajnika i gljivica. Umočite tampon u ulje gospine trave i stavite ga u rodnicu neka stoji par sati. Ako osjećate da još uvijek postoji bol, ponovite postupak. Na tržištu postoje i vaginalete s kantarionovim uljem. U slučaju kirurškog tretmana raka dojke, kao i liječenju rana nakon završene operacije neki liječnici preporučuju upotrebu kantarionovog ulja u procesu zarastanja rane. Razlog za ovakvu praksu je znanje o antikancerogenom djelovanju f lavonoida (hiperin, kvercetin i rutin) važnih sastojaka kantarionovog ulja. Kod hemeroida, čireva, proširenih vena, herpesa, akni, ožiljaka, iritacija i opekotina preporučuje se mazanje uljem nekoliko puta dnevno. Kantarionovim uljem možete liječiti i kućne ljubimce.

Kako napraviti kantarionovo ulje
Kantarionovo ulje je jedno od rijetkih ulja koje se priprema sa svježim cvjetovima. Omjer je 100 grama cvjetova na litru ulja. Priprema se u hladno prešanom kvalitetnom ulju, uglavnom maslinovom. Ostavite svježe cvjetove da odstoje preko noći, tako da svi kukci odu pronaći novi dom. 1. Stavite ih u prozirnu staklenu bocu i prelijte uljem 2. Prekrijte bocu gazom i pričvrstite gumicom 3. Ostavite da stoji 40 dana na suncu, povremeno provjeravajte da li su svi cvjetovi u ulju 4. Četrdesetog dana dobro procijedite ulje i cvijeće kroz gazu, pritisnite cvjetove da puste svo ulje do kraja 5. Ulje čuvajte u čvrsto zatvorenim tamnim bocama 6. Nemojte držati ulje u hladnjaku Kvalitetno kantarionovo ulje je tamno crvene boje koja čak vuče na ljubičasto. Ako vam se ne da pripremati ulje kod kuće, možete ga kupiti u bio trgovinama, ljekarnama, drogerijama ili kod ljudi koji ga pripremaju kod kuće. Prije kupnje inf ormirajte se o kvaliteti ulja. Važno je znati

Ovo je lako videti ako list okrenete prema suncu na mestima se vide okrugle tackice ulja koje se cine providne. Ako imate gore navedene probleme. Uvijek je neophodno potražiti savjet i dopuštenje liječnika prije nanošenja ulja na kirurške rane.Kantarionovo ulje je f ototoksično. erzika February 08.59 . što znači da se nakon mazanje koža ne smije izlagati suncu jer može izgorjeti. Primedba autoru teksta.34 Pravila sam ulje od osušene herbe kantariona. kantarion nije sicusna biljka vec raste i do visine od 60 cm. Goran February 08. besplatno je! Pribilježite se ovdje! Povezani članci Komentari Prije nego što ostavite komentar.jednostavan i svima prihvatljiv. probajte kantarionovo ulje . 2012 u 8. samo jedna mala korekcija kod pripremanja ulja. 2012 u 9. malo kosta a puno pomaze.stajalo je na suncu 3 meseca i lepo pocrvenelo. obavezno pročitajte pravila komentiranja na našem portalu. 2012 u 8.34 Bravo konacno pravi clanak.ugodno ćete se iznenaditi! Tweet Svidio Vam se članak? Primajte naš elektronski časopis. prilikom potapanja cveta u ulje obavezno staviti i listove sa gornje polovine biljke koji u sebi sadrze ulje. Kantarionovo ulje se ne smije stavljati na svježe rane.neznam dali je to ulje isto toliko ef ikasno(jako) kao i ulje koje kupujemo u apoteci?Razlika je u tome što neznam dali može da se koristi i za unutrašnju upotrebu? dragan February 08.

Kolegica iz Australije je macerirala u sezamovom ulju i kaze da je vrlo dobro.Ja sam preklani napravila kantarionovo ulje i zanima me jel to jos uvijek vrijedi i koliki mu je rok trajanja. 2012 u 11.30 Hvala za vrlo koristan tekst i jasno izložena uputstva o propremi ulja. uz jednu malu napomenu.36 kantarionovo ulje pomaže kod rana opekotina. Neke prirodne tvari mogu biti toksicne u dodiru sa otvorenom cirkulacijom ali su odlicne za kozu.uskih…. Goran February 08. Probajte! Dubravka Gotovac February 08. Tekst je super. da ga je najbolje praviti sa maslinovim uljem. Posebno moze biti opasna ako se uzima bez savjetovanja sa aromaterapeutom ili neturopatom. 2012 u 10.Hvala.uske brazgotine i sl. Mislim da je autorica mislila da je kantarion za lokalnu i ogranicenu namjenu.slicno kao i ulje lavande-koristi se za vec spojene rane. Iznimku cini etericno ulje cajevca (melaleuca alternif olia) koja se moze stavljati i na vece rane.a nisam znala da se mora cuvati u tamnoj boci pa sam ga drzala u prozirnoj i zanima me da li je ono zbog toga izgubilo na kvaliteti.Gospina trava ima niz ogranicenja u f itoaromaterapiji (kao caj ili vece kolicine dermalno) jer ima neugodne i opasne interakcije sa antidepresivima i lijekovima za snizavanje masnoce u krvi. stanko February 08.24 Sve što je napisano za kantarionovo ulje je dobro.plitkih. a onda:važno je znati: ne stavljti na rane? kako razumjeti vaš članak Šime February 08.28 Hvala na korisnom savjetu. Dapače.sirokih.51 Imamo raznih rana: dubokih.nazalost.jedino u suncokretu brze uzegne. Ivica Cvetkovski February 08. 2012 u 11. .kojeg mnogi ne uzimaju za ozbiljno. Ja sam pio kantarionovo ulje kod želudčanih smetnji i mogu reći da nisam imao nikakvih negativnih posljedica.Maslinovo ulje je i samo od sebe izuzetno zdravo. 2012 u 10.kao i savjet za f ototoksicnost. 2012 u 11. Ja sam macerirao gospinu travu i u hladno presanom suncokretu i u bademovom ulju i isto je odlicno.

Da.44 Imamo raznih rana: dubokih. Z ato cete primjetiti da postaje tamne braon boje.plitkih.moze se mjesati sa kantarionom i dobivate f antasticnu sinergijsku mjesavinu za siroku lepezu primjene :) U biti.molim Vas da mi neko odgovori.te pritom moze promjeniti kemijsku strukturu i ostetiti kozne stanice privremeno ili trajno.uskih…. Nikad ne izlazite gotovo ulje izravnom suncevom svjetlu i uvijek cuvajte u tamnim staklenim bocama.sirokih. 2012 u 13. Sto se tice maceracija.pa nastaju tinkure i sl).dobar za osipe i povrede. To preporucujem da napravite. Jako dobro je uspjelo sa lavandinom. problem je sa supstancom koja se zove hipericin. Tako se strucno naziva postupak i nalazi se u svim strucnim publikacijama. Goran .odgovorna za f otoksicno djelovanje. stavite trecinu teglice cvjetova od lavandina i napunite do vrha nekog hladno presanog ulja (najbolje maslinovo a najjef tinije je suncokret . Sa mnogim biljkama uopce nije uspjelo.a trebao bi biti tamno crven.26 Sto se tice trajnosti kantariona. upravo tako.probao sam taj postupak sa mnogim biljkama.a sa nekima je bilo odlicno.jednostavno receno. 2012 u 16. 2012 u 16.uljni macerat sa intenzivnim mirisom lavandina.maceracija je umakanje biljke u ulje.30 Kako se radi macerat u ulju? Pošto neznam šta je to macerat. 2012 u 13.erzika February 08. Mozda je bolje koristiti samo crvene kantarione. Stovise.slicno kao i ulje lavande-koristi se za vec spojene rane. Dakle. Iznimku cini etericno ulje cajevca (melaleuca alternifolia) koja se moze stavljati i na vece rane. gdje se materijal (suh. Mislim da je autorica mislila da je kantarion za lokalnu i ogranicenu namjenu. Moze biti lipidna (sa uljem) ili nelipidna (alkohol ili voda ili neko drugo otapalo. Goran February 08. Ovdje govorimo o lipidnim odnosno uljnim maceracijama.NE RAFINIRANO!) Nakon 50 dana dobit cete gusti.polusuh ili zelen) umoci u tekuci medij i tamo provede odredjeni dio vremena.uske brazgotine i sl. Neke prirodne tvari mogu biti toksicne u dodiru sa otvorenom cirkulacijom ali su odlicne za kozu.pojacano djelovanje kantariona ali sa manje crvene boje :) Goran February 08.20 Maceracija je postupak ekstrakcije aktivnih sastojaka iz biljnog materijala. Ovaj spoj ima sposobnost vezivanja UV zraka za sebe. Svetlana Pasarić February 08.

i da sve to radimo sa sterilnom gazom i medicinskim rukavicama. te se gubi prilikom susenja.40 Mozda je bilo samo usput receno.Cak i kod tezih oblika opekotina. Bilo je slučajeva da se voda za piće koja se prodaje na policama trgovine bila voda iz obične slavine i t.u tretmanu takvih oboljenja potrebna je suradnja sa dematologom Dejan February 08.no kantarion je snazno sredstvo u borbi protiv vaginitisa i bakterijskih i virusnih spolnih oboljenja. erzika February 08. Posle par minuta kad se belance sasusi ponoviti . Jako je bitno kada procijedimo ulje da je staklenka tamne boje. zatim da je prije toga isprana u vrućoj vodi/ili alkoholu/ i dobro osušena. U kantarionu se nalaze 2 vazne aktivne tvari.d. dobili ste isto ljekovit macerat crvene boje.moze se mazati po osjetljivoj kozi spolovila. U kombinaciji sa nekim etericnim uljima. 2012 u 18. 2012 u 21.no ima bitno manje hiperf orina. Posto nije agresivan za sluznicu. 2012 u 16. it. Na tržištu postoji svašta a kontrole su sačuvaj Bože. ostaviti je na toplom mjestu /između 20-25°C/ i svaki dan dva puta dobro protresti i tako ostaviti da stoji 40 dana.no hiperf orin ima sposobnost brze oksidacije i isparavanja. Cvjetovi se moraju brati u kartonsku kutiju i odmah pohraniti u staklenku.. 2012 u 18. hipericin i hiperf orin. ali samo onako kako zaista treba napraviti tada je to neprocjenjive vrijednosti. Mi u porodici vrlo cesto koristimo kantarion za razlicite potrebe.sretna sam što sam naišla na tako posećen sajt! Veliko hvala svima.no za maceraciju je ipak bolji netom ubrani kantarion :-) Josip February 08. Slobodno ga iskoristite.20 Jako je bitno znati da se cvjetovi kantariona beru po sunčanom vremenu između 11. Staklenku dobro zatvoriti. malo promesati i naneti odmah nakon povrede na kozu.07 Lekovito dejstvo kantariona je mnogo puta dokazano u praksi.00 sati kada sadrže najviše eteričnog ulja. ako nije oprostite. 2012 u 17. Naravno. Mislim da je ova tvrdnja točna. To je odgovor na prvi post.35 Evo. Sve ono što napravimo sami.predstavlja f antasticnu pomoc iz prirode.koji ima dobro protuupalno djelovanje.13 Veliko hvala za iscrpne odgovore. Dalje slijedi kako je sve navedeno u članku.February 08. a ako danas pada kiša onda se moraju brati tek treći dan.posebno HPV-a. Odvojiti samo tecnost belanceta. dobro je protresti da što više stane /bez pretiskanja/ i nadoliti sa što kvalitetnijim uljem da prekriva cvjetove.jos da razjasnim o suhoj ili zelenoj maceraciji. znači dva dana mora biti suho i treći dan sunčano vrijeme.00 i 14. Goran February 08.Istina je da kantarion pomaze i kod opekotina ali neuporedivo bolje sredstvo za opekotine je belanac jajeta.d. Oba su vazna.

postupak.Z ato -Ulje. Vazno je da uvek postoji neostecen sloj belanceta preko koze...A ni svjetlo..Hlad i samo hlad.52 Poštovani! KAko to da je zdravo maslinovo ulje drzati na suncu u svijetloj boci mjesec dana…zar nece uzegnuti i time postati toksicno???. joeana gan February 08.Moje iskustvo od 10-12 po najvećoj temperaturi i mjesecima kad je najjače toplo.Par puta sam radila takvo ulje ali nije bilo dobro.50 Josipe . Preporucujem.Ne izgori se od tog ulja.ako je jako vruće i nema rose može se i od 10.Z ašto?Mora biti u hladu.Pitanje kako odredite temperatutu ljeti noći ili danju da bude jednolično. joeana gan February 08. 2012 u 22..Ali…od 11-14 nije pravo pravilo.????.Koga zanima neka me pita. najvaznija uloga-belance pomaze regeneraciji koze. Z anima me dali je zdravije npr..slažem se s tobom.napraviti u sezamovom ulju….55 I još nešto.A sezamovo ulje uopće nije za nikakvo zagrijavanje.dakle po vremenu. Ivan February 08.Ostale biljke takođe prilagoditi vremenu i vručini.55 OK. joeana gan .Treba odrediti.ali zar nije sezamovo ulje puno stabilnije i otporinije ka stvaranju slobodnih radikala ako je izlozeno visim temperaturama? joeana gan February 08.mjesecu 14 sati pakao .Nikako . Prestaje bol.cvijeće i tri sata zagrijavti.. Licno sam probao i cudesno deluje..Ali je još najbolja varijanta da se stavi u parnu kupelj i lagano zagrijava 3 sata na odprilike 40 stupljeva..A biljke koje želimo sušiti za čaj jako su krhke i nekako žalosne. nema inf ekcija (zato sto nema dodira sa vazduhom i bakterijama) i naravno. ne izlaze plikovi.Već se dobiva alergija od sunca i gospine trave kao kombinacije…Z ato se nesmije na sunce . 2012 u 21.42 Z nam odgovor na ovo pitanje.suncu rosi trebate odrediti vrijeme branja cvijetova.Ja sam uvidjela da poslije 13 sati sve gubi vlagu i prži se od sunca.To je moje iskustvo .. 2012 u 22. 2012 u 22.. Ivan Bužanić February 08.u 11 i 12 je strašno toplo pa je to tako-tako…a u 7.f lašice. 2012 u 22.

February 08.onda mora biti svjetlo mjesto no ne na suncu.pa neka bude kvalitetnije. 2012 u 23. Ukoliko je to sezam ili badem.Ovdje su ljudi koji se po prvi puta možda susreću s tim nazivima i još trebaju naučiti naći biljke u prirodi zato hajde da pomognemo jer vidim da i ti ponešto znaš o tome…slažeš li se sally February 09. Ukoliko je to moguce.a onda u hladu.matičnjak i onda ako u to staviš(kad precjediš)malo pčelinjeg voska (rastopljenog)dobiješ domaću visoko kvalitetnu kremu za rane i opekotine.naravno.Z nači ako staviš kamilicu i preliješ uljem.18 Gorane ja te razumijem. ionako ne radite velike kolicine. 2012 u 6.ali molim te čim manje stručnih naziva i kompliciranja. 2012 u 9.i ja sam misljenja da bi trebalo drzati samo neko vrijeme na suncu.09 joeana gan nemoj govoriti u mnozini daj svoje misljenje i ostavi ti nama Gorana da objasnjava i daje nam primere mozda je mali broj koji nerazume ali on do kraja zavrsi sva objasnjenja.trputac širokolisni.macerat ti je sve ono ulje u koje stavljaš neko bilje s namjerom da dobiješ ulje od te biljke. Goran February 09. Z a izdvajanje supstanci u ulje mora biti bar malo suncevih zraka. 2012 u 22.pokusat cu malo popustiti :-) Ovo za suncevo svjetlo.kužiš?A možeš i mješati biljke koje su ljekovite za rane…npr. joeana gan February 08. .dobiješ ulje od kamilice….36 Gorane hvala ti puno na objasnjenju samo tako nastavi ima nas puno koi neznamo puno o biljkama. 2012 u 3.kantarion.08 erzika. 2012 u 23. Jos jedan savjet: probajte koristiti bas domace maslinovo ulje. joeana gan February 08.Pročitaj.Sezamovo ulje NIKAKO nesmije biti izloženo suncu i toplini.meni je to posao pa sam sa tim terminima every day :-) ali nekad se neke stvari nemogu jednostavnije objasniti.Kuzis duka February 09.51 Da.57 Pitaj u svim bio-bio prodavaonama.kamilica.

No. Negdje sam procitao da u Njemackoj cak 60% lijecnika radije propisu gospinu travu nego antidepresive.jer je polovina bolova uzrokovana upalnim procesom ovojnice zivca. U jusnu zlicicu kantariona kapnete nekoliko kapi od ovih ulja ili one koje u tom trenutku imate i razmazete po bolnom mjestu.lijekove za epilepsiju. Nazalost.gospina trava je super biljka za to :-) Naim February 09.36 Prosli mjesec smo poceli slagati brosuru o kantarionu. Cesto se znalo desiti da ni akupunktura ni f izikalna terapija ne pomazu. Uz ovo naravno ide i pravilna ishrana sa dosta prirodnog kalcijuma i magnezijuma da se ne bi bolest povratila. U praksi smo cesto preporucivali kantarion uz masazni tretman.te zamotate sa pamucnim rucnikom ili toplim steznikom (ne sintetika jer izaziva znojenje pa supstance ne stizu dovoljno duboko). Potrebno je pred spavanje namazati bolni deo kičme 40 dana a ako je ptrebno i više.Hajde. "Alternativa za Vas" . Ovdje se primjenjuje (ukoliko ga imate) kantarion u bademu ili sezamu. 2012 u 10. Ukoliko gospinu travu uzimate oralno a pijete antidepresive.metvica.ukoliko samo zelite poboljsati zdravlje. ruzmarin. istovremeno hvala za Svetlanu zato kaj ponovo mozemo slati komentare i citati.pa se javljaju isijasi i utrnutost obruca kuka i noge.no sa naglaskom na rizike. Vecini kojima ovo preporucim nakon masaze ili kao samostalnu terapiju bude bolje. nikola February 09.26 Ovo sa bolovima u kicmi je istina.nekad je upala prejaka pa je potrebna intervencija klasicne medicine i njihove f armaceutike(sto nije neka sreca).eukaliptus globulus ili zimzelen (Gaultheria procumbens). 2012 u 10.jer se brze upija i dublje prodire od masline. Bok.35 Pored navedenog kantarion ulje je dobro i za mazanje kičme kod istrošenosti diskova i svih tegoba koje ta istrošenost donosi.sto je i logicno. Od etericnih ulja moze se staviti lavanda.40 Hvala za komentare. Kantarion sa dodacima nekih etericnih ulja djeluje super brzo i ef ikasno. 2012 u 12. Goran February 09. kao i prije.HIV-antitretman i sl. morate paziti zbog interakcije. U svakom slučaju kantarion ulje će pre ili kasnije vratiti pršljenove i disk na svoje mesto.statine (lijekove za holesterol).bas mi drago da su postovi zanimljivi Goran February 09.dobija sve vise pobornika medju lijecnicima. 2012 u 11. Kao biljka koja je najistrazivanija od strane klinika. Lično sam isprobao i verujte da nijedna banja niti neki drugi tretman može ovo da zameni. Pored toga kičmu valja istezati i prstima razvlačiti pršljenove ukoliko to neko zna da vam uradi.

2012 u 13. taj nesnosni bol. istovremeno hvala za Svetlanu zato kaj ponovo mozemo slati komentare i citati. Toliko i hvala na mogucnosti da se znanje i iskustvo mogu razmenjivati. 2012 u 15. sta vise bezim od njih.00 Pazite.25 Rudolf Breuss je bio velik čovjek. Ja cu samo dodati moje utiske iz iskustva. Kad bi ljudi samo znali sta jedu. Kantarion je uistinu biljka za sve i na razne nacine . Odlicno leci hemoroide.com/doc/60434139/Rudolf -Breuss-Rak-Leukemija-i-Druge-PrividnoNeizlecive-Bolesti-Izlecive-Prirodnim-Putem-Srpski-OCR Olivera February 09. 2012 u 15. Ali lakovernih je uvek bilo i bice a od njih. Dobro pročitajte 98 stranicu (oštećenja međupršljenskih diskova)iz knjige: rudolf breuss . Josip February 09. piju i mazu na sebe.scribd. moram naglasiti danasnja f armacija.rak. Posto je tema kantarion zelim da dodam sledece: korist od utrljavanja ulja u kicmu je izuzetna. i hemijska industrija zive. leukemija i druge prividno neizlječive bolesti izlječive prirodnim putem. kao i prije. posebno za zene u klimaksu. uciti. bitno je sticati inf ormacije iz svih oblasti koje cine zivot coveka kvalitetnijim.43 Bravo Gorane sto se trudis ljudima da objasnis. nemojte se igrati sa krakježnicom. Vec 15 god.February 09. nervozu i sl. nena 7 February 09. slusati starije i iskusnije. Tinktura od kantariona kada se pije je odlicno sredstvo za umirenje nervnog sustava. Treba puno citati. 2012 u 15. Vjerujem da je to istina ali je potrebna osoba koja je jako sposobna da od nas ne napravi invalida. a najvaznije je da bol. Z a takav zahvat kralježnice u predjelu križa treba biti izrazito sposoban i naravno uz pomoć Božju sve to napraviti. Ja pravim biljne kreme za razne namene i ne zavisim od f armacije i kozmetickih preparata. Otklanja uznemirenost. Sve imate ovdje: http://www. Već dvadesetak godina znam za taj podatak ali neznam kod koga bih se uputio da mi to izvede.18 Bravo! Josip February 09. prestaje. se bavim proucavanjem i upotrebom biljaka u ishrani i lecenju. Ako jos nesto iz iskustva znas pisi.29 Hvala za komentare. Nije uvek bilo tako. 2012 u 15.

Goran February 10. 2012 u 14. koristim za mazanje protiv bolova krive kičme. Do sad mi se najviše sviđa -ČIŠĆENJE ORGANIZ MA-. Samo se treba dobro inf ormisati i porzgovarati pre bilo kog zahvata. Z amislite samo kako se osjećamo kada se istuširamo. Mene muci isti problem. nena 7 February 09. Josip February 09. Goran .03 Ž elim pohvaliti “Alternativa za vas”.16 Hvala! Čišćenje organizma je jedna od naših omiljenih tema. sve ono što pogledamo a kamoli dotaknemo i organizam se ne može prirodno očistiti jer je toga previše u organizmu. Oko nas je sve zagađeno. Da ne bih duljio jer nam je sve to lijepo “Alernativa” objasnila. 2012 u 8. naši automobili kada ih ne bi očistili samo mjesec dana ili više. Odlicno da ima jos zainteresiranih za ljekovito bilje erzika February 10. 2012 u 20. a neke su super.Interesuje me kako mogu da zaustavim(kojim biljkama ili čajevima) slaganje u krvnim arterijama rasejavanja kalcijuma iz kostiju? Što se tiče kantarionovog ulja koje sam sama napravila. Mogu ti samo predloziti. Kakva bi izgledala naša kuća. Melemi su jedno a namestanje kostura drugo.upotrebljiva. To bi bilo strašno. Organizam se mora neprestano svaki dan i uvijek čistiti od svakakvih otrova što ih unosimo. Sve je lijepo i limun i brokula i čili i mnogo. sada i kod nas ima obucenih hiroprakticara. ali ima vestih ljudi samo ih treba naci. sve. samo im želim reći HVALA! "Alternativa za Vas" February 09.22 Super. mnogo toga ali ČIŠĆENJE ORGANIZ MA mora biti na prvom mjestu. 2012 u 17. Neke me teme ne zanimaju baš toliko.55 Josipe vidim da citas i razmisljas pozitivno. Ima jako dobrih tema. koliko smo lakši. 2012 u 15. potrebne su mi inf ormacije za moje boljke.19 Pozdrav svima! Pošto volim da čitam ali i da koristim lekovite biljke. To je ono NAJ iznad svih tema.

pa nemam iskustva u tome. O osteopeniji i osteoporozi napisane su puste stranice i tekstovi.Sada pijem na predlog f izijatra Ca dodatke (sa Mg.zglobovi i sl).56 Dali je hiperkalcemija u pitanju. Na kraju. Ona su relativmo jef tina i dostupna na trzistu.pa se niti ne lijeci unosom dodatnog kalcija jer ga tijelo onda negdje mora odloziti(bubrezi.koja je bogata cinkom i nazivaju je ‘remineralizacijskom biljkom’.caja ili posebnog SIPF pripravka. sa obzirom na moje godine(rodj.probajte ove preporucene preparate i zivite normalno :-) erzika .tako da je to tesko sazeti u nekoliko rijeci.February 10. Goran February 10. 2012 u 15. Z atim bi bilo dobro (ukoliko se radi o menopauzalnoj osteopeniji) da jedete biljke koje imaju izof lavone. Procitajte i tekstove o magneziju. Uzima se u obliku dekokta.Više sa aspekta preventive sam zainteresovana. Ne zaboravite obavezno vjezbanje i kretanje. Z naci.koje ce pojacati cirkulaciju i nece biti odlaganja u vene. Puno kvalitetnog kalcija u upotrebljivom obliku ima u sezamu. tj.no nesto su skuplji i rjedji. dali je dokazano da imate viska kalcija u krvi? erzika February 10. 2012 u 14.Vrlo cesto vidim zene koje imaju osteopeniju ili osteoporozu i visak kalcija u krvi.uspjesno ga koriste u borbi sa viskom kalcija u krvi. Nisam probao te preporuke. Poštovanje! Goran February 10. Z atim je bitno da uzimate dovoljne kolicine Omega-3 esencijlanih kiselina. 2012 u 18. U svakom slucaju. Uglavnom se koristi poljska preslica. preslica. Fitoterapija nema bas previse rjesenja za osteopeniju. Najdostopnija i najjef tinija verzija je soja u svim oblicima.koji djeluju estrogenski (problem moze biti u hormonskom poremecaju).redovito se kontrolirajte.to je druga stvar. Njih ima u svim kvalitetnijim biljnim uljima.omega-3 i soja.osobno poeporucujem ulje crnog kima (Nigella sativa) ili konoplje (Cannabis sariva var.ovo vam nije potrebno.jer se lakse metaboliziraju i dobro ugradjuju.37 A. sativa). 2012 u 17.zile.15 imam Ostepeniju (demineralizaciju kostiju)i sklonost ka taloženju Ca (ispiran je kamen iz bubrega sa uspehom)ali imam pritisak 160/95 od skleroze u arterijama.D3)pa razmišljam da se taj Ca od rasejavanja kostiju. No. mora negde i zaustaviti.koje su bitne u regeneracijskim procesima kostanog tkiva.ukoliko pijete kalcij. Sameljite ga i jedite uz jogurt.bilo bi dobro da uzimate kalcij u prirodnim oblicima.To je naizgled nelogicno no pokazuje da osteoporoza cesto ne nastaje zbog manjka kalcija. Tu su i nocurak i borazina.31 Z nam da sam mozda malo zakomplicirao ali se trudim to objasniti da bude logicno.1955).

Pošto sam iz Srbije nemogu da nabavim čak ni Nigari pa ću biti zadovoljna magnezijum sulf atom(gorka so)-sa manje učinkovitosti. koristi se kod tretmana osteoporoze i artritisa.spada u stabilnija ulja i svojim kemijskim sastavom je slicna vrlo stabilnom maslinovom ulju.. te nekih upalnih procesa.molim vas da ne pisete nista ako nista ni neznate ili ste dosli do inf o kod nekih sarlatana….. te nezasicenih masnih kiselina i.51 Alternativa je danas na FACEBOOK objavila link gde sam pročitala sve o magnezijum hloridu.sretno svima Goran February 12.na f orumu me nekakav lik uvjeravao da zitarice i sjemenke nisu bas nesto. Sto se tice sezama i kulinarstva. uz salatu. sto je vrlo bitno. stabilnije! Kako to sada odjedanput nije istina…Ne mozete pisati takve dezinf ormacije…Ne moze da svatko f ura svoje .jer kakve veze imaju zitarice i sjemenke iz mueslija i avokado jedne s drugim)... npr.... . nego i UV zrake... Iz svega se moze vidjeti da je sezam vrlo stabilan i nema razloga smatrati ga drugacijim.da se bude siguran u ono sta se pise…. mislim da ću pokriti svoje strahovanje od skleroze i od Ca slaganja.K2 koji je zadužen za proteine u kostima.logika .. puno toga sam tu naucio i napravio…npr…app program .Z ahvaljujem se i Vama i Alternativi za pomoć radi inf ormisanosti. To djelovanje je izrazito ukoliko se ulje uzima trmicki neobradjeno.koje mogu promjeniti kemijsku strukturu macerata... on je izvor prirodnih visokovrijednih antioksidanata i vitamina.Mislim da bi se trebalo prije nego sta se nesto tvrdi .bas je f alilo:))). 2012 u 18.na koju je sezam prilicno otporan. čaj od sušene pomorandžine kore kao i sok od pomorandže. pa spanać (AZ OT OXID) koji širi krvne žile.Ja prvi drzim do tog sajta i vjerno citam sve komentare i clanke…mogu reci da imam povjerenja u taj sajt…super mi je.te se koristi iskojucivo kod kuhanja. supstance poznate kao dobre antioksidanse.ali bas u svim bio bio shopovima i tu alternativi su pisali da je sezamovo ulje bolje. sutra ce tu pisati i da je maslinovo ovakvo onakvo…svejedno….Koristimo svi u porodici Z DRAVU HRANU... a tu je još i vit.tu sada za sezamovo ulje…jer sam ga htjeo staviti kao bazu za kantarion…misleci da ako je vec to maslinovo toliko nezdravo kada uzegne od povisene temperature…biti ce sezamovo bolje…. Malo me prestrasila tu napisana inf ormacija(od joeane) da sezamovo ulje nije za termicko tretiranje…..Ja sam bas presao na to da sezamovo ulje . 2012 u 18.ali ne…. sezam je perf ektan ako vam ne smeta njegov intenzivan miris. 2012 u 8.Pomoć je na dohvat ruke! Ivan February 11. ciscenje jetre. tako da je ipak rizik da ulje uzegne ukoliko bude izlozeno dugotrajnom suncevom svjetlu.te neke vitamine... Ovdje se govorilo o postupku maceracije. Sto se tice kulinarstva.Sa Vašim uvaženim mišljenjem gospodine Gorane. goji bobice jedem svaki dan itd… i onda kada taman mislim kako je super nesto…dodju neki i uvjeravaju me da nije tako…. Kao dodatne sastojke ulje posjeduje sezamol i sezamolinol..da se i provjeri .February 10..39 Hvala Alternativi na ponovnom uspostavljanju komentara…. jer ima polovicni omjer oleinske i linolne masne kiseline. Nije u pitanju samo visoka temperatura. termicki obradjenog sezama i za njega ne vrijede neke od gore navedenih karakterstika.upotrebljavam u kuhinji jer sam ovdje na alternativi procitao vise puta da je ono najpodobnije medju svim hladno presanim uljima…prije sam koristio isto organsko ulje od suncokreta(hladno presano).znanstveni pristup je uvijek dobrodosao…HVala!.. Jos jedna stvar: postoji i ulje smedjeg tj.37 Sto se tice sezama. nego da ih trebam zamijeniti sa avokadom( gluplji savjet nisam mogao dobiti…. samo još nemam mira dok nesaznam malo više o luteinu kao pročistaču koronarnih arterija.Usput još koristim i jabukovo sirće.

UŽ EGLO JE!Dali baciti? ili može se i dalje na kožu masirati ?Šteta je i jako mi je žao baciti. pa tu je i vrlo jef tino palmino ulje.nek ga vrag odnese :-) Eto. nena 7 February 12.pazite kod uzimanja vecih kolicina da ne zavrsite u WC.pa ako to Indijci nisu dokazali da valja. pesak u jednom bubregu i jos nekih drugih stvari.koja je jedan od najstarijih oblika lijecenja.Pozdrav svima! Goran February 12. Ali svakako treba kao hladan preliv koristiti hladno cedjena ulja. 2012 u 18.16 Mozda bolje da bacite.11 Kantarion ulje koje sam napravila letos.koji je bitan kod tretmana osteoporoze i prilicno s dobro ugradjuje u kosti No.Čak sam i puno truda uložila kako sam čuvala i mućkala tri meseca. E sad od onoga sto sam znala ja sam preduzela sledece: pila sam riblje ulje sa 3-6-9 omega masnim kiselinama u granulama i pijem maslinovo ulje sa limunom.uskoro ce ljeto erzika February 12. Posle godinu dana na pregledu mi je receno da plaka nema i da je u vratu prohodnost krvnih sudova dobra.uzeglo ulje moze biti toksicno na kozi Steta Iduci put macerirajte uz povremeno izlaganje suncu a poslije cuvajte u tamnoj staklenoj boci daleko od sunca Bit ce bolje drugi put.Mljeveni sezam je ujedno izvor gotovo idealnog oblika kalcija. koliko sam citala neskodljivo je i mnogo bolje za termicku obradu hrane. Prijatno! nena 7 . slaba cirkulacija. A sto se muce ljudi sa susamovim uljem ako nisu sigurni. 2012 u 9. 2012 u 11. držala u prozirnoj boci 3 meseca na suncu. jedem lan. E sad je izbor na pojedincima jer svako ima razlicite potrebe i ukuse. tu je bio i visok pritisak.20 HVALA i srdačan pozdrav.sa podebljom knjigom u rukama :-) Da ne duljim vise. 2012 u 11.sezam se koristi i u ayourvedi. jedan.31 Erzika meni je pre dve godine receno da imam plak na krotidama u vratu i da sam kandidat za mozdani udar br. A sto Goran kaze susam jeste najbogatiji kalcijumom i treba ga jesti pogotovo u nasim godinama.sezam je ipak stabilan erzika February 12. Nije to bio jedini problem.

mislim da ujutro na prazan stomak uzimate maslinovo ulje sa limunom!? Ako ne ispravite me. 2012 u 18. 2012 u 19. maslinovo i suncokretovo ulje…sva hladno presana i vecinom organska…stavljam ih po salati…pogotovo bucino da ne zaboravim…. Sto se desilo? Cesto je jeo ulje sa kruhom. ali redovito koristim laneno.13 Ja osobno nemam nikakvih problema .uzivajte Goran February 12. Hvala ” Alternativi”! "Alternativa za Vas" February 12.iako hladno presano i visokovrijedno. 2012 u 18. mene sve zanima. No.. znanje i recepte. A poznato je da tijelo. Hvala Vam što primate i čitate naše članke! erzika February 12.stvarno je jedno bolje od drugog… glupo ih je usporedjivati…svako ima nesto…..npr. suncokreta… predobro…. 2012 u 22.ako treba.sportske konstitucije. sezamovo.. Stara medicinska izreka cini se tocnom kad kaze da se lijek od otrova razlikuje samo po dozi.moze brzo preraditi u energiju. konopljino.46 Postovana Svetlana! Z elim i ja da pohvalim teme i izbor clanaka a i da zahvalim na mogucnosti sto citaoci mogu komunicirati i razmenjivati iskustva.I još nešto dali suplement (kapsule) samo omega-3 mogu biti isto tako od koristi? Poštovanje! Ivan February 12..pazite na doze uzimanja ulja i nemojte pretjerivati.57 Nena.kad ima necega viska(posebno masti i secera) sve upotrebljivo pretvara u masnocu iz koje sutra. Nemam posebno omiljenu temu. 2012 u 21..15 Hvala na mišljenju poštovana Neno7!Sad sam čitala da omega 6 ako se koristi na duže staze može da pogorša stanje kod reume a imam i išijas..od vise uzimanja necete postati puno zdraviji. lana. Osim toga.T O JE IPAK ULJE. Imali smo slucaj covjeka koji se cijeli zivot hranio samo hladno presanim uljima vlastite izrade.February 12.ukoliko .zavrsio je sa zastopanim zilicama oko srca i sreca da smo ga poslali kardiologu jer je bio u predinf arktnom stanju. Z ato.tako ih jako tesko pojedem….ponekad i samo sa zlicom i to vise puta dnevno.probajte crno bucino ulje po salati pomijesati sa lanenim i gore posipati po istoj salati sjemenke od sezama.10 Ima jedan problem kod konzumacije ulja a to je mjera.konopljino bacim u one boutenko shakeove…sva ta ulja isto pomijesam u losione za tijela i tako ih obogatim…sve samo ne na zlicu ko sirup.Sve ostalo je jako korisno i moram uvrstiti u navike.izuzetno sportski aktivan..laneno je po salati isto super…sezamovo kada kuham i suncokretovo…ali i u shakeovima . Moramo biti svjesni da je.steta ih je ne koristiti….

. kako god samo sto vise.ali ne mogu odoljeti. zacin. Ima neka izreka da smo onakvi kako se hranimo. 2012 u 22. Pomaze kod anemije. djumbirom.kestenov med…koristim kolicine koje bas idu malo izvan preporucene doze…. kakaom itd. f itnes itd…dali je visak meda meni malo “oprosten”?:) Goran February 13. Z atim ishrana nasa uobicajena cini organizam kiselim pa on zbog toga stvara kamenje i pesak.vas inzulin radi dobro svoj posao. Treba puno koristiti “korov” u ishrani.55 potpisujem goranov komentar gore…sve u mjeri…. Suplementi 3-6-9.53 Erzika. Pozdrav! ivan February 12. suvo. kolli iz urinarnog trakta i ko zna sta sve jos.. pojacava imunitet u kombinacijama sa medom.pun visokovrijednih minerala i esencijalnih tvari.:))). ne samo 3. Ako ti ovo moze biti neki vodic kroz nauku o ishrani drago mi je.. Posudite od nekoga glukometar i mjerite neko vrijeme kolicinu secera nataste ujutro. nena 7 February 12. Jedino sto bi bilo bitno da saznate je vasa prosjecna kolicina secera u krvi i dali je u skladu sa vasom dobi. tj.09 Odlicno pitanje.vec smo zakljucili da previse bilo cega nije dobro :-) S obzirom da je med. Treba da ocistis zglobove od mokracne kiseline. jer 3 omega masne kiseline unosimo inace redovnom ishranom .nema brzih rjesenja-tijelo polako popravlja nedostatke i ima svoje prioritete. bokvicu. ali 6 i 9 nikako.koje ujedno poticu rad jetre (koja pak proizvodi inzulin i smanjuje kolicinu secera u krvi).. Ukoliko je vrijednost ispod 6.pitanje za gorana: Obzirom da se aktivno bavim sportom…trcim puno. sveze. 2012 u 22.osim f ruktoze.mozda bi bilo dobro da se polako disciplinirate. A i kad se osvrnes kroz istoriju kako su se ljudi hranili i lecili. to nije dijeta kako smo navikli da radimo vec nacin ishrane podeljen na belancevine i ugljene hidrate koji se u jednom obroku ne smeju mesati zbog hemije naseg tela koje ne moze dobro da vari tu kombinaciju. to mozes sve sama da napravis nemoj kupovati jer kvalitet niko ne gerantuje.. Meni prija izuzetno i ja imam velike koristi. koprivu. med je u ogranicenim kolicinama dozvoljen cak i dijabeticarima.jedino u cemu ja mogu priznati da pretjerujem je med…. caj. vozim bicikl. i jos koji put u toku dana. Procitaj o Hejevoj dijeti. prekomerno trosi zalihe vitamina i minerala te se sam iscrpljuje previse. Prouci malo ishranu. Da ujutro na prazan stomak sa maslinovim uljem. maslacak. mesavina pola pola tinkture ruzmarina i lavande. 2012 u 0. tema je u stvari mnogo sira. Pokusacu da skratim. Med uglavnom radi probleme sa secerom u krvi -mozda. o tome treba povesti racuna. ili vrlo malo. . pirevinu.ste imali neke nedostatke u obliku omege ili nekih minerala. Posto imas reumu i isijas toplo ti preporucujem utrljavanje tinkture i masti od gaveza. i vodicu Madjarske kraljice. Nacin ishrane je veoma bitan u odnosu na krvnu grupu. cimetom. Svejedno. A da pijes jedno pola litre caja od koprive dnevno. Limun je inace baznog karaktera iako nama deluje kiselo. to nema veze sa ovim sto mi danas radimo. Namirnice koje cine telo baznim slabo jedemo a da je telo vise bazno usvojilo bi lakse i zadrzalo sve hranljive materije koje unosimo. To ne mogu da rade ljudi sa nekim oboljenjem zeluca i oni koji limun ne podnose. odlicno cisti e. izvrsno cisti kamenje. to je terapija za pesak u bubregu i talog u zucnoj kesi. sremus… Kao jelo.

.agrume bi trebao zaboravviti.a tek jabuke posute cimetom i medom….25 To mi se cini kao dobra kombinacija :-) Jedno vrijeme sam pio i koncentrirane sokove od citrusa. 2012 u 6. 2012 u 2.rastopim si domaceg meda u vodi.mljac…a i one shakeove od spinata brokule etc…bez meda billi bi neizvedivi za popit…. Vec nekoliko mjeseci intzenzivno proucavam tu temu..tako da razumijem vasu strast prema njemu :-) Goran February 13..i onda dalje stavljam u vodu….. 2012 u 15..ja sam npr…na mandarinu extremno intolerantan…..osim mozda limuna tu i tamo….no nedavno sam dobio nekoliko klijenana koji se hrane po metodi krvne grupe i uspjeli su se rijesiti nekih (za klasicnu medicinu) neizlijecivih bolesti.nabavit cu glukometar da se malo izanaliziram… btv…ja trcim na duge staze…ne bi popio one napitke ni pod razno…bjezim od sladila .bude slatko i ok…nesto kao sok od tih plodova ali ne toliko koncentriran jer onda dok trcis djeluje laksativno….:).03 Pa da .ok ok..pa su na cekanju :-) ivan February 13... s njma sam skinuo i nesto viska kila nakon duze pauze od treninga i bili su mi superosvjezivaci.upravo veceras pijem caj od kadulje i med i malo kamilice sam si u kombinaciji sa rinf uzom stavio…taj caj bez meda bio bi…bzvz...imam vise energije i ujedno nadomjestam izgubljene minerale kroz znoj i urin.posebno u crijevima ivan February 13. 2012 u 0.Posto sam i ja sportas.odnosno jacaju stjenke vena.sa suhim crnim ribizom…bude onako tamnija vodica sa ukusom…f ora…samo moras imat dobar mikser…lp Goran February 13. Izgleda da se neki citrusi ne slazu da mojim metabolizmom. Inace nisam nutricionist nego f itoaromaterapeut.ali neke stvari mi se cine logicnim. umjesto da gutam sumnjive izotonicke napitke ili pica sa aspartamom. Med je dar prirode i slatka a ujedno zdrava poslastica..nazalost .ok je isto…ako imas voljesa vodom izshakeat malo suhih brusnica…....16 I sto sam zaboravio napisati..koju pijem tokom treninga.osim meda otopljenog u vodi…..10 DA….vas omiljeni kestenov med neki f itoterapeuti preporucuju za tretman upalnih procesa crijeva(ulcerozni kolitis….koja vam djeluje prof ilakticki i cuva vas od rizika tih vrlo neugodnih bolesti :-) sadrzi neke spojeve.puno pijem i volim slatko (!) odnedavno sam poceo sa zanimljivim pokusom.zato si ja napravim pastu od tih brusnica.koji dobro djeluju i na krvozilni sustav. ribiza itd…bude kao med.pa gledam da dd uskladim sa njom. Osjecam se puno bolje..lud sam za tim medom….bas o tome sam ti htjeo reci…ja sam isto radio agrumske sokove za trcanje…i super su za otapanje masti…pogotovo crveni grejp i naranca…ali inace ja i agrumi se ne slazemo…ja sam radio onaj test intolerancije .) tako da se radi o super zdravoj verziji meda.

uz klasicnu medicinsku terapiju. 2012 u 13.ali svako toliko nesto procitam o prehrani. 2012 u 13.00 Super.probajte staviti dvije kapi etericnog ulja cajevca ili ravensare i dvije kapi geranija na jednu veliku zlicu kantariona.bakterije i viruse.39 . 2012 u 22. I nakon 4 posjeta ginekologu.06 kantarionovo ulje je stvarno odlično za gljivice.Goran February 13. Dobijete ‘atomsku bombu’ za gljivice.Pokrenula mi se cirkulacija u prstima na desnoj nozi. 2012 u 15. 2012 u 16. i puno mu je bolje od medicinskih masti erzika February 17. Takva slicna kombinacija se radi za inf ekciju HPV-virusom. Prije 2 godine stalno sam imala problema i s upalama mjehura i teškim upalama dolje. zahvalila bih se NENI7 I GORANU na korisne savete.43 Meni jos uvijek nije intolerancija.15 I moj tata također koristi za hemeroide.erzika! Lila17.18 Počela sam da koristim čaj od koprive i maslinovo ulje sa limunom. Moze se dodati jos kap etericnog ulja kadulje.pa probam implementirati :-) ne uspije uvijek lila17 February 17. Ukoliko bude nadrazivalo sluznicu.Pozdravljam VAS! Goran February 17. nena 7 February 17. svaki put s novim vaginaletama. lila17 February 17. 2012 u 13. riskirala sam s kantarionom i odonda je ono jedino.Koristim još i Omega suplemente.stavite po jednu kap.

Što se tiče sezamovog ulja. Nakon toga ulje ocijedim i u tamnoj f laši držim u podrumskoj prostoriji koja služi kao ostava.17 Slabo poznajem vase trziste etericnih ulja. Spanac izbaci iz ishrane zbog oksalne kiseline i oksalata koje sadrzi a koji ti stete zglobovima i stvaraju pesak i kaminje.42 Kratko i jasno…No. Sezamovo ulje nije za prženje jer je onda toksično. U svakom slucaju trazite od trgovca GC analizu odnosno plinsku kromatograf iju jer se na njoj vide sastavnice ulja. 2012 u 18. kako da nadjem etricna ulja koja preporucujes a da znam da valjaju. svejedno.12 Gorane. Ako se užegne ranije nije dobro za upotrebu može biti štetno. moze li se staviti i vise od 100 g na litru ulja? :-) Olga April 09. Nikad mi se ulje nije užeglo. To je moja dijagnoza. odnosno da nije neki laznjak? Koji prizvodjac valja? Da napomenem da zivim u Srbiji. 2012 u 13. 2012 u 1. Netko je napomenio da je držao ulje 3 mjeseca na suncu. Dadaji February 18. Kantarionovo ulje nije ulje za .trenutno sam u Bosni ali imam poziva i sa vase strane. 2012 u 1. 2-3 kasicice rastvoreno u lavor vode. 2 solje dnevno i kupku za ruke i noge svako jutro i vece. krv i krvne sudove koristi DJUMBIR kao caj. Osobno ne trazim to od domacih proizvodjaca jer sigurno ne patvore ulja. Ja držim na južnom prozoru i svaki dan prodrmam f lašu. to je dobro ulje ali samo za upotrebu na hladno. Držati na suncu 30 ddana.Erzika drago mi je da krece na bolje. LILA 17 za koje vreme si se resila nametnika u genitalnom sustavu? I u kom obliku si koristila kantarion? nena 7 February 17. za salatu ili za neka jela lešo . Goran February 18. ako je u tamnoj f laši i dobro uskladišteno. na hladnom (a ne u f rižideru) rok trajanja mu je dvije godine. pa to je previše nije ni čudo što se užeglo. Imate li neki savet u vezi toga? zluki April 16. od svezeg ili suvog. pa na kraju prelivena uljem. u jednom od prethodnih komentara spomenuli ste hiperkalcemiju.55 GORANE. Z a cirkulaciju.pa uskoro dolazim i do vas. Inače kad pravim ulje stavim 1/4 litre cvetova rastresito ubaceno u f lašu (ništa nabijati i natresati) zatim dodati maslinovog ulja do grla f laše. 2012 u 22.56 U vezi kantarionovog ulja.

34 Baba vanga kaze za neplodnost. dobila sam mjesecnicu… nastavljham i dalje piti kantarionovo ulje i nadam se da cu se rijesiti tableta!!! Evo nadam se da ce moje iskustvo nekome pomoci marijola September 18. 2012 u 8. Najbolje su razne tamne (smedje)f lašice od apotekarskih sirupa koje možete koristiti ili od “f raklića!” od pelinkovca (zelene boje) Na takav način f laširano ulje duže traje.sunčanje. i na moje veliko iznenadenje . Da li je po Vama to u redu s obzirom da se uzimanje gospinog ulja ne preporučava u trudnoći te bi li ako slučajno ostanem trudna samo napravila gore? dadaji September 18. Ako ulje imate u svjetloj f laši zamotajte f lašu u tamni papir i spremite je na hladno mjesto. Ovo ulje ne stavlja se u otvorenu ranu nego se maže koža okolo rane do samog ruba rane.l. a o upotrebi kantariona u tom slučaju treba razgovarati sa svojim liječnikom. ujutro izvaditi van. zacjeljuje rane. Boja June 23. Kod nekih osoba kantarion može izazvati alergiju pa oprezno prilikom prve upotrebe.37 moram podijeliti svoje iskustvo sa vama… nedavno sam naisla na slican članak. nego poslije sunčanja ako su nastale opekotine i kada se namaže tim uljem ne izlazi se na sunce. za masažu kod istrošenih kraljeaka i zglobova.oko mjesec dana . a s vremenom se rana sama sužava i kad se sastavi onda se maže preko skroz.Ulje je djelotvorno kod opeklina. ruzmarina i metvice zajedno.32 Dobar dan.Najbolje je ulje kada je gotovo sipati u male f lašice jer kad se načme vlaša najbolje je da nema puno zraka u f laši. baznog ulja kantariona koliko kapi eteričnih ulja lavande.imam dijagnozu idiopatska neplodnost i kod nedavnom posjetu bioenergetičaru savjetovano mi je vaginalno ubrizgavanje gospinog ulja 10ml ujutro i 2 dcl čaja od matičnjaka navečer. 2012 u 10. natopiti tampon i upotrebiti ga naveče. te procitala da kantarionovo ulje pomaže i kod zenskih problema… osobno imam policisticne jajnike i uopće nedobivam mjesecnicu bez konzumacije tableta… nakon procitanog članka pila sam svako jutro 15 kapi ulja. zatim kod uboda pčela. što može škoditi. baci u vrucu vodu i čuči iznad toga 20 min hortenzija October 03. jer tada dodje prije do kvarenja ulja.52 goran u 1 dec. Što se tiče korištenja kantariona za unutarnju upotrebu treba biti oprezan ako se koriste antidepresivi. naravno izostavila sam terapiju tableta. reumatskih bolesti kako je već rečeno a naročito je dobro protiv hemoroida. jer kantarion pojačava djelovanje antidepresiva.Ulje se ginekološki upotrebljava kod upala i ranica. 2012 u 7. hvala za inf ormaciju . 2012 u 20.uzmi šaku krtičnjaka.

je upravo to sa kantarionovim uljem).42 marijola ja i supruga (točnije ona :) smo imali problema sa zatrudnivanjem i išli smo kod slobodana tešića i jedna od stvari koju smo morali proć (u ovom slučaju opet supruga. Jedino je bitno da budeš dosljedna u njegovim savjetima . Dakle svakako preporučam to što ti je bioenergetičar preporučio.55 uh. Dodaj koment ar .u smislu ako treba svaki dan u 4 ujutro! ispirati pipicu sat vremena onda to čini svaki dan bez preskakanja itd…sretno! astigmatizam October 23. Ako imaš problema sa trudnoćom uguglaj malo “slobodan tešić” pa vidi. 2012 u 16. samo budi ustrajna. ljepšu.inf ormaciju astigmatizam October 23. 2012 u 16. dimenziju. zaboravih napisati glavnu stvar! rodio se naš mali anđeo i život nam je poprimio sasvim drugu. presretni smo! nikad ali nikad nemoj sumnjat u sebe da nećeš moć zatreudnit.