A R S E N I E

B O C A

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne!

La judecata lui Dumnezeu sunt numai doua: legea iubirii de Dumnezeu si legea iubirii de oameni, în care se cuprinde toata Scriptura.

„Nu va necajiti de mine. ca numai prima durere o simti. restul suporti cu ajutorul lui Dumnezeu“ . ca eu astfel ma hranesc cu mana cereasca… Mai. sa rabdati si voi prigonirile lui antihrist.

” . Iisuse Hristoase. Fiul lui Dumnezeu. miluieste-ma pe mine pacatosul. ca sa propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfinţirea oamenilor prin iubire. “Pentru asta sunt solicitat în toate parţile.Doamne.„Rugaciunea inimii” .

„Sa va rugati ca nu stiti ce va asteapta!” .

„Bobul lui de grâu se preschimbă în tăciune. nici toţi din mănăstire se mântuiesc”. somn. „Omul zgârcit e urât de Dumnezeu”. . să-ţi păstrezi hormonii şi să ai concepţie de viaţă creştină. „Când vorbiţi de mine. nu toţi din lume se prăpădesc.„Mă. iar el se crede grâu nedreptăţit”. eu sunt între voi”. glicogen. Să-ţi fereşti capul de frig şi de prostie! Oxigen.

e departe de Dumnezeu. sa fie iubit. din lipsa postului 2. Fiecare dintre noi ducem un necredincios în spate. în calea mântuirii. Să ai înţelegere faţă de neputinţa omenească. Nașteți-vă sfinţi! . Din trei pricini se betejeste trupul: 1. măcar să nu suferim zadarnic. sa fie iertat." Cine face curte nu face carte. iertarea şi rugăciunea. Domnul Hristos a fost răstignit cu spatele pe crucea materială şi cu faţa pe crucea spirituală. fara iubire. Dacă tot trebuie să suferim. "Fiecare dintre noi vrea sa fie inteles. are la îndemână acestea trei: răbdarea. din desfrânare Sfânta Liturghie mai tine lumea. Cine vrea să biruie piedica (lumea). din nastere 3..Asceza (înfrânarile de orice fel)..

. dar e mai grea casatoria ca sa ti-o duci asa cum trebuie”.” Parintele a zis: “e grea calugaria.” “Să vă întăriţi convingerea în credinţă încât să fiţi gata să vă puneţi capul pe butuc.". „Am vrut să pun mâna pe rădăcina durerii care nu este alta decât păcatul. .."Mai. dacă timpul o va cere. oameni buni. voi nici nu stiti CE PAMNT SFNT AVEM AICI.

cuminte. Cereţi la Maica Domnului şi la Domnul Iisus Hristos şi vă vor da. pentru tine Doamne? Care din voi aţi citit în timpul sarcinii Acatistul Maicii Domnului şi alte cărţi bisericeşti? Voi ziceţi că nu aveţi timp să vă rugaţi. dă-mi un copil bun. Dacă nu faceţi rele.“Dar care din voi se roagă când sunteţi însărcinate: Doamne. . vă iese şi copilul aşa cum îl doriţi". care să-ţi slujească Ţie.

Dar minunea lui Dumnezeu e ca oile biruie lupii! .

.Dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt faţa de Dumnezeu.

.

.

dar o mâna nevazuta mi-a închis cartea. Trebuie sa platim pentru pacatele noastre… Ce ne da. si am auzit o voce care mi-a spus: «Nu te ruga de Mine sa le dau ploaie. “Dumnezeu nu se lasa împuscat de gloante!” . asa ne trebuie” Parintele Arsenie zicea:”sectele sunt proorocul mincinos”. Astea sunt chinurile de dincolo. când te duci dincolo pofta creste si nu mai exista posibilitatea stapânirii si nu mai poti sa te duci sa-ti cumperi tigari. dar asta-i adevarul. Nu vroia sa zica nici unul. ca nu mai exista materia. Ne-a mai zis ca “mersul vremii este dupa purtarea oamenilor” “Vin oameni la mine pentru ca au necazuri.Parintele spunea despre viata de dincolo: de ceea ce nu te poti lasa în viata pamânteasca. Roaga-te de ei sa faca voia Mea»“. Te duci dincolo si doresti lucrul asta. Eu stiu ce sa le dau. dar nu ai de unde sa o bei. Daca nu vrem de buna voie. vrem de nevoie. Le spun: Ziceti dupa mine «Asa ne trebuie!». Chinul asta nu e usor. Acum e pe crezute. dar zice ca dorinta e asa de mare încât te arde. ca doresti un lucru cu care ai fost obisnuit aici pe pamânt. eu stiu ca voi ati venit cu gând sa va fac rugaciuni pentru ploaie si am deschis cartea sa fac rugaciuni. de simti ca ai bea o fântâna întreaga. e o realitate. Doresti sa ai lucrul asta si nu-l poti obtine. e ca si când ti-ar fi sete. “Dumnezeu nu e o poveste. Vii pe o caldura asa mare si ti-e sete asa de tare. spre exemplu. atunci va fi pe vazute!” “Mai.

.

.Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.

.

6 şi 7 din Evanghelia de la Matei si daca le împlinesti o sa te mântuiesti.” .”Citeste capitolele 5.

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã! .

„Dati la saraci. Mergeti la manastiri pentru rugaciuni.dragostea si smerenia. nu mie!”. Amin.. ca atunci când dau de un necaz. „Sa-ti iei crucea si sa-mi urmezi si sa nu ma parasesti toata viata ta. Dupa ce mor sa strigi la mine. ca eu am . Mărire Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.Nu se poate. Spune si la altii. sa nu se poata! “Mărturisi-voi Domnului fărădelegea mea şi îndată a ridicat pedeapsa păcatului meu”. “Daca tii aceste doua faclii ridicate în sus . . sa zica de noua ori Tatal Nostru”. liturghii si dezlegari. Acum şi pururea şi în vecii vecilor.clopotel” si te aud. te mântuiesti”.

Pagina din Filocalia scrisa dupa dicteu de Parintele Arsenie .

Sa nu-i mai vorbiti de rau pe preoti. fiindca sunt slujitorii lui Dumnezeu si nu aveti voie sa-i judecati voi”. .

.

adevarul si viata.“Eu sunt calea. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. . „Fara de Mine nimic nu veţi putea face“.

"Când faradelegile vor înclesta mintea si inima oamenilor si-i vor salbatici asa de tare." . atunci vine sfârsitul. încât va fi salbaticirea si nebunia urii peste tot pamântul. încât vor zice ca nu le mai trebuie Dumnezeu si Biserica si preoţi.

„Sunt îngăduiţi de Dumnezeu… să pună stăpânire pe întregul globul pământesc… Nu te pune cu ei rău. numai voi nu m-ascultati! Din zugrav pe suflete. că Dumnezeu este în orice loc ca şi la Ierusalim ca şi la noi. Spune mereu atunci cand cineva te vorbeste de rau „Doamne. „Pe ziduri vor creste balarii daca nu sunt biserici vii“. „Mie asa mi s-a aratat Maica Domnului.“„ . iartă-i vorbele şi mie faptele!” Rugăciunea şi postul scot dracii poftei şi ai mâniei din trup. zugrav de biserici. Căci biserica din inima noastră nimeni nu o poate dărâma“. ci să fii credincioasă. asa l-am vazut pe Mântuitorul si eu îi pictez asa cum i-am vazut eu. Vezi! Fiarele astea m-asculta.

.

.

. Iar vrajmasii mântuirii sunt acestia: lumea. unul dupa altul. se va trezi deodata ca i se vor ridica împotrivatrei vrajmasi. trupul si diavolul.Omul care s-a hotarât sa iasa din calea pacatelor sau din gâlceava faradelegilor.

daţi-le apa… Daca voi nu faceţi bine. daţi la saraci. la orbi. daţi la neputinciosi. cum de asteptaţi binele!? . daţi-le de mâncare. la schiopi."Faceţi milostenie. Cercetaţi bolnavii.

Dumnezeu nu uita de om cum uita omul de Dumnezeu. .

asta care nu scade. curvia. * Mulţi sunt mai betegi la minte decât la stomac.Vreau să zic. lucrurile cam imposibile sunt la capătul alergării spre desăvârşire. aţi lăsa toate înapoi şi v-aţi însenina faţa şi inima de dragul lui Dumnezeu. Lasă fazele obişnuite ale bolii -că-i uşoară . * Obişnuit. care poate El ceea ce la oameni este cu neputinţă. îl transformi în alte primejdii . Să ne cunoaştem străbunicii şi să ne rugăm pentru ei. Păcatele bunicilor şi străbunicilor ca fumatul. dacă nu v-aţi otrăvi gândul cu ele. asta aş vrea să o prindeţi de la mine. .că-i cel mai bun leac al ei.ex. n-are leac nicăieri. sinuzită. atinge prima generaţie şi se nasc orbi. Ferirea de frig ajunge. Seninătatea. * Păcatul cel mai mare este răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu.dacă nu v-aţi tot măcina mintea cu păcatele -ajunge cât le pomeniţi la spovedanie-. • Cine-i îngust la minte. atinge a treia generaţie. * Dacă împiedici un guturai prin medicamente. băutura. * Parcă toate lucrurile unui om seamănă cu stăpânul lor.

.

care Dumnezeu esti. nu-s numai pictor. Adevar. . Toti invatatii sa taca.O. acum n-am ce sa-ti spun mai mult. atunci de unde stii tu ca nu exista Dumnezeu? Uita-te la mine. peste tot locul si nu-s nebuni si cred. tot ceea ce vreau. fa sa fiu una cu Tine intr-o dragoste vesnica. În lumea aceasta sunt atâtia oameni care sau dus si au cercetat pe la Muntele Sfânt. toata faptura sa amuteasca in fata Ta. graieste-mi numai Tu. Vezi ma. In Tine salasluieste tot ceea ce doresc.

Cei care mergeau la el îi simţeau puterea şi ajutorul şi pe mulţi îi vindeca pe loc.„Eu ştiu unde mă duc. „Mă. iar marii duhovnici ne ajută să ni-1 descoperim. „Mă. de ce vii la mine dacă tu nu asculţi? Cu fiecare dintre noi Dumnezeu are un rost pe care trebuie să-l împlinim. mă duc să vorbesc cu sfinţii“. . „ Mă. La Sambata. Nimeni nu mi-a zis: Du-te. Zi rugăciunea minţii şi «Tatăl nostru» la care te poţi gândi toată ziua“ Niciodata nu-i poti multumi pe toti. stateam si 36 de ore in spovedanie. eu am mai fost acolo“. să creşteţi în Hristos!“. parinte. Ne spunea Părintele că ne ştie toate păcatele noastre şi ale neamului nostru. sa te odihnesti. că a vorbit cu sfinţii pe care-i pictează.

Părintele spune undeva că pentru cei păcătoşi chiar un gând spre Dumnezeu. o lacrimă pentru viaţa lor păcătoasă. postiri. Personal am această cunoştinţă de care nu sunt vrednic. poate să aibă ultimul cuvânt înaintea judecăţii Sale. rugăciuni. Urmarea acestei nevoinţe este că cel în cauză ajunge până la o măsură dumnezeiască încât se face vrednic să săvârşească lucruri mai presus de puterile omeneşti. privegheri. Mi-am văzut Stăpânul şi mi-a arătat păcatele! Aşa se deosebeşte adevărul de părere căci mi-a arătat păcatele mele. de a săvârşi fapte supranaturale. sălăşluit în sufletele celor care au fost luminaţi cu Sfântul Botez. nu ale altora. Numai să ai acest moment. în deplină cunoştinţă a misiunii noastre. prin lacrimi de pocăinţă. ajunări. Mântuitorul este cu noi."În mintea strîmbã si lucrul drept se strîmbã" „Aşa că. putem păşi la lucru că noi nu suntem singuri. Harul lui Dumnezeu. adică prin nevoimţe. devine lucrător în măsura în care credinciosul colaborează cu el. chiar şi în ultimele zile ale vieţii! . atunci când şi unde voieşte Dumnezeu“.

. viitorul trecutului..Ne întâlnim în prezent cu. . Cât asculţi de Dumnezeu. atât asculta si Dumnezeu de tine.

"Noi nu suntem nascuti de timp, ci de vesnicie. Desi traim o vreme imbracati de lumea aceasta, ni se intampla ades ca fratele Vis si sora Moarte sa ne dea tarcoale si sa ne despice faptura in doua. Atunci scapam din chingile lumii vazute si ne trezim intr-un alt fel de a fi si-a cunoaste".

• Cât asculţi de Dumnezeu, atât ascultă şi Dumnezeu de tine. • Dumnezeu nu uită de om, cum uită omul de Dumnezeu. • Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e să ne dăruim Lui pe noi înşine, pe viaţă. • Este neînchipuit de mare nepotrivire între ce cer oamenii de la Dumnezeu şi între ce cere Dumnezeu oamenilor. • Cred că cea mai deformată fiinţă în capul oamenilor este Dumnezeu. • Grija omului de Dumnezeu simplifică grija omului de om. • Mărturisirea lui Dumnezeu cu preţul vieţii este preţul învierii oamenilor întru sfinţi. • Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. • Dumnezeu coboară între oameni şi suie oamenii la Sine pe scara Sfintei Liturghii.

• De cârma minţii atârnă încotro pornim şi unde ajungem. • Bobul care nu vrea să moară, fie chiar şi de grâu, nu mai aduce nicio roadă. • Mântuirea se lucrează numai pe ruinele egoismului. • Cine nu se va lepăda de sine, nu va fi liber. • Iubirea trupească de sine şi plină de trufie numai dragostea aprinsă a lui Dumnezeu o poate scoate şi desăvârşit s-o facă scrum, prin umilinţele cu care o arde. • Cea mai primejdioasă este mândria sfântului, de aceea sfinţii adevăraţi sunt cei ce nu ştiu că sunt sfinţi, ce ţin morţiş că-s păcătoşi. • Pocăinţa trebuie să fi e o înseninare din ce în ce mai mare a sufletului şi a sănătăţii întregi. • Fraţilor, ascultaţi de Biserică, fiindcă cei ce ascultă de preoţii ei, aşa cum sunt, de Dumnezeu ascultă. • Toată lumea este a ta când ai renunţat la ea. Atunci eşti mai tare ca ea şi te ascultă. • Dacă tot trebuie să suferim, măcar să nu suferim zadarnic. • Suferinţa acceptată, smerită, face din Lazării acestei lumi un Lazăr din sânul lui Avraam, încă din lumea aceasta. • Să nu uităm că una e lupta şi suferinţa omului mărturisit şi alta e suferinţa omului nemărturisit. • Suferinţa şi iubirea se cresc în progresie una pe alta.

• Cunoştinţa cea din păţanie sau învăţăturile din durere sunt singura Cale care poate învăţa ceva pe oameni. • Necazurile vieţii sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu către oamenii mai grei sau mai vicleni la minte. • Nu uita că Iisus a fericit pe săraci, pe Lazări şi pe smeriţi. •Sunt multe chipuri de a intra în Împărăţia lui Dumnezeu, dar numai o singură uşă: Iisus. • Iisus doreşte de la toţi credincioşii lumii o linişte de adâncime: liniştea credinţei în Dumnezeu. Aceasta ar da de înţeles că în jurul unui om liniştit (din cauza rădăcinilor lui în cer), se face linişte pe pământ. • Păcătoşii au un prieten, pe Iisus. Din momentul în care cunoşti că eşti păcătos, teai schimbat din vrăjmaşul lui Dumnezeu în prietenul lui Dumnezeu. • E bine ca povăţuitorii să grăiască totdeauna din conştiinţa slujirii lui Hristos, ca în faţa lui Hristos şi atunci vor fi blânzi întru dojană şi smeriţi întru mustrare.

"Rugati-va la Dumnezeu sa va pedepseasca în aceasta viata pentru faptele nespovedite de voi sau nedezlegate de duhovnicii vostri. caci în viata de apoi. . amarnice sunt pedepsele Celui de Sus.

face-ti semnul sfintei cruci pe tot ce mâncati: apa. Frica-i de la diavol. de la nastere pâna la moarte. Sfânta Cruce anuleaza tot ce este otravit. fructe. Zicea Parintele Arsenie. Care este tovarasul de drum al fiecaruia. dar toate sunt îngaduite de Dumnezeu. Vor veni vremuri foarte grele. prajitura. Îmi pare rau ca sunteti cei pe urma. parca pentru toti românii: „Îmi pare rau de voi ca sunteti slabiti în credinta. Veti cadea din cauza fricii. nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor cadea si cei alesi. pâine. De ar fi dat chiar si cu otrava.Părintele le spunea celor care ziceau că nu se prea pot ruga să înceapă cu citirea Noului Testament. taxe si alte îngradiri. Vor pune impozite. Vor lua totul!” . cafea. mâncare. Ma. ceai. bautura. să înceapă cu Evanghelia de la Matei şi să citească cu mare atenţie Predica de pe Munte de mai multe ori până ce va pătrunde şi în minte ceva din Duhul Evangheliei. Va vor cerne.

"Iubiti pe preoti acum. Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse. Luati exemplu de la Stefan cel Mare. Trebuie sa ne întarim spiritualiceste. atât asculta si Dumnezeu de tine. hormon sexual masculin. pe viata. tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare. pâna-i mai aveti!" Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt fata de Dumnezeu. Marturisirea lui Dumnezeu cu pretul vietii este pretul învierii oamenilor întru sfinti. Pacatele se înregistreaza în codul genetic al fiecaruia. care cu o mâna de oameni întariti spiritualiceste. Cât asculti de Dumnezeu. sau se declara stapân pe legile naturii) atunci copiii vin pe lume cu predispozitia precoce spre sexualitate. ca altfel viata noastra este moarta. chiar daca ne merge numele ca traim. .Când sotul nu da pace sarcinii (zice el ca se poate. Explicatia biologica: au crescut în mediul uterin hraniti cu sânge prea îmbibat cu testosteron. sau nu vrea altfel. Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e sa ne dam Lui pe noi însine.

am si eu un cuvant de spus.“Mai. trimite-ti si pe altii. sa respectati Biserica si legile ei…” . la mine daca ati venit o data. corecti. ajunge. Si oriunde veti fii o sa pun mana pe capul vostru… Doar atat sa faceti: sa fiti buni. sau de doua ori. caci la Dreapta Judecata.

se înseamna undeva. Asa scrie Cartea (Sfânta Scriptura)! Când îti iei raspunderea de a rodi copii. Stapânul vieţii îti va ajuta! Sfârsitul beţivului e sau în sant. într-o nevazuta carte. nimic nu lasa. toate miscarile lui. Copiii nefacuti ii strica pe cei facuti. si se înseamna si în samânta sa. iar sufletul în iad înca de aici.Pacatul este o conspiratie a minţii omului cu diavolul împotriva Legii lui Dumnezeu. Sfântul Apostol Pavel zice: „Pot totul în Hristos care ma întareste”. Dumnezeu iarta. dar nepedepsit. . si cu aceasta îsi trage urmasii sub povara ispravilor sale. sau în casa de nebuni. Toate faptele omului.

taxe si alte îngradiri. dar toate sunt îngaduite de Dumnezeu. Îmi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Care este tovarasul de drum al fiecaruia. Veti cadea din cauza fricii. nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor cadea şi cei alesi. de la naştere pâna la moarte. Vor veni vremuri grele. Vor pune impozite.„Îmi pare rau de voi sa sunteti slabiti în credinta. Va vor lua totul!” . Frica-i de la diavol. Va vor cerne.

Si leacul este smerenia mintii. gândurile de razvratire. mutarea din loc în loc si celelalte asemenea lor. mânia. îl lasa în mâna îngustimii sufletesti.Când vrea Dumnezeu sa aduca asupra omului necazuri mai mari. Iar daca ma întrebi care este pricina acestora îti raspund: lenevirea ta. hula cârteala. din care izvorasc nenumarate ispite: tulburarea. . Si apoi se ridica asupra omului duhul iesirii din minti. Si aceasta da nastere în om la o putere mare de trândavie. prin care sufletul e sugrumat si care-i da gustul lumii.

.Citeste mai degraba ceea ce atinge inima decât ceea ce departeaza mintea. ci e o stradanie de toate zilele. Crestinismul nu e doar o afacere de duminica.

Te rugam Izbaveste-ne .Doamne.Doamne ! De ura.eliberarea de orice forma a raului si bucuria vesnica intru imparatia Ta.de manie si de frica Te rugam Izbaveste-ne . De neliniste .prin mijlocirea Sfintilor Arhangheli Mihail .Tu esti Tata. Te rugam Izbaveste-ne .Doamne ! De gelozie.Doamne.Amin .pacea Mea o dau voua.de tristete si de obsesii.Gavriil si Rafail sa ne eliberezi de tot raul care ne-a robit.Te rugam Izbaveste-ne .Doamne ! Tu .Care ai spus : Pacea Mea o las voua.Tu esti Dumnezeu.si de invidie . Te rugam Izbaveste-ne .Doamne ! De gandul sinuciderii ori al avortului.Rugaciunie de eliberare : Rugaciunea Lumanarilor Aprinse/Rugaciunea Parintelui Arsenie .de desfranare.Tu esti mare.daruieste-ne .Doamne ! De orice forma de destrabalare .Doamne ! De farmecesi de vrajitorie Te rugam Izbaveste-ne .pe Tine Te rugam..prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria .Doamne ! De destramarea familiei si de orice rau ascuns Te rugam Izbaveste-ne .

care in durere ati suspinat si-ati plans Si cantul fericirii in inimi vi s-a stins. care nu stiurati ce-i binele in viata Si nici caldura sfanta ce inima dezgheata. va cheama-ntr-una Si mainile-Si intinde s-astampere furtuna. Voi. . Stapanul lumii.Chemarea lui Iisus de Parintele Arsenie Boca Voi. Iisus. Veniti.

.

.

despre care zice Sfântul Ioan Scărarul că: „Armă mai tare în Cer şi pe pământ nu avem. orice gânduri rele ai avea. ca numele lui Dumnezeu”. crucea Ta ne-ai dat-o nouă…”. 3 . Doamne.Deocamdată să ne mulţumim a şti. pălmuindu-ţi mintea. 2 . chiar în ceasul tulburării tale.18). zicând din adâncul inimii: „Pentru păcatele mele pătimesc acestea. . că vede Tatăl osteneala fiului şi nicidecum nu-1 lasă. Nu în zadar semnul Crucii îl numeşte Biserica:„Armă nebiruită asupra diavolului.a doua armă pe care o avem împotriva puterii vrăjmaşe este Sfânta Cruce (I Corinteni 1. Aş întreba pe cei ce nu au cruce: cu ce semn vă apăraţi de diavol? Ei însă n-au semn.iar a treia armă de apărare e smerenia sufletului. Şi întoarce-te cu inimă bună către Dumnezeu.Numele Domnului şi al Maicii Domnului. că nu-i lasă să1 facă. că arme asupra diavolului avem aceste trei: 1 . izbăveşte-mă de cel rău”.

.

.

"Pictura ma suplineste”. .

întrebând peste tot: “Unde a plecat ciobanasul care cânta frumos?”. dar nu-l luau în seama prea mult. ciobanasul a plecat si toţi oamenii s-au alarmat. Dar nu l-au mai gasit”. Într-o zi. .Era un ciobanas care fluiera frumos si oamenii îl auzeau.

.

com http://www.ro .igc.webgarden.igcristi2002@yahoo.