> Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca

sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) >Sa zicem ca esti un idiot. Si sa zicem ca esti membru al parlamentului. Dar asta inseamna deja ca ma repet. (Mark Twain) > Un liberal este cineva care se simte indatorat fata de aproapele sau, care datorie este de acord sa o plateasca din banii tai. (Gordon Liddy) > Democratia trebuie sa insemne mult mai mult, decit doi lupi si o oaie care voteaza ce sa manince la cina. (James Bovard) > Ajutorul extern trebuie inteles ca un transfer de bani de la oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace. (Douglas Casey) > Guvernul este o mare inventie, prin care toata lumea se chinuie sa traiasca pe cheltuiala altora. (Frederic Bastiat) > Daca tu crezi ca sistemul de sanatate este scump acum, stai sa vezi cit va costa cind o sa fie gratuit! (P.J. O'Rourke) > In general, arta de a guverna consta in capacitatea de a lua cit mai multi bani de la o parte de cetateni, pentru a o da altora. (Voltaire) > Nici o viata, libertate sau proprietate nu este in siguranta, atita timp cit aparatul legislativ este in sesiune. (Mark Twain (1866)) > Sa vorbesti este ieftin, in afara de atunci cind o face parlamentul. (Necunoscut) >Raul inerent al capitalismului este impartirea neechitabila a bogatiilor. Bunul inerent al socialismului este impartirea echitabila a saraciei. (Winston Churchill) > De ce are nevoie tara asta: mai multi politicieni fara loc de munca. (Edward Langley) > Un guvern suficient de mare, incat sa-ti dea tot ce ai nevoie, este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi. (Thomas Jefferson)

îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale. într-o formulare pe înţelesul tuturor. 5. care îngrijorează real şi angajează opinia publică. dar cu mare impact emoţional. cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale. “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare. Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică. 6. În acest fel. profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. . 4. Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor. 1924) este un reputat lingvist american. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot. conform unui program anunţat. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială. Decalogul Chomsky 1. nu la raţiune. pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. dacă e prevenit şi amânat. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”. îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială. iar apoi oferă soluţiile. În afara mediilor academice. regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii Pentru aceasta: Inventează false ameninţări. 3. ori creează probleme grave. În felul acesta. îndreptând-o către subiecte minore. 2.Avram Noam Chomsky (n. dar şi a guvernelor altor mari puteri. naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale. pentru că sunt cel mai uşor de manipulat. cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite. Noam Chomsky a identificat şi a explicat. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor. integral asumată de guvern). Să încurajezi reacţiile emoţionale.

Mai bine lasa pe poimaine .Cum sa nu. nu mi-ati dat restul! . atata timp cat nu deranjeaza. 10. 9. nu-i mare scofala. incearca.Detinut. . astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.Va scuz! Ca trece tineretea. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă.7.. devin o turmă şi sunt uşor de controlat.Scuzati-ma. de fatalitate. Prostul . corectă şi obiectivă Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare. tu n-ai rude? .. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. Daca nu ai aceste calitati.cat timp nu ajuta. succesul este garantat. de neputinţă. La magazin: . . sa nu platesti taxele. am! Dar toti sunt deja aici. exactă. Secretul succesului in viata este legat de cinste si de decenta. Inteleptul este tolerat. Problema e ca trece si batranetea. macar odata... Daca ti se pare ca patria ta te ignora.. Nu lasa nimica pe maine . să discreditezi aceste cunoştinţe prin massmedia. În acelaşi timp. in parc.... Eu am platit cinstit toate taxele si acum dorm linistit. 8. de ce nu vine nimeni sa te viziteze? Ce. ce trag inteligenţa în jos.vei avea doua zile libere. care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta. pe o banca.

. Cea mai grozava zi este MAINE . Maine o sa facem sport. nu vrea sa facem sex decat dupa ce-i flutur banii pe la nas.Pai..Bagami-as. sper ca glumesti! . . Si ce stil prefera acum? .Sa glumesc?. -Domnisoara. este mereu ASTAZI !! Sexul cu nevasta-mea s-a depreciat precum Coca-Cola. o sa ne apucam de invatatura.. -Dar bani ai? La cascada Niagara.Stilul "fluture".... pe langa faptul ca infrumuseteaza masa. Pe urma am inteles ca Dumnezeu lucreaza altfel. ca atunci cand ne trezim.In masina aia?!?.. ...Palpitant. ma rugam la Dumnezeu sa-mi dea o bicicleta. "Cocaine".. "Caffeine". Mein Gott! Das ist wunderschön! . "Light". iar acum "Zero". Ajuta de o suta de ori . mai multe autobuze cu turisti: . ce zici de o plimbarica? .Oh.Cum asa?! . o sa incepem sa citim o carte. prietena mea si-a schimbat stilul de a face sex. o sa muncim cu sarg.. ascunde si eventualele rateuri culinare. Asta este deosebirea dintre caine si om.Ah! C'est Fantastique! . Dar nu stiu cum se face..Hei papusa.. n-o sa te muste niciodata.. lumea moare ca sa faca o tura cu masina asta .. am furat o bicicleta si m-am rugat la El sa ma ierte..Daca ai sa culegi de pe drum un caine flamand si ai sa-i oferi o viata indestulata.vor uita! Nu ajuta o singura data .De cand m-a cunoscut. n-o sa mai mancam dupa sase seara.. Nevasta unui miliardar se intereseaza la doctorul care urma sa-i opereze sotul: -Mai exista sperante. Notificare pentru gospodine: Nu uitati ca o sticla modesta de votca.Wow! It's Wonderful! Magic! ..vor tine minte! Cand eram mic. . domnule doctor? -Depinde ce anume sperati! Soferul unui dric incearca sa agate o fata pe strada: . va privesc si nu am cuvinte. Atunci.

Da ?! Si cam ce inaltime ar corespunde cu greutatea mea ?! .Femeile vor multe.. 4. sunt gravida. ca o gradina zoologica: bou. se arunca catre sotie. lovitura este mult mai dureroasă! Planurile care nu corespund posibilitatilor tale financiare. dar de la unul si acelasi barbat. Discutie intre un barbat si o femeie: . Sotul ii spune: .Acum. magar. Dezavantaj .Utopie si SF-uri la etajul 1. dar de la mai multe femei! 2.Cinci metri si jumatate! 7.. Ce ai vrea sa fie? El: Banc 10. Ea: Iubitule. 5. spune-mi cum arat fara mustati? .As dori cartea cu titlul "Superioritatea barbatului fata de femeie"! . Sotul se precipita in dormitor: . o saruta si primeste ca raspuns un sarut fierbinte. un barbat isi salveaza numarul sotiei in mobilul sau: "viata mea". 1. Sotia urca pe cantar. Proaspat casatorit. Dupa aniversarea casatoriei de argint: "numar gresit"! 8. Avantaje si dezavantaje in casatorie: Avantaj .Nu esti grasa deloc ! Doar ca pastrand proportia ar trebui sa fii putin mai inalta ! .Da' chiar nu vezi?!?? Zaharul e in borcanul de cafea. Un barbat la librarie catre vinzatoare: . se numesc vise. spune barbatul. nu încerca să te întorci.. Dupa un an de mariaj l-a schimbat in "nevasta". Ce diferenta este intre femei si barbati. de ce alergi mereu la fereastra de cite ori incep sa cint? . pe care scrie „Sare”.Ca sa vada vecinii ca nu te bat. -Iubitule.in fiecare zi de catre aceeasi persoana. blonda. Dupa cinci ani de mariaj: "acasa".Unde este zaharul? . Sotul intra rapid in casa. Dar momentan e gol! 6. Viata barbatilor este ca o zebra: blonda.. 11. bruneta. .Dacă simţi că soarta îţi pregăteşte un şut în fund. Dupa zece ani: "Hitler". bruneta.Ah! Tu erai? 9. A femeilor. maimuta. in ceea ce priveste dorintele? . . va rog! 3. intelectuale şi fizice.ti se aduce micul dejun in pat.Barbatii vor acelasi lucru.

dar nu mi-am dat seama cu ce. Doamna. casa arde! Se aude imediat o voce din sifonier: .Tu te gandesti numai la sex. Ana Blandiana Lasa-mi. ai invata sa gatesti. iubitule.. Ea: Ai dreptate. incearca sa forteze geamul de la bucatarie. exclama: . oricat de mult! Stii.Minunat! Atunci fa-mi si mie un ou. pe criza asta. Intelegere intre socru si viitorul mire: . sex. Eu v-am luat-o. Fugi!! Sotia. 14. Ce a spus Dumnezeu dupa ce a creat barbatul? Ce naiba. dar cu sunca! 16. Dar daca tu ai invata sa faci sex. Un tip se uita la TV si vorbea singur. Uite. eu am nevoie si de putina atentie! A doua zi barbatul intra pe usa si striga: .La ce te gandesti iubirea mea? Ea. Femeia catre barbat: – Trezeste-te.. eu v-o aduc inapoi! 18.Lasa-l in pace. pot sa fac si mai bine. Ea ii reproseaza: .. stiu cu cine.La acelasi lucru ca tine! .Nici o grija. oriunde. sopteste: . repede afara de aici.. dandu-se mai aproape. Discutie intr un cuplu. va inseala? .. vrei oricand.Si daca n-o sa vaintelegeti? . daca tu. nu te du. ochii mei ti-i dau.Bineinteles. stiti ca sotul dv. pomii verzi. unul langa altul. Discutie intre soti: El: Draga mea. din camera cealalta: .Nunta noastra. .. . eu m-am chinuit de vreo citeva ori si nu am izbutit. am putea concedia bucatareasa.Salvati mobila! 12. 15. tampitule. am putea concedia si soferul. 20. dragul meu. La un moment dat..Nu merge acolo. continuati" 19. 13. El: . cred ca in spatele casei e un hot. isi gaseste sotia in pat cu amantul si le spune "Continuati. stiu unde si cind.Iubito.La ce te uiti? . toamna. sex. El si ea in pat. poate reuseste sa-l deschida.ATENTIIIIEEEEEEE! Vin! 17. Definitia sotului ideal: Sotul care vine acasa.

toamna-n aer pasari. Cele 23 de principii ale prosperitatii Cu toţii am avut şi încă avem gândul de a ne îmbogăţii. iarba. Principiile de mai jos nu sunt toate principiile pe care le puteţi găsi în această carte. Dimineata bolta scurse Urlete de ciocârlii. toamna. . Însereaza-ma pe mine. Principiile pe care vi le prezint acum sunt luate din cartea “Secretele minţii de milionar” scrisă de T. Asta-noapte zarea-n iarba Încerca sa se sfâsie. Gândurile duc la sentimente. toamna. Ora luminoasa. Acţiunile determină rezultate. Dacă locul în care te afli acum nu reprezintă succesul. Venitul dumneavoastră poate creşte doar în măsura în care intenţionaţi să-l faceţi să crească! Banii reprezintă un rezultat. Lasa-mi. Sentimentele declanşează acţiuni. cerul lin. boala este un rezultat. a citi mai mult sau a merge la mai multe conferinţe. Lasa. Fulgera-mi pe frunte mie. Lasa-mi. ziua. A gândi ca un milionar nu înseamnă neapărat a învăţa mai multe lucruri. atunci este esenţial să recunoşti că modul în care vechile feluri de a gândi şi de a acţiona te-au adus exact acolo unde sunteţi acum. nu mai Plânge-n soare fum. lasa-mi Fructele si lasa Ursii neadormiti. Ma-nserez oricum. toamna.Harv Eker pe care vi-o recomand să o cumpăraţi şi să aprofundaţi fiecare principiu menţionat în această carte. Pasii mei alunga-mi-i. Am încercat să selectez cele mai importante şi mai interesante 23 de principii ale prosperităţii. Lasa-mi. de a deveni milionari însă niciodată nu încercăm să ne educăm în această direcţie sau să încercăm gândim ca un milionar. Traim într-o lumea dominată de principiul cauzei şi efectului. sănătatea este un rezultat. berzele neduse. a gândi ca un milionar înseamnă a-ţi controla mintea şi a te “dezvăţa” de obiceiurile care te-au adus în locul în care eşti. greutatea dvs este un rezultat.Ieri spre seara-n vântul galben Arborii-n genunchi plângeau. bogăţia este un rezultat.

Oamenii săraci se concentrează asupra obstacolelor. Oamenii bogaţi se concentrează asupra oportunităţilor. Săracii cred că “viaţa li se întâmplă”. Săracii primesc cu dificultate. Oamenii bogaţi gândesc la scară mare. . Nu există nicio persoană cu comportament de victimă care să fie cu adevărat bogată. Oamenii săraci ar vrea să fie bogaţi. Liderii câştigă mult mai mulţi bani decât subalternii! Oamenii bogaţi îşi depăşesc problemele. În jocul banilor. singura metodă de a vă modifica “permanent” nivelul succesului financiar este de a vă reseta termostatul financiar. Cei săraci preferă să fie plătiţi în funcţie de timp. Săracilor nu le plac oamenii bogaţi şi cu succes. în raport cu piaţa. În acelaşi mod. cu siguranţă veţi sfârşi prin a trăi foarte confortabil. Oamenii bogaţi îşi gestionează bine banii. Oamenii bogaţi îşi promovează munca şi propria persoană. Legea venitului: veţi fi plătiţi direct proporţional cu valoarea pe care o aduceţi. Bogaţii admiră alţi oameni bogaţi. este foarte posibil să nu ajungeţi niciodată bogaţi. plini de succes. În jocul banilor. plini de succes. Săracii au o gândire negativă despre promovare şi vânzare. Dacă scopul dvs este să trăiţi confortabil. Săracii se concentrează asupra venitului salarial. Oamenii săraci gândesc la scară redusă. Însă dacă vă doriţi să ajungeţi bogaţi. Bogaţii primesc cu uşurinţă. oamenii săraci acţionează pentru a nu pierde. oamenii bogaţi acţionează pentru a câştiga. Oamenii bogaţi sunt de părere că “ei îşi creează viaţa”. Bogaţii se concentrează asupra valorii nete. Oamenii bogaţi aleg să fie plătiţi în funcţie de rezultate. Principalul motiv pentru care cei mai mulţi oameni nu primesc ceea ce îşi doresc este pentru că nu ştiu ce vor. Săracii nu îşi gestionează bine banii. Banii sunt foarte importanţi în domeniile în care funcţionează şi sunt inutili în ariile în care nu au nici o influeţă. Săracii se asociază cu oameni fără succes sau cu o atitudine negativă.Singura metodă de a modifica permanent temperatura din cameră este de a reseta termostatul. Oamenii bogaţi sunt hotărâţi să fie bogaţi. Oamenii săraci evită problemele. Bogaţii se asociază cu oameni pozitivi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful