P. 1
TTS 7 ro

TTS 7 ro

|Views: 2|Likes:

More info:

Published by: Daniel Şi Georgia Jurca on Jul 16, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/01/2014

pdf

text

original

Capitolul 7 Femeia-păianjen Nu cu mult timp în urmă, însă foarte departe, trăia o tânără evlavioasă pe nume Twila, care

Îl iubea pe Domnul. Ea locuia în Bolivia, aproape de orășelul Santa Rosa del Sara. În multe dintre zile mergea cu căluțul ei, Good-Boy, în oraș pentru ași vinde laptele, brânza, ouăle și pâinea proaspătă, după care se așeza pe o bancă din piață și lua masa de prânz. Dar aici, la marginea pieții, se strângeau o mulțime de copii de prin preajma locului, iar Twila le spunea povestiri din Biblie. În zilele fierbinți de vară, banca era umbrită de un copac foarte mare, sub a cărui ramuri, pe o pătură, stătea o femeie și cro șeta cingători. Avea o înfățișare cu totul diferită față de ceilalți oameni din pia ță. Pe toate hainele avea modele complicate și multicolore, țesute manual din fire de lână. Se ferea de lume și rareori vorbea cu oamenii în afară de situațiile în care aceștia veneau să-i cumpere cingătorile. Twila nu putu să n-o obseve, ceea ce o făcu să se întrebe cine este această femeie și de unde vine. Astfel, întro după-amiază, în timp ce ședea pe o cuvertură în curtea vecinei sale Henriette, ajutând-o la deșfăcat de fasole, o întrebă despre această femeie. Henriette înțelese numaidecât despre cine e vorba și îi spuse Twilei despre o regiune pustie din creierii munților, în care poporul acestei femei locuise încă dinaintea celor mai vechi atestări istorice ale populației din Santa Rosa del Sara. S-ar părea că dintotdeauna au fost maxim 2000 de persoane, care vorbeau o limbă diferită de limba tuturor popoarelor învecinate, din celelalte regiuni muntoase. Din câte se știe până acum, n-a fost nici o persoană care să le spună despre Isus Hristos. Twilei nu-i venea să creadă. Știa că în Apocalipsa 7:9, Biblia spune că înaintea tronului lui Dumnezeu vor fi oameni de orice limbă. Cum s-ar

pentru că izbutea să le trimită mulți bani. Dumnezeu mi-a pus pe inimă o mare pasiune pentru acești oameni. Dar ce pot face eu? Cum pot să le duc Evanghelia. ci din cauză că poporul acesta avea o religie falsă. pe motiv că un copil al diavolului nu le poate spune nimic despre Dumnezeu. Se duse vorba și auzise și Henriette că femeia din piață era una dintre cele mai bune țesătoare. îi numiră la gente araña. fiind foarte respectată de poporul ei. această persoană ar putea duce Evanghelia în teritoriul lor. în condițiile în care ei resping pe oricine? . iar toți ceilal ți oameni sunt copiii lui Satan. Henriette! spuse Twila plină de compasiune. erau țesute o serie de imagini care „spuneau” câte o poveste. vorbitori de limbă spaniolă. O altă problemă era faptul că nimeni nu se gândi vreodată că Biblia merită tradusă în limba lor.putea împlini adevărul acesta dacă nimeni nu le-a dus acestor oameni Evanghelia? Henriette îi răspunse că aceasta nu e din cauză că nimeni nu a încercat să le vestească Evanghelia. iar poporul s-ar putea să fie cu luare aminte. locuitorii Boliviei. de vreme ce doar câ țiva oameni ar fi fost în stare s-o înțeleagă. Așadar. Henriette îi mai spuse că din cauză că acești oameni se ocupau cu țesutul. în inima munților. care îi învăța că doar ei sunt copiii lui Dumnezeu. ceea ce s-ar traduce prin „oamenii-păianjen”. deoarece pe aceste cingători. însă erau foarte renumiți pentru cingători. După Henriette. –– Oh. ei nu ascultau. când cineva încerca să le spună despre adevărul lui Dumnezeu. în cazul în care ar fi citit-o. la fel ca păianjenii. Țeseau și croșetau multe obiecte. Apoi. după ce ascultă toate aceste lucruri. singura șansă era ca din poporul lor să se convertească o persoană care face comer ț în oraș și care cunoaște suficient de mult spaniola ca să citească Biblia în această limbă. care nu semănau deloc una cu alta.

izbucni în lacrimi de bucurie în momentul în care aceasta îi puse în brațe copilașul. observă că un copilaș se depărtase de mama lui și.–– Lui Dumnezeu îi place să-Și arate puterea în împrejurările care ni se par fără speranță. ca să audă cumva adevărata Evanghelie a lui Isus Hristos. Începu să strige și să alerge spre râu. unde câțiva oameni pescuiau și câteva femei spălau haine. se întoarse brusc și. care de-abia învățase să meargă. nesigur pe mersul lui. cu pa și tot mai repezi. zărind-o pe Twila. iar cu cealaltă se ținea de rădăcina unui copac. Își dorea foarte mult să se apropie de râu și să meargă pe apă. De pe bancă. . își continuă drumul fără a fi observat de către mama sa. oamenii-păianjeni. se îndrepta spre un mal abrupt de pe care. pricepu imediat ce se întâmplase. care într-o mână avea copilul. Dar acesta se împiedică și căzu de-a dura în apă. la fel ca și femeia-păianjen de sub copac. după ce Twila termină de servit masa de prânz. băieții obișnuiau să sară în apa adâncă. după care stai de-o parte și privește cum lucrează Dumnezeu. Cum bebelușul. gândindu-se că astfel va fi observată de țesătoare și-i va putea spune despre Isus. îi răspunse Henriette. Roagă-te cu toată convingerea pentru acest popor. Într-o zi. se întâmplă că stătea pe banca din piață și să le spună copiilor povestiri din Biblie. Mama auzind căzătura în apă. Twila se încordă. Însă chiar în acel moment. în timp ce femeia-păianjen croșeta o cingătoare sub copacul din apropiere. sări în picioare și. Cercetă malul râului și. în zilele toride. Twila putea vedea până pe malul râului. apoi fugind. încercă să ajungă pe mal înaintea copilului. dându-și seama că fiul nu mai e lângă ea. Așa că Twila se duse acasă în acea seară și se rugă din toată inima pentru la gente araña. moment în care Twila sări imediat după el.

croșetând o cingătoare. amândouă puteau să-l vadă pe orbul care cerșea și întindea oamenilor din fața lui o ceașcă de tablă. în care aceștia să-i arunce bani. Se gândea că dacă femeia-păianjen ar vedea această minune. . Twila ar fi dorit să se poată apropia de orb și să-i redea vederea. Dar în această zi cineva dori să-l ajute pe orb și-i strecurase în cea șcă o bancnotă de hârtie. nedorind să urce pe mal. omul nevăzător le auzea zăngănitul și spunea „mulțumesc”. atunci i-ar putea spune despre Isus. Și mirându-se nevoie mare. înainte de culcare. s-a deranjat să salveze viața copilului unor persoane necunoscute. Când oamenii aruncau monede. Twila se duse acasă și. de unde putea să ajungă la locul în care era legat Good-Boy. întrebă pe cineva despre Twila. Dar femeia-păianjen observă ce se petrecuse și. Era o sumă destul de frumușică. însă omul nici măcar nu știa că se află în ceașca lui. Spera să scape neobservată. e lăptăreasa. o fiică a diavolului. pentru că nu auzise niciun zgomot. Sub copacul din apropiere se afla femeia-păianjen. în limba spaniolă pe care o învățase în piață. pentru că se udase și se simțea un pic stânjenită. Într-o altă zi. se rugă lui Dumnezeu ca să deschidă o cale prin care la gente araña să audă Evanghelia lui Isus Hristos. Twila se așeză iarăși pe banca din piață. începu a țese mai departe. ca să ia masa de prânz și să le spună copiilor povestiri din Biblie. veni răspunsul care o făcu să se întrebe de ce această lăptăreasă. pe malul râului se adună o mică mulțime de oameni ca să vadă despre ce era vorba. iar Twila. se furișă din râu într-un pâlc de arbu ști stufoși.Între timp. –– Oh. Din locul în care se aflau. pentru că aproape nimeni nu văzuse cele întâmplate.

–– Oh. Trăgea nădejde că n-a văzut-o nimeni. îndreptându-se spre locul în care îl legase pe Good-boy. Și cu această întrebare în gând. îl dezlegă și. a plătit o datorie. îl acoperi cu o pătură . Închise ochii. îi șterpeliră din ceașca orbului. care este o fiică a diavolului. după ce terminase de servit prânzul. rosti în gând o rugăciune scurtă în care îi mulțumi lui Dumnezeu pentru vedere și. Și astfel. care țesea o cingătoare sub copacul din apropiere. după ce îl priponi de copac. își scoase din buzunarul șorțului portofelul în care își ținea toți banii câștigați în acea dimineață din vânzarea produselor. înainte de culcare. se întâmplă că într-o bună zi. niște băieți răi. e vânzătoarea de brânză! răspunse acesta. Însă Twila. de departe din munți. Femeia-păianjen. Însă Twila păși cu calm spre Good-Boy.Deodată. continuă să țese mai departe. pentru că în preajmă nu prea erau oameni. Cea mai mare parte a câștigului erau bani de hârtie. îl întrebă despre Twila. la fel ca și femeia-păianjen. trecu prin dreptul cerșetorului orb și încet îi strecură banii în ceașcă. abordând un trecător. Dar femeia-păianjen observă totul și. care era legat la căruță. făcând-o să se întrebe de ce această vânzătoare de brânză. se rugă lui Dumnezeu ca să creeze o împrejurare prin care la gente araña să audă Evanghelia lui Isus Hristos. văzu cum. începură să se năpustească spre ei norii negri și grei a unei mari furtuni. văzură banii și. observă cele întâmplate și. pe când Twila stătea pe banca din piață și le spunea povestiri din Biblie copiilor. fără ca măcar acesta să-și dea seama că e jefuit. crezând că nu-i vede nimeni. care hoinăreau prin piață ca să le facă oamenilor necazuri. Toți oamenii din piață își strânseră mărfurile sub pături și alergară să se adăpostească. Twila merse acasă și. fără să fie obligată la așa ceva. când sosi timpul să plece către casă. observă și ea iminența furtunii.

care este o fiică a diavolului. unde. Dar. așa că rămase cam surprinsă când se retrase din pia ță și observă că în căruță mai erau încă trei franzele. veni răspunsul. în care Twila. care nici nu erau prea mulți. îngândurată și neavând niciun răspuns. Furtuna era foarte aproape de ei. deoarece puțin mai devreme în acea zi se întâmplase ceva ciudat.veche de lână. așa că Twila se înveli într-o prelată mică și se așeză sub căruță să se odihnească până ce avea să treacă ploaia torențială. Dar chiar în acel moment începu să plouă torențial. întrebă pe cineva despre Twila. se cuibări mai adânc sub pătură. De pe bancă. brânza. Însă femeia-păianjen o observă și de data aceasta și. înainte de culcare. Twila întotdeauna își vindea foarte repede laptele. După ce ploaia se opri. în timp ce femeia-păianjen croșeta o cingătoare sub copacul din apropiere. se a șeză pe banca din piață și începu să le spună copiilor povestiri din Biblie. Astfel sosi o altă zi. Tunetele bubuiau peste tot și ramurile copacilor foșneau intens. –– Oh. ouăle și pâinea cea proaspătă. Twila și-ar fi dorit să poată spune: „Taci! Fără gură!” ca să liniștească furtuna. la fel ca și vecina de sub copac. nevoiți să supraviețuiască pe cont propriu. Imediat aceștia îi captară atenția. ca de obicei. Twila se ridică și se duse acasă. Încerca să fie discretă și să nu atragă atenția oamenilor din jur. putea vedea cum câțiva băieți orfani abandonați. Niciodată până acum nu i se mai întâmplase așa ceva și de aceea presupuse că Dumnezeu avea un alt . Se gândea că asta va atrage atenția femeii-păianjen și îi va oferi posibilitatea să-i vorbească despre Isus. e vânzătoarea de ouă. se rugă ca Dumnezeu să deschidă o ușă prin care la gente araña să audă adevărul Evangheliei lui Isus Hristos. după masa de prânz. care o determină să se întrebe mirată de ce această vânzătoare de ouă. nu se teme de o astfel de furtună năprasnică. într-o spaniolă precară pe care o învățase în târg. cotrobăiau după mâncare prin coșurile de gunoi.

în care băieții încă nu cotrobăiseră. observă cele petrecute și ceru lămuriri despre Twila.scop cu aceste pâini. în țelese cu certitudine care este planul lui Dumnezeu și-și dori foarte mult să le poată binecuvânta. Și. Și iată că sosi din nou o altă zi. când să se ducă la culcare. Dar femeia-păianjen. trăgea nădejde că nu fusese văzută de către nimeni. o fiică a diavolului. de unde puteau vedea un cortegiu funerar care trecea prin oraș și se îndrepta spre cimitir. cu pâinile puse alături. care parcă avea ochi de pisică. mirându-se nevoie mare. aflând că era singurul fiul al unei văduve sărace. întrebând pe un trecător cine este această tânără. chiar în acel moment. Căci se gândea că dacă femeia-păianjen va observa asta. Atât Twila. Credea că femeia-păianjen va observa acestă minune și astfel îi va putea spune despre Isus. Însă nu avu prea mult timp să stea pe gânduri. –– Oh. ca să sature cu ele cinci mii de oameni. o zări pe văduva care pășea încet alături de sicriu și. Dar stând pe bancă. atunci îi va putea spune despre Isus. De asemenea. s-a îngrijit de niște orfani flămânzi. Twila întrebă cine a murit și. . Însă. Twila plecă spre casă și. Își dori foarte mult să aibă puterea de a atinge sicriul și de a-l readuce pe băiat la viață. și să lase aici cele trei franzele proaspete. se mai rugă încă o dată ca Dumnezeu să folosească un mijloc prin care la gente araña să primească adevărul Evangheliei lui Isus Hristos. Oamenii mergeau pe jos și purtau sicriul pe umeri. croșetă în continuare. pentru că orfanii dispărură după o clădire mică și Twila folosi imediat acest prilej ca să se apropie repede de un coș de gunoi. răspunse acesta determinând-o să se întrebe iarăși de ce această brutăriță. e brutărița care vinde pâine proaspătă. cât și femeia-păianjen se aflau la locurile lor obișnuite. cu inima plină de durere.

brânză. și î și predă inima în mâna lui Dumnezeu. ouă și pâine proaspătă. care în fiecare dimineață ședea afară pe trepte. Întotdeauna trecuse prin dreptul lor fără ca să-i privească măcar. îi întrebă în limba spaniolă dacă în cartea pe care o citesc se găsește adevărul lui Dumnezeu. De atunci încolo. plânge pentru pierderea altcuiva. sub razele calde ale soarelui. după ce îi citiră și ei câteva versete. Însă Dumnezeu o vedea. . într-o zi. E creștină și locuiește într-o comunitate din apropiere. până când. Twila plecă acasă și. femeia își continuă drumul. Soții Montoya îi răspunseră afirmativ și. femeia-păianjen se trezi și porni către piață. așa cum obișnuia înainte de culcare. Dar în această dimineață se opri și. A doua zi dimineața. căci bunătatea lui Dumnezeu o făcu să se întristeze. Fără a avea vreun răspuns și fără a înțelege de ce. Acest răspuns o făcu să se întrebe de ce o creștină. –– Oh. cu inima mișcată de Dumnezeu. Și aproape nimeni n-o observă că plânge. în afară de femeia-păianjen care ceru de la un trecător detalii despre Twila. nemaiputând să nege adevărul Scripturilor. mijloci în rugăciune înaintea lui Dumnezeu pentru ca la gente araña să audă Evanghelia lui Isus Hristos. lăsă la o parte cingătoarea la care cro șeta și izbucni și ea în plâns. începu să se oprească în fiecare zi și să asculte Cuvântul lui Dumnezeu din ce în ce mai mult. pentru că nu dorea să atragă aten ția oamenilor asupra ei. Drumul ei obișnuit trecea pe lângă noua biserică din sat și pe lângă casa măcearului Juan Montoya. Nimeni nu o văzu plângând. Și Dumnezeu îi răspunse la rugăciune. și citea din Biblie împreună cu so ția sa.izbucni în plâns. dacă într-adevăr ar fi o fiică a diavolului. alături de familia Montoya. e tânăra care vinde lapte. se puse în genunchi pe treptele măcelăriei. Spera să nu fie observată.

cu lumina fulgerului. și. se ridică de sub copacul din apropiere. care terminase de croșetat o cingătoare. răspunseră afirmativ la invitația adresată. nu se punea problema dacă soții Montoya puteau merge.Când se ridică de pe genunchi. și apoi. ci dacă vor merge. ce-i văzură ochii? Good-Boy avea legată de ham o cingătoare foarte frumoasă. pe care era țesută în imagini o poveste lesne de înțeles. care încă era în casa părintească și putea să se ocupe în întregime de măcelărie. Și cu toate că încă avea multe lucruri de învățat. Povestea începea cu un păianjen care avea ochii mari și negri. Oare aceasta putea însemna că femeia-păianjen are mustrări de conștiință din partea Duhului lui Dumnezeu? După aceea urma imaginea unei săbii. îi întrebă pe soții Montoya dacă ar putea să vină cu ea. Apoi se înșiruiau imaginile cu râul. Fiindcă nu știa cui să se adreseze. își strânse toate lucrurile într-o pătură și plecă din piață. despre care Twila știa că. se uitară unul la celălalt. se duse cu gândul imediat la toate sufletele pierdute din poporul ei. care locuia departe în munți. De-abia acum Twila își dădu seama că femeia-păianjen chiar o observase. Următoarea imagine arăta o lacrimă în colțul unui ochi căprui. când se duse la căruță. cu ceașca din care atârnau niște bani de hârtie. se referă la Cuvântul lui Dumnezeu. Timpul trecu și într-o zi. a înțeles că poporul ei va primi adevărul doar dacă ea va fi cea care li-l va duce. O. Twila mai rămase puțin. după ce Twila își servi prânzul și se a șeză pe banca din piață ca să le spună copiilor povestiri din Biblie. cu cele trei franzele. în țelegând că aceasta este voia lui Dumnezeu. precum și imaginea unui ochi închis și înlăcrimat. fără să schimbe niciun cuvânt. Preț de o clipă. în afară de cel mai tânăr fiu. iar Twila îi înțelese mesajul: femeia-păianjen o urmărise. . deseori. femeia-păianjen. Și cum toți membri familiei erau deja la casele lor.

. vor fi oameni „de orice limbă”. cântând și lăudându-L pe Dumnezeu. prinsă fiind de „mâna” Evangheliei.câtă bucurie! Iată și imaginea unui păianjen la poalele unei cruci. își va aminti de femeiapăianjen care. când va vedea vreun păianjen. ci probabil își va aminti că într-o zi. făcându-i din mână celui mai tânăr fiu al acestuia. Twila era nerăbdătoare să-i arate lui Henriette acestă frumoasă cingătoare și să-i dea de veste cum Dumnezeu a făcut posibil ca la gente araña să audă adevărul Evangheliei lui Isus Hristos. Ori de câte ori va citi acest verset. Oh. în fața tronului lui Dumnezeu. urmată de cea a unui păianjen care are pe cap o coroană. porni spre casă într-un trap ușor. care spune astfel: „păianjenul îl poți prinde cu mâinile. nu se va mai speria deloc. ce s-a mai bucurat Twila când a înțeles din aceste imagini că femeia-păianjen experimentase cercetarea Duhului! Auzise Cuvântul lui Dumnezeu. și se găsește totuși în casele împăraților”. a ajuns cu adevărat în casa celui ce este Împărat al Împăraților. care era afară și mătura trotuarul din față. își predase inima lui Isus și acum era o fiică a Împăratului! Îi veni în minte un verset din cartea Proverbelor și repede își scoase Biblia din buzunarul genții și o deschise la Proverbe 30:28. Trecu prin dreptul măcelăriei lui Juan Montoya și. De acum încolo.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->