Nassim Haramein - Întregul negru

"Provocările şi crizele actuale sunt semne că planeta se află în mijlocul unei incredibile prefaceri evolutive. O gândire închistată nu poate prelucra aceste condiţii, din simplul motiv că ele reprezintă cauzele principale ale crizelor ce par să ne ameninţe, actualmente. În "Black Whole", Nassim Haramein ne oferă o evadare strălucită din cadrul limitativ al ştiinţei moderne şi o conexiune cu înţelepciunea antică, ce cutremură vechile mituri şi rescrie istoria ce a modelat soarta civilizaţiei. Modelul elegant al lui Nassim ne conduce, dintr-o lume a haosului, către un Univers al ordinei, tiparelor şi continuei renaşteri. Forţează gândirea... dar merită orice efort." Dr. Bruce H. Lipton, biolog celular şi autor al best-seller-elor "Biologia credinţei: Dezlănţuirea puterii conştiinţei", "Materie şi miracole" şi co-autor al "Evoluţia spontană: Viitorul nostru pozitiv" În octombrie anul trecut, părăseam cu părere de rău universul fascinant al viziunii şi teoriilor radicale ale minunatului fizician autodidact, Nassim Haramein, concretizat în ampla conferinţă Crossing the Event Horizon, cu un ultim articol dedicat lui, ce cuprindea episodul pilot al unui proiect nefinalizat, din păcate, al postului Shaman TV şi anunţul recunoaşterii sale internaţionale, printr -un premiu prestigios acordat de Universitatea din Liège, păstrând în inimi speranţa unei reveniri apropiate, ce ne-a fost împlinită prin acest nou film Nassim Haramein - Black Whole (2011).

Cu stilul său lejer, caracteristic, Nassim ne prezintă în acest documentar cu o grafică de excepţie, parte din teoriile sale privind structura geometrică fundamentală a vidului, în baza grilei tetraedrice şi a structurii dublu toroidale a găurilor negre, concluzii rezultate din rezolvarea finală, împreună cu partenera sa, dr. Elizabeth Rauscher, a ecuaţiilor de câmp ale lui Einstein, adăugând efectele giroscopice şi Coriolis incompletei soluţii anterioare, Kerr-Newman, continuând expunerea cu o detaliere a conceptelor cuprinse în lucrarea "The Schwarzschild Proton", pentru care a primit premiul mai sus amintit.

atunci când nega o lume reală din punct de vedere fizic. Boris Podolsky şi NathanRosen. care ne-ar fi putut ajuta să înţelegem lumea. Teoriile lui Einstein au provocat controverse încă de la apariţie. printr un artificiu de calcul. dând naştere îndoielnicei "interpretări de la Copenhaga". pe de altă parte. pe de o parte prin posibilul plagiat al "autorului". soluţia Kerr-Newman. dar care ascunsese cu grijă. prin soluţiile parţiale dezvoltate în timp. am avut la dispoziţie două seturi instrumente. ci doar incompletă. fiindcă nu mai pretindea că teoria cuantică era greşită. pe de altă parte. care părea să fi abordat şi aspectul dinamic. care părea a rezolva problema "scheletului din dulapul cuantic". una dintre ele.Până la Nassim. pe de o parte şi Erwin Schrödinger. moartea prematură a autorului ei lăsând loc speculaţiilor. pe care am pomenit-o şi în articolul anterior. şi-a avut originile în umilirea lui Einstein de către Bohr la conferinţa Solvay din 1927. cea dintre Niels Bohr şi Werner Heisenberg. fiindcă nu a făcut decât să introducă sarcina electrică. . în speranţa descoperirii "particulei lui Dumnezeu". ce l-au ajutat să elaboreze lucrarea cunoscută acum sub numele de EPR. faptul că neglijase efectele giroscopice şi Coriolis. prin caracterul lor aparent discordant: teoriile relativiste ale lui Einstein (sau poate ale lui David Hilbert) ce încercau să ordoneze unitar macrocosmosul şi teoria cuantică ce cobora la nivelul nevăzutului. ipoteză consolidată şi de incapacitatea acestuia de a găsi soluţii propriilor ecuaţii enunţate. creând mai multă confuzie. de fapt. infima piatră de temelie a Creaţiei. ce omitea rotaţia şi sarcina electrică. neglijând dinamica şi. între Bohr şi Einstein de această dată. sub "preşul" complexităţii calculelor. în persoana a doi colaboratori mai tineri. ce obligau la aproximări şi la enunţarea unei alte ipoteze neconfirmate. Nici domeniul microuniversului nu a fost scutit de dispute şi controverse. prin influenţa observatorului asupra obiectului cercetării. mai puţin cunoscută şi chiar neglijată. a "materiei şi energiei întunecate". soluţia Reissner-Nordström. într -un final. O alta. din 1927. fapt ce l-a obligat pe "părintele" relativităţii să solicite întăriri. iar. datorită simplificărilor aduse modelului real: soluţia Schwarzschild.

presupusă incompletă.EPR arăta că puteai să cunoşti proprietatea unui obiect. fără sarcină electrică pe ele sau fără vreun câmp electromagnetic care să le învăluie. funcţie de modul de dispunere a plăcilor. efectuate încă din 1948 la laboratoarele Philips: în vidul "foarte gol" imaginat de savanţi. fiindcă au neglijat cu tupeu dovezile practice oferite de experimentele a doi fizicieni olandezi. Hmmm. atunci când pomeneşte de acea "ridicolă" renormalizare a vidului. un vid extrem de activ la nivel cuantic ?! Oare de câte covoare aveau nevoie acum savanţii. Hendrik B. încât să încerce să mistifice rezultatele experimentelor. fapt ce i-a obligat să susţină că nu este decât o noţiune pur teoretică. dacă nu aţi înţeles mare lucru din filozofia încâlcită a problemelor ce -i preocupă de aproape un secol pe corifeii cuantici. fie de repulsie. ca să ascundă gunoiul generat de l ipsa lor de conştiinţă şi probitate ştiinţifică ? . a cărui densitate energetică aproape infinită era ignorată. fiindcă nici nu au intenţionat vreodată să vă facă să înţelegeţi asta. După cum afirmă şi Nassim în documentar. acea proprietate nu era creată de observator. i-a speriat suficient de puternic. prin introducerea noţiunilor de lungime Planck şi densitate energetică a vidului. două plăci metalice dispuse la distanţă micrometrică una faţă de cealaltă.. fie de atracţie. i-a speriat din nou prin valoarea sa inimaginabil de mare. Nu vă alarmaţi. G. atât timp cât înlănţuirea conştiinţei umane cu domeniul aparent arid al lumii particulelor subatomice. susţineau autorii. nu o includea. Casimir şi Dirk Polder. ci acea proprietate cunoscută a priori era o realitate fizică. pe care teoria cuantică. fără să îl observi şi. O astfel de mistificare este şi cea denunţată de Nassim Haramein. reuşeau totuşi să afecteze fotonii ce treceau printre ele. care o dată calculată. "maeştrii".. vidul rămânând la fel de vid ca şi înainte de a-l fi pus ei. exercitând forţe. nesimţirea "oamenilor de ştiinţă" ş i-a arătat iarăşi colţii. ca atare. sub microscop. fără aplicabilitate practică.

dar este neapărat necesar să subliniez faptul că Nassim Haramein şi teoriile sale. voi reveni în arena mecanicii cuantice pentru a vă enunţa.aşa cum susţinea şi Bohr. din punct de vedere fizic.Nu voi putea. că Einstein fusese terorizat de două aspecte ale mecanicii cuantice: influenţa exercitată de observator asupra unei particule cuantice observate şi. fiindcă a avut curajul de a lupta. nu a înţeles că se deplasa pe drumul bătătorit al neglijenţei savanţilor. pe scurt. nu poţi să umbli cu o floare. cu rigida şi mincinoasa lume academică. fiindcă nu vreau să vă plictisesc cu teorii. din ultima jumătate a secolului douăzeci". fără să tulburi o stea". Elizabeth Rauscher. eu. în naivitatea şi candoarea sa copilărească de la începuturi. aşa-numita teoremă a lui Bell. ceea ce specifica şi David Sereda. Ca o ultimă confirmare a genialităţii lui Nassim. epuiza toate disputele fizicii cuantice. realitatea spirituală a universului subatomic. astfel încât ceea ce i se întâmplă unuia. dr. prefigurată inspirat de Francis Thompson când afirma strălucit: ". faptul că doi atomi aflaţi la distanţe considerabile îşi transmiteau instantaneu informaţii.. să nu poată să îl afecteze pe celălalt. atunci când a acceptat ideile inovatoare ale unui amator genial şi a descoperit în ele argumentele necesare pentru a impune. înainte de a continua. în documentarul postat mai demult pe blog. timp de decenii. Rauscher trebuie să fi fost la curent cu toate aceste probleme intime ale comunităţii cuantice. Concret: John Stewart Bell a plecat de la o ipoteză ce confirma EPR şi anume presupunerea că obiectele din lumea noastră materială aveau proprietăţi reale. pentru a ne arăta nouă adevărul. pe de o parte şi prietenia acestuia cu un fizician de formaţie "clasică". riscându-şi propria credibilitate ştiinţifică. "cea mai profundă descoperire în ştiinţă. Mai concret: a presupus că două obiecte pot fi separate unul de altul. care nu sunt create prin observare. soluţiile descoperite de el nu sunt mai puţin valoroase. pe de altă parte. numind cele două supoziţii "realitatea" şi "separabilitatea". tocmai din acest motiv. într-un final. nu sau dezvoltat pe un teren gol şi chiar dacă Nassim. viteza luminii devenind astfel irelevantă . Vă reamintesc.. .

depăşind. tocmai problemelor care tulburau somnul "savantului" ciufulit.o mică reducere la absurd. pe care nu le voi detalia aici. Vă las pe voi să analizaţi implicaţiile halucinante ale noţiunii de "lume ireală". concluzia finală fiind că Nassim şi-a avut dreptatea confirmată de experimente. Plecând de la cele două premise anterioare . predicţie cunoscută ca "inegalitatea lui Bell". simultan .ambele validate de fizica clasică. că nu numai Nassim a fost tulburat de astfel de întrebări. desigur. Dacă printr-un experiment practic. . atunci lumea noastră nu putea avea nici "realitate" şi nici "separabilitate". ca o mică digresiune. ci filozofii şi misticii vorbesc de mii de ani despre realitate şi separabilitate sau despre opusul acesteia. simultan. decretând că lumea noastră reală nu poate avea realitate şi separabilitate. Să nu uităm totodată. "conectarea universală" sau cum ne place nouă s-o alintăm neologistic. orice paradigme îngust ştiinţifice. holism. Prin fizica cuantică toate aceste probleme încetează să mai fie simple filozofii.Cele două supoziţii ale lui Bell. iar conexiunea dintre conştiinţă şi Univers. prin extensie.Bell a dedus că anumite cantităţi observabile ale unui obiect. ar fi dat un răspuns liniştitor. iar teorema lui Bell permitea pentru prima dată testarea lor efectivă. trebuiau să difere de ale celuilalt. în cazul în care se dovedeau corecte. dar negate pare-se de cea cuantică . liberul arbitru şi principiile antropice devenind astfel chestiuni cruciale. Bănuiţi oare rezultatul ? Experimentele efectuate au demonstrat clar falsitatea premiselor iniţiale. dând câştig de cauză holismului cuantic. această inegalitate era încălcată.

având potenţialul de a rezolva cele mai presante probleme ale acestor vremuri. Fie că eşti un artist sau un inginer. texte şi tradiţii ale trecutului ? Nassim Haramein astfel gândeşte şi. pe noi înşine. chimia.de la naşterea galaxiilor. Să fi reuşit Nassim. schimbă tocmai fundamentele a ceea ce credea ştiinţa despre noi şi despre lume. ne oferă motive foarte bune pentru a face la fel. acolo unde 100 de ani de ştiinţă au eşuat ? Numai timpul şi testarea riguroasă a muncii sale. redefineşte lentilele prin care privi m Universul şi locul nostru în el şi ar putea conduce la progrese tehnologice şi teoretice. care uneşte intrinsec toate lucrurile. în acest nou film al său. psihologia. prin intermediul potenţialului infinit al structurii vidului. antropologia etc. Un lucru este cert. cosmologia. care ne -ar putea îndrepta spre un viitor durabil. ca fiind separaţi de tot ce ne înconjoară. Într-o călătorie vizuală printre tiparele şi tradiţiile antice. arheologia. Dacă teoria este corectă. Cercetarea are implicaţii profunde într-o diversitate de domenii. lumea ta şi orice relaţie pe care o vei experimenta vreodată în viaţă. sociologia. ascunsă la vedere în temple.În loc de a ne privi." Gregg Braden. O înţelegere fundamentală a dinamicii acestei interconectivităţi. mecanica cuantică. geolog şi informatician autor al best-seller-ului New York Times "Matricea divină şi timpul fractal" . "Să fie cheia marii unificări a teoriilor fizicii. această viziune ne permite să recunoaştem că suntem inseraţi într-o dinamică fractală de conexiune inversă. acest film este despre tine. incluzând fizica teoretică şi aplicată. biologia. de la foarte mare la foarte mic . la formarea celulelor şi atomilor . însă: ceva important lipseşte din povestea tradiţională a Universului şi numai o nouă gândire va revela legăturile lipsă ale unei fizici unificate. această nouă abordare a fizicii forţelor universale. ne-o vor spune. Nassim demonstrează cum totul. aparent disjuncte.izvorăşte din simple tipare ale naturii. 'Black Whole: We Are All Connected to the Stars'.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful