O splendida poveste....

Iti vor fi suficiente 37 de secunde pentru a citi si a-ti schimba felul in care gandesti

ambii grav bolnavi. . Celalalt trebuia sa stea tot timpul intins in pat. Patul sau era alaturi de unica fereastra din camera. Unuia dintre ei i se ingaduise sa se ridice din pat timp de o ora in fiecare dupaamiaza. pentru a permite eliminarea lichidului din plamani. ocupau aceeasi incapere dintr-un spital.Doi barbati.

Cei doi au stat de vorba ore-n sir. sau din vacantele petrecute. . Au vorbit despre sotiile si familiile lor. au depanat amintiri din armata. despre munca lor. despre casele lor.

cand cel de langa fereastra se ridica.In fiecare dupa-amiaza. . isi petrecea timpul descriindu-i celuilalt ceea ce vedea ca se intampla dincolo de geamul ferestrei.

.Celalalt incepu astfel sa traiasca pentru acea scurta ora zilnica in care lumea sa era inviata de culoarea si ceea ce se intampla in lumea de afara.

Rate si lebede se jucau in apa. Tineri indragostiti mergeau mana in mana printre flori de toate culorile. in timp ce in departare se ghicea prezenta orasului. . in timp ce copiii se jucau cu barcutele.Fereastra dadea intr-un parc cu un lac.

.Pe masura ce omul de langa fereastra descria cu de-a amanuntul toate acestea. imaginandu-si aceasta scena pitoreasca. cel din pat inchidea ochii.

Desi celalalt nu putea auzi orchestra. cu ochii mintii. sa vada ceea ce celalalt descria cu atat de multe detalii sugestive. putea insa. . omul de langa fereastra descrise o parada trecand.Intr-o dupa-amiaza calda. Si asa trecura zile. saptamani si luni.

. si chema personalul pentru a lua corpul neinsufletit. aceasta gasi trupul lipsit de viata al omului de langa fereastra. care se savarsise in pace. . Femeia se intrista. in timpul somnului. venind asistenta de serviciu pentru a le aduc apa pentru a se spala.Intr-o dimineata.

. Asistenta fu bucuroasa sa-i indeplineasca dorinta. daca se poate. il lasa singur. sa fie mutat langa fereastra. si dupa ce se asigura ca totul este cum se cuvine. celelalt ceru ca.La vremea cand considera potrivit.

Incet. greu si dureros. pentru a vedea. pentru prima data cu ochii sai. se intoarse apoi spre fereastra de langa pat. lumea de afara. Incordandu-se. . reusi sa se ridice in capul oaselor.

Si in fata ochilor vazu un zid gol. .

' . si nu putuse vedea nici macar zidul gol. Asistenta raspunse ca omul fusese orb.Omul o intreba pe asistenta cum putuse vedea fostul sau coleg de camera. adauga ea.. 'Poate ca a vrut doar sa va incurajeze pe dumneavoastra. care-i descrisese atat de multe minunatii vazute pe fereastra. Si.

in ciuda greutatilor propriei existente. Impartite cu altii.Epilog: Este o imensa bucurie in a-i face fericiti pe ceilalti. supararile se injumatatesc. in timp ce bucuriile se dubleaza. .

atunci ia aminte la lucrurile pe care le ai. 'Today is a gift. si pe care nu le poti cumpara cu bani.' . that is why it is called The Present.Daca vrei sa te simti bogat.

Daca vrei sa te simti bogat. 'Today is a gift.' Nu pastra doar pentru tine aceasta scrisoare. Trimite-o prietenilor tai pentru care-ti doresti sa fie binecuvantati. . atunci ia aminte la lucrurile pe care le ai. that is why it is called The Present. si pe care nu le poti cumpara cu bani.

Impreuna cu cele mai bune ganduri din partea mea .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful