DIMENSIUNEA SOCIALA A INFECTIEI HIV/SIDA

INVITATIE LA REFLECTIE
Conceptia materialului: Luminita Teodora Munteanu

SOCUL “Cand am aflat ca sunt seropozitiv am simtit ca TOTUL se prabuseste peste mine. caramida cu caramida…” .

DEZAMAGIREA “Cand esti bolnav de SIDA. tot ceea ce conteaza este ca esti BOLNAV si trebuie sa stai CAT MAI DEPARTE.” .

OPTIUNEA “Pentru ca imi iubesc mult familia. nu vreau sa ies din anonimat. vreau sa imi vad linistit de viata si vreau sa-i protejez pe cei pe care ii iubesc de reactia societatii ” .

CE-MI DORESC SA SE INTAMPLE? “SA TRAIESC CAT MAI MULT” “SA NU MAI FIU ARATAT CU DEGETUL” “SA POT SA-MI VAD LINISTIT DE VIATA” “SA NU-MI MAI FIE TEAMA DE REACTIILE CELOR DIN JUR” “SA NU MAI FIU ASOCIAT PE NEDREPT CU UN DROGAT SAU CU O PERSOANA IMORALA” .

ma sustin si ma trateaza la fel ca si inainte” .ADEVARUL SI DRAGOSTEA INVING INTOTDEAUNA PREJUDECATILE ! “Cei care ma IUBESC cu ADEVARAT imi compenseaza mahnirea provocata de CEILALTI pentru ca imi sunt alaturi.

SIDA si metaforele ei” .” Susan Sontag-”Boala ca metafora.Bolnavii nu sunt nici victime de neevitat si nici nu reprezinta dusmanul. Nu suntem invadati.OPINII: SIDA nu e ceva “total”. Corpul nu e un camp de lupta.

Fiecare OM are dreptul sa creasca. in egala masura. sa viseze.OPINII: Bolnavii de SIDA sunt oameni normali dar care au o problema de sanatate. sa iubeasca.Deci trebuie sa-l impartim! . sa se bucure de VIATA… Darul VIETII ne apartine tuturor.

EPILOG: NOI SUNTEM SOCIETATEA. AM INTELES CE TREBUIE SA FACEM DE ACUM INAINTE? .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful