Ambasadorul Franţei în Coreea de Sud, din anul 1975, a fost primul care a vorbit despre miracolul care are loc în regiunea Jindo. A scris un articol într-un cotidian de limbă franceză şi, de atunci, fenomenul misterios a devenit celebru în toată lumea. Zilnic,cu ocazia refluxului, locuitorii din zona Jindo asistă la un adevărat miracol. Pentru aproape o oră, insula lor este legată de insula Modo, aflată la 2,8 kilometri distanţă, printr-un fenomen nemaivăzut. Practic, apele se desfac pe o lăţime de aproape 40 până la 60 de metri, lăsând liberă o cărare ce leagă cele 2 insule. Cu astfel de ocazie, zeci sau poate sute de mii de localnici şi de turişti participă la Festivalului "Miracolului lui Moise".
CLICK pentru avansare !

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Localnicii preferă să explice acest fenomen printr-o poveste despre o bătrână ce a trăit în secolul XV. sătenii au numit locul şi evenimentele de atunci „yeongdeungsari”. uitând-o pe bătrână pe Modo. Aceştia îngroziţi au migrat în masă pe insula vecină. zeul mării. conform legendei. bătrâna a murit de epuizare la scurt timp după aceea. În amintirea ei. CLICK pentru avansare ! . cunoscută sub numele de „bunica Bbong”. În acea vreme. Rugăciunile ei au fost ascultate şi apele dintre insulele Modo şi Hodong s-au despărţit. să o ajute să se alăture familiei sale şi să scape astfel de sângerosul tigru. Din păcate. familia putându-se reuni. care înseamnă locul unde spiritul femeii din vechime a fost ridicat la ceruri. Bunica Bbong s-a dus la malul apei şi s-a rugat Regelui Dragon. pe insula Modo un tigru făcea ravagii printre locuitori.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

CLICK pentru avansare ! . în martie. mai şi iulie.Manifestarea anuală. dat fiind numărul tot mai mare de turişti entuziaşti. În ultimul timp. s-a decis ca festivalul să se desfăşoare şi în luna aprilie. tradiţională. Festivalul are loc de obicei de trei ori pe an. a generat în epocile moderne un festival numit „Marele Festival Jindo”.

.

.

.

15.2011 Montaj : DIEGIS. .04.Simfonia a-V-a.com >> Coloana sonoră : Bethoven . << diegisro@yahoo. Text şi imagini: Internet.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful