P. 1
Memoriu Tehnic Instalatii Apa

Memoriu Tehnic Instalatii Apa

|Views: 29|Likes:
Published by Sebastian Popa
memoriu tehnic instalatii apa
memoriu tehnic instalatii apa

More info:

Published by: Sebastian Popa on Jul 08, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/12/2014

pdf

text

original

Memoriu Instalatii

Alimentare cu apa,sanitare,canalizare si P.S.I dranti exteriori pentru stinge Alimentare cu apa Nwcwsarul de apa pt obiectiv sa calculat conform STAS M78/92. Pt consum menajer rezulta Qmax=2l/s Pt stingere incendiu:conform STAS 1478-92 pct.3/1/3/1 pt Cladiri de cazare comuna si alimentatie publica cu un volum<25000mc,debit de calcul Qih=2.5l/s ,nr de jeturi in functiune N=1 jet avand Qih=2.5l/s timp de 10 min. Qih=2.5x60"x10 min= 1500l ,conform anexa E. Debitul de calcul pt stingerea incendiului din exterior pentru cladiri avand V=2001-3000mc este Qie=5l/s timp de 3h ,cu presiune,minima de 7mH2O la capul autorului.Pentru necesarul de apa al obiectivului se foloseste sursa existenta pe propietate . Reteaua exterioara de apa Aceasta se va realiza din conducta din PHED Dn90mm, ingropata in pamant la adancimea de H=1m de la generatoarea superioara.Ea se va proteja in pat de nisip si

Pentru instalatia interioara de apa rece si calda ce deserveste grupurile sanitare si bucataria se va folosi conducta din PEXAL sau P.De inalta densitate montata ingropat in perete si izolate cu mansoane termoizolante. La interior sunt prevazuti hidranti interiori O2" montati pe holuri de acces si evacuare pe fiecare nivel al constructiei. Retea exterioara de canalizare menajera Din cladirae principala sau prevazut iesiri de canalizare spre camine exterioare de preluare.Printr-un racord PEHD Dn 63x3.Cladirea principala va fi alimentata cu un racord din PEHD Dn 63mm care va asigura si functionarea hidrantilor interiori.Conducta de alimentare a hidrantilor interiori se va executa din teava OL zn O 2" montata aparent si prinsa in bratari.P.5mm prevazut la interior cu robinet de concesie O2".S. Conducta de canalizare exterioara se va realiza din teava de PVC tip G cu manson si garnituri din cauciuc ingropata in pamant cu o panta de 35% spre statia de epurare. Instalatia interioara de apa Aceasta se va realiza prin racordarea cladirii la reteaua exterioara de alimentare cu apa si P.Pe traseu la distante de minim 5m de obiective a fost prevazut hidranti exteriori pentru stingerea incendiilor.Toate obiectele sanitare vor fi prevazute cu robineti de inchidere iar coloanele verticale vor avea de asemenea robineti de sectionare la ramificatiile dintre . Apele menajere vor fi conduse la o statie de epurare Biopack C1 amplasata in zona verde amenajata.I.va fi insotita de folie avertizoare APA si fir trasor pe tot traseul subteran .

cabinele de dus se vor racorda la canalizare prin intermediul sifoanelor de pardoseala amplasate in fiecare compartiment iar vasele de W.spalatoare vase. Cladirea se va racorda in doua puncte la reteaua exterioara de canalizare. Dupa realizare instalatiile de canalizare se vor supune urmatoarelor probe si incercari: 1.pisoare. -apa calda menajera se va produce in 2 variante: 1-varianta permanenta 2-varianta sezoniera Instalatia de canalizare Se va realiza din tuburi de scurgere din PVC avand diametrul cuprins intre 32-110mm.iar partea inferioara vor avea piese de curatire O110mm.C.incercarea de etanseitate la presiune 2.Se vor racorda direct in coloanele de scurgere O110mm.nivele.lavoare.incercarea de functionare a consumatorilor Apele menajere uzate vor fi preluate prin camine de deversare de catre o retea exterioara de canalizare menajera .Obiectele sanitare.Toate coloanele verticale de scurgere se vor prelungi cu conducte de PVC O50 pana la partea superioara a cladirii pentru asigurarea aerisirii instalatiei de canalizare.

Reteaua de canalizare menajera se va realiza din teava polietilena Dn 200mm .In punctele de racordare ale acestora cu aleea carosabila precum si in lungul acesteia se vor amplasa guri de scurgere stradala racordate la o conducta subterana din PE Dn 300mm montata cu panta de minim 3% folosind drept emisar santul aferent strazii publice.amplasata ingropat cu pante de 3% catre statia de epurare.care vor conduce apele la cate o statie de epurarebiologica amplasate conform planului de situatie. . Canalizare pluviala Evacuarea apelor meteorice de pe platforma obiectivului studiat se va realiza prin pantele cailor de circulatie si ale platformelor de parcare in general.Statiile de epurare de tip Biopak C1 avand capacitate de 30mc/zi-pentru un numar de 150 persoane fiecare.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->