MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR KALI KE-3 BIL 3/2013

Tarikh Masa Tempat Kehadiran: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

: : :

9 Mei 2013 3.30 petang Bilil Kuliah Blok A

Cik Kalaivalli a/p Tuan Mohd Hafizullah Bin Tuan Yunus Mohamad Paizal Bin Sanek Fatehah Binti Zulkifli Razliana Binti Zulkafli Zainuddin Bin Wahono Nurul Shimaa Binti Ibrahim Amirol Putra Bin Adizar Noorlaila Binti Ali

- Pengerusi

10. Ismad Azaha Bin Mahadi 11. Mohamad Arshad Bin Mohamed Aslam 12. Mohammad Zahin Bin Abdul Hamid 13. Mohd Shuhaimi Bin Nazri 14. Nuradilah Binti Mahmud 15. Muhammad Qhairil Azril Bin Qamarulzaman 16. Mohamad Fahmi Bin Mohamad Noh 17. Nur Suzieyani Binti Mohd Dahlan 18. Ahmad Fikri Bin Hashim 19. Muhammad Afiq Bin Ahmad 20. Florina Gukin 21. Nur Amirah Binti Zainul Abidin 22. Nurshafieyah Ardinie Lingutan Abdullah

2 Pengerusi menjelaskan tujuan mesyuarat diadakan iaitu bagi membimcangkan beberapa perkara yang perlu diambil tindakan segera oleh semua ahli JPP yang terlibat. Khairil Azhairin Bin Jikup Tidak Hadir : 1. UCAPAN ALUAN PENGERUSI 1. Tindakan: Makluman . 2.Naib Setiausaha Tidak Hadir: (Dengan maaf) : 1. Muhammad Faza Bin Mokhtar 24. En Mohd Hanif Bin Hashim En.1 Pengerusi mengucapkan jutaan terima kasih atas kehadiran semua ahli Jawatankuasa Perwakilan Pelajar. Suraini Bin Hj Sukindar . 2. Mohd. 3. 1. Nurul Syazwanie Binti Suhaimi Turut Hadir: 1.23. Muhammad Fahmi Bin Zakari Kaharuddinsah Bin Kahar Mohd Razali Bin Abd Ghani 1.

2.1.1. Antara tugas yang perlu dilaksanakan semasa upacara tersebut ialah berkaitan Sambutan dan protokol serta Pengurusan Graduan di dalam dewan konvokesyen.1.2.2. Bertolak dari IPG pada 26 Mei 2013 ke Putrajaya seawwal jam 9.1.2 3. Putrajaya.3 Bertolak pulang ke IPG pada 29 Mei 2013 setelah tamat malaksanakan tugas yang diberikan.2.2 2013. Pengerusi turut menerangkan tentang jadual perjalanan ahli JPP yang akan menjalankan tugas di Putrajaya tersebut. 3. Tindakan: Ahli-ahli JPP yang terlibat 3. Tindakan : Ahli-ahli JPP yang terlibat 3.1. Pengesahan minit …………………………………………………………………………. Melaksanakan tugas-tugas yang diberikan sepanjang hari konvokesyen daripada 27 Mei sehingga 29 Mei 3.1. Ahli mesyuasart sebulat suara melantik Muhammad Qhairil Azril Bin Qamarulzaman. Tindakan: S/Usaha 3.1 3.1 PERKARA-PERKARA BERBANGKIT Upacara Istiadat Konvokesen Pengerusi memastikan nama-nama ahli JPP yang akan membantu dalam majlis Konvokesyan yang akan diadakan pada 26 Mei sehinggan 29 Mei 2013 bertempat di PICC. ………………………………………………………………………….00 pagi. 3.1 .3 Seorang ketua telah dilantik bagi melancarkan segala urusan berkaitan konvokesyen.

info IPG dan maklumat daripada biro-biro yang terlibat. 3. 10.30. 8. Tentatif program yang dicadangkan adalah seperti yang berikut : i. Tindakan : Setiausaha/N.4 3. Setiausaha/ Biro Teknologi & Penerbitan 3.3.1.2 3.Aktiviti Sukaneka Aktiviti sukaneka akan dikendalikan oleh Biro Sukan Dan Rekreasi ii.2.Perhimpunan Aturcara perhimpunan akan dikendalikan oleh Biro Kesenian dan Kebudayaan dengan bantuan saudara Zainudin bin Wahono iii.Jamuan makan dan bersurai Beberapa cadangan untuk aktiviti jamuan diutarakan seperti mengadakan “Potluck” daripada kumpulan-kumpulan bagi setiap bacth dan mengutip wang daripada pelajar untuk tujuan penempahan makanan.4.4.1 Laporan Perhimpunan pagi Jadual perhimpunan pagi bagi sesi 2/2013 telahpun mula diedarkan dan diuar-uarkan. Beberapa aktiviti juga telah dirancang seperti senaman pagi. Tindakan : Biro Kolej Kediaman 3.00 tengahari .3.1 Papan Notis JPP Pengerusi telah mengingatkan tentang papan notis JPP yang perlu dikemaskini dan dihias mengikut kesesuaian dengan info-info JPP yang terbaharu.00 tenggahari .00 . .4.1 3.10.00pagi .3 3.2 Sambutan Hari Guru Peringkat IPG KBM Sambutan Hari Guru Peringkat IPG KBM akan diadakan pada minggu pertama semester 2/2013 iaitu pada 20 Jun 2013 Aktiviti yang dirancang melibatkan sebelah pagi dimana kuliah pada waktu pagi tersebut dibawa kesebelah petang.3 1.

00pagi – 12. iii. Bengkel Bengacaraan Majlis ( 8. vi.00petang) Sukan dan permainan Lelongan amal Demonstrasi Solekan ( pada sebelah petang program) Malam Ekspresi Siswa (8. Gerai-gerai jualan .10.3 Perincian bagi setiap aktiviti adalah seperti yang berikut: i. iv. Bengkel ini akan diadakan pada sebelah pagi di Dewan Amir Hamzah.30malam. ii.4.5. program ini merupakan program berbayar yang akan dibuka penyertaan kepada mana-mana mahasiswa-mahasiswi IPT.2 Antara aktiviti serta cadangan masa setiap aktiviti yang bakal dijalankan ialah seperti yang berikut : i.5 3. Bengkel Bengacaraan Majlis Bengkel ini akan diuruskan oleh Yang Dipertua dan Naib Yang Dipertua JPP dibantu oleh beberapa jawatankuasanya.00pagi – 1.00 tengahari) Bicara Hati Anak Muda (8. v. iii. vii.00pagi sehingga jam 10.00malam) 3.1 Laporan Perkembangan Sambutan Hari Keusahawanan Tarikh yang dicadangkan dan dikira paling sesuai adalah pada 6 Julai 2013 bersamaan hari Sabtu diamana ianya merupakan hari ganti kuliah.00pagi.5. 3.5. Bicara Hati Anak Muda Program Bicara Hati Anak muda ini diuruskan oleh Biro HELWANI dengan bantuan jawatankuasa program tersebut.Tindakan : Biro Kebajikan dan Sosial 3. Program ini akan berlansung seawal jam 8. ii.00 tengahari) Gerai-gerai jualan (8.00malam.

Ada pula cadangan yang meminta agar aktiviti ini ditukar kepada aktiviti Demonstrasi Penampilan Diri yang sesuai disertai oleh seluruh pelajar IPG. vii. vi. Walau bagaimanapun. cadangan ini diusulkan supaya membuat perbincangan lanjut berikutan beberapa perkara yang perlu diberi perhatian. . Lelongan amal Aktiviti ini akan diadakan pada sebelah siang dimana terdapat sebuah gerai yang akan membuat lelongan barangan-barangan terpakai seperti baju. Sukan dan permainan Antara aktiviti sukan yang dicadangkan ialah Pertandingan Bola Tampar yang pada awalnya dicadangkan untuk memuka penyertaan ke beberapa IPG sekitar Lembah Klang. Demonstrasi Solekan ( pada sebelah petang program) Aktiviti ini dicadangkan oleh Datin Padlon bagi memeriahkan lagi suasana program. Antara pengisisan aktiviti pada mala mini ialah aktiviti persembahan kebudayaan daripada wakil-wakil IPG sekitar Lembah Klang.lan pelajar atau pensyarah mahupun jabatan-jabatan yang ingin membuat jualan semperna program ini. v. buku dan sebagainya. Sebanyak RM 10 akan dikutip oleh setiap gerai sebagai cagaran.Gerai-gerai jualan ini akan disertai oleh mana-mana pelajar atau kumpu. beg. Malam Ekspresi Siswa Aktiviti ini diadakan pada sebelah malam dan akan disekalikan dengan Majlis Penutupan hari keusahawanan. iv.

Tindakan : Jawatankuasa Hari Keusahawanan IPG KBM 4. IPG Kampus Bahasa Melayu . Jawatankuasa Perwakilan Pelajar 2013/2014. Tarikh: 14 Mei 2013 .3.00 petang.4 Sehubungan dengan aktiviti jualan yang diadakan. Penutup Pengerusi mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua dan mengharapkan semua ahli mengambil tindakan yang sewajarnya berkaitan dengan aktiviti-aktiviti yang bakal dijalankan.5. Disediakan oleh: Setiausaha Agong Kehormat . Mesyuarat ditangguhkan pada jam 6. terdapat cadangan daripada ahli mesyuarat untuk mengadakan system kupon dalam jualan yang berlansung bagi memeriahkan lagi suasana jualan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful