SUMBER MEDIA 3 DIMENSI

MOBIL

Mobil bermaksud bergerak.Mobil biasanya dibuat dari bahan-bahan yang terbuang dan mudah dibawa ke mana sahaja untuk digunakan.Boleh digunakan di dalam penyampaian maklumat kerana dapat menarik perhatian sesiapa sahaja.

BONEKA Boneka ialah figura animasi yang digunakan untuk persembahan sesebuah teater.Boleh mewakili manusia, binatang, dan personafikasi mistik kerana terdiri dari pelbagai saiz, bentuk, dan warna.Dapat memberi kefahaman dan ingatan jangka pendek kepada penonton.

TOPENG Topeng digunakan untuk menutup muka di dalam persembahan teater dan memberi simbol kepada pemakai. Tujuannya untuk berkomunikasi dengan menggunakan identiti yang berlain.Topeng biasanya diperbuat daripada kayu, kulit, kertas,plastik dan direka dengan pelbagai bentuk. .

Digunakan untuk meletakkan hidupan akuatik untuk perhiasan.berudu.Di sekolah kebiasaannya digunakan untuk memelihara hidupan akuatik seperti ikan.ulat air.AKUARIUM Akuarium merupakan tangki kaca yang diisi air di dalamnya. TERRARIUM Terrarium dikenali sebagai taman gelas. serangga.lumut.Ia didindingi dengan kaca di sekeliling bertujuan untuk menyimpan tumbuhan.rumpai air dan sebagainya. atau binatang-binatang kecil yang lain. rumput.Ianya bertujuan untuk perhiasan dan juga kajian bagi proses pembelajaran .kotak.Biasanya berbentuk empat segi dan didindingi cermin.

bentuk.Di sekolah kebiasaannya digunakan untuk memelihara hidupan akuatik seperti ikan. Tujuannya untuk berkomunikasi dengan menggunakan identiti yang berlain.berudu.rumpai air dan sebagainya. kertas.Topeng biasanya diperbuat daripada kayu. AKUARIUM Akuarium merupakan tangki kaca yang diisi air di dalamnya.Mobil biasanya dibuat dari bahan-bahan yang terbuang dan mudah dibawa ke mana sahaja untuk digunakan.ulat air. atau binatang-binatang kecil yang lain. TERRARIUM Terrarium dikenali sebagai taman gelas. binatang.Boleh mewakili manusia. dan warna. dan personafikasi mistik kerana terdiri dari pelbagai saiz. TOPENG Topeng digunakan untuk menutup muka di dalam persembahan theater dan memberi simbol kepada pemakai.lumut.Boleh digunakan di dalam penyampaian maklumat kerana dapat menarik perhatian sesiapa sahaja BONEKA Boneka ialah figura animasi yang digunakan untuk persembahan sesebuah teater. serangga.Digunakan untuk meletakkan hidupan akuatik untuk perhiasan.Ianya bertujuan untuk perhiasan dan juga kajian bagi proses pembelajaran 8 .kotak.Dapat memberi kefahaman dan ingatan jangka pendek kepada penonton. rumput.plastik dan direka dengan pelbagai bentuk.Biasanya berbentuk empat segi dan didindingi cermin. kulit.SUMBER MEDIA 3 DIMENSI MOBIL Mobil bermaksud bergerak.Ia didindingi dengan kaca di sekeliling bertujuan untuk menyimpan tumbuhan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful