P. 1
59145837 Nassim Haramein

59145837 Nassim Haramein

|Views: 7|Likes:
Published by Dan Oros
nasim
nasim

More info:

Published by: Dan Oros on Jul 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/06/2014

pdf

text

original

Nassim Haramein - Întregul negru

"Provocările şi crizele actuale sunt semne că planeta se află în mijlocul unei incredibile prefaceri evolutive. O gândire închistată nu poate prelucra aceste condiţii, din simplul motiv că ele reprezintă cauzele principale ale crizelor ce par să ne ameninţe, actualmente. În "Black Whole", Nassim Haramein ne oferă o evadare strălucită din cadrul limitativ al ştiinţei moderne şi o conexiune cu înţelepciunea antică, ce cutremură vechile mituri şi rescrie istoria ce a modelat soarta civilizaţiei. Modelul elegant al lui Nassim ne conduce, dintr-o lume a haosului, către un Univers al ordinei, tiparelor şi continuei renaşteri. Forţează gândirea... dar merită orice efort." Dr. Bruce H. Lipton, biolog celular şi autor al best-seller-elor "Biologia credinţei: Dezlănţuirea puterii conştiinţei", "Materie şi miracole" şi co-autor al "Evoluţia spontană: Viitorul nostru pozitiv" În octombrie anul trecut, părăseam cu părere de rău universul fascinant al viziunii şi teoriilor radicale ale minunatului fizician autodidact, Nassim Haramein, concretizat în ampla conferinţă Crossing the Event Horizon, cu un ultim articol dedicat lui, ce cuprindea episodul pilot al unui proiect nefinalizat, din păcate, al postului Shaman TV şi anunţul recunoaşterii sale internaţionale, printr -un premiu prestigios acordat de Universitatea din Liège, păstrând în inimi speranţa unei reveniri apropiate, ce ne-a fost împlinită prin acest nou film Nassim Haramein - Black Whole (2011).

Cu stilul său lejer, caracteristic, Nassim ne prezintă în acest documentar cu o grafică de excepţie, parte din teoriile sale privind structura geometrică fundamentală a vidului, în baza grilei tetraedrice şi a structurii dublu toroidale a găurilor negre, concluzii rezultate din rezolvarea finală, împreună cu partenera sa, dr. Elizabeth Rauscher, a ecuaţiilor de câmp ale lui Einstein, adăugând efectele giroscopice şi Coriolis incompletei soluţii anterioare, Kerr-Newman, continuând expunerea cu o detaliere a conceptelor cuprinse în lucrarea "The Schwarzschild Proton", pentru care a primit premiul mai sus amintit.

una dintre ele. între Bohr şi Einstein de această dată. prin soluţiile parţiale dezvoltate în timp. în speranţa descoperirii "particulei lui Dumnezeu". datorită simplificărilor aduse modelului real: soluţia Schwarzschild. dar care ascunsese cu grijă. soluţia Kerr-Newman. fiindcă nu mai pretindea că teoria cuantică era greşită. care părea să fi abordat şi aspectul dinamic. infima piatră de temelie a Creaţiei. Nici domeniul microuniversului nu a fost scutit de dispute şi controverse. . sub "preşul" complexităţii calculelor. mai puţin cunoscută şi chiar neglijată. atunci când nega o lume reală din punct de vedere fizic. am avut la dispoziţie două seturi instrumente. printr un artificiu de calcul. pe de altă parte. O alta. prin influenţa observatorului asupra obiectului cercetării. pe de o parte prin posibilul plagiat al "autorului". neglijând dinamica şi. a "materiei şi energiei întunecate". ce l-au ajutat să elaboreze lucrarea cunoscută acum sub numele de EPR. care ne-ar fi putut ajuta să înţelegem lumea. moartea prematură a autorului ei lăsând loc speculaţiilor. pe de altă parte. iar. prin caracterul lor aparent discordant: teoriile relativiste ale lui Einstein (sau poate ale lui David Hilbert) ce încercau să ordoneze unitar macrocosmosul şi teoria cuantică ce cobora la nivelul nevăzutului. în persoana a doi colaboratori mai tineri. soluţia Reissner-Nordström. într -un final. ipoteză consolidată şi de incapacitatea acestuia de a găsi soluţii propriilor ecuaţii enunţate. care părea a rezolva problema "scheletului din dulapul cuantic". Teoriile lui Einstein au provocat controverse încă de la apariţie. dând naştere îndoielnicei "interpretări de la Copenhaga". ce omitea rotaţia şi sarcina electrică. fapt ce l-a obligat pe "părintele" relativităţii să solicite întăriri. pe care am pomenit-o şi în articolul anterior.Până la Nassim. din 1927. şi-a avut originile în umilirea lui Einstein de către Bohr la conferinţa Solvay din 1927. creând mai multă confuzie. de fapt. cea dintre Niels Bohr şi Werner Heisenberg. ci doar incompletă. Boris Podolsky şi NathanRosen. fiindcă nu a făcut decât să introducă sarcina electrică. pe de o parte şi Erwin Schrödinger. ce obligau la aproximări şi la enunţarea unei alte ipoteze neconfirmate. faptul că neglijase efectele giroscopice şi Coriolis.

efectuate încă din 1948 la laboratoarele Philips: în vidul "foarte gol" imaginat de savanţi. fapt ce i-a obligat să susţină că nu este decât o noţiune pur teoretică. fie de repulsie. G. Hendrik B. nu o includea. a cărui densitate energetică aproape infinită era ignorată. Nu vă alarmaţi. care o dată calculată. două plăci metalice dispuse la distanţă micrometrică una faţă de cealaltă. prin introducerea noţiunilor de lungime Planck şi densitate energetică a vidului. i-a speriat din nou prin valoarea sa inimaginabil de mare. susţineau autorii. "maeştrii". După cum afirmă şi Nassim în documentar. sub microscop. presupusă incompletă. Hmmm. fiindcă nici nu au intenţionat vreodată să vă facă să înţelegeţi asta. O astfel de mistificare este şi cea denunţată de Nassim Haramein. ci acea proprietate cunoscută a priori era o realitate fizică.. ca atare. atât timp cât înlănţuirea conştiinţei umane cu domeniul aparent arid al lumii particulelor subatomice. încât să încerce să mistifice rezultatele experimentelor. i-a speriat suficient de puternic. fără să îl observi şi. reuşeau totuşi să afecteze fotonii ce treceau printre ele. dacă nu aţi înţeles mare lucru din filozofia încâlcită a problemelor ce -i preocupă de aproape un secol pe corifeii cuantici. funcţie de modul de dispunere a plăcilor. atunci când pomeneşte de acea "ridicolă" renormalizare a vidului.. fără aplicabilitate practică. fie de atracţie. ca să ascundă gunoiul generat de l ipsa lor de conştiinţă şi probitate ştiinţifică ? . fără sarcină electrică pe ele sau fără vreun câmp electromagnetic care să le învăluie. pe care teoria cuantică. fiindcă au neglijat cu tupeu dovezile practice oferite de experimentele a doi fizicieni olandezi. Casimir şi Dirk Polder. acea proprietate nu era creată de observator. exercitând forţe. un vid extrem de activ la nivel cuantic ?! Oare de câte covoare aveau nevoie acum savanţii.EPR arăta că puteai să cunoşti proprietatea unui obiect. nesimţirea "oamenilor de ştiinţă" ş i-a arătat iarăşi colţii. vidul rămânând la fel de vid ca şi înainte de a-l fi pus ei.

Ca o ultimă confirmare a genialităţii lui Nassim.Nu voi putea.. astfel încât ceea ce i se întâmplă unuia. numind cele două supoziţii "realitatea" şi "separabilitatea". pentru a ne arăta nouă adevărul. realitatea spirituală a universului subatomic. pe de altă parte.. timp de decenii. prefigurată inspirat de Francis Thompson când afirma strălucit: ". dr. fiindcă a avut curajul de a lupta. aşa-numita teoremă a lui Bell. soluţiile descoperite de el nu sunt mai puţin valoroase. Concret: John Stewart Bell a plecat de la o ipoteză ce confirma EPR şi anume presupunerea că obiectele din lumea noastră materială aveau proprietăţi reale. Vă reamintesc. riscându-şi propria credibilitate ştiinţifică. dar este neapărat necesar să subliniez faptul că Nassim Haramein şi teoriile sale. pe scurt. Rauscher trebuie să fi fost la curent cu toate aceste probleme intime ale comunităţii cuantice. fiindcă nu vreau să vă plictisesc cu teorii. eu. din punct de vedere fizic. înainte de a continua. "cea mai profundă descoperire în ştiinţă. pe de o parte şi prietenia acestuia cu un fizician de formaţie "clasică". în naivitatea şi candoarea sa copilărească de la începuturi. epuiza toate disputele fizicii cuantice.aşa cum susţinea şi Bohr. Mai concret: a presupus că două obiecte pot fi separate unul de altul. într-un final. Elizabeth Rauscher. că Einstein fusese terorizat de două aspecte ale mecanicii cuantice: influenţa exercitată de observator asupra unei particule cuantice observate şi. voi reveni în arena mecanicii cuantice pentru a vă enunţa. . viteza luminii devenind astfel irelevantă . atunci când a acceptat ideile inovatoare ale unui amator genial şi a descoperit în ele argumentele necesare pentru a impune. din ultima jumătate a secolului douăzeci". faptul că doi atomi aflaţi la distanţe considerabile îşi transmiteau instantaneu informaţii. să nu poată să îl afecteze pe celălalt. fără să tulburi o stea". nu a înţeles că se deplasa pe drumul bătătorit al neglijenţei savanţilor. în documentarul postat mai demult pe blog. ceea ce specifica şi David Sereda. cu rigida şi mincinoasa lume academică. tocmai din acest motiv. care nu sunt create prin observare. nu sau dezvoltat pe un teren gol şi chiar dacă Nassim. nu poţi să umbli cu o floare.

desigur. tocmai problemelor care tulburau somnul "savantului" ciufulit. orice paradigme îngust ştiinţifice. dând câştig de cauză holismului cuantic. "conectarea universală" sau cum ne place nouă s-o alintăm neologistic. simultan. holism. Vă las pe voi să analizaţi implicaţiile halucinante ale noţiunii de "lume ireală". dar negate pare-se de cea cuantică . decretând că lumea noastră reală nu poate avea realitate şi separabilitate. iar teorema lui Bell permitea pentru prima dată testarea lor efectivă. Să nu uităm totodată. că nu numai Nassim a fost tulburat de astfel de întrebări. Bănuiţi oare rezultatul ? Experimentele efectuate au demonstrat clar falsitatea premiselor iniţiale. trebuiau să difere de ale celuilalt. Prin fizica cuantică toate aceste probleme încetează să mai fie simple filozofii. iar conexiunea dintre conştiinţă şi Univers. pe care nu le voi detalia aici. predicţie cunoscută ca "inegalitatea lui Bell". ci filozofii şi misticii vorbesc de mii de ani despre realitate şi separabilitate sau despre opusul acesteia. Plecând de la cele două premise anterioare . această inegalitate era încălcată. ca o mică digresiune. Dacă printr-un experiment practic. atunci lumea noastră nu putea avea nici "realitate" şi nici "separabilitate". simultan . ar fi dat un răspuns liniştitor. prin extensie. .Cele două supoziţii ale lui Bell.ambele validate de fizica clasică.o mică reducere la absurd.Bell a dedus că anumite cantităţi observabile ale unui obiect. în cazul în care se dovedeau corecte. concluzia finală fiind că Nassim şi-a avut dreptatea confirmată de experimente. depăşind. liberul arbitru şi principiile antropice devenind astfel chestiuni cruciale.

incluzând fizica teoretică şi aplicată.izvorăşte din simple tipare ale naturii. de la foarte mare la foarte mic . Cercetarea are implicaţii profunde într-o diversitate de domenii. ca fiind separaţi de tot ce ne înconjoară. chimia. însă: ceva important lipseşte din povestea tradiţională a Universului şi numai o nouă gândire va revela legăturile lipsă ale unei fizici unificate. sociologia. care uneşte intrinsec toate lucrurile. psihologia. O înţelegere fundamentală a dinamicii acestei interconectivităţi. pe noi înşine. această nouă abordare a fizicii forţelor universale. în acest nou film al său. care ne -ar putea îndrepta spre un viitor durabil. texte şi tradiţii ale trecutului ? Nassim Haramein astfel gândeşte şi.În loc de a ne privi. arheologia. acolo unde 100 de ani de ştiinţă au eşuat ? Numai timpul şi testarea riguroasă a muncii sale. această viziune ne permite să recunoaştem că suntem inseraţi într-o dinamică fractală de conexiune inversă. ne-o vor spune. prin intermediul potenţialului infinit al structurii vidului. redefineşte lentilele prin care privi m Universul şi locul nostru în el şi ar putea conduce la progrese tehnologice şi teoretice. ascunsă la vedere în temple. ne oferă motive foarte bune pentru a face la fel. "Să fie cheia marii unificări a teoriilor fizicii. Să fi reuşit Nassim. acest film este despre tine.de la naşterea galaxiilor. având potenţialul de a rezolva cele mai presante probleme ale acestor vremuri. 'Black Whole: We Are All Connected to the Stars'. Nassim demonstrează cum totul. antropologia etc. la formarea celulelor şi atomilor . biologia. Un lucru este cert. geolog şi informatician autor al best-seller-ului New York Times "Matricea divină şi timpul fractal" . mecanica cuantică. Dacă teoria este corectă. schimbă tocmai fundamentele a ceea ce credea ştiinţa despre noi şi despre lume. lumea ta şi orice relaţie pe care o vei experimenta vreodată în viaţă. Fie că eşti un artist sau un inginer. cosmologia. Într-o călătorie vizuală printre tiparele şi tradiţiile antice. aparent disjuncte." Gregg Braden.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->