Domaća kokošja juha

Bistre mesne juhe od davnina su se spremale u posebnim trenucima, za uvod u svečani objed ili večeru, ponajprije svatovsku. Govorilo se; “Juha se prima duha”.

Oznake:

Vrijeme pripreme 1 h i 40 min Zahtjevnost Energetska 761 kcal / 3181 vrijednost kJ Tablica nutritivnih vrijednosti Trenutna ocjena 5 (5 glasova)
• •

Tagovi (25) Komentari (2)

Sastojci za 4 osobe
1 4 0 g 4 0 g 2 0 g 2 0 g 1, 5 l kokoš mrkve peršinova korijena s lišćem celerova korijena luka hladne vode sol

nekoliko zrna papra i ploškama luka popečenim na ploči štednjaka.75 . Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Juhu pripremite prema receptu do 3. a juhu procijedite. peršinom. ali ako je meso toliko tvrdo da niti nakon lagana kuhanja od 2-3 sata ne omekša.93 2.46 0. celerom. Rasporedite je u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite. treba je ostaviti da se ohladi pa s površine odstraniti suvišnu masnoću.papar u zrnu Priprema 1. Dodajte sol i kuhajte juhu na laganoj vatri dok meso ne omekša. valja dodati malo konjaka ili rakije.60 52. Ako se radi o desertu. Nutritivne vrijednosti Energetske i nutritivne vrijednosti izračunate su po obroku. Zatim je prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi te ukuhajte tjesteninu. 7. Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom kratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki. Kuhanu kokoš izvadite iz juhe. U procijeđenu juhu ukuhajte domaće rezance ili koji drugi dodatak. koraka. dodajte nasjeckani peršin prije posluživanja. Ako je juha previše masna.56 378. Savjet Bolja i krepkija juha dobije se od starije kokoši. Trajnost: 90 dana. č Ukupno bjelančevina Ukupno ugljikohidrata Dijetalna vlakna Ukupno masti Kolesterol RDA (%) žen muškarc e* i* - g g g g mg 64. energetske i nutritivne vrijednosti su izračunate za 100 g. Procijeđenu juhu ohladite i skinite suvišnu masnoću. Posluživanje Po želji. 6. Očišćenu i opranu kokoš stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s mrkvom. 9.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful