Napravite zdrave gumene bombone za 5 minuta

  

Andrijana Veselinović
Objavljeno 2013/07/15

Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju ponudite im zdraviju verziju. Sigurni smo da će im se dopasti. Da biste ih napravili potrebni su vam: želatin, med, voće i ukrasne silikonske posudice za led. Možete koristiti želatin životinjskog porekla ili biljni (agar agar, koji se dobija od alge neutralnog ukusa), koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Mi vam donosimo dva recepta za gumene bombone sa jagodama i kokosom, ali za osnovni vam treba samo želatin, limunov sok i med.

U manjoj šerpici na niskoj temperaturi pomešajte ovu smesu sa želatinom i medom. trećinu šolje vode. 1 kašičicu ekstrakta vanile i 1 kašiku kokosovog brašna. Kada se smesa izjednači i otopi sklonite šerpicu sa šporeta. . Nakon toga su spremne i lako ćete ih izvaditi iz modli. limunov sok i vodu izmiksajte. a kako da je napravite pročitajte u tekstuNapravite prirodne boje za hranu). Spremne su za upotrebu. kašikom punite kalupe. trećinu šolje kokosovog mleka. Kokos Pripremite: 3 kašike želatina. 1 kašiku svežeg soka limuna. pa ih stavite u zamrzivač na 5 minuta. 3 kašike želatina.By: cheeseslave Jagode Pripremite: 4 jagode. 3 kašike meda (možete koristiti i p rirodnu boju za hranu. 2 kašike vode. 3 kašike meda. Jagode.

osim kokosovog brašna. Takođe. dodajte kokosovo brašno. pa kašikom punite kalupe smesom. . Pročitajte i kako da napravite Domaći žele i Tekila žele u jagodama. stavite u zamrzivač na 5 minuta i nakon toga su spremne za isprobavanje. Sačekajte da se otopi. izmešajte.U manjoj šerpici na nižoj temperaturi pomešajte sve sastojke. Javite nam kako su vam ispale.