Regula numarul doi Fa cercetare O alta cale prin care sa-ti cunosti publicul e sa citesti aceleasi ziare si reviste pe care

acesta le citeste sau sa privesti aceleasi programe.

Mass media Tipsuri pe care le poti folosi pentru a evidentia avantajele in momentul in care doresti sa diseminezi informatia: Selectie - trebuie sa alegi atent informatiile pentru a fi publicate/ difuzate Diferit - articolele publicate intr-o revista sunt omogene astfel poti realiza o reclama ce iese in atentia cititorului, insistand pe un slogan ce poate declansa o reactie Cunoaste – navigarea pe internet, vizionarea de filme, informarea asupra progreselor tehnologice

-

Bani Propunea unei idei este direct proportional cu bugetul pe care il presupune aceasta, dar daca ideea este geniala atunci lupta pentru banii necesari. O ideii buna, amuzanta, creativa poata starni interesul unui colaborator ce o poate produce ieftin sau gratis. Metode de productie Ca punct de plecare in conceperea unei idei este sa ai o viata sociala activa si sa fii intr-o permanenta “invatare” a utilizarii mijloacelor tehnologice, a diferitelor programe, sa retii nume ale oamenilor ce fac parte din domeniu, idei interesante, glumite ce le poti utiliza ulterior. O alta idée ar fi ca sa-ti cunosti indeaproape publicul tinta sa realizezi un concept ce consideri ca ar fi pe placul lor si in interesul lor.

astăzi se poate spune că existen ța acestuia este motivat de Viscount Leverhulme ce spune ” Jumatate din banii pe care iam cheltuit pe publicitate i-am pierdut și problema este că nu știu care jumătate. responsabilitățile departamentului de planning erau ambiguii. De exemplu daca un brand de pantofi sport ar dori sa . prin permanenta cautare. chiar si a lucrurilor neisemnate. Planificarea Departamentele de planning din cadrul agențiilor de publicitate sunt deseori privite cu îndoială în special de departamentele de crea ție. Regula numărul trei: răspunde cerințelor briefului După ce s-au obținut numeroase informații se trece la treabă și se are în vedere transmiterea unui mesaj scurt și concis conform briefului dat de client. prin atribuirea timpului necesar desfasurarii lucrurilor pot conduce la ceva “brilliant”. În general. pentru a “scapa” de aceasta. acest lucru e cauzat de faptul că activită țile celor două departamente sunt asemănătoare și în cele mai multe cazuri se suprapun. Continut Prin atentia la detalii.” În esența. trebuie să se țină cont atât de situa ția pie ței cât și de circumstanțele care au creat brieful. Ce comunici ? Dacă contextul este perceput corect atunci ceea ce se va comunica va decurge natural. Dacă acum câteva decenii. Internetul reprezintă o sursă neprețuită de informa ții relevante. Contextul În cazul contextului.Un efort mai mare din partea ta conduce la o constientizare cat mai buna asupra a ce ai de facut. Astfel. plannerii determină ce jumatate s-a pierdut. dar se poate cădea în capcană. Este de dorit o perspectivă amplă și atotcuprinzătoare. informa țiile găsite într-o bibliotecă sunt la fel de relevante.

Pampers se axeaza pe o prezentare intr-o maniera calma. nonconformist. Sprite da senzatia de adrenalina. Mc Donald”s comunica cu publicul tinta. .comunice publicului său țintă faptul că produsele sale sunt impermeabile se vor axa în permanență pe acest atribut. amical. încurajator. pe un ton tineresc. Sloganuri În cazul sloganului se va căuta modalitatea cea mai eficientă de a sugera consumatorilor atributul identificator al brandului respectiv. sporturi extreme. ludic. Tonul comunicării Orice brand în funcție de profilul său alege să adopte un anumit ton care daca este inteles în mod clar acesta constitue o for ță pozitivă pentru că ajuta toți angajații să trăiască brandul. energic. Ca beneficiu ar fi acela că reprezintă o intelegere clara si intuitiva a scopurilor si a modului de abordare al companiei de catre tot personalul angajat. Coca-Cola se adresează pe un ton optimist.