Cristian Muntean, presedinte ASSAI: Politia a ridicat in special dosare de dauna

Astra Asigurari
Contactat de HotNews.ro, Cristian Muntean, presedinte al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), care reprezinta interesele a circa 300 de service-uri auto din tara, sustine ca majoritatea dosarelor de dauna ridicate de politisti erau indreptate catre Astra Asigurari.

"Actiunea politiei vizeaza exact elementele pe care le-am semnalat in media si la mitingul de protest din Timisoara si pe care urmeaza sa le realizam in continuare, respectiv calitatea proasta a pieselor auto care sunt recomandate, platite si de fapt cumparate de companiile de asigurari in defavoarea clientilor asigurati. Am inteles de la colegi de-ai mei care au fost verificati de politie ca au fost ridicate probe, in special dosare de dauna si mai ales catre o companie pe care tocmai am reclamat-o in urma cu ceva timp, adica Astra Asigurari", a spus Cristian Muntean.

Acesta acuza ca in relatia cu Astra Asigurari, "service-ul auto este doar un montator de piese, iar clientul habar nu are ce piese i se pun in masina".

"Cel care alege piesa si o cumpara este compania de asigurari. Este precizat in conventia de colaborare dintre societatea de asigurari si service ca piesele sunt comandate catre Bursa Astra - un sistem electronic prin care se alege cea mai avantajoasa oferta de pret din piata, respectiv cel mai ieftin reper din piata. In plus, acele facturi de achizitie a pieselor desi sunt cumparate pe numele clientului asigurat, nu exista semnatura de primire. Clientul habar nu are ce i se pune in masina si de cele mai multe ori acele facturi ori nu sunt semnate ori sunt semnate in fals de altcineva", sustine Muntean.

"Suspiciunile sunt ca importatorul prezinta oferta de piese in sistemul informatic la care au acces asiguratorii si aceste piese sunt cu mult sub pretul celor originale si din pacate unicul criteriu de selectie ajunge pretul si atunci automat ar intra in circuit. Din datele si informatiile existente pana in prezent se spune ca asiguratorul recomanda unitatilor service de unde sa comande piesele pentru fiecare dosar de dauna in parte. Factura era emisa pe numele celui ce se prezenta cu autoturismul la reparat, iar plata era achitata de

asigurator". . a mai spus purtatorul de cuvant al Capitalei.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful