Bauturile alcoolice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Pe papirusurile si pe monumentele vechilor egipteni,cu mai mult de 3000 de ani i.e.n, la fenicieni,asirieni cat si la alte popoare din Antichitate, se pomeneste de vin ca de o bautura a petrecerii,pentru cinstirea oaspetilor sau pentru indeplinirea ritualurilor religioase.

chinezii si japonezii fabricau rachiu din orez cat si din alte cereale.Cu mult inainte de era noastra. al XVI-lea. . dar la mijlocul sec. manastirile au pierdut monopolul fabricarii berei. Berea se fabrica in manastiri pentru consumul populatiei de pe teritoriul acestora.

 Ce intelegem prin alcoolism? Prin alcoolism intelegem o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea si neincetarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool.ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia. .

.de obicei progresiva. Este alcoolismul o boala? Da! Alcoolismul este o boala Cronica. Ca multe Alte boli. in ciuda efectelor negative. are un curs general Previzibil. simptome recunoscute si este influentata de factorii genetici si inconjuratori. Cu simptome care include Dorinta de a bea.

si medicamentatia este de asemenea folosita in prevenirea recaderii. Este o boala tratabila.dar un leac nu a fost inca descoperit. Poate fi alcoolismul vindecat? Se pare ca inca nu se poate vindeca. .

Primul consta in tranchilizante (ex: Valium. greata.Exista medicamentatie pentru alcoolism?   Da. care sunt folosite in primele zile de tratament care ajuta pacientii sa se poata abtine de la alcool fara risc. Al doilea tip este folosit pentru a mentine persoanele “treze”. . acesta miscoreaza nevoia de alcool si previne recaderea. varsaturi. Cand este folosit impreuna cu sedintele de psihoterapie. si alte reactii neplacute cand aceste este folosit. Librium). Exista doua tipuri de medicamente folosite de obicei in tratament. Alt medicament folosit se numeste Antabuse si descurajeaza consumarea alcoolului cauzand ameteala.

Deocamdata nu se stie care este cantitatea exacta de alcool care cauzeaza probleme. . anormalitati ale unor organe si probleme de comportament. De multe ori multe dintre aceste tulburari dureaza pana devine adult. de aceea. Bautura in timpul sarcinii poate avea efecte daunatoare asupra copilului nou-nascut. pentru a fi 100% sigur. femeile insarcinate trebuie sa se abtina de la alcool.Este sigur sa bei in timpul sarcinii?   Nu. ca retardatia.

Iritarea continua a peretilor gastrici poate produce gastrita (o inflamatie cronica a mucoasei stomacului). .spre deosebire de alimente. direct in sange. O parte din el se resoarbe prin mucoasa gastrica si ajunge in circuitul sanguin. alcoolul creste secretia sucurilor digestive. alcoolul nu este digerat si metabolizat in stomac. La nivelul stomacului.Efecte negative: > Asupra stomacului si intestinelor . creand o senzatie de foame. restul trece in intestinul subtire si prin resorbtie intestinala.

. restul trecand prin sange si transportat catre alte organe importante (creier. in bioxid de carbon si apa. Ficatul nu poate metaboliza insa decat cantitati mici de alcool. inainte de a fi eliminat din organism.alcoolul este metabolizat la nivelul celulei hepatice. sistem muscular).> Asupra ficatului . Suprasolicitarea cronica a celulei hepatice prin consum exagerat de alcool poate duce la ciroza hepatica (boala grava in care sunt distruse tesuturile hepatice sanatoase prin fibrozare si incarcare cu grasimi).

Cantitatile mari ajunse la nivelul creierului produc halucinatii si chiar coma. La copii intarzie dezvoltarea intelectuala. impiedicand atat obtinerea de informatii cat si stocarea lor in memorie. el incetineste activitatea creierului. Avand un efect sedativ si depresiv.> Asupra creierului datorita absorbtiei rapide prin peretii stomacului. . alcoolul patrunde direct in sange si de aici ajunge in cateva minute la creier.

Acest efect. pozitiv al alcoolului asupra creierului.Efecte pozitive > Cercetările arată că la persoanele care consumă un pahar de vin in fiecare săptămănă li se imbunătăţeşte funcţia creierului. se datorează acţiunii vinului asupra fluxului sanguin in creier. .

> Cateva studii au aratat ca persoanele care beau unu-doua pahare pe zi sunt mai putin expuse pericolului de a avea boli legate de inima decat cele care nu beau deloc sau in cantitati mari. Alcoolul (in cantitati moderate) protejeaz inima de anumite boli ridicand nivelul colesterolului si reducand riscul formarii cheagurilor in artere. .

mi-a trecut/Fa’nainte ca te-ajung” “Daca bei in tinerete/Bautura iti aduce/Timpurie batranete” “Betia este usa tuturor rautatilor” .5INCI MINUTE PENTRU GLUME “Omul d-ar fi cat de bun/Vinul il face nebun” “Omul ce face la betie/Se caieste la trezie” “Hai nevasta.la prasit/Barbate.m-am imbolnavit/Hai nevasta.la beut/Bogdaproste.

Dumitrache Laurentiu.com/referate/Sistemuluinervos-Influenta-alcoolului-supraorganismului.Bejinaru Raluca.com http://www.com Burcus Ionut.Va multumim!   Bibliografie http://www.scribd.referatele. Vasile Teodora   .