Ce se va intampla cu plantele medicinale?

Scris de Vladimir Vineri, 17 Decembrie 2010 23:17

Tragem azi poate cel mai cumplit semnal de alarma in ceea ce priveste sanatatea acestui popor necajit! Probabil ca nimeni nu va face nimic. Suntem prea…romani ca sa fim in stare de ceva…macar nu mai putem spune : N-am stiut!!!

Cititi si va cutremurati!

Producatorii romani de leacuri naturiste, pe baza de plante medicinale, mai au opt luni la dispozitie pentru a respecta directiva Uniunii Europene care a fost adoptata la 31 Martie 2004, si care cere ca, de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice, adica sa fie fabricate plante medicinale precum medicamentele!!! Acest lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale care costa peste 100.000 de euro pentru fiecare planta in parte, desi acestea sunt folosite de mii de ani. Costurile uriase pe care le presupune intrarea in legalitatea vor lichida producatori romani din domeniul plantelor medicinale in favoarea marilor colosi farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de paducel, coada soricelului sau florile de…tei!!!

Pretul urias al medicamentelor face ca majoritatea romanilor sa apeleze latratamente traditionale cu plante medicinale. Musetelul, menta sau coadasoricelului sunt singurele leacuri pe care si le mai permit sute de mii de oameni, iar apropiata lichidare a comercializarii lor va da o lovitura cumplita sanatatii poporului roman, un popor si asa extrem de bolnav si sarac!!! Producatorii
1

Romania riscand sa fie data in judecata de catre marile concerne farmaceutice si nu e greu de ghicit care va fi soarta unor asemenea procese. vor intra in faliment si vor lasa milioane de romani pe mana …farmaciilor cu medicamente scumpe si majoritar inutile Dupa data de 1 aprilie 2011. in tara noastra NU se vor mai putea vinde legal plante medicinale. Dar cum noi.nostri din domeniu nu vor putea sa se conformeze directivelor UE. nu vor avea banii necesari. „prostimea” avem acum alte prioritati si ne uitam in alte directii … cu siguranta vom incepe sa plangem si sa ne vaicarim cand va fi prea tarziu!!! 2 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful