You are on page 1of 26

Plan de Marketing

Cuprins

Pagina 3 - Cine suntem? Pagina 4 - Organizare Pagina 5 - Ce este Network Marketing? Pagina 6 - Ce i oferim? Pagina 7 - Trei pai ai succesului Pagina 8 - Ce este un plan de marketing? Pagina 9 - Diferena cifrei de afaceri Pagina 10 - Sfaturi despre cum s NU i construieti structura Pagina 14 - Club VIP UMICA Pagina 24 - Bonusuri i condiii de acordare

Cine suntem?

UMICA PARFUM ia natere n anul 1999 din ideea simpl i eficient de a oferi ansa tuturor oamenilor cu vise mree s i schimbe n bine propria via financiar prin intermediul unui produs diferit n termeni de calitate i pre i a unui sistem uor de aplicat pentru toi partenerii. UMICA PARFUM, lider n producia de parfumuri i produse cosmetice de nalt calitate, ncepe crearea unei reele comerciale n Italia iar mai apoi se extinde treptat n tarile din Europa i din lume. Mulumit experienei acumulate i eficienei cu care am ptruns n sectorul Network Marketing, reuim cu succes s contribuim la dezvoltarea i creterea tuturor partenerilor i i apreciem i premiem pe toi cei ce conduc i motiveaz propriul grup. Colaborarea cu noi poate fi part time sau i poi aloca timpul pentru a-i construi propria echip, propria organizaie pe care s o conduci. Orice alegere vei face, i dorim o colaborare fructuoas! UMICA PARFUM

Organizare

Compania noastr este un Holding compus din ESSENCE fabrica ce produce esenele pentru parfumurile noastre fantastice i UMICA PARFUM responsabil cu producia parfumurilor i distribuirea acestora prin intermediul unei reele de vnzare format din persoane profesioniste i capabile. Fabrica ESSENCE se afl in Latina, Roma iar laboratorul n care se prepar aceste minunate parfumuri se afl n Siracussa, Sicilia. ntreaga echip intern i toate procesele realizrii produselor finite, eficacitatea administrrii interne condus de un staff administrativ capabil i pregtit, ne ofer posibilitatea de a fi punctuali n livrarea produselor i plata bonusurilor ctre parteneri.

Ce este Network Marketing?


Este cea mai nou i revoluionar form de vnzare prin intermediul distribuitorilor direci. Aceasta este adoptat de marile companii i reprezint sistemul viitorului de vnzare pentru cea mai mare parte a produselor i serviciilor. Acest sistem se bazeaz pe crearea unei reele (network) prin intermediul crora sunt efectuate vnzrile. Acest sistem ofer posibilitatea ca persoanele care fac cunoscute anumite produse sau servicii altor persoane, livrnd produsele direct la consumator, s beneficieze de un procent din valoarea acelui produs. Anual, n toat lumea, prin acest sistem, se vnd produse de miliarde de euro iar o parte consistent din aceast sum o ncaseaz distribuitorii ce fac posibil aceast vnzare. Toat lumea se poate lansa n Network Marketing, part time, n timpul liber, sau chiar full time, lucrnd chiar din confortul propriului cmin. Nu exist limite de vrst, studii sau experien n vnzri pentru a ncepe o astfel de afacere. Aceast afacere nu necesit un capital iniial i nu sunt necesare cheltuieli, cum ar necesita deschiderea unui punct de vnzare ntr-un lan de francize. n prima etap vei folosi lucrul cel mai important: capacitatea de a satisface clientul cu produsul i serviciul pe care l oferi. Pe parcurs, dezvolt-i abilitatea de a forma i a conduce o reea de colaboratori/parteneri care s i permit ca, n scurt timp, s ai o structur de vnzare n continu cretere.

Ce i oferim?

Produse de nalt calitate,n totalitate naturale, fr substane chimice i/sau aditivi de alt gen. Raport excepional calitate/pre O gam vast de produse Suport din partea firmei i a liderilor prin intermediul cursurilor susinute n conferine on-line Un bun procent de ctig din vnzarea produselor Promoii i concursuri din partea companiei Cel mai bun plan de marketing din lume Diferen de afaceri pe propria structur Pn la 9% din dividendele firmei pentru toi liderii Bonus maina Bonus asigurare Bonus al 13-lea salariu Bonus vacan

Trei pai ai succesului


PRIMUL PAS nscrie-te i folosete produsele UMICA PARFUM economisind imediat 50% pentru autoconsum! AL DOILEA PAS Recomand tuturor persoanelor cunoscute produsele pe care le foloseti deja. n acest fel ai un ctig imediat de 35% prin distribuire direct, n plus un procent de la 4% la 20% n baza muncii tale. AL TREILEA PAS Ofer prietenilor ti aceeai oportunitate ce i-a fost prezentat. n acest fel i vei ajuta i pe ei s ctige sprijinindu-i n construirea unei reele i devenind n acest fel sponsorul lor.

Ce este un plan de marketing ?


Toate companiile mari, mici sau mijlocii se bazeaz pe un plan de marketing eficient pentru a mbunti propriile obiective economice i sociale. Astzi marketingul are un rol cheie pentru bunstarea companiei i n unele cazuri rolul care conduce firma intr-o strategie global. Dac este construit cu art, planul va favoriza firma n lansarea unui produs nou, la creterea volumului de vnzri, consolidarea imaginii i va mbunti cunoaterea pieei i a propriei clientele. DAR CE ESTE PLANUL DE MARKETING? Este un instrument strategic-operativ, care, dac este construit bine,va permite realizarea diverselor obiective de natur economic,social i de comunicare. Planul se prezint ca un document scris care sintetizeaz, n mod simplu i detaliat, mediul de lucru pe piaa n care compania acioneaz pentru a ajunge obiectivele de marketing prevzute.

Diferena cifrei de afaceri


Este a doua forma de ctig (dup vnzarea direct) reglamentat de nivelurile de performan. Aceast diferen exprim aadar performana total a ta i cea a grupului, lund n considerare volumul lunar de produse facturate. Diferena cifrei de afaceri constituie diferena de procent care este ntre tine i liniile tale i volumul lor lunar facturat. Este un procent suplimentar care l primeti ca i sponsor al propriei echipe.

Sfaturi despre cum s NU i construieti structura


Avem dou modele despre cum s NU i construieti structura. Primul model (aa zisa structur n form de stea) este greit deoarece se ctig din diferena cifrei de afaceri, dar nu ajungei la alte calificri, se pierde n acest fel posibilitatea de a face carier.

Al doilea model (aa zis liniar) este greit deoarece se fac alte calificri dar nu se ctig diferena din cifra de afaceri.

10

Pasul 1
Distribuie produsele i nscrie 5 parteneri. Ajut-i s distribuie produsele. Adu-i aminte c autoconsumul n aceasta perioada este fundamental. Nu exist un vnztor mai bun dect un client satisfcut! S ne imaginm c tu i partenerii ti ajungei la o cifr de afaceri de 300 fiecare. Vei avea o cifr de afaceri total de 1800, deci vei atinge pragul de 5%. n acest caz dac grupul construit de tine a ajuns la 1800 produse facturate, n baza tabelului, ai dreptul la nivelul de 5% din facturatul tu personal i diferena din cifra de afaceri pe toate cele 5 linii. Partenerii ti au fcut 300 de facturat fiecare, deci nu au dreptul la nici un procent. Tu ai dreptul la 5% din cifra total de afaceri din volumul lor facturat n acea lun (5% al tu - 0% al lor = 5%) n plus, BONUS FAST START de 50 dac sunt respectate condiiile prezentate la pag.24.
300 0% 1800 5% 300 0% 300 0% 300 0% 300 0%

*NET
DISTRIBUIRE DIRECT *247,93 x 35% = 86,77 *247,93 x 5% = 12,39

DIFERENA CIFREI DE AFACERI *1239,67 x 5% = 61,98 __________________ TOTAL 161,14

300

11

Pasul 2
Continund distribuirea produselor de autoconsum i vnzare i comandnd din nou produsele ca i n prima lun i ajutnd partenerii s fac ce ai fcut tu n prima perioad, acetia vor sponsoriza 5 parteneri i i vor ajuta s distribuie produse. S ne imaginm i aici c att tu ct i partenerii ti facei un volum facturat personal de 300. Vei avea o structur cu o cifr de afaceri de 9300, deci vei fi atinge pragul de 14%. n acest caz, structura construit de tine a ajuns la cifra de afaceri de 9300 i n baza tabelului ai ajuns la nivelul de 14% din facturatul personal i a volumului de afaceri pe toate 5 liniile. Partenerii ti au ajuns la 1800 de facturat, deci au atins nivelul de 5%. Tu ai dreptul la 9% din diferena cifrei de afaceri, din facturatul lor in luna respectiv (14% - 5% = 9%). n plus, Bonus Carier de 50 dac sunt respectate condiiile de mai sus.

1800 5% 9300 14% 1800 5% 1800 5% 1800 5% 1800 5%

*NET
DISTRIBUIRE DIRECT *247,93 x 35% = 86,77 *247,93 x 14% = 34,71

DIFERENA CIFREI DE AFACERI *7438,02 x 9% = 669,42 __________________ TOTAL 790,90

300

12

Pasul 3
ACUM LUCRUL CEL MAI IMPORTANT PE CARE TREBUIE SA L FACI ESTE S I AJUI ECHIPA. Eti un LIDER! S ne imaginam i acum c att tu ct i partenerii ti facei un facturat personal de 300. Vei avea o structur cu un total de facturat de 46800 deci vei atinge pragul de 20%. n acest caz, structura construit de tine a fcut un facturat de 46800 i, n baza tabelului, ai ajuns la nivelul de 20% din facturatul personal plus diferena din volumul de afaceri pe cele 5 linii. Partenerii ti au facut 9300 total facturat, deci au 14%. Tu ai dreptul la 6% din diferena volumului de afaceri din acea lun (20% - 14% = 6%).

TM
46800 20%

9300 14% 9300 14% 9300 14% 9300 14% 9300 14%

*NET
DISTRIBUIRE DIRECT *247,93 x 35% = 86,77 *247,93 x 20% = 49,59

DIFERENA CIFREI DE AFACERI *38429,75 x 6% = 2305,78 __________________ TOTAL 2442,14

300

13

Club VIP Umica


Ajuni n aceast faz, Liderii particip la mprirea a 9% din totalul rulajului facturat de ctre companie. Fiecare Lider va beneficia n plus de aceste bonusuri:

BONUS MAIN BONUS VACAN BONUS ASIGURARE BONUS AL 13-LEA SALARIU

14

VIP BRONZ
Calificarea VIP BRONZ se realizeaz cnd 2 grupuri din structura ta ajung la calificarea de TEAM MANAGER (20%) sau cnd un grup ajunge TEAM MANAGER i cellalt grup realizeaz un rulaj facturat de 10.000 . Colaboratorul trebuie sa aib cel puin 5 linii active cu un rulaj facturat minim de 30. n plus pe liniile care nu au ajuns la calificarea de VIP UMICA, colaboratorul va ctiga diferena din cifra de afaceri.

BONUS MAIN - 200 AL 13-LEA SALARIU - 1.000

4% DIN RULAJUL FACTURAT UMICA PARFUM CE SE


MPARTE LA TOI PARTENERII CARE N ACEA LUN AU AJUNS LA CALIFICAREA DE VIP BRONZ

TM
BRONZ

TM TM
30 BRONZ

10000

30 30

15

VIP ARGINT
Calificarea VIP ARGINT se face cu 3 grupuri care au ajuns la calificarea de TEAM MANAGER (20%) cu un total de 5 linii active.

BONUS MAIN - 350 AL 13-LEA SALARIU - 1.800

2% DIN FACTURATUL UMICA PARFUM MPRIT LA TOI CEI CARE AU AJUNS LA CALIFICAREA VIP ARGINT + 4%
(VIP BRONZ) CALIFICAREA PRECEDENT

TM

ARGINT

TM

TM

30

30

16

VIP AUR
Calificarea VIP AUR se face cu 5 grupuri care au ajuns la calificarea de TEAM MANAGER (20%).

BONUS MAIN - 600 AL 13-LEA SALARIU - 2.500

1% DIN RULAJUL FACTURAT UMICA PARFUM MPRIT LA TOI VIP AUR + 4% VIP BRONZ + 2% VIP ARGINT
BONUS VACAN

TM

AUR

TM TM

TM

TM

17

DIAMANT
Calificarea DIAMANT se realizeaz cu 5 linii care au atins nivelul de VIP BRONZ .

BONUS MAIN - 1.000 AL 13-LEA SALARIU - 4.000

1% DIN RULAJUL FACTURAT UMICA PARFUM MPRIT LA TOI VIP DIAMANT + 4% VIP BRONZ + 2% VIP ARGINT + 1% VIP AUR
BONUS VACAN BONUS ASIGURARE

BRONZ

DIAMANT

BRONZ BRONZ

BRONZ

BRONZ

18

DIAMANT 1K
Aceast calificare se realizeaz cu 4 linii care au atins nivelul de calificare VIP BRONZ i o linie de DIAMANT cu 250.000 rulaj facturat.

BONUS MAIN - 1.500 AL 13-LEA SALARIU - 8.000

0,2% DIN FACTURATUL UMICA PARFUM MPRIT LA


TOI CARE AU CALIFICAREA DE DIAMANT DE 1KARAT

+4% BRONZ +2% ARGINT +1% AUR +0,2% DIAMANT


BONUS VACAN BONUS ASIGURARE

DIAMANT
DIAMANT 1K

BRONZ BRONZ

BRONZ

BRONZ

19

DIAMANT 2K
Aceast calificare se realizeaz cu 3 linii care ajung la calificarea de VIP BRONZ + 2 de DIAMANT cu 250.000 de facturat fiecare.

BONUS MAIN - 2.000 AL 13-LEA SALARIU - 12.000

0,2% DIN FACTURATUL TOTAL UMICA MPRIT LA TOI DIAMANT 2K +4% BRONZ +2% ARGINT +1% AUR +0,2% DIAMANT +0,2% DIAMANT 1K
BONUS VACAN BONUS ASIGURARE

DIAMANT
DIAMANT 2K

DIAMANT BRONZ

BRONZ

BRONZ

20

DIAMANT 3K
Aceast calificare se realizeaz cu 2 linii care ajung la calificarea de VIP BRONZ +3 linii cu calificarea de DIAMANT cu 250.000 de facturat fiecare.

BONUS MAIN - 3.000 AL 13-LEA SALARIU - 18.000

0,2% DIN RULAJUL TOTAL FACTURAT UMICA MPRIT LA TOI DIAMANT 3K +4% BRONZ +2% ARGINT +1% AUR +0,2% DIAMANT +0,2% DIAMANT 1K +0,2%
DIAMANT 2K BONUS VACAN BONUS ASIGURARE

DIAMANT
DIAMANT 3K

DIAMANT DIAMANT

BRONZ

BRONZ

21

BUSINESS VICE PRESIDENT


Aceast calificare se realizeaz cu 1 linie VIP BRONZ i 4 linii de DIAMANT cu 250.000 rulaj facturat fiecare.

BONUS MAIN - 4.000 AL 13-LEA SALARIU - 24.000

0,2% MPRIT LA TOI BUSINESS VICE PRESEDINT +4% BRONZ +2% ARGINT +1% AUR +0,2% DIAMANT +0,2% DIAMANT 1K +0,2% DIAMANT 2K +0,2% DIAMANT 3K
BONUS VACAN BONUS ASIGURARE

DIAMANT

BVP

DIAMANT DIAMANT

DIAMANT

BRONZ

22

BUSINESS PRESIDENT
Aceast calificare se realizeaz cu 5 grupuri care au ajuns la calificarea de DIAMANT cu un facturat total de 1.500.000.

BONUS MAIN - 5.000 AL 13-LEA SALARIU - 30.000

0,2% DIN RULAJUL TOTAL FACTURAT UMICA MPRIT LA TOI BUSINESS VICE PRESIDENT +4% BRONZ +2% ARGINT +1% AUR +0,2% DIAMANT +0,2% DIAMANT 1K +0,2% DIAMANT 2K +0,2 DIAMANT 3K .
BONUS VACAN BONUS ASIGURARE

DIAMANT

BP

DIAMANT DIAMANT

DIAMANT

DIAMANT

23

Bonusuri i condiii de acordare


BONUS FAST START
Este un bonus n valoare de 50, se poate ctiga doar o singur dat i este recunoscut distribuitorului doar n cazul n care n prima lun a efectuat un facturat personal minim de 300 i sponsorizeaz 5 distribuitori care la rndul lor au efectuat un facturat de minimum 300.

BONUS CARIER
Este un bonus de 50,se poate ctiga doar o singur data i este recunoscut distribuitorului doar dac n a 4-a lun de la nscriere va ajunge la calificarea de 14%. Calificarea de 14% nu trebuie sa aib mai mult de 30% pe o singur linie. Structura trebuie sa fie construit corect.

BONUS MAIN
Este un bonus recunoscut celor care intr in clubul UMICA, ncepnd de la VIP BRONZ. Acest bonus crete n baza calificrii nchise n luna respectiv. Acest bonus va fi platit n fiecare lun cnd s-a nchis o calificare din clubul VIP UMICA.

24

Bonusuri i condiii de acordare


BONUS AL 13-LEA SALARIU
Este un bonus care va fi acordat mpreun cu comisionul din luna noiembrie al fiecrui an. Condiiile pentru acest bonus sunt: nchiderea calificrii pe cel puin 6 luni consecutive al anului de referin. Este recunoscut de la calificarea VIP BRONZ n sus, valoarea lui crescnd n baza calificrii.

BONUS VACAN
Const n participarea gratuit la o vacan din partea companiei UMICA n fiecare an. Este un bonus acordat cu 2 luni nainte de plecarea n vacan. Pentru a avea dreptul la acest bonus va trebui s se nchid calificarea pe 4 luni consecutive, n anul dinaintea vacanei. Acest bonus este recunoscut de la calificarea VIP AUR n sus.

BONUS ASIGURARE
Este o asigurare ce cuprinde toat familia partenerului, i vor beneficia toi cei care nchid calificarea de la DIAMANT in sus. Conditii: nchiderea calificrii pe 3 luni chiar dac nu sunt consecutive n anul respectiv. Acest bonus se va activa in a 3a lun n care s-a atins calificarea.

25

UMICA PARFUM ROMNIA E-Mail: contact@umica.ro Telefon: +40 748 438 028 www.umica.ro