Un prototip de avion fără pilot invizibil pe radar, X-47B, a apuntat pentru prima dată pe portavionul american USS George

W Bush, miercuri, o premiră care deschide un nou capitol în istoria aeronavală, a anunţat US Navy, relatează AFP. Avionul, controlat de la distanţă dar mult mai autonom decât actualele avioane fără pilot Reaper sau Predator, decolase cu câteva zeci de minute înainte de la baza aeronavală Patuxent River, în Maryland (est), pentru a merge pe portavionul aflat în largul coastelor statului Virginia (est). X-47B "operează autonom în timpul zborului şi atunci când de apropie de navă dar ofiţerul de apuntare are un control digital graţie unui buton" de întrerupere în caz de probleme, a explicat căpitanul de navă Jaime Engdahl, responsabil de program. Avionul X-47B, care nu are ampenaj, este dotat cu un motor cu reacţie şi are o formă de "aripă de liliac" pentru a-i creşte capacităţile de invizibilitate pe radar. Acesta a fost conceput în 2007 de firma americană Northrop Grumman, care construieşte şi avionul fără pilot de observare Global Hawk. Aeronava are o anvergură de 19 metri şi o lungime de 12 metri. În acest stadiu este doar un prototip şi va fi nevoie de mulţi ani până la intrarea în serviciul operaţional al US Navy al avioanelor fără pilot. Raza sa de 2.100 de mile nautice (3.900 de kilometri) face din el un potenţial bombardier cu rază lungă de acţiune. În premieră mondială, drona X-47B a efectuat miercuri, o aterizare pe puntea unui portavion, realizând în mod autonom una dintre cele mai complexe manevre din aviaţie, relatează joi AFP.

La 102 ani de la prima aterizare a unui avion biplan pe un crucişător echipat cu o platformă, aeronautica a intrat astfel într-o nouă eră, când avioane automatizate se vor integra în operaţiuni aeriene navale înainte de a ateriza pe puntea unor nave uriaşe legănate de valuri. ''Astăzi aţi putut vedea viitorul'', a declarat, cu entuziasm, ministrul Marinei americane Ray Mabus, venit la bordul portavionului ''George HW Bush'' pentru a asista împreună cu alţi înalţi oficiali ai US Navy la această premieră. Însoţită de două avioane de luptă F-18 în cursul zborului său de la baza aeronavală Patuxent River, din Maryland, drona X-47B, supranumită ''Lup de mare'', a aterizat pe portavionul care naviga în largul coastelor Virginiei. Cu ajutorul unor GPS-uri integrate în aparat şi în navă, care sunt în comunicare constantă, drona X-47B şi-a efectuat coborârea în mod autonom, reajustându-şi constant poziţia. Spre deosebire de Predator sau un Reaper pilotate de la distanţă, X-47B a depăşit limita în materie de autonomie. Operatorii doar au configurat planul de zbor şi au lăsat-o să se descurce, supraveghind însă modul în care aparatul evoluează şi poate să-şi schimbe ''ordinele''. Cu o lungime de 12 metri şi o deschidere a aripilor de 19 metri, drona X-47B, construită de firma Northrop Grumann, dispune de întreaga suprafaţă de zbor a punţii pentru a evolua. Apoi, un operator dotat cu o comandă fixată pe braţul său stâng, ghidează drona către partea din faţă a navei pentru a fi catapultată, o operaţiune ce a fost realizată prima dată în luna mai. ''Tehnologiile, algoritmii, procedurile operaţionale, sistemele integrate ale portavioanelor, toate aceste cunoştinţe vor fi utilizate pentru programul UCLASS'', a explicat contraamiralul Mat Winter, şeful programelor de drone al Marinei americane. Programul are drept scop dotarea US Navy cu o dronă operaţională până în 2019, care va acţiona de pe un portavion pentru misiuni de supraveghere, dar şi pentru lovituri aeriene. Viitoarea dronă UCLASS va trebui să permită înlocuirea avioanelor ''tradiţionale'', precum F-18 Hornet (avion uşor de bombardament) sau Growler (avion de război electronic).

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful