MINIT MESYUARAT JAWATAN KUASA TEKNIKAL PERMAINAN BIL 1 / 2013 SMK SERI SAMUDERA, MANJUNG RAYA, SERI MANJUNG

, PERAK TARIKH : MASA: TEMPAT: Bil. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 17 JANUARI 2013 (KHAMIS) 1.05 PETANG BILIK MESYUARAT, SMKSS Jawatan Memangku PK Koku / Pengerusi Pen. SU Sukan Pengurus Hoki Pengurus Olahraga Pengurus Bola Sepak Pengurus Bola Jaring Pengurus Bola Tampar Jurulatih Bola Baling Jurulatih Sepak takraw Pengurus Ping Pong Pengurus Badminton Setiausaha Ko Kurikulum / Pencatat TIDAK HADIR DENGAN KENYATAAN : Bil. 1. Nama Pn Juliana Mohd Yusof Jawatan Pengurus Catur

KEHADIRAN: Nama En Muhammad Nasir Abd Rashid En Mohd Tarmizi Mohd Nazri En Dilmi Mohd Zulkifli Pn Teong Chooi Hong En Mohd Sallehuddin Mohd Adnan Pn Hjh Nor Masiha Abd Rahman Cik Lee King Hiong Pn Pharidah Ismail En Abd Halim Abd Rahman Pn Loi Woon Hea Pn Eik Lee Hui Pn Intan Maimunah Radzali

1.0

UCAPAN ALUAN PENGERUSI Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada semua guru yang dapat hadir ke mesyuarat kali ini. Tujuan mesyuarat pada hari ini untuk pembahagian dan penyelarasan tugas setiap jawatan kuasa.

1.1. pihak sekolah berharap semua pasukan dapat menghantar wakil peserta daripada SMKSS untuk menyertai dan mengambil bahagian.1.1 PEMBAHAGIAN DAN PENYELARASAN TUGAS 2.2. Tindakan : Pengurus Pasukan 2.4 Para jurulatih setiap pasukan diingatkan tidak menjalankan latihan semasa proses PdP berlangsung.0 ISU-ISI YANG DIBINCANGKAN 2. Dicadangkan latihan diadakan mengikut kesesuaian masa dan tempat agar tidak mengganggu PdP guru dan pelajar.1.2 MAKLUMAT AM 2.3 Pihak sekolah masih membuka peluang kepada pelajar menyertai mana-mana pertandingan walaupun tiada ditubuhkan pasukan tersebut di peringkat sekolah seperti golf dan boling tenpin 2. Sila patuhi prosedur-prosedur yang ditetapkan sebelum membawa pasukan sekolah dalam pertandingan yang dianjurkan 2. Semua pengurus adalah bertanggungjawab terhadap pasukan masing-masing dan pengerusi berharap semua pengurus dapat menjalankan tanggungjawab dengan amanah 2.2 Berdasarkan jadual pertandingan MSSD yang telah diedarkan oleh PPD.1 Pengerusi mengucapkan tahniah kepada semua guru yang dilantik sebagai pengurus pasukan permainan peringkat sekolah.1 SMKSS pada tahun ini dilantik menjadi Pengerusi Permainan bagi pertandingan Bola Sepak .Makluman 2.

1 Borang Pendaftaran Pasukan – isi 2 salinan (simpanan PK Ko Kurikulum dan pengurus pasukan) 2. Tindakan : Pengurus Pasukan 2.3 PERANCANGAN AKTIVITI TAHUNAN DAN PELAKSANAAN 2.1 Pengerusi membacakan surat pekeliling ikhtisas bil 9/2000 yang mana ianya berkaitan dengan panduan keselamatan pelajar semasa menjalankan aktiviti ko kurikulum dan semasa proses pengajaran dan .2.3.4 Semua pengurus pasukan diingatkan supaya membaca dengan teliti Peraturan-peraturan Am Kejohanan MSSPK sebelum membawa pasukan masing-masing menyertai pertandingan di peringkat daerah dan seterusnya 2.2.2.2.2 Pihak sekolah diminta segera menubuhkan AJK Kerja supaya dapat merancang dan melaksanakan pertandingan tersebut dengan lancar.2.5.3 Laporan Pertandingan – isi 2 salinan. Bagi pengerusi permainan hantar laporan ke PPD.2.5.2 Surat Kebenaran Ibu bapa – isi 2 salinan (Simpanan PK Ko Kurikulum dan pihak penganjur) 2.2.5.5 Sila pastikan perkara-perkara berikut diberi perhatian dengan mengambil tindakan sewajarnya iaitu : 2.3 Setiap pengerusi permainan dikehendaki merujuk senarai tugas dan tanggungjawab yang telah diedarkan oleh pihak PPD agar kelancaran pertandingan dapat dijayakan sebaiknya 2. 2.2.

4. Sukan dan Permainan) dari semasa ke semasa dan memastikan guru-guru lain juga menjadikan manual ini sebagai panduan untuk menjalankan sebarang aktiviti sukan dan permainan Tindakan : Semua ahli 2.1.1 Kejohanan / Pertandingan Sukan dan Permainan Peringkat Daerah / Negeri / Kebangsaan 2.4.3 Pengurus-pengurus pasukan diingatkan supaya dapat menghantar wakil ke pertandingan-pertandingan yang dianjurkan di peringkat daerah dengan mengambil kira bakat dan potensi pelajar di samping latihan yang mencukupi 2.4.4 AKTIVITI / PROGRAM DI BAWAH MAJLIS SUKAN SEKOLAH 2013 2.1 SMK Seri Samudera dipilih menjadi Pengerusi Permainan Bola Sepak Daerah Bagi tahun 2013 2.2 Merujuk surat pekeliling yang sama semua ahli diminta merujuk Manual Prosedur Keselamatan (Ko Kurikulum.4 Sila rujuk jadual pertandingan di peringkat daerah dan seterusnya peringkat yang lebih tinggi jika ada wakil pelajar yang terpilih .1.pembelajaran mata pelajaran Pendidikan Jasmani & Kesihatan (PJPK) 2.3.1.2 Pengerusi bagi pihak sekolah berharap dengan pembentukan AJK yang mantap dapat menjalankan tanggungjawab menganjurkan pertandingan ini sebaik mungkin 2.4.4.1.

2.1 2.3.1 2.4.3 Kejohanan Merentas Desa akan diadakan pada 19 Febuari 2013 Latihan merentas desa akan dijalankan pada waktu PJPK oleh guru-guru PJK Pelan larian masih menggunakan trek larian yang sama seperti tahun-tahun lepas Tindakan : SU Sukan & Ketua Rumah Sukan 2.4. beberapa aktiviti dan program telah dirancang oleh pihak sekolah untuk menjayakan Program 1Murid 1Sukan.2 Temasya Sukan Tahunan 2013 2.4.3 Merentas Desa 2.4.4.4. Antara program dan aktiviti yang dirancang : a) Latihan Merentas Desa b) Kejohanan Merentas Desa .2 2.3 Temasya Sukan Tahunan akan diadakan pada 20 Jun 2013 Mesyuarat agung rumah sukan telah diadakan pada 9 Januari 2013 Temasya Sukan akan diadakan di Stadium MPM dan raptai akan dijalankan pada 19 Jun 2013 di padang sekolah Tindakan : SU Sukan & Ketua Rumah Sukan 2.2 2.2.5 Surat kebenaran ibu bapa juga mesti diperolehi sebelum membanwa pelajar ke peringkat luar sekolah Tindakan : Pengurus Pasukan 2.2.4 Program Sukan Untuk Semua (1 Murid 1 Sukan) Sepertimana tahun lepas.4.4.4.3.4.1.2.3.

0 HAL-HAL LAIN 3.0 PENANGGUHAN MESYUARAT . Rumah Sukan dan Sukan Untuk Semua (1M1S) d) Sukan Untuk Semua Fasa 1 dan Fasa 2 e) Program Pembangunan Bakat f) Penyertaan Pertandingan Peringkat luar Sekolah Makluman 2.1 Pengerusi mengingatkan bahawa setiap pengurus pasukan perlu menyediakan satu plan tindakan dalam bentuk program pembangunan sukan.1 Pengerusi mengingatkan kepada semua guru supaya memastikan keselamatan para pelajar semasa menjalani aktiviti luar dan rombongan / lawatan.2 Bagi setiap pertandingan peringkat induk yang bakal dilaksanakan.5. permohonan hendaklah disertakan dengan kertas kerja. Begitu juga dengan pasukan yang ingin menuntut elaun makan pelajar.5 PERANCANGAN AKTIVITI TAHUNAN DAN PELAKSANAAN 2.c) Latihan Permainan Untuk Pasukan Sekolah. Makluman 3.5. pengurus pasukan boleh mendapatkan peruntukan kewangan ko kurikulum dengan menyediakan kertas kerja program. Pastikan semua prosedur dituruti dengan mendapat keizinan pihak PPD dan peraturan yang sewajarnya dipatuhi. Templat dan contoh kertas kerja boleh diperoleh dari setiausaha ko kurikulum 2. Makluman 4.

Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada semua ahli yang hadir. Mesyuarat seterusnya akan dimaklumkan kelak.Mesyuarat ditangguhkan pada jam 2.15 petang.1 / 2013 . Disediakan Oleh : Setiausaha Ko Kurikulum Bertarikh : 21 Januari 2013 Imr / MNR / JK MSS /bil.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful